Bάσεις - μόρια Αστυνομικών Σχολών (2013)
- POLICEMANIA
- Λοχίας
- Posts in topic: 80
Το 2011 υπηρχε οντως αναλογια 1 στους 2,2 περιπου και φετος τα ιδια... Εχουμε και χειροτερα θεματα,2 ετια κτλ. Δν ξερω. Τουλαχιστον με αυτα και με τουτα πιστευω εξασφαλιζεται αυτο που λενε αρκετοι, οτι δηλαδη οποιος εχει 14500 ειναι μεσα κατα ενα μεγαλο ποσοστο. Τι λες φιλε εσυ?
POLICEMANIA έγραψε:Ναι ρε δυστηχως αυτο ειναι σημαντικο. Συνηθως απο οσους πολυτεκνους ρωταω εχουν 12-13. Επαναπαυονται στην ειδικη κατηγ και δεν διαβαζουν τοσο;
Φίλε POLICEMANIA μη μου τα χαλάς λέγοντας πως οι πολύτεκνοι δεν διαβάζουν. Ρώτα και μένα τι πέρασα μια χρονιά να το ακούω συνέχεια το παραμύθι (οντας πολύτεκνος με 4 αδέρφια!) : Εσείς οι πολύτεκνοι είστε κολόφαρδοι και δεν είναι δικαιο και ειναι άδικο για τα υπόλοιπα παιδιά και και και...
(Όλα αυτά τα λέω χωρίς ιχνος ειρωνείας ή κακίας και θυμού. Απλά με πιάνει το παράπονο

Amat victoria curam
- POLICEMANIA
- Λοχίας
φιλε φυσικα δεν πηγαινε για σενα κ φυσικα δεν ειναι ολοι ετσι εννοειτε αυτο! απλα μερικοι το κανουν.. επαναπαυονται στην ειδικη τους κατηγορια.. ειδικα παλιοτερα οταν αστυνομια κ οι αλλες σχολες ειχαν πιο χαμηλα τον πηχη.. φιλικα παντα

- POLICEMANIA
- Λοχίας
ΠΡΟΣ τακης95
Αυτους τους βαθμους τους ακουγες στις ΠΚΕ που εδωσες ή στο σχολειο σου; Επισης μπορεις να μας δωσεις μια εικονα απο τις βαθμολογιες που υπηρχαν εκει που εδωσες ΠΚΕ;(το 90% μας ενδιαφερει κυριως οχι 10%)
Αυτους τους βαθμους τους ακουγες στις ΠΚΕ που εδωσες ή στο σχολειο σου; Επισης μπορεις να μας δωσεις μια εικονα απο τις βαθμολογιες που υπηρχαν εκει που εδωσες ΠΚΕ;(το 90% μας ενδιαφερει κυριως οχι 10%)

-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 59
Φιλε εγω πιστευω αυτο που λες οτι καποιος με 14500 και πανω ειναι καλα αλλα το θεμα ειναι ποσοι απο αυτους που δεν θα περασουν στρατο η σε οικονομικη σχολη δηλαδη (523 αν δεν κανω λαθος σε χτεσινη μου αναρτηση) θα εχουν 15000 και πανω. Γιατι εγω πιστευω 523 περιπου θα ειναι αυτοι που εχουν 13000 και πανω αλλα απο 15000 και πανω ποσοι πιστευεις οτι θα ειναι; Μην ξεχναμε και αυτους που θα καταλαβουν τις 70 θεσεις της αξιωματικωνPOLICEMANIA έγραψε: Το 2011 υπηρχε οντως αναλογια 1 στους 2,2 περιπου και φετος τα ιδια... Εχουμε και χειροτερα θεματα,2 ετια κτλ. Δν ξερω. Τουλαχιστον με αυτα και με τουτα πιστευω εξασφαλιζεται αυτο που λενε αρκετοι, οτι δηλαδη οποιος εχει 14500 ειναι μεσα κατα ενα μεγαλο ποσοστο. Τι λες φιλε εσυ;
- POLICEMANIA
- Λοχίας
Ναι θυμαμαι ειχες πει οτι θα παλευουν 529 για 490 και κατι θεσεις μαζι με τις θεσεις της σχολης αξιωματικων. Και αν βγαλεις μια 70αρα τους αξιωματικους τοτε εχεις 529-70=459 ατομα για 490 δηλαδη τι γινεται; Θα αναγκαστει η βαση να κατεβει και κατω απο 13.000 μορια; Ας κανουμε μια υποθεση. Ας πουμε οτι δεν θα κατεβει κατω απο 13.000 και θα κρατηθει λογω οτι ας πουμε θα εχουμε λιγοτερα ατομα που θα πετυχουν σε στρατιωτικες σχολες και θα πανε αστυνομια. Αλλα και παλι ετσι να γινει. Δεν πολυ βγαινουν τα νουμερα. Αντε να παει κανα 14.000 η βαση. Να πω 14.300-14.400; Οσο και να παει. Αυτοι που ειναι πανω απο 14.500 πιστευω το εχουν χαλαρα... Βεβαια αυτα ειναι απλες σκεψεις και εκτιμησεις απλα σου λεω. Δυσκολα βγαινουν τα νουμερα... 

- observer
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 78
Φιλε μεσογεια κανεις καποια λαθη. Ειναι (σημειωτεων το νουμερο δεν ειναι επισημο, αλλα πληροφορια υποψηφιου) 1079 ενεργες αιτησεις για 434 θεσεις (364 γενικη σειρα αστυφυλακων+70 αξιωματικων (μετρανε και οι ειδικες εδω σε αντιθεση με της αντιστοιχες της αστυφυλακων καθως μπαινουν με βαθμο ανω της αστυφυλακων, και αυτο που λεω αφορα υποψηφιους γενικης σειρας αν εισαι ειδικης προσθετεις στο νουμερο και της ειδικης σου). Απο αυτους αν φυγουν 179 για στρατιωτικες+αλλες (εγω κανενα δεν ακουσα να λεει οτι εχει 1 αλλη) θα ειμαστε τυχεροι. Σε καμια περιπτωση δεν θα καταλαβουν 350 απο τις 819 θεσεις του στρατου (ερχεται σε αντιθεση με αυτο που λετε οτι ολοι ειχαν τοσο χαμηλες βαθμολογιες στο 5ο πεδιο μαλιστα). Αλλωστε οι ενεργες στο στρατο πρεπει να ειναι 3.500-4.000 οποτε οι 1079 (που μπορει να μην εχουν ολοι βαλει και στρατο) ειναι το 1/4 εκει των υποψηφιων (πως θα φανε λοιπον 350 θεσεις και με τοσο χαμηλες βαθμολογιες δλδ 13,14,15 στο 5ο;) οποτε με το καλο σεναριο αυτο θα μενουν πλεον 900 ατομα για 434 θεσεις. Εκει ομως ειναι αρκετοι που μειναν εξω οριακα περσυ (καλοι μαθητες με 15+) και αλλες χρονιες που ξαναδωσαν και πηγαν πολυ καλα (ξερω περιπτωσεις). Επισης ατομα που μειναν εξω απο στρατιωτικες λογω της μειωσης με 15+ στο 5ο. Δηλαδη προκειται για μικρο δειγμα αναλογικα θεσεις/υποψηφιοι αλλα με με πολυ καλυτερη ποσοστωση καλων βαθμολογιων σε σχεση με περσυ. Γνωμη μου ειναι οτι θα μπουν στην αστυφυλάκων 5 ατομα με 18+, αλλα 55 με 17+, αλλα 100 με 16+,150 με 15+ οποτε παμε συνολο 310 και μενουν 54 θεσεις δλδ στα 200-250 μορια (4 ειναι η αποκλιση κοντα στην βαση το γνωριζω μπορει να ειναι 5 φετος) κατω απο 15. Αυτο τωρα προσεγγιστικα πανω κατω μπορει οι 54 για κατω απο 15 να εινα και 20 η 90 στο τελος. Και μπορει γενικα να ανατραπει σε 25 μερες. Απλα κουβεντα να γινεται. Γενικα πιστευω οτι το δειγμα αν καλως εχοντων των πραματων πεσει και κατω απο 15 θα φρακαρει στα ψηλα του 14+ οπως φρακαρε περσυ στα ψηλα του 15+ οπου υπηρχε λαος Ειναι εμφανες και απο εδω μεσα και στις πκε ειχαν αρκετοι κοντα στο 15. Αν ψαξετε αντισχοχα περσυνα φορουμ υπηρχε λαος στο 15+. Αν κρατας μικρο καλαθι και επιτυχεις ειναι διπλη η χαρα. Αν εισαι σιγουρος και αποτυχεις ειναι διπλη λυπη. Οποτε Ας κραταμε ολοι μικρο καλαθι 

-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
Φιλε observer αν εχουμε μια βαση 14800 14700 περιπου οπως λες οι ειδικες κατηγοριες ποσο πιστευεις θα πανε?
Φιλε πολιςμανια... Αυτες τις βαθμολογιες τις ακουω απο φιλους μου, συμμαθητες, κτλ. Γενικα ολοι εχοθν παει πολυ ασχημα (ακομα οπςς ειπα και παρα πολυ καλοι μαθητες εχουν μεχρι 13.000 μορι. Γενικα ολη η πολη ετσι ειναι απο βαθμουσ...13.000 μορια για 5ο πεδιο ειναι απο τα πολυ καλα της πολης γενικα... Οι περρισοτεροι ειναι 10.000-11.000... Ολοι εχουν γραψει σε καποια μαθηματα κατς απο τη βαση... Ειτε αυτα ειναι μαθηματικα κατευθυνσης ειτε γενικης ειτε φυσικη ειτε αρχαια... Οσον αφορα τις πκε εκει ακουγα απο 13.500-14.500 περιπου τοσο ηταν ολοι αλλα πολυ πηγαιναν για στρατο και οχι αστυνομια... Απο 70 ατομα που ειμασταν 10 ημασταν για αστυνομια. Και μονο εγς την εχς 1η επιλογη... Αλλα το τι μου ελεγαν απο πλευρας βαθμων εκει δεν δηνει σημασια. Στο κατω κατω ο καθενας οτι θελει μπορει να πει εκει οταν δεν τον ξερεις. Εγω κρηνω με βαση τις βαθμολογιες που ακουω απο παιδια που ξερω απο τη πολη μου... Και πιστευω οτι αστυγυλακων γενικη σειρα θα ειναι ψιγουρα κατω απο 13.300... Εσυ τι αποψη εχεις.
- POLICEMANIA
- Λοχίας
Observer ομως σκεψου οτι σε αυτα που λες μπορει να κανεις και λαθος. Καταρχας καθε χρονο υπαρχουν αυτοι που χανουν για λιγο τον στρατο και πανε αστυνομια ή σε καποια αλλη σχολη (και στην συγκεκριμενη περιπτωση οι πιθανοτητες να πανε σε αλλη σχολη ειναι αυξημενες λογω της 2ετιας). Επισης καποιες καλες σχολες (οικονομικες και οχι μονο) θα προσελκυσουν και υποψηφιους αστυνομιας οι οποιοι παλι δεν θελουν τα 2 χρονια. Επιπλεον αυτα που ειπες με τα ατομα που θα μπουν με 15+ και με 16+ ειναι απλες εκτιμησεις και τιποτα δεν αντιστοιχει στην πραγματικοτητα. Ακομα και καποιος να εχει 16-17 στο 5ο δεν σημαινει οτι 2ο-4ο εχει 15++; Δεν μπορει δηλαδη να πιασει αν οχι ΣΣΕ μια ΣΜΥ τουλαχιστον; Το οτι δινουν παιδια 2η χρονια 3η χρονια 4η κτλπ καθε χρονο συμβαινει αυτο. Δες παραδειγμα 2010-2011. Το 2010 η βαση ηταν 15211 και το 2011 ειχε 13633. Δεν υπηρχαν τοτε παιδια δηλαδη που ηθελαν αστυνομια και για αυτο ξαναεδιναν; Κ ομως η βαση πηγε 13633. Θα μου πεις βεβαια οτι επερνε και ο στρατος πιο πολλα ατομα, ναι ΟΚ συμφωνω αλλα να σου θυμησω οτι τοτε ειχε και 2800 ενεργες για 1300 ατομα; Ιδια αναλογια δηλαδη με φετος. Επισης ολοι στα πκε απο οσα παιδια βλεπω λενε ολοι οτι η πλειοψηφια ειναι απο 12.500-14.500 μετα ζοριζουν τα πραγματα. Ειναι δηλαδη τοσο απιστευτο στις 1079 ενεργες (εδω συμφωνουμε οτι πρεπει το νουμερο να επαληθευθει με καποιον τροπο) να υπαρχουν 350++ ατομα με κατω απο 14.500; Ειναι τοσο απιθανο επισης να υπαρχουν γυρω στα 70 ατομα στο διαστημα 14.500 με 14700; Και οσο για τα 179 που λες θα περασουν στον στρατο, χωρις να ειμαι σιγουρος απλα μια γνωμη λεω πιστευω οτι θα ειναι πανω απο 200... Φιλικα παντα την γνωμη μου εκφραζω

- observer
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 78
POLICEMANIA οτι μπορει να κανω λαθος εγω η εσυ η ο οποισδηπωτε κανει εκτιμησεις ειναι το μονο σιγουρο!
καποιες παρατηρησεις σε αυτα που εγραψες. Το 2011 δεν ηταν η αναλογια 2800 για 1300, αλλα 2800 για της θεσης γενικης σειρας αστυφυλακων+αξιωματικων (μαζι με ειδικες οχι επαλ+εξωτερικο) πρεπει να ηταν γυρω στις 1100 θεσεις (οπως εξηγησα ομως πιστευω οτι φετος υπαρχει μεγαλυτερη ποσοστωση καλων βαθμολογιων και θα αποροφηθουν 30% λιγοτεροι απο στρατο). Σιγουρα τοτε δεν υπηρχε η διετια αλλα υπηρχε μια μεγαλη προκυρηξη σε ατομα που ενθαρυνε περρισοτερα ατομα με χαμηλη βαθμολογια να κανουν αιτηση και να κανουν (πολλοι) ταξιδι για ΠΚΕ.(μην μου πεις οτι ειδα ατομα με 10 φετος εννοειται οτι υπηρχαν αλλα τοτε θα υπηρχαν πολλοι περισσοτεροι). Οπως και να εχει ο κυριοι λογος για την μειωση των ενεργων κατα το ημισυ ειναι η 2ετια και η εξοδος απο το μηχανογραφικο νοεμβριο-γεναρη (απετρεψε καποιους να παρουν αοθ+αποφοιτους να ξαναδωσουν) αλλα οχι ο μοναδικοι. Επισης αλλο το 2010-2011 οπως εγραψες και εσυ καθως το 11 πεσαν 100 φορες πιο δυσκολα θεματα και προστεθηκαν 300 ατομα στην προκυρηξη αλλα για ακομη ενα λογο. Το 2010 ειχε μεν τα λιγοτερα ατομα μεχρι τοτε (προκυρηξη 1000 ατομων) αλλα τα θεματα ηταν 2 επιπεδα πιο κατω και απο το 2012 (σε παραπεμπω στη στατιστικη συγκριση του υπουργειου). Αρα μαθητες που μειναν εξω τοτε (2010) με 14.500-15.200 και επανηλθαν το 2011 δεν ειναι του ιδιου επιπεδου με μαθητες του 15.000-15.876 του 2012 που μειναν εξω περσυ και επανηλθαν φετος. Σου δινω φιλικα την συμβουλη να μην θεωρεις τον ευατο σου σιγουρο. Να εισαι αισιοδοξος γιατι εχεις πιθανοτητες αλλα οχι σιγουρο. Ουτε εγω θεωρω τον ευατο μου σιγουρο με 15.550. Πιστεψε με εγω θα χαρω πολυ να δω την ημερα των βασεων το 14 στα δυο πρωτα ψηφια της βασης και δινω αρκετες πιθανοτητες οπως δειχνει το προηγουμενο ποστ μου, δεδομενου οτι δεν θα πρεπει να κοιταξω παρακατω για να δω αν πετυχα και σιγουρα θα χαρω να περασουν ολα τα παιδια απο εδω μεσα που αγωνιουνε και δειχνουν να το θελουν πολυ. Αυτο ομως δεν μπορει και δεν πρεπει να επηρεαζει την αποψη μου!

observer με 15550 δεν μένεις έξω ρε φίλε. Πάνω από 15,5 δεν υπάρχει να πάει. Αν και πιστεύω ότι θα είναι 14-15, όσοι έιναι πάνω από 15,5 δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για εμένα. Το σίγουρο είναι ότι θα πέσει.
- POLICEMANIA
- Λοχίας
Observer δεν θεωρω τον εαυτο μου σιγουρο σε καμια περιπτωση. Απλα με αυτα που ακουω απο βαθμους κτλ αρχιζω να πιστευω οτι οσοι ειναι πανω απο 14500 δεν 8α εχουν ιδιαιτερο προβλημα. Διαβαζα κατι περσυνα ποστ απο το edu4u που γραφαν ολοι "εγω εχω 16500 ο αλλος 16300 ο αλλος 17++ " κανεναν δεν εβλεπα με κατω απο 16. Και φετος ολοι να γραφουν εγω εχω 12500 ο αλλος 13900 ο αλλος 14200 ο αλλος 14400 ο αλλος 14500... Κατι συμβαινει ειναι προφανες απλα κανεις δεν μπορει να ειναι σιγουρος για κατι εννοειτε αυτο. Υπαρχει ιδιορυθμη κατασταση φετος με 2ετια, κακες βαθμολογιες, μειωση στρατου κτλ... Θα δουμε ομως !
Μακαρι να περασει ο καθενας που το γουσταρει και ας εχει και 5.000 μορια.

-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 4
Καλημέρα παίδες. Έδωσα πέρυσι πανελλήνιες για αστυφυλάκων αλλά έμεινα εκτός. Σκεφτόμουν να δώσω ξανά του χρόνου αλλά γίνεται όλος αυτός ο χαμός με τη σχολή που δεν θα πάρει κοσμο δύο χρόνια. Μήπως ξέρετε αν θα υπάρχει η σχολή στο μηχανογραφικό για τις δυο επόμενες χρονιές και όσοι περάσουν και τις 3 χρονιές θα μπουν το ΄15 Ή μήπως δεν θα υπάρχει καθόλου.
ευχαριστώ
ευχαριστώ
-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
Η σχολη δεν θα υπαρχει στο μηχανογραφικο του 2014 και του 2015 θα παρει παλι ατομα το 2016. Απο εμας του 2013 οποιοι περασουμε θα μπουμε στην σχολη το 2015 αλλα μεχρι το 2016 δεν θα κανει καμια αλλη προσληψη εκτων των επιτυχοντων του 2013.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες