ΣΣΕ: Η ζωή στη Σχολή

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
KostasSSE
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από KostasSSE »

titis και οι ασσοι βγαινουν τις τεταρτες, αν φυσικα δεν εχουν τιμωρηθει.
Efh
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Efh »

Συγνωμη μπερδευτικα... :) να ρωτησω κατι ακομα... Κατα την διαρκεια της φοιτησης του, ενας μαθητης μπορει να νοικιασει ενα σπιτι και να μενει εκτος στρατευματος; Γιατι δεν ειμαι σιγουρη οτι εχει αυτη τη δυνατοτητα. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!
Άβαταρ μέλους
Titis
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Titis »

Κάποιες μέρες είναι υποχρεωμένος να μένει εντός σχολής και κάποιες έχει τον δικαίωμα να βγαίνει!
Illusion never changed into something real!
Άβαταρ μέλους
vasilis67
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από vasilis67 »

Efh έγραψε:Συγνωμη μπερδευτικα... :) να ρωτησω κατι ακομα... Κατα την διαρκεια της φοιτησης του, ενας μαθητης μπορει να νοικιασει ενα σπιτι και να μενει εκτος στρατευματος; Γιατι δεν ειμαι σιγουρη οτι εχει αυτη τη δυνατοτητα. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!

Στη σχολή μένεις υποχρεωτικά. Σπίτι μπορείς να νοικιάσεις με άλλες/άλλους για να έχεις να πας τα Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακα και τις Τετάρτες όταν δεν θα έχεις υπηρεσία και θα βγαίνεις, αφ'ενός για να μένεις αλλά και για να αλλάζεις την στολή εξόδου με την οποία βγαίνεις υποχρεωτικά. Μη βιαστείς όμως να νοικιάσεις αφού θα αργήσεις στην αρχή να βγεις από την σχολή (περίπου δύο μήνες).
Efh
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Efh »

Σας ευχαριστω πολυ για τις πληρ.:) Και θα αργησω πολυ οχι μονο για να βγω απο την σχολη, Βασιλη, αλλα και για να μπω γενικοτερα... Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jonas11
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Jonas11 »

Ποσες φορες το μηνα γινεται καποιος μαθητης της σχολης να φυγει απ' την Αττικη?
Άβαταρ μέλους
ilias7
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ilias7 »

Στην σχολή Μένουμε Μέσα Η Πηγαίνουμε Κάθε Πρωί;

Snakeshit έγραψε:Αντρες και γυναίκες μαζί κάνουν. Θα'θελα ε;
Φίλε έχω την εντύπωση Ότι Οι Γυναίκες Είναι ΚAI σε Άλλο Κτήριο :P

supermario έγραψε:Παιδια θελω να ρωτησω κατι ακομα. Πολυ συχνα μιλατε για μεταπτωση απο τη πολιτικη ζωη στη στρατιωτικη ζωη με την εισοδο καποιου στην ευελπιδων. Τι θα αλλαξει δηλαδη στο χαρακτηρα μου; Θα γινω πιο σοβαρος, λιγολογος, πειθαρχημενος, ισχυρογνωμων, αυταρχικος, αγριος, οξυθυμος που δεν σηκωνει τσαμπουκαδες; Με λιγα λογια θα γινω αυτο που λεμε "ο πολλα βαρυς"; Αυτο θα βγαινει και στις σχεσεις μου με τους αλλους και στην οικογενεια μου; Ρωταω γιατι συνεχεια κατι τετοια ακουγονται για τους στρατιωτικουσ... Θελω ομως να μου απαντησει καποιος σχετικος με στρατο και να ειναι σιγουρος για την απαντηση του. Ευχαριστω εκ των προτερων.Εικόνα

Φίλε Εγώ Έτσι Είμαι Ακριβώς Και δεν Έχω Πάει Ακόμα Στην σχολή. Επειδή Είμαι 15 και Και Χρονών Αλλά Είναι Το όνειρο μου να Μπω Στην σχολή και Πιστεύω Με τους Βαθμούς Θα τα

καταφέρω Αλλά Διάβασα Κάτι Άρθρα Για το Ότι Μετά Όταν Βγεις Από Την σχολή Χάνεται Η Προσωπική Σου Ζωή Κυρίως Εγώ Που Είμαι Πολύ Λιγομίλητος Δεν Κάνω Εύκολα Φίλους Οπότε Θα Έχω Πρόβλημα

και Όπως Και Πολλοί Φίλου Μου που Λόγο Χαμηλών Μορίων Πρεπε Να Πάνε Επαρχία Έκατσαν Αθήνα Για να μην Αποχωριστούν Με Τους φίλους τους (Παρόλο που η Σχολή Είναι 25 Λεπτά Από Το Σπίτι Μου

Greek_Army έγραψε:Και που να πας και σκινάκια. Που δεν θα κάνεις μπάνιο εκεί να δεις γέλια

σκινάκια τι Είναι Τούτο;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

Φίλε λίγο ποιο πάνω αναφέρεται σε μήνυμα ποιες ημέρες μένεις εκτός σχολή

Τα σκοινάκια είναι το στήσιμο ενός στρατιωτικού καταυλισμού στη φύση, συνήθως γίνεται για την πραγματοποίηση βολών και ασκήσεων (πχ πυρ και κίνηση, αναγνωρίσεις κτλ).

όπως μπορείς να καταλάβεις από την ονομασία, κοιμάσαι σε μία σκηνή η οποία χωράει 2 άτομα, έχεις υπηρεσίες κανονικά και απλά γίνεται για να καταλάβει ο στρατιώτης πως θα ζει σε καιρό πολέμου

πολυτέλειες του τύπου μπάνιο η ξύρισμα με ζεστό νερό δεν παίζουν...
Άβαταρ μέλους
EKAMitis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από EKAMitis »

Ειδα στην σελιδα 12 η 13 οτι γκρεμισαν λεει τους τοιχους των δωματιων και τωρα ειναι αντι για 4 ατομα,12 ατομα μαζι! Ισχυει αυτο ακομα;
Άβαταρ μέλους
Titis
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Titis »

Ναι. Υπάρχουν τριθαλαμίες, δηλαδή τρεις θάλαμοι των τεσσάρων ατόμων, που χωρίζονται μεταξύ τους με ένα πεζούλι 1+ μέτρου, ενώ υπάρχει στην άκρη κενό με το οποίο ενώνονται οι θαλάμοι.
Illusion never changed into something real!
Τιμή&ΔόξαΣτονΕΣ

Δημοσίευση από Τιμή&ΔόξαΣτονΕΣ »

Καλησπέρα, είμαι 17 ετών, απο'τι ξέρω πρέπει απο την αρχή της χρονιάς να δηλώσω αν θέλω στρατιωτική σχολή και βλέπω τη ΣΣΕ και γενικότερα τον Ε. Σ ως το τελευταίο προπύργιο αγνών Αξιών και Ιδανικών σε μία κοινωνία που μόνο αηδία και αποστροφή προκαλεί.

Αυτό που με απασχολεί είναι αν υπάρχει ιδεολογία μέσα στη σχολή και ποια είναι αυτή. Ποιά είναι η ιδεολογική υπόσταση των σπουδαστών-μελλοντικών αξιωματικών. Θα δω άτομα σφυρηλατημένα πάνω στις αξίες του Ρομαντισμού και του Κλασσικισμού, της Ηθικής, της Τιμής, της Αρετής και της Μαχητικότητας;

Θα δω διάφορα διεθνιστικά και ανθελληνικά σκουπιδαριά; (συγγνώμη για τη φρασεολογία)

Ή τιποτε άξεστους τραμπούκους που έχουν μπει στη σχολή μόνο για να ασχολούνται με όπλα και να κάνουν καψώνια;

Μπορεί να σας φανεί ερώτηση ανούσια, αλλα για μένα είναι σημαντικο το ιδεολογικο κλιμα της σχολής. Στο παραδοσιακό ελληνικό πανεπιστήμιο γνωριζω πανω κατω πως λειτουργεί το σύστημα και τι ειδους σκ@τιαριδες νεοελληνες ειναι ξαμολημένοι και για αυτο πιστευω-ελπιζω πως στις στρατιωτικές σχολές τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έχω κι αλλες ερωτήσεις αλλα προτιμώ να τις θέσω μια μια.

Και μιας και έτυχε η μερα: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ~ ΠΑΡΩΝ αφιερωμένο :

KostasSSE

Τιμή&ΔόξαΣτονΕΣ έγραψε:Καλησπέρα, είμαι 17 ετών, απο'τι ξέρω πρέπει απο την αρχή της χρονιάς να δηλώσω αν θέλω στρατιωτική σχολή και βλέπω τη ΣΣΕ και γενικότερα τον Ε. Σ ως το τελευταίο προπύργιο αγνών Αξιών και Ιδανικών σε μία κοινωνία που μόνο αηδία και αποστροφή προκαλεί.

Αυτό που με απασχολεί είναι αν υπάρχει ιδεολογία μέσα στη σχολή και ποια είναι αυτή. Ποιά είναι η ιδεολογική υπόσταση των σπουδαστών-μελλοντικών αξιωματικών. Θα δω άτομα σφυρηλατημένα πάνω στις αξίες του Ρομαντισμού και του Κλασσικισμού, της Ηθικής, της Τιμής, της Αρετής και της Μαχητικότητας;

Θα δω διάφορα διεθνιστικά και ανθελληνικά σκουπιδαριά; (συγγνώμη για τη φρασεολογία)

Ή τιποτε άξεστους τραμπούκους που έχουν μπει στη σχολή μόνο για να ασχολούνται με όπλα και να κάνουν καψώνια;

Μπορεί να σας φανεί ερώτηση ανούσια, αλλα για μένα είναι σημαντικο το ιδεολογικο κλιμα της σχολής. Στο παραδοσιακό ελληνικό πανεπιστήμιο γνωριζω πανω κατω πως λειτουργεί το σύστημα και τι ειδους σκ@τιαριδες νεοελληνες ειναι ξαμολημένοι και για αυτο πιστευω-ελπιζω πως στις στρατιωτικές σχολές τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έχω κι αλλες ερωτήσεις αλλα προτιμώ να τις θέσω μια μια.

Και μιας και έτυχε η μερα: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ~ ΠΑΡΩΝ αφιερωμένο :

Εχεις ενα σκεπτικο πολυ ανωτερο απο των περισσοτερων που βρισκονται σε στρ σχολες. Ειναι δυσκολο να συναντησεις ατομα σαν και εσενα (σαν σκεπτικο μιλαω παντα) σε αυτα τα 4 χρονια της εκπαιδευσεως σου. Οπως αναφερεις στην αρχη θα σου φανουν ολοι οπως ειπες "άξεστους τραμπούκους που έχουν μπει στη σχολή μόνο για να ασχολούνται με όπλα και να κάνουν καψώνια".
Προσωπικη αποψη: Δοκιμασε για στρ σχολες. Αλλα γινε πιο ανοικτος και στο σκεπτικο των νεων στις μερες μας.
Τιμή&ΔόξαΣτονΕΣ

Με απογοήτευσες λιγο αν και δεν ειχα μεγαλες προσδοκίες... Και φοβάμαι μήπως τωρα με την κριση μαζευτεί η σαρα και η μαρα στη σχολη και πέσει πολυ το επιπεδο;Να γινω πιο ανοικτος στο σκεπτικο των νεων; Και γω νεος ειμαι,17ρης:) Αλλά πιστεύω σε ενα νεο προτυπο ζωης.

Παρατήρηση Στρατοπεδάρχη: Είναι προτιμότερο να ψάχνεις πάρα να στέλνεις πάλι το ίδιο μήνυμα, για να σβήστηκε ένα μέρος του μηνύματος σημαίνει ότι υπάρχει ξεχωριστό θέμα.

KostasSSE

Καλησπερα και χρονια πολλα! Η "σαρα και η μαρα" εχει παρατηρηθει να παραιτηται και μαλιστα απο τις πρωτες κιολας μερες. Τα παιδια που βρισκονται μεσα στις στρ σχολες ειναι ατομα τα οποια εχουν κοπιασει για να πετυχουν αυτο που αγαπανε. Παρα τα τοσα ετη λειτουργιας της σχολης η πειθαρχεια ειναι αυτη που εχει μεινει ανεπαυθη.
Σχετικα με το "πιστεύω σε ενα νεο προτυπο ζωης. ". Σε οτιδηποτε και αν κανεις δεν θα μπορεσεις απο την αρχη να κανεις πραξη οσα επιθυμεις. Το προτυπο αυτο ειναι αρμοδιοτητα των ανωτατων αξιωματικων.
Τιμή&ΔόξαΣτονΕΣ

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου Κώστα, θα δω πως θα πάνε φέτος τα πράγματα και πιθανότατα να είμαι ΣΣΕ του χρόνου. Να υποθέσω εσύ έχεις τελειώσει τη σχολή ή είσαι μέσα ακόμη?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης