Προμήθεια ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3M

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό του Στρατού Ξηράς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Συμφωνώ με τον αρθρογράφο.

Εμένα πάντως μου δημιουργεί ερωτηματικά ή όλη ιστορία. Γιατί δεν έκαναν αντίστοιχες δοκιμές μεταξύ των υποψηφίων ΤΟΜΑ στο Λιτόχωρο όπως έκαναν με τα άρματα το 1998;
Digenis
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Digenis »

OΛοι συμφωνητε με τον δημοσιογραφο και κανεις με το ΕΣ που τα επελεξε.Bravo.

Ο ΕΣ πρεπει να νικηση στη μαχη. Αυτο ειναι η μονη του Επιδιωξη. Και μη ξεχνατε οτι οι Προμηθιες ΤΟΜΑ δεν τελειωνουν Στο ΒΜΠ-3, σε λιγο καιρο επετε συνεχεια.BMP-3 ειναι το καλητερο ΤΟΜΑ που υπαρχει
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 71

Δημοσίευση από yandr »

Ρε Διγενή, σε παρακαλώ ενημερώσου πρώτα γιατί δεν βοηθάς τη συζήτηση.

Το ΒΜΡ-3 ΔΕΝ το επέλεξε το ΓΕΣ. Το επέλεξε η κυβέρνηση Καραμανλή ενάντια μάλιστα στις επιλογές του ΓΕΣ και το χειρότερο, το έχουμε ήδη συζητήσει αυτό το θέμα σε προηγούμενες σελίδες.

Εάν δεν παρακολουθείς το θέμα καλύτερα να μην απαντάς.

Επίσης, ο αρθρογράφος ΔΕΝ είναι δημοσιογράφος, αλλά αξιωματικός στα τεθωρακισμένα.

Digenis
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Digenis »

Η κηβερνηση εχει πολλα οπλικα συστηματα να επιλεξη αν ηταν να παρει απο τους Ρωσσους, δεν πανε εναντιον στον ΕΣ σε θεματα τετοια.

Αν το ΓΕΣ ειπε το ΒΜΠ-3 ειναι Οκ σημαιναι ΟΚ.
Digenis
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Digenis »

BtW η στατιγικη αλλαζει και χρειαζομαστε ΤΟΜΑ με LEO Στης Επιχειρησης του ΕΣ.
ΤΟΜΠ θα ερθουν στη συνεχεια θεοβαρα οπως τα θελετε.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Digenis έγραψε:Η κηβερνηση εχει πολλα οπλικα συστηματα να επιλεξη αν ηταν να παρει απο τους Ρωσσους, δεν πανε εναντιον στον ΕΣ σε θεματα τετοια.

Αν το ΓΕΣ ειπε το ΒΜΠ-3 ειναι Οκ σημαιναι ΟΚ.

Μου αρέσει ότι ενώ δεν γνωρίζεις παρά τα τελείως βασικά για τα στρατιωτικά θέματα επιμένεις.

Το ΓΕΣ δεν ήθελε τα ΒΜΡ-3, τελεία και παύλα.

Σε παρακαλώ να ενημερώνεσαι πρώτα, γιατί δεν μπορούμε να παραθέτουμε τα ίδια και τα ίδια στοιχεία κάθε 2-3 σελίδες.

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 49

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Nassos έγραψε:Συμφωνώ με τον αρθρογράφο.

Εμένα πάντως μου δημιουργεί ερωτηματικά ή όλη ιστορία. Γιατί δεν έκαναν αντίστοιχες δοκιμές μεταξύ των υποψηφίων ΤΟΜΑ στο Λιτόχωρο όπως έκαναν με τα άρματα το 1998;
Για τον ίδιο λόγο που δεν έκαναν αντίστοιχες πτητικές όταν πήραν F-16.

Ας κάνουν και τώρα αν αντέχουν για ΝΜΑ.

Υγ. Αν κάποιος έχει την ψευδαίσθηση ότι η θωράκιση των δυτικών ΤΟΜΑ αντέχει απέναντι στα σύχρονα αντιαρματικά πχ Kornet τότε καταλαβαίνω γιατί ήρθε το ΔΝΤ και μας έπεισαν ότι ήταν μονόδρομος.

...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

TOPOL-M έγραψε:Για τον ίδιο λόγο που δεν έκαναν αντίστοιχες πτητικές όταν πήραν F-16.

Δε νομίζω ότι είναι το ίδιο πράγμα. Ξέρεις πολλές περιπτώσεις χωρών που έκαναν test drive σε μαχητικά αεροσκάφη και μάλιστα για την απόκτηση 30 τεμαχίων;

TOPOL-M έγραψε:

Υγ. Αν κάποιος έχει την ψευδαίσθηση ότι η θωράκιση των δυτικών ΤΟΜΑ αντέχει απλεναντι στα σύχρονα αντιαρματικά πχ Kornet τότε καταλαβαίνω γιατί ήρθε το ΔΝΤ και μας έπεισαν ότι ήταν μονόδρομος.

Τότε να καταργήσουμε τα ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ και να στέλνουμε το πεζικό με ΡΕΟ.

Δεν είναι λογική αυτή.

Επειδή στην Σοβιετική Ένωση η ανθρώπινη ζωή είχε μηδαμινή αξία, ενώ παράλληλα η στρατιωτική μηχανή διέθετε απίστευτους αριθμούς σε υλικό και προσωπικό δημιουργήθηκαν τα ανάλογα δόγματα.

Ποια είναι αυτά; Κατακλύζουμε το πεδίο της μάχης και όσους και να χάσουμε θα περάσει ικανός αριθμός στρατευμάτων. Ανάλογα και με το υλικό τους, όπου όταν χάλαγε κάτι το πετούσαν και για επισκευές ούτε λόγος.

Στην Ελλάδα με την υπο-επάνδρωση, η ανάγκη όσο το δυνατόν καλύτερης προστασίας του πολύτιμου προσωπικού είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Τώρα Yandr αυτά που λες είναι για να γίνεται κουβέντα με επιχειρήματα λαϊκίστικα (τύπου ΡΕΟ) Η κοροϊδευόμαστε ή όχι.

Επαναφέρω το ερώτημα: Αντέχουν τα δυτικά υπερΤΟΜΑ νέας γενιάς αντιαρματικά βλήματα όπως τα Kornet;

Αν όχι τότε ποιά είναι επι της ουσίας η διαφορά μεταξύ bmp3 και puma πχ άμα το αποτέλεσμα είναι ίδιο;

Και μην μου πείτε ότι τα kornet τα έχουν μονο για τα άρματα... Γιατί αυτό δεν είναι επιχείρημα. Οπου γουστάρουν τα ξαμολούν.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Δεν το βρίσκω καθόλου λαϊκίστικο το επιχείρημα. Αν το Kornet καταστρέφει και άρματα μάχης, τότε να μην έχουμε καθόλου βαριά άρματα αλλά να πάρουμε τίποτα ελαφρά και αερομεταφερόμενα.

Και το ίδιο μπορεί να ισχύσει για όλα τα οχήματα του στρατού ξηράς.

Μας ενδιαφέρει ή όχι η όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία του προσωπικού; Εκεί είναι η διαφορά φιλοοσφίας.

αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από αιας »

TOPOL-M έγραψε:Τώρα Yandr αυτά που λες είναι για να γίνεται κουβέντα με επιχειρήματα λαϊκίστικα (τύπου ΡΕΟ) Η κοροϊδευόμαστε ή όχι.

Επαναφέρω το ερώτημα: Αντέχουν τα δυτικά υπερΤΟΜΑ νέας γενιάς αντιαρματικά βλήματα όπως τα Kornet;

Αν όχι τότε ποιά είναι επι της ουσίας η διαφορά μεταξύ bmp3 και puma πχ άμα το αποτέλεσμα είναι ίδιο;

Και μην μου πείτε ότι τα kornet τα έχουν μονο για τα άρματα... Γιατί αυτό δεν είναι επιχείρημα. Οπου γουστάρουν τα ξαμολούν.

- αφου το επαναφερεις το ερωτημα, επαναφερω την απαντηση: Το θεμα δεν ειναι η απευθειας αντοχη σε πληγμα απο κορνετ αλλα ολα τα υπολοιπα, οπως θραυσματα,20αρια,50νταρια κτλ... Τα εχουμε ξανα πει αυτα οι δυο μας και με αλλους. Ριξε μια ματια στις προηγουμενες σελιδες.

- αν δεν θες λαικιστικα επιχειρηματα μην παραθετεις λαικισμους, ρωσοκατουρε... Εικόνα

-πανω στο αρθρο εχεις να πεις κατι;(κανε τον κοπο, αξιζει. Καποτε ειχες δημοσιευσει και μια φωτογραφια απο χαρμινγτον θυμαμαι... Υπαρχει σαν αναφορα το οχημα στο αρθρο και μαλιστα στον ρολο που οραματιζονται μερικοι για το βμπ-3).

αλλα ξερω, μεχρι να βγαλουν και οι ρωσοι ενα 'βαρυ' τομπ/τομα, που θα βγαλουν καποια στιγμη, εσυ θα χτυπιεσαι...

- αυθεντια δεν ειμαι, αλλα ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΟΜΑ και μετα να λεμε για το βμπ-3...

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Εντάξει ρε αία

πήγαινε στους Ρώσους να τους εξηγήσεις τι είναι το ΤΟΜΑ να μάθουν και αυτοί οι κακόμοιροι Οι άνθρωποι...

Υγ, στείλε μου το αποτέλεσμα από το test και τα ξαναλέμε

http://athens.indymedia.org/front.php3?&article_id=86692

αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από αιας »

TOPOL-M έγραψε:Εντάξει ρε αία

πήγαινε στους Ρώσους να τους εξηγήσεις τι είναι το ΤΟΜΑ να μάθουν και αυτοί οι κακόμοιροι Οι άνθρωποι...

Υγ, στείλε μου το αποτέλεσμα από το test και τα ξαναλέμε

http://athens.indymedia.org/front.php3?&article_id=86692

Θα το κανω και θα στα στειλωΕικόνα. Οι ρωσοι εβγαλαν τομα τα βμπ-1 και -2 ... Για το -3 η κουβεντα ειναι αν μας καλυπτει και αν αξιζει η αγορα τους...

Digenis
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Digenis »

Συμφωνω Αιας,
Ας καναμε καλητερα θωρακησμενο λεοφορειο με τη λογικη του Yard
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Εγώ λέω να βάλουμε ερπύστρια στο Αβέρωφ και να τους πάρουμε παραμάσχαλα τους Τουρκαλάδες...

Και αμα μας ρίχνουν Κορνέτ εμείς θα γελάμε και θα τους ρίχνουμε κορνέ... !

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης