Επιτροπή Απαλλαγών
Επιτροπή Απαλλαγών
Μα αυτό είναι το θέμα ότι την γνωμάτευση του γιατρού μου την έσωσαν πίσω και κράτησαν μόνο την γνωμάτευση του φρουραρχείου.
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα! Θα χρειαστώ τη βοήθεια σας παρακαλώ.
Ειναι η πρώτα φορά που χρησιμοποιώ το φριυραρχειο και δεν έχω ξαναπάρει αναβολη για λόγους υγείας. Τις προηγούμενες μέρες πηγα στο φρουραρχειο και ο γιατρός έγραψε εισηγηση για ι5 με ασθένεια ανίατη. Έχω ένα ορθοπεδικο πρόβλημα και ένα ψυχολογικο με γνωματεύσεις από δημόσια νοσοκομεία. Δεν έχω ξαναπάρει αναβολή για λόγους υγείας. Υπάρχει πιθανότητα απαλλαγής με την πρώτη μιας και η εισηγηση του γιατρού του φρουραρχειου είναι ι5 ;
Σας ευχαριστώ!
Ειναι η πρώτα φορά που χρησιμοποιώ το φριυραρχειο και δεν έχω ξαναπάρει αναβολη για λόγους υγείας. Τις προηγούμενες μέρες πηγα στο φρουραρχειο και ο γιατρός έγραψε εισηγηση για ι5 με ασθένεια ανίατη. Έχω ένα ορθοπεδικο πρόβλημα και ένα ψυχολογικο με γνωματεύσεις από δημόσια νοσοκομεία. Δεν έχω ξαναπάρει αναβολή για λόγους υγείας. Υπάρχει πιθανότητα απαλλαγής με την πρώτη μιας και η εισηγηση του γιατρού του φρουραρχειου είναι ι5 ;
Σας ευχαριστώ!
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα σας,
-----------------
Background
-----------------
Θα ήθελα πρώτα συστηθώ παρουσιάζοντας την δική μου περίπτωση.
Είμαι γεννημένος το 1989 (δηλαδή για τον ελληνικό στρατό είμαι 32 ετών) και μέχρι στιγμής οι μόνες αναβολές που έχω πάρει είναι για λόγους σπουδών (Bachelor/Master/PhD). Επιπλέον τον Νοέμβρη του 2019 πήρα αναβολή για κοινωνικούς λόγους ώστε να έχω παράταση της κατάταξης μέχρι τον Μάρτη του 2021.
Επίσης, τον τελευταίο χρόνο παθαίνω κρίσης άγχους-πανικού (με λιποθυμικά επεισόδια) ένω έχω νοσηλευτεί για αυτό τον λόγο και σε δημόσιο νοσοκομείο. Έχω ζητήσει από τον νευρολόγο του νοσοκομείου να μου γράψει μια βεβαίωση για αυτά τα θέματα (γράφοντας επίσης ότι κάνω χρήση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής και ότι ακόμα δεν έχω σημάδια βελτίωσης).
-----------------
Σήμερα
-----------------
Φτάνοντας στο σήμερα, πήγα στο Φρουραρχείο της περιοχής μου όπου προσκόμισα το δελτίο κατάταξης και την ιατρική βεβαίωση. Μετά την αίτηση, η στρατολογία μου ανέφερε ότι θα περιμένω να μου έρθει επιστολή στο σπίτι που θα αναγράφει ότι εντός 1ος μηνός πρέπει να περάσω από την επιτροπή στο στρατιωτικό νοσοκομείο.
Σκοπός μου είναι να πάρω μια αναβολή 9 μηνών - 1ος έτους ώστε τον Ιανουάριο του 2022 (που για τον στρατό θα είμαι 33) να προβώ σε εξαγορά της θητείας κάνοντας το κομμάτι που μου αντιστοιχεί (15-20 μέρες).
Από την εμπειρία σας,
πιστεύεται ότι το χαρτί που έχω από τον γιατρό είναι αρκετό για πάρω την αναβολή ή πρέπει να πάω στο ενδιάμεσο σε κάποιον ψυχίατρο ώστε να μου γράψει εκ νέου μια βεβαίωση και να το προσκομίσω ως επιπλέον στοιχείο στην επιτροπή;
Τι μπορεί να με ρωτήσουν στην επιτροπή;
Ευχαριστώ πολύ,
-----------------
Background
-----------------
Θα ήθελα πρώτα συστηθώ παρουσιάζοντας την δική μου περίπτωση.
Είμαι γεννημένος το 1989 (δηλαδή για τον ελληνικό στρατό είμαι 32 ετών) και μέχρι στιγμής οι μόνες αναβολές που έχω πάρει είναι για λόγους σπουδών (Bachelor/Master/PhD). Επιπλέον τον Νοέμβρη του 2019 πήρα αναβολή για κοινωνικούς λόγους ώστε να έχω παράταση της κατάταξης μέχρι τον Μάρτη του 2021.
Επίσης, τον τελευταίο χρόνο παθαίνω κρίσης άγχους-πανικού (με λιποθυμικά επεισόδια) ένω έχω νοσηλευτεί για αυτό τον λόγο και σε δημόσιο νοσοκομείο. Έχω ζητήσει από τον νευρολόγο του νοσοκομείου να μου γράψει μια βεβαίωση για αυτά τα θέματα (γράφοντας επίσης ότι κάνω χρήση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής και ότι ακόμα δεν έχω σημάδια βελτίωσης).
-----------------
Σήμερα
-----------------
Φτάνοντας στο σήμερα, πήγα στο Φρουραρχείο της περιοχής μου όπου προσκόμισα το δελτίο κατάταξης και την ιατρική βεβαίωση. Μετά την αίτηση, η στρατολογία μου ανέφερε ότι θα περιμένω να μου έρθει επιστολή στο σπίτι που θα αναγράφει ότι εντός 1ος μηνός πρέπει να περάσω από την επιτροπή στο στρατιωτικό νοσοκομείο.
Σκοπός μου είναι να πάρω μια αναβολή 9 μηνών - 1ος έτους ώστε τον Ιανουάριο του 2022 (που για τον στρατό θα είμαι 33) να προβώ σε εξαγορά της θητείας κάνοντας το κομμάτι που μου αντιστοιχεί (15-20 μέρες).
Από την εμπειρία σας,
πιστεύεται ότι το χαρτί που έχω από τον γιατρό είναι αρκετό για πάρω την αναβολή ή πρέπει να πάω στο ενδιάμεσο σε κάποιον ψυχίατρο ώστε να μου γράψει εκ νέου μια βεβαίωση και να το προσκομίσω ως επιπλέον στοιχείο στην επιτροπή;
Τι μπορεί να με ρωτήσουν στην επιτροπή;
Ευχαριστώ πολύ,
Επιτροπή Απαλλαγών
Παιδιά καλησπέρα,
Είμαι μια ξεχωριστή περίπτωση καθώς τις επόμενες μέρες ήταν να μεταβώ στο φρουραρχείο για να πάρω την πρώτη μου αναβολή για λόγους ψυχικής υγείας. Για κακή μου τύχη, διαγνώστηκα με Covid-19 μολις χθες με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μεταβώ μεχρι της 17 στο Φρουραρχείο μιας και είναι η ημερομηνία καταταξής μου. Πήρα στην Στρατολογία σημέρα, και μου είπαν να κάνω εξουσιωδότηση σε κάποιο οικείο πρόσωπο, και μαζί με την ιατρική γνωμάτευση, και το Σημείωμα Κατάταξης να παραδώσω και το PCR. Γενικά είμαι full αγχωμένος γιατί δεν ξέρω αν θα δεχτούν την αίτηση μου, και φοβάμαι μην κηρυχθώ ανυπότακτος. Από την εμπειρία σας ξέρετε τι γίνεται σε αυτές τις περίπτωσεις;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Είμαι μια ξεχωριστή περίπτωση καθώς τις επόμενες μέρες ήταν να μεταβώ στο φρουραρχείο για να πάρω την πρώτη μου αναβολή για λόγους ψυχικής υγείας. Για κακή μου τύχη, διαγνώστηκα με Covid-19 μολις χθες με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μεταβώ μεχρι της 17 στο Φρουραρχείο μιας και είναι η ημερομηνία καταταξής μου. Πήρα στην Στρατολογία σημέρα, και μου είπαν να κάνω εξουσιωδότηση σε κάποιο οικείο πρόσωπο, και μαζί με την ιατρική γνωμάτευση, και το Σημείωμα Κατάταξης να παραδώσω και το PCR. Γενικά είμαι full αγχωμένος γιατί δεν ξέρω αν θα δεχτούν την αίτηση μου, και φοβάμαι μην κηρυχθώ ανυπότακτος. Από την εμπειρία σας ξέρετε τι γίνεται σε αυτές τις περίπτωσεις;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Επιτροπή Απαλλαγών
Εσύ του '89 και αρκετό είναι το χαρτί (ψάξε την κατάσταση που δείχνει τι σωματική ικανότητα είναι η πάθηση σου για σιγουριά Ή ρίξε μια ματιά και το thread αναβολης/απαλλαγής ι5 ψυχολογικό) ειδικά οι πρώτες αναβολές δεν είναι κάτι τρομερό να τις δώσουν.
Εσύ με τον covid θα δώσει το φρουραρχειο αναστολή κατάταξης, προφανώς δε θα σου τα έλεγε όλα αυτά η στρατολογία να τα κάνεις και να βγεις και ανυπότακτος, είπαμε... (για περισσότερα Διάβασε τη πίσω σελίδα του σημειώματος κατάταξης όλα αυτά προβλέπονται)
Περαστικά κατά τα άλλα και ψυχραιμία
Εσύ με τον covid θα δώσει το φρουραρχειο αναστολή κατάταξης, προφανώς δε θα σου τα έλεγε όλα αυτά η στρατολογία να τα κάνεις και να βγεις και ανυπότακτος, είπαμε... (για περισσότερα Διάβασε τη πίσω σελίδα του σημειώματος κατάταξης όλα αυτά προβλέπονται)
Περαστικά κατά τα άλλα και ψυχραιμία
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα!
Έχω πάρει ετήσια αναβολή για λόγους υγείας μέσω στρατοπέδου. Την πήρα τον Ιουλίο του 2020, με ποια ΕΣΣΟ θα πρέπει να παρουσιαστώ περίπου ξέρει κανεις;
Επειδή αποκλείεται να ξαναπάω στο στρατόπεδο, μπορώ να πάω πχ. Και μεθαύριο με χαρτιά στο Φρουραρχείο για την 2η αναβολή ή πρέπει να περιμένω μέχρι τον Ιούλιο για την όλη διαδικασία;
Έχω πάρει ετήσια αναβολή για λόγους υγείας μέσω στρατοπέδου. Την πήρα τον Ιουλίο του 2020, με ποια ΕΣΣΟ θα πρέπει να παρουσιαστώ περίπου ξέρει κανεις;
Επειδή αποκλείεται να ξαναπάω στο στρατόπεδο, μπορώ να πάω πχ. Και μεθαύριο με χαρτιά στο Φρουραρχείο για την 2η αναβολή ή πρέπει να περιμένω μέχρι τον Ιούλιο για την όλη διαδικασία;
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα σας!
Έχω πρόβλημα ορθοπεδικής φύσεως και πριν κάποιες μέρες πέρασα από τον γιατρό του φρουραρχείου της περιοχής μου για να κάνω αίτηση απαλλαγής μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα καθώς και γνωματεύσεις/εξετάσει.
Διαβάζοντας τα προηγούμενα μηνύματα παρατήρησα ότι σε πολλούς από εσάς η γνωμάτευση από το Φρουραρχείο αναγράφει και Κατηγορία Σωματικής Ικανότητας (Ι/5, Ι/4 κτλ.) όπως αναφέρετε. Στην δική μου γνωμάτευση δεν γράφει κάτι τέτοιο και συγκεκριμένα γράφει μόνο τα κάτωθι:
α) Ο παραπάνω πάσχει από τάδε.
β) Η πάθησή του αυτή είναι πιθανώς,μη ιάσιμη, με χρόνο ίασης άνω των τεσσάρων (4) μηνών.
γ) Δεν του επιτρέπει να μετακινηθεί/μεταβεί για κατάταξη στο Στρδο τάδε.
δ) Του επιτρέπει να παρουσιαστεί σε Επιτροπή Απαλλαγών.
Θα ήθελα να ρωτήσω: Το ότι δεν αναγράφει κάπου το "I/5" θεωρείτε ότι θα παίξει ρόλο στην απόφαση της Επιτροπής Απαλλαγών και συγκεκριμένα στο να μην με βγάλουν Ι5;
(κατά τ' άλλα η διαδικασία προχωράει ομαλά. Έστειλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Στρατολογική Υπηρεσία και μου έστειλε mail την ίδια κιόλας μέρα με παραπεμπτικό για να περάσω από Επιτροπή Απαλλαγών στο κοντινότερο στην περιοχή μου Στρατιωτικό Νοσοκομείο)
Έχω πρόβλημα ορθοπεδικής φύσεως και πριν κάποιες μέρες πέρασα από τον γιατρό του φρουραρχείου της περιοχής μου για να κάνω αίτηση απαλλαγής μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα καθώς και γνωματεύσεις/εξετάσει.
Διαβάζοντας τα προηγούμενα μηνύματα παρατήρησα ότι σε πολλούς από εσάς η γνωμάτευση από το Φρουραρχείο αναγράφει και Κατηγορία Σωματικής Ικανότητας (Ι/5, Ι/4 κτλ.) όπως αναφέρετε. Στην δική μου γνωμάτευση δεν γράφει κάτι τέτοιο και συγκεκριμένα γράφει μόνο τα κάτωθι:
α) Ο παραπάνω πάσχει από τάδε.
β) Η πάθησή του αυτή είναι πιθανώς,μη ιάσιμη, με χρόνο ίασης άνω των τεσσάρων (4) μηνών.
γ) Δεν του επιτρέπει να μετακινηθεί/μεταβεί για κατάταξη στο Στρδο τάδε.
δ) Του επιτρέπει να παρουσιαστεί σε Επιτροπή Απαλλαγών.
Θα ήθελα να ρωτήσω: Το ότι δεν αναγράφει κάπου το "I/5" θεωρείτε ότι θα παίξει ρόλο στην απόφαση της Επιτροπής Απαλλαγών και συγκεκριμένα στο να μην με βγάλουν Ι5;
(κατά τ' άλλα η διαδικασία προχωράει ομαλά. Έστειλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Στρατολογική Υπηρεσία και μου έστειλε mail την ίδια κιόλας μέρα με παραπεμπτικό για να περάσω από Επιτροπή Απαλλαγών στο κοντινότερο στην περιοχή μου Στρατιωτικό Νοσοκομείο)
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλημέρα στη παρέα και καλή Σαρακοστή, όπως ανέφερα και τις προηγούμενες ημέρες στις 9/3 έκανα την διαδικασία για πρώτη αναβολή μέσω φρουραρχείου είχα ένα άγχος διότι όταν κατάθεσα τα χαρτιά στην στρατολογία δεν μου έδωσαν κανενα χαρτί πίσω αλλά σήμερα έλαβα email που λέει πρέπει να πάω επιτροπή απαλλαγών εντός του μήνα όποτε προχωράμε για το επόμενο βήμα ελπίζω να πάνε όλα καλά και καλή επιτυχία σε όλους.
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα παιδιά, χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Η κατάταξη μου είναι για Τρίτη 16 Μαρτίου αλλά λόγω ψυχικών νοσημάτων που αντιμετωπίζω τα τελευταία χρόνια δεν μπορώ να καταταγω. Έκανα τα χαρτιά μου στο τοπικό φρουραχειο, τα εστειλα μεσω ΚΕΠ στην αρμόδια Στρατολογια,(Αττικής) τους τηλεφωνησα να βεβαιωθώ οτι η αίτηση μου ελήφθη, μου απαντησαν πως ναι και οτι τώρα πρέπει να περάσω από Επιτροπή Απαλλαγών στην Αθήνα. Δεν ήξεραν να μου πουν όμως πως και πότε θα γίνει αυτό. Γνωρίζετε αν θα με ειδοποιήσουν αυτοί; Πρέπει εγώ να πάρω να κλείσω ραντεβού με την επιτροπή; Δε βρίσκω τίποτα σχετικό και αγχώνομαι και υπο τις συνθήκες μου, δεν θα πρεπε.SOS. Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο για την επιτροπή;
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλησπέρα σε όλους.
Είχα κάνει τη διαδικασία για αναβολή μέσω φρουραρχείου στις 11/3, και σήμερα έλαβα mail να παρουσιαστώ στην επιτροπή αναβολών στον επόμενο μήνα, για την πρώτη μου αναβολή.
Μετά από επικοινωνία μου με τα παρεχόμενα τηλέφωνα, μου είπαν πως δε χρειάζεται να πάω στο 401, και πως μόνο όσοι θέλουν απαλλαγή θα χρειαστεί να παρουσιαστούν στην επιτροπή.
Είχα κάνει τη διαδικασία για αναβολή μέσω φρουραρχείου στις 11/3, και σήμερα έλαβα mail να παρουσιαστώ στην επιτροπή αναβολών στον επόμενο μήνα, για την πρώτη μου αναβολή.
Μετά από επικοινωνία μου με τα παρεχόμενα τηλέφωνα, μου είπαν πως δε χρειάζεται να πάω στο 401, και πως μόνο όσοι θέλουν απαλλαγή θα χρειαστεί να παρουσιαστούν στην επιτροπή.
Επιτροπή Απαλλαγών
Φιλε αφού σου είπαν αυτό από την επιτροπή επικοινωνησες μετά με την στρατολογία για επιβεαβαιωση; Σου είπαν ποτέ θα βγει η αναβολή σου; Ρωτάω γιατί και εγώ έλαβα mail σήμερα για την επιτροπή αλλά δεν πήρα τηλέφωνο.
Επιτροπή Απαλλαγών
Με τη στρατολογία δεν επικοινώνησα, αλλά μου είπαν πως δε χρειάζεται να κάνω κάτι παραπάνω. Απλώς σε 1 με 1.5 μήνα να μπω στο stratologia.gr για να δω την απόφαση.
Επιτροπή Απαλλαγών
Ένα περίεργο πράγμα είναι ότι εγώ αφού πήγα στρατολογία μετά το φρουραρχείο δεν πήραν την γνωμάτευση του γιατρού μου μόνο έκανα την αίτηση για την επιτροπή και μου την επέστρεψαν πίσω πήραν μόνο το χαρτί του γιατρού από το φρουραρχείο και το σημείωμα κατάταξης και αυτό με αγχώνει λίγο σε περίπτωση που δεν περάσω ούτε και εγώ από επιτροπή.
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 14
Επιτροπή Απαλλαγών
Πέρασε ή θα περάσει κανεις από 424 (Θεσσαλονίκη);
Επιτροπή Απαλλαγών
Καλημέρα, πέρασα φρουραρχείο την προηγούμενη εβδομάδα για ψυχολογικούς λόγους και πρώτη αναβολή. Μου ήρθε στο εμαιλ από στρατολογία να κλείσω ραντεβού στην επιτροπή απαλλαγών και πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι αν είναι για αναβολή δεν χρειάζεται να περάσω επιτροπή λόγω κορονοϊού και θα φανεί αυτόματα στην στρατολογία ενώ αν είναι για απαλλαγή θα πρέπει να κλείσω ραντεβού και να κοιτάξω το χαρτί που μου έστειλαν στο εμαιλ. Αλλά δεν λέει το χαρτί αν πρόκειται για αναβολή ή απαλλαγή ι5. Η ερώτηση μου είναι εγώ που δεν έχω πάρει άλλη αναβολή για λόγους υγείας κ είναι η πρώτη δεν χρειάζεται αρα να κλείσω ραντεβού;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες