Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό
3) Και επισης οταν τελειωσεις τις σπουδες σου ειναι δυσκολο να βρεις δουλεια η ειναι πολυ ευκολο διοτι η ελληνικη ναυτιλια ειναι πολυ ισχυρη?
- greko_27
- Υποστράτηγος
- Posts in topic: 152
jackjack έγραψε:Καλησπερα σε ολους! Ειμαι τριτη λυκειου και ενδιαφερομαι για τις σχολες ΑΕΝ (και συγκεκριμενα για την θεση του πλοιαρχου) Απο μικρος μου αρεσε η θαλασσα καθως απο το πατρικο μου μερος προερχομαι απο ναυτικη οικογενεια (και ο παππους μου και ο αδερφος του πλοιαρχοι) Αλλα δυστηχως τωρα πια δεν εχω κανεναν απο τους δυο κοντα μου για να με συμβουλευσουν... Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις οσο αφορα το επαγγελμα και τις σπουδες 1) Οσο αφορα το β εξαμηνο ειναι σιγουρο οτι θα βρεις καπου να μπαρκαρεις; Δεν εχω βισμα η κατι τετοιο... Δηλαδη κατα ποσο τα εκατο θα βρεις δουλεια σαν δοκιμος;2) Αφου τελιωσεις τις σπουδες, στα ταξιδια που κανεις βλεπεις τον κοσμο; Δηλαδη αν ενα καραβι ξεκινισει απο εδω για Βραζιλια, εκει περα το καραβι ξεκιναει αμεσως για Αθηνα αφου ξεφορτωσει η μπορεις να πηγενεις στην πολη και να περνας καλα και να βγενεις εξω; Ροταω διοτι μου αρεσουν τα ταξιδια. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!
Το μυστικο για να μπορεσεις να βρεις πλοιο για το β' εκπαιδευτικο εξαμηνο ειναι η σωστη επιλογη της ναυτιλακης εταιρειας στο α' εκπαιδευτικο εξαμηνο... Κατι που οι περισσοτεροι το αγνοουν... Παιζει πολυ σημαντικο ρολο η ευρεση καλης ναυτιλιακης εταιρειας για το α΄εκπαιδευτικο εξαμηνο. Οι περισσοτεροι δυστυχως απφασιζουν να αλλαξουν ναυτ εταιρεια στο β εκπαιδ εξαμηνο με αποτελεσμα να μενουν στο "ραφι". Οσο για τα λιμανια εξαρταται απο το ειδος του πλοιου. Εαν θελεις να δεις πολλα μερη και να περασεις καλα καλυτερα να κανεις καριερα στα κρουαζιεροπλοια. Τα γκαζαδικα (δεξαμενοπλοια), τα LPG-LNG, τα φορτηγα πλοια (μεγαλου ογκου) και τα container ships ξεφορτωνουν σε πολυ ελαχιστο χρονο οποτε και η παραμονη σου στο λιμανι ειναι ολιγοωρη. Ασε που στα λιμανια που ξεφορτωνουν τις περισσοτερες φορες ειναι πολυ απομακρυσμενα απο τις πολεις. Εαν σου αρεσουν τα ταξιδια σιγουρα θα απογοητευτεις απο το ναυτικο επαγγελμα... Πιστευω οτι ο υπευθυνος διαχειρησης-προσωπικο καμπινων (φροντιστης) θα σου ταιριαζε καλυτερα.
- greko_27
- Υποστράτηγος
jackjack έγραψε:3) Και επισης οταν τελειωσεις τις σπουδες σου ειναι δυσκολο να βρεις δουλεια η ειναι πολυ ευκολο διοτι η ελληνικη ναυτιλια ειναι πολυ ισχυρη;
ποιο ευκολο να βρεις δουλεια απο οποιονδηποτε αλλο που σπουδασε και εας κατεχει και μεταπτυχιακους τιτλους
Ευρεση καλης ναυτιλιακης εταιρειας απο το α εξαμηνο; Δηλαδη; Απο το πρωτο εξαμηνο εισαγεσαι σε μια ναυτιλιακη εταιρεια σαν δοκιμος η ψαχνεις απο το πρωτο εξαμηνο μια ναυτηλιακη εταιρεια για να εισαι ηδη ετοιμος για το δευτερο εξαμηνο; Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις απλα ειμαι ασχετος περι του θεματος.
Και κατι ακομα... Πως βρισκεις μια καλη ναυτιλιακη εταιρεια απο το α εξαμηνο; Ευχαριστω πολι γκρεκο!
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 12
Σελίδες 10-11 διάβασε. Γενικά ρίξε μια ματιά στο θέμα. Για να μην απαντάει συνέχεια στις ίδιες ερωτήσεις ο greko 

Καλησπέρα... ! Επειδή ενδιαφέρομαι να σπουδάσω στην ΑΕΝ θα ήθελα να μου πειτε μιας και εσείς έχετε την εμπειρία, κατά πόσο ο τρόπος ζωής μέσα στο πλοίο είναι καλός ή κακός! Έχω διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες και βρήκα κάτι σχετικό (ο καθένας κάθεται στο σαλόνι βλέπουν βίντεο, "παίζουν" με τα λαπτοπ τους κλπ κλπ) αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω για διευκρίνη...
- greko_27
- Υποστράτηγος
kyriakos125 έγραψε:Καλησπέρα... ! Επειδή ενδιαφέρομαι να σπουδάσω στην ΑΕΝ θα ήθελα να μου πειτε μιας και εσείς έχετε την εμπειρία, κατά πόσο ο τρόπος ζωής μέσα στο πλοίο είναι καλός ή κακός! Έχω διαβάσει τις προηγούμενες σελίδες και βρήκα κάτι σχετικό (ο καθένας κάθεται στο σαλόνι βλέπουν βίντεο, "παίζουν" με τα λαπτοπ τους κλπ κλπ) αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω για διευκρίνη...
Τι παραπανω διευκρινηση θελεις; Η ζωη μεσα στο πλοιο ειναι απλη... Δουλεια, φαι, ξεκουραση... οταν εισαι εν πλω μετα το περας της εργασιας σου εισαι ελευθερος να κανεις οτι θελεις... Να κοιμηθεις, να φας, να ακουσεις μουσικη, να ασχοληθεις με το λαπτο σου, να παρεις τηλ τους δικους σου και αλλα πολλα. Αυτα... Τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο
Αυτά! Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο! Να 'σαι καλά... Και ευχαριστώ!
Στο λαπτοπ θα γινετε να υπαρχει ιντερνετ η @@;:P
Ρε παιδια να σας ρωτησω κατι; Στο λημανι οταν φτανει το πλοιο εχει το δικεωμα να βγεις στην πολη σε οποιαδηποτε χωρα; Για να γ@@@ς καμια που@@@α; Γιατι δεν ειναι και εφκολο να αντεξεις χωρις γυναικα για 6 μηνες :-D και οταν λετε στερια ενοειτε σπιτι ή δουλεια στη στερια;
- greko_27
- Υποστράτηγος
Kos έγραψε:Στο λαπτοπ θα γινετε να υπαρχει ιντερνετ η @@;:P
oχι βεβαια... Εκτος και εαν κανεις συνδεση μεσω εταιρειας κινητης τηλεφωνιας οπου το κοστος ειναι ακριβο και εχεις σημα μονο οταν εισαι κοντα στην στερια ή σε λιμανι
- greko_27
- Υποστράτηγος
Θωμας έγραψε:Ρε παιδια να σας ρωτησω κατι; Στο λημανι οταν φτανει το πλοιο εχει το δικεωμα να βγεις στην πολη σε οποιαδηποτε χωρα; Για να γ@@@ς καμια που@@@α; Γιατι δεν ειναι και εφκολο να αντεξεις χωρις γυναικα για 6 μηνες :-D και οταν λετε στερια ενοειτε σπιτι ή δουλεια στη στερια;
εαν πας σε 300αρι γκαζαδικο την γυναικα ζωγραφιστη θα την βλεπεις μονο

-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
σε γκαζάδικο εντάξει Το ξέρω πως φτάνεις μια στο τόσο στο Λιμάνι. Δεν μου απάντησες όμως αν μπορείς να βγεις έξω στην πόλη να δεις λιγο κόσμο όταν φτάνεις στο λιμάνι.
Και κάτι άσχετο,Q-card πιάνει στο πλοίο;
Κάθε πόσο Παίρνεις το μισθό;

- greko_27
- Υποστράτηγος
aariennostik έγραψε:σε γκαζάδικο εντάξει Το ξέρω πως φτάνεις μια στο τόσο στο Λιμάνι. Δεν μου απάντησες όμως αν μπορείς να βγεις έξω στην πόλη να δεις λιγο κόσμο όταν φτάνεις στο λιμάνι.Και κάτι άσχετο,Q-card πιάνει στο πλοίο;
Κάθε πόσο Παίρνεις το μισθό;
Το roaming ειναι ακριβο δεν το συνιστω... Ο μισθος σου μπαινει στον προσωπικο σου λογαριασμο καθε μηνα ή διμηνο
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες