Ορεινοί Καταδρομείς (ΛΟΚ)
Στο ΚΕΑΠ σαν οπλίτης θητείας δεν περνάς κανένα σχολείο. Σαν δόκιμος ειδικών δυνάμεων περνάς το ΣΒΕΚ στο ΚΕΑΠ για να πάρεις μπερέ. Ως οπλιτης στο ΚΕΑΠ μπορείς να πάρεις μετάθεση στο 5μηνο και να κάνεις αυτά που έγραψε ο ΔΕΑ_2αμαλ, δηλαδή τίποτα. Παίζει ούτε όπλο να μην έχεις.
Η Δ' Μοίρα Καταδρομών δεν έχει σχέση με το ΚΕΑΠ, παρά μόνο το ότι συστεγάζονται. Κατά τα άλλα είναι μια τυπική μοίρα, ίδια με τις Β' και Ε' ΜΚ. Σχετικά με τις ασκήσεις και την εκπαίδευση έχε υπόψη σου ότι αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν πολύ περισσότερο με την ταξιαρχία και παραπάνω (μεραρχία, ΓΕΣ) παρά με την μονάδα. Όλες οι μοίρες παραπλήσιο πρόγραμμα κάνουν. Ενίοτε εκπαιδεύονται και μαζί.
Η Δ' ΜΚ είναι εν γένει "μαύρη" στη Καθημερινότητά της, λόγω της συστέγασης με το ΚΕΑΠ και την ταξιαρχία. Επομένως πιέζονται παραπάνω και τα στελέχη.
Η Δ' Μοίρα Καταδρομών δεν έχει σχέση με το ΚΕΑΠ, παρά μόνο το ότι συστεγάζονται. Κατά τα άλλα είναι μια τυπική μοίρα, ίδια με τις Β' και Ε' ΜΚ. Σχετικά με τις ασκήσεις και την εκπαίδευση έχε υπόψη σου ότι αυτά τα θέματα έχουν να κάνουν πολύ περισσότερο με την ταξιαρχία και παραπάνω (μεραρχία, ΓΕΣ) παρά με την μονάδα. Όλες οι μοίρες παραπλήσιο πρόγραμμα κάνουν. Ενίοτε εκπαιδεύονται και μαζί.
Η Δ' ΜΚ είναι εν γένει "μαύρη" στη Καθημερινότητά της, λόγω της συστέγασης με το ΚΕΑΠ και την ταξιαρχία. Επομένως πιέζονται παραπάνω και τα στελέχη.
'Μαυρη' εννοωντας; Εγω απλα θα ηθελα πολυ να πηγαινα ΛΟΚ στην Ρεντινα γι αυτο και ρωτησα τι παιζει με το κεαπ γιατι ειχα μπερδευτει λιγακι. Αρα σαν θητεια δεν μπλεκεσαι καν με το κεαπ. Απλα εισαι στην Δ' ΜΚ σαν φανταρος. Γενικα γνωριζει κανεις αν παρουσιαστω αλλου στον ποσο καιρο πας στην μοναδα; Αν παρουσιαστω πεζικο και θελησω να παω Ρεντινα τα αγωνισματα που ακριβως γινονται; Στο στρατοπεδο που θα παρουσιαστω?
Απο τη συντομη εικονα που ειχα εγω πριν κανα 2μηνο απο τη Δ' ΜΚ η κατασταση ηταν τρεις και ο κουκος. Υπολειτουργει. Οι λοχοι ηταν αδειοι, συγχωνευμενοι και οι περισσοτεροι ελειπαν αλλου με αποσπαση. Οτι σειρες μου βρηκα εκει ηταν καταδρομεις μονο στα χαρτια. Σκοπετανθρωποι με εμπλοκη και καθημερινες συναναστροφες με τη Ταχιαρχια (εξου και «μαυρη»). Συζηταγαμε για τα Τ/ΠΕΝ στη Κυπρο και μας κοιταγαν σαν μαλκες. Καμια σχεση με το ΚΕΑΠ και την εκπαιδευση των στελεχων.Αν θες τα μορια λουφαροντας και να εισαι κοντα στη πολη εχει καλως, διαφορετικα θα διαλεγα Ναουσα που ειναι εξισου κοντα.
Αγωνισματα ναι, περνας στο κεντρο την πρωτη Δευτερα μετα απο οταν θα παρουσιαστεις. Η μεταθεση σου για μοναδα ΕΔ θα βγει μετα την ορκομωσια σου (20-25 μερες).
Αγωνισματα ναι, περνας στο κεντρο την πρωτη Δευτερα μετα απο οταν θα παρουσιαστεις. Η μεταθεση σου για μοναδα ΕΔ θα βγει μετα την ορκομωσια σου (20-25 μερες).
Ευχαριστω πολυ φιλε. Πραγματικα ειναι τοσο χαλαρα; Εσυ φιλε ησουν απλα 'περαστικος' απο εκει η εμεινες καποιο διαστημα; Στην Ναουδα δηλαδη ποσο διαφορετικα ειναι τα πραγματα; Γνωριζεις κατι?
george_p έγραψε:Ευχαριστω πολυ φιλε. Πραγματικα ειναι τοσο χαλαρα; Εσυ φιλε ησουν απλα 'περαστικος' απο εκει η εμεινες καποιο διαστημα; Στην Ναουδα δηλαδη ποσο διαφορετικα ειναι τα πραγματα; Γνωριζεις κατι;
Περασα γυρω στις 15-20 μερες εκει πριν απολυθω και η εικονα που ειδα ηταν αυτη που σου περιγραφω. Τα μονα σχολεία που ειδα να κανουν εκπαιδευση ηταν του ΚΕΑΠ. Οι κληρωτοι ζητημα να ηταν 20-30 ατομα σε ολο το στρατοπεδο (μαζι με ΚΨΜ/γραφεια/μαγειρια/ιατρεια) και τρεχαν και δεν φτανανε απο τη μια υπηρεσια στην αλλη. Και φανταζομαι δεν "ετυχε" να ειναι αυτη η κατασταση μονο εκεινο το 20ημερο.
Γενικοτερα και σε συζητηση που ειχαμε με εναν αξιωματικο που ηταν ΕΑΣ ενα απογευμα, μας συμβουλεψε να μην συγκρινουμε τους εαυτους μας με τις σειρες μας στη Δ' μοιρα και να μην τους αποπερνουμε. Δυστυχως παραδεχτηκε πως η εκπαιδευση που λαβαμε εμεις στο νησι ηταν εξωπραγματικη για τα δεδομενα τους εκει. Μοιαζαμε πιο πολυ με δοκιμοι παρα στρατιωτες. Μιλουσε βεβαια γενικοτερα για τις μοιρες στην Ελλαδα, αλλα το αποκορυφωμα ηταν η Ρεντινα καθως οπως μας εκμυστηρευτηκε ζητημα να εχουν ριξει 2 βολες με τα M16 που εχουν χρεωμενα για τη σκοπια.
Στη Ναουσα το μονο που γνωριζω ειναι οτι ειχαν τον διοικητη μας πριν αυτος ερθει στη Κυπρο. Ονομα δεν μπορω να γραψω αλλα εχω να πω τα καλυτερα για τον ανθρωπο. Ανεβασε το επιπεδο κατακορυφα οταν κατεβηκε στο νησι. Δε γνωριζω βεβαια ποια ειναι η τωρινη διοικηση στη Ναουσα, καλο θα ηταν να τσεκαρεις στο αντιστοιχο νημα για περισσοτερες λεπτομερειες.
Με εχεις κατατοπισει παρα πολυ θα ελεγα. Το ζητημα ειναι οτι θελω να παω καπου ωστε να μαθω, να δω, να κανω, να γουσταρω, να νιωσω καταδρομεας. Αν ειναι να παω και η θητεια μου ολοκληρη να ειναι υπηρεσιες και αγγαρειες να μου λειπει αληθεια. Σε αυτο τον τομεα πιστευω οτι ολα πρεπει να εχουν ενα μετρο, αλλωστε τον πρασινο μπερε αμα ειναι να τον αποκτησω θα θελω να εχω ζοριστει για να το καυχιεμαι, οχι να λεω οτι πηρα μπερε και εκανα ασχετα πραγματα.Κοιταξα και για την Ναουσα αλλα κατι προσφατο και αναλυτικο δεν βρηκα η αληθεια ειναι.
Το παπατζομετρο εχει χτυπησει κοκκινο. Μη γραφετε ανακριβειες και υπερβολες, ολοι στον ιδιο στρατο υπηρετησαμε και ξερουμε τι συμβαινει και σε ποια εκταση. Ο αλλος ζοριζοταν λεει στο τρεξιμο και μετα απο 7 μηνακια (επ αμοιβη. Οχι σαν τους γιωταδες στην Ελλαδα που το κανουν τσαμπα) εγινε βατραχοφονιας.#george_p οπου και να πας θα γνωρισεις και το επιχειρησιακο κομματι και το χαμαλικι. Μη το διυλιζεις και πολυ, εξαλλου ολα ειναι και θεμα διοικησης οποτε το "σημερα" με το "σε δυο μηνες " πχ θα απεχει παρασαγγας. Για τη Δ σε δυο εκφανσεις ειχα επαφη, οταν περνουσα το ΣΒΕΚ στο ΚΕΑΠ, και οταν διανυκτερευσαμε απο τη 2α ΜΑΛ στο στρατοπεδο τους, μετα απο αλμα κοντα στο Σταυρο. Μια χαρα προγραμμα ειχαν, και ο δοκιμος της σειρας μου που υπηρετουσε εκει μου εχει μεταφερει πολυ καλες εικονες, γεματου - οχι ευκολου - προγραμματος. Οπου και να πας να εισαι περηφανος γιατι υπηρετεις το χρεος σου προς το Εθνος, ολα τα αλλα περισσευουν. Φιλικα
ΔΕΑ_2αμαλ έγραψε:Ο αλλος ζοριζοταν λεει στο τρεξιμο και μετα απο 7 μηνακια (επ αμοιβη. Οχι σαν τους γιωταδες στην Ελλαδα που το κανουν τσαμπα) εγινε βατραχοφονιας.
Δεν θες να μπουμε ς'αυτη τη διαδικασια, ετσι;
Αν αισθανεσαι σιγουροςlephleg έγραψε:ΔΕΑ_2αμαλ έγραψε:Ο αλλος ζοριζοταν λεει στο τρεξιμο και μετα απο 7 μηνακια (επ αμοιβη. Οχι σαν τους γιωταδες στην Ελλαδα που το κανουν τσαμπα) εγινε βατραχοφονιας.
Δεν θες να μπουμε ς'αυτη τη διαδικασια, ετσι;
Εκτός κι αν έχουν αλλάξει τα πράγματα, οι βόρειες μοίρες (Β, Δ, Ε ΜΚ) έχουν την ίδια ακριβώς σύνθεση και το ίδιο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Αντίστοιχα, ο αριθμός φαντάρων κατανέμεται ισόποσα. Ό, τι βλέπεις στην Δ ισχύει και για τις Β και Ε. Τα ίδια πυρομαχικά ρίχνυν και τους ίδιους στρατιώτες έχουν.
Η Δ επιπλέον όπως είπα βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με την ταξιαρχία και το ΚΕΑΠ, δηλαδή το κατεξοχήν κέντρο εκπαίδευσης καταδρομών για τα στελέχη. Αποτελεί δηλαδή βιτρίνα.
Βέβαια το φαίνεσθαι απέχει παρασάγγας από το είναι.
Τώρα στα συγκεκριμένα, σε καμία περίπτωση η Δ δεν έχει μόνο 30 φαντάρους παρόντες, εκτός αν έχει αλλάξει η δομή της και ο ρόλος της. Από κει και πέρα ομολογουμένως οι ΕΣΣΟ της άνοιξης (Β και Γ) είναι οι μικρότερες της χρονιάς οπότε αδειάζουν οι μονάδες. Ο φίλος μας που λέει πως πέρασε για λίγο από Ρεντίνα πριν δύο μήνες, προφανώς επαναπατριζόμενος, ήταν μάλλον της Ε' ΕΣΣΟ, δηλαδή της μεγαλύτερης ΕΣΣΟ της χρονιάς. Εδώ να πούμε πως η 35ΜΚ υποτίθεται πως είναι πλήρως επανδρωμένη, οπότε δεν αντιλμβάνεται τις αυξομειώσεις στις ΕΣΣΟ όπως τις αντιλαμβάνονται οι άλλες μοίρες.
Η Δ επιπλέον όπως είπα βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με την ταξιαρχία και το ΚΕΑΠ, δηλαδή το κατεξοχήν κέντρο εκπαίδευσης καταδρομών για τα στελέχη. Αποτελεί δηλαδή βιτρίνα.
Βέβαια το φαίνεσθαι απέχει παρασάγγας από το είναι.
Τώρα στα συγκεκριμένα, σε καμία περίπτωση η Δ δεν έχει μόνο 30 φαντάρους παρόντες, εκτός αν έχει αλλάξει η δομή της και ο ρόλος της. Από κει και πέρα ομολογουμένως οι ΕΣΣΟ της άνοιξης (Β και Γ) είναι οι μικρότερες της χρονιάς οπότε αδειάζουν οι μονάδες. Ο φίλος μας που λέει πως πέρασε για λίγο από Ρεντίνα πριν δύο μήνες, προφανώς επαναπατριζόμενος, ήταν μάλλον της Ε' ΕΣΣΟ, δηλαδή της μεγαλύτερης ΕΣΣΟ της χρονιάς. Εδώ να πούμε πως η 35ΜΚ υποτίθεται πως είναι πλήρως επανδρωμένη, οπότε δεν αντιλμβάνεται τις αυξομειώσεις στις ΕΣΣΟ όπως τις αντιλαμβάνονται οι άλλες μοίρες.
Αν καποιος παρουσιαστει σε κεντρο ειδικων δυναμεων διαλεγει για το που θα παει ετσι; Αν ερθει το χαρτι εξ'αρχην πεζοναυτης π. Χ, μετα πως γινεται να παει καταδρομεας?
Ναι θα σας ζητηθει να συμπληρωσετε φορμα επιλογης μοναδας προτιμησης, μιλωντας για ΚΕΕΔ παντα
AΛλιως?
Αλλιώς κάνεις τον σταυρό σου, τι αλλιώς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Βασικα εγω καταλαβα λαθος κατι. Μπορει καποιος να μου πει η να μου δωσει ενα λινκ με ποσα κεεδ υπαρχουν στην ελλαδα?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης