ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 26
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Απο ΣΣΑΣ στην αστυνομια μονο γιατρος
Θα ηθελα να σε ρωτησω αν καποιος θελει πολυ να περασει στο τμημα ψυχολογιας αλλα δεν ειναι καθολου προετοιμασμενος στα μαθηματα θεωριτικης με ΠΟΛΥ σοβαρη δουλεια ολο το καλοκαιρι και στην συνεχεια μεχρι της πανελλαδικες σε φροντιστηριο που ασχολειται αποκλειστικα με στρατιωτικες σχολες κατα ποσο ειναι εφικτο να εχει επιτυχια και αν γνωριζεις περι 10% και λειπα αν μπορουν να βοηθησουν.
Για την στρατιωτικη εκπαιδευση ειναι το λιγοτερο μπορω να πω που με απασχολει μιας κ εχω υπηρετησει στην Μ. Λ. Α. Τ (Μοικτος λοχος αποδοσεως τιμων) οποτε δεν νομιζω πως θα εχω προβλημα απο θεμα πειθαρχιας ή το θεμα παλιος- νεος.
Για την στρατιωτικη εκπαιδευση ειναι το λιγοτερο μπορω να πω που με απασχολει μιας κ εχω υπηρετησει στην Μ. Λ. Α. Τ (Μοικτος λοχος αποδοσεως τιμων) οποτε δεν νομιζω πως θα εχω προβλημα απο θεμα πειθαρχιας ή το θεμα παλιος- νεος.
- ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
Αν περασω σσας οικονομικο Και μετα παω π. Α ποια θα ειναι τα καθηκοντα μου; Ειναι καλυτερο να παω π. Α. Η σ. Ξ.
Τι κανουν οι αξιωματικοι του οικονομικου και του ψυχολογικου σε περιοδο πολεμου ;
NSC έγραψε:Τι κανουν οι αξιωματικοι του οικονομικου και του ψυχολογικου σε περιοδο πολεμου ;
Του ψυχολογικού νομίζω οτι είναι προφανές... Ψυχολογική υποστήριξη, γιατί δεν είναι εύκολο αυτό που περνάνε οι στρατιώτες (βλέπε Αμερικάνους μετά απο Βιετνάμ, Ιράκ, Αφγανιστάν) ! Για του οικονομικού ιδέα δεν έχω!
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Τιποτα δε κανουν, ειναι απλα σε επιφυλακη, δεν υπαρχει ψυχολογικη υποστηριξη σε ενα πολεμο που στη δικη μας περιπτωση δε θα ξεπερασει τις 4-5 μερες, οι ψυχολογοι μπορουν ν αναλυσουν καποιες εκφανσεις ισως της ψυχολογιας του αντιπαλου δεους...
Σας παρακαλω πειτε μου. Εχει πολυ πιεση στο σσας ή αντεχεται; Στρατολογικο θελω... Πως ειναι τα πραγματα εκει;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 15
kallitexnis έγραψε:Η στρατιωτική εκπαίδευση είναι κοινή για τις σχολές του Στρατού ξηράς. Απλά επειδή τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι που μπαίνουν στις στρατιωτικές σχολές δεν είναι άξιοι ή τουλάχιστον δεν το γουστάρουν οι παλαιοί σπουδαστές βγάζουν τα εσώψυχά τους στους νέους. Οπότε όσο περνάνε τα χρόνια θα γίνεται ακόμα πιό δύσκολο...αννα έγραψε: Θα ηθελα ν μαθω πως ειναι μετα αφου περασεις γιατι λενε οτι πολλοι τα παρατανε... Τι ειδους εκπαιδευση δεχεσαι στ ΣΣΑΣ για παραδειγμα που μ ενδιαφερει κιολας... Αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει γιατι ειναι μια δυσκολη αποφαση και θελω ν ενημερωθω πληρως!![]()
Καταρχας καλησπερα 8ελω να ρωτησω αν οι σχολες των σσας θα καταργηθουν.
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Οταν καποιος μπαινει μεσα σε μια στρατιωτικη σχολη αμεσως αλλαζει περιβαλλον, απο το περιβαλλον των φιλων των διακοπων του σχολειου της παρεας εισερχεται σε ενα κλειστο περιβαλλον με αγνωστους και δεχεται ψυχολογικη πιεση προκειμενου να σκληραγωγηθει και να γινει "στρατιωτης" με την ευρυτερη εννοια του ορου, καπως ετσι ειναι και στη ΣΣΑΣ, δεν ειναι ομως απανθρωπα ουτε τρομερα σκληρα οπως πχ στην Ευελπιδων, μετα το πρωτο ετος χαλαρωνουν ολα πολυ και γινονται μια συνηθεια. Επισης το καλο με τη ΣΣΑΣ ειναι το πανεπιστημιο, οι δοκιμοι για αρκετες ωρες απουσιαζουν απο τη σχολη και βρισκονται στα μαθηματα τους οπου συσχετιζονται και με πολιτες φοιτητες ετσι δε ζουν συνεχεια στη νοοτροπια του στρατου.
Το στρατολογικο σωμα παρεμπιπτοντως λεγεται πλεον (ΣΣΝΣ) στρατολογικο και σωμα στρατιωτικων νομικων συμβουλων
Κανεις ακομα δε ξερει αν θα καταργηθουν, αλλα μαλλον οχι
Το στρατολογικο σωμα παρεμπιπτοντως λεγεται πλεον (ΣΣΝΣ) στρατολογικο και σωμα στρατιωτικων νομικων συμβουλων
Κανεις ακομα δε ξερει αν θα καταργηθουν, αλλα μαλλον οχι
Τι ακριβώς περιλαμβάνει η στρατιωτική εκπαίδευση; Διαφέρει από τμήμα σε τμήμα;
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Δες και μονη σου. Τιποτα δεν ειναι η στρατιωτικη εκπαιδευση, ψιλοζορισμα απλα... Γι αυτο θελαν-θελουν να την καταργησουν
ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Εκπαίδευση
ΣΣΑΣ - Στρατιωτική Εκπαίδευση
Για τη ΣΣΑΣ ξέρει κανείς με πόση απόκλιση από την κανονική ώρα λήξης των μαθημάτων στο ΑΠΘ πρέπει να επιστρέψεις στη σχολή Για να μη φας τιμωρία;
Πόσους γιατρούς παίρνει κάθε χρόνο η αστυνομία;roverr24 έγραψε:Απο ΣΣΑΣ στην αστυνομια μονο γιατρος
- roverr24
- Συνταγματάρχης
4 γιατρους παιρνει νομιζω αλλα η αστυνομια παιρνει και γιατρους με διαγωνισμο που εχουν ηδη ειδικοτητα, πχ μικροβιολογους κτλ
Spakon έγραψε:Για τη ΣΣΑΣ ξέρει κανείς με πόση απόκλιση από την κανονική ώρα λήξης των μαθημάτων στο ΑΠΘ πρέπει να επιστρέψεις στη σχολή Για να μη φας τιμωρία;
Τα υπηρεσιακά σημειώματα που αφορούν τις εξόδους για το πανεπιστήμιο διαφέρουν από μέρα σε μέρα ανάλογα με τα μαθήματα του πανεπιστημίου. Υπάρχουν αρκετά μεγάλα κενά στις ώρες των μαθημάτων, αλλά την ώρα που τελειώνει το υπηρεσιακό θα πρέπει να επιστρέψεις μέσα! Εντάξει κι αν αργήσεις 5λεπτά δεν έχεις πρόβλημα! Τιμωρία μπορεί να φας γιατί τα γάντια σου αν είναι λερωμένα, γιατί δεν φοράς κάλτσες, γιατί δεν θα ΄σαι στο μάθημα όταν κάνουν έλεγχο κλπ. Αλλά όχι γιατί άργησες 5λεπτά να μπεις!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης