Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 4
Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)
Καλησπέρα παιδιά Αν κάποιος έχει το πρόστιμο 6000? μπορουν να του κατασχέσουν τις καταθέσεις από την revolut;
Γνωρίζει κανείς;
Στις ελληνικές τράπεζες έχει ακατάσχετο 1250?. Αν έχω στην revolut πχ αλλά 3000- 4000? θα τα κατασχέσουν;
Γνωρίζει κανείς;
Στις ελληνικές τράπεζες έχει ακατάσχετο 1250?. Αν έχω στην revolut πχ αλλά 3000- 4000? θα τα κατασχέσουν;
Καλησπερα,
Ξερετε αν βγηκε καμια ρυθμιση ανυποτακτων τωρα με την αποφαση για τη θητεια; Ειχαν πει οτι θα εβγαινε καπου μαζι...
Ξερετε αν βγηκε καμια ρυθμιση ανυποτακτων τωρα με την αποφαση για τη θητεια; Ειχαν πει οτι θα εβγαινε καπου μαζι...
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 32
ypodiopos19 έγραψε:Καλησπερα,
Δεν ακούστηκε κάτι αλλά ίσως βγει μαζί με την κλήση για την ΕΣΣΟ Μαΐου.
Πιθανώς παρανοϊκή ερώτηση, αλλά υπάρχει περίπτωση σε background check για νέα εργασία στο εξωτερικό να βρουν το πρόστιμο/χρέος στην εφορία στην Ελλάδα; Δεν έχουν στοιχεία ΑΦΜ προφανώς, μόνο όνομα και αριθμό διαβατηρίου.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
MrMarcus έγραψε:Πιθανώς παρανοϊκή ερώτηση, αλλά υπάρχει περίπτωση σε background check για νέα εργασία στο εξωτερικό να βρουν το πρόστιμο/χρέος στην εφορία στην Ελλάδα; Δεν έχουν στοιχεία ΑΦΜ προφανώς, μόνο όνομα και αριθμό διαβατηρίου.
Να κάνει background check ποιός ο εργοδότης σου; Αυτό μόνο η εφορία μπορεί να το κάνει εκτός αν ο εργοδότης είναι κάποια ειδική περίπτωση που μπορεί να ζητήσει έναν τέτοιο έλεγχο από τις αρχές της χώρας. Αλλά και πάλι για ένα τέτοιο μικρό χρέος δεν μπορεί να σου κάνει κάτι εκτός αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος όρος στο συμβόλαιο. Δεν είναι ποινικό αδίκημα.
Η νέα εταιρία κάνει background check πριν ξεκινήσω τη καινουρια δουλειά ναι. Στην φόρμα δήλωσης υπάρχει κομμάτι που αναφέρεται ως "regulatory sanctions from any country" και σκέφτομαι αν ο περιορισμός των 30 ημερών και το πρόστιμο εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία και αν πρέπει να τους δηλώσω η όχι. Η εταιρία που κάνει το background check προφανώς θα δώσει βάση στο ιστορικό μου στη χώρα που είμαι, αλλά πιθανώς να ελέγξει και στην Ελλάδα με όνομα/διαβατήριο και αναρωτιέμαι αν θα φανεί η ανυποταξία.
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 4
Αν εισαι ανυποτακτος είτε εσωτερικου είτε εξωτερικου γίνεται να Ταξιδεύεις σε χώρες που ανήκουν στην Συνθήκη Σένγκεν; Πχ από Ελλάδα - Ιταλία
Ελλάδα - Ισπανία κλπ;
Ελλάδα - Ισπανία κλπ;
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
MrMarcus έγραψε:Η νέα εταιρία κάνει background check πριν ξεκινήσω τη καινουρια δουλειά ναι. Στην φόρμα δήλωσης υπάρχει κομμάτι που αναφέρεται ως "regulatory sanctions from any country" και σκέφτομαι αν ο περιορισμός των 30 ημερών και το πρόστιμο εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία και αν πρέπει να τους δηλώσω η όχι. Η εταιρία που κάνει το background check προφανώς θα δώσει βάση στο ιστορικό μου στη χώρα που είμαι, αλλά πιθανώς να ελέγξει και στην Ελλάδα με όνομα/διαβατήριο και αναρωτιέμαι αν θα φανεί η ανυποταξία.
Οκ τώρα αλλάζει λίγο γιατί πρίν ανέφερες μόνο για το πρόστιμο το οποίο θεωρητικά δεν εμπίπτει σε sanctions αλλά η απαγόρευση να επισκεφτείς την Ελλάδα για πάνω από 30 μέρες πιθανώς να εμπίπτει χωρίς να είμαι δικηγόρος και χωρίς να γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες για την περίπτωση σου. Ίσως να τους ρώταγες προφορικά τι ακριβώς εννοούν και τι θα τους ήταν πρόβλημα σαν εταιρία (αν πχ η απαγόρευση ταξιδιού συμπεριλαμβάνεται). Πιθανώς να σου πουν οτιδήποτε οπότε εκεί θα δήλωνα την απαγόρευση ταξιδιού για Ελλάδα για πάνω από 30 μέρες. Όχι ότι πιστεύω ότι μπορούν να το βρουν εκτός αν είναι κάποιος οργανισμός που δικαιούται να κάνει κάτι τέτοιο (πχ οπλικά συστήματα) αλλά για να μην έχεις πρόβλημα εσύ σε περίπτωση πχ που σου ζητηθεί να παραμείνεις στην Ελλάδα πάνω από 30 μέρες (αν πιστεύεις ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση) ή σε καρφώσει κάποιος.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Devilangel έγραψε:Αν εισαι ανυποτακτος είτε εσωτερικου είτε εξωτερικου γίνεται να Ταξιδεύεις σε χώρες που ανήκουν στην Συνθήκη Σένγκεν;Πχ από Ελλάδα - Ιταλία
Ελλάδα - Ισπανία κλπ;
Εσωτερικού νομίζω έχεις απαγόρευση εξόδου αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Εξωτερικού δεν έχει σημασία που ταξιδεύεις αρκεί να μην υπερβαίνεις τις 30 μέρες παραμονής στην Ελλάδα το χρόνο. Υπάρχει γενικά ότι όπου ταξιδεύεις μόνο με ταυτότητα (Σένγκεν) δεν σε ελέγχουν οπότε μπορείς να υπερβείς τις 30 μέρες αλλά όπως έχει συζητηθεί και αλλού στο φόρουμ με βάση καινούρια νομοθεσία της ΕΕ μπορούν πλέον να διασταυρώσουν τα στοιχεία σου μόνο με ονοματεπώνυμο (ταυτότητα) και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τους έχουν σταματήσει στο αεροδρόμιο ζητώντας εξηγήσεις και πράττοντας ανάλογα την περίπτωση και το άτομο που διενεργεί τον έλεγχο.
Υπάρχει κάποιο update; Έμαθες κάτι παραπάνω για ρύθμιση αυτού του χρέους;
Φίλε και εγώ πατάω σε ίδιο μονοπάτι, ολλανδία, ανυπότακτος, πάω για 11 χρόνια, κτλπ. Είμαι στα 4.5.
Λες ίσουν ανυπότακτος 2013-2020, βγάζεις Πιστοποιητικό Μονίμου Κατοίκου Εξωτερικού με 11 χρόνια. Ωραία... Αυτά που linkares δεν λένε απολύτως τίποτα για επιστροφή προστίμου, τα διάβασα 5 φορές. Αυτά που linkares περιγράφουν απλά το πρόστιμο.
Το ποιό κοντινό πράγμα σε επιστροφή μέσα στα άρθρα/νόμους που linkareis λένε:
[... ] 6. Για τους ανυπότακτους, που δεν έχουν καταβάλει το χρηματικό πρόστιμο, τακτοποιούνται όμως για την ανυποταξία τους με οποιοδήποτε τρόπο, το Στρατολογικό Γραφείο, που εξέδωσε την ανωτέρω απόφαση, εκδίδει ακυρωτική απόφαση για μη καταβολή του χρηματικού προστίμου" [... ]
Ακόμα δεν έχει λυθεί η απορία του ΠΩΣ (που το λέει στο νόμο) σου επιστράφηκε το 6000 πρόστιμο...
Λες ίσουν ανυπότακτος 2013-2020, βγάζεις Πιστοποιητικό Μονίμου Κατοίκου Εξωτερικού με 11 χρόνια. Ωραία... Αυτά που linkares δεν λένε απολύτως τίποτα για επιστροφή προστίμου, τα διάβασα 5 φορές. Αυτά που linkares περιγράφουν απλά το πρόστιμο.
[... ] 6. Για τους ανυπότακτους, που δεν έχουν καταβάλει το χρηματικό πρόστιμο, τακτοποιούνται όμως για την ανυποταξία τους με οποιοδήποτε τρόπο, το Στρατολογικό Γραφείο, που εξέδωσε την ανωτέρω απόφαση, εκδίδει ακυρωτική απόφαση για μη καταβολή του χρηματικού προστίμου" [... ]
Ακόμα δεν έχει λυθεί η απορία του ΠΩΣ (που το λέει στο νόμο) σου επιστράφηκε το 6000 πρόστιμο...
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Νίκος έγραψε:Φίλε και εγώ πατάω σε ίδιο μονοπάτι, ολλανδία, ανυπότακτος, πάω για 11 χρόνια, κτλπ. Είμαι στα 4.5.
Όταν βγεις ΜΚΕ ακυρώνεται το πρόστιμο και σου επιστρέφεται το ποσό που έχεις πληρώσει γιατί η απόφαση για ΜΚΕ έχει αναδρομική ισχύ και άρα παύεις να θεωρείσαι ανυπότακτος (τα χρόνια που είσαι ΜΚΕ πλέον καλύπτουν αυτά που θεωρούσουν ανυπότακτος εξωτερικού). Δεν χρειάζεται να το λέει κάπου ο νόμος αν είναι αυτό το πρόβλημα σου, είναι απλά νομικά και συμβαίνει με όλους τους ΜΚΕ.
teosigkouIMBACK έγραψε:
Όταν βγεις ΜΚΕ ακυρώνεται το πρόστιμο και σου επιστρέφεται το ποσό που έχεις πληρώσει γιατί η απόφαση για ΜΚΕ έχει αναδρομική ισχύ και άρα παύεις να θεωρείσαι ανυπότακτος (τα χρόνια που είσαι ΜΚΕ πλέον καλύπτουν αυτά που θεωρούσουν ανυπότακτος εξωτερικού). Δεν χρειάζεται να το λέει κάπου ο νόμος αν είναι αυτό το πρόβλημα σου, είναι απλά νομικά και συμβαίνει με όλους τους ΜΚΕ.
Μάλιστα. Έτσι με πληροφόρισαν και εμένα στο προξενείο και ελπίζω να είναι έτσι και να συνεχίσει να ισχύσει για τα επόμενα χρόνια που θα το χρειαστώ. Απλώς, μου φαίνεται ύποπτο το ότι όλα τα κακά, πχ το ποσό των 6000 ευρώ, υπάρχουν ωραία και καλά στη νομοθεσία, και με κάποιο μαγικό τρόπο η επιστροφή του προστίμου δεν υπάρχει κάπου, απλά ισχύει έτσι στον αέρα. Δηλαδή όταν σου στέλνουν το πρόστιμο, το λέει και ο νόμος ότι το χαρτί που λαμβάνεις θα κάνει quote ακριβώς την παράγραφο στο νόμο του λόγου που σου επιβάλεται το πρόστιμο. Αλλά στην ακύρωση του προστίμου το κρατάνε μυστικό... ; τι να πω μακάρι. Θα δείξει στη πορεία. Εγώ έχω μέλλον ακόμα μέχρι να βγω ΜΚΕ άλλα 6.5 χρόνια.
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Νίκος έγραψε:Μάλιστα. Έτσι με πληροφόρισαν και εμένα στο προξενείο και ελπίζω να είναι έτσι και να συνεχίσει να ισχύσει για τα επόμενα χρόνια που θα το χρειαστώ. Απλώς, μου φαίνεται ύποπτο το ότι όλα τα κακά, πχ το ποσό των 6000 ευρώ, υπάρχουν ωραία και καλά στη νομοθεσία, και με κάποιο μαγικό τρόπο η επιστροφή του προστίμου δεν υπάρχει κάπου, απλά ισχύει έτσι στον αέρα. Δηλαδή όταν σου στέλνουν το πρόστιμο, το λέει και ο νόμος ότι το χαρτί που λαμβάνεις θα κάνει quote ακριβώς την παράγραφο στο νόμο του λόγου που σου επιβάλεται το πρόστιμο. Αλλά στην ακύρωση του προστίμου το κρατάνε μυστικό... ; Τι να πω μακάρι. Θα δείξει στη πορεία. Εγώ έχω μέλλον ακόμα μέχρι να βγω ΜΚΕ άλλα 6.5 χρόνια.
Δεν το κρατάνε μυστικό. Θα γράφεται στο χαρτί που θα σου δώσουν όταν βγεις ΜΚΕ (ότι το πρόστιμο επιστρέφεται) διότι ισχύει αυτό που σου είπα, η απόφαση για ΜΚΕ έχει αναδρομική ισχύ. Δεν γίνεται να έχεις δύο ιδίοτητες δηλαδή και ΜΚΕ και ανυπότακτος εξωτερικού για το ίδιο χρονικό διάστημα. Επειδή έχεις πολλά χρόνια ακόμα να βγεις ΜΚΕ, θα σε συμβούλευα να μπεις σε μία ρύθμιση και να αρχίσεις να το πληρώνεις (αν δεν έχεις σκοπό να καταταγείς) γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τρί Μαρ 30, 2021 1:02 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες