Κακή χρήση αναβολής;

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 104

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Greek_Army »

Εγώ θα διαφωνήσω, πήρες αναβολή για ΑΕΙ/ΤΕΙ αν η ιδιωτική σχολή που τελείωσες είναι ΙΕΚ τότε λογικά θα έχεις πρόβλημα διότι ανήκει σε κατώτερη βαθμίδα.

Αν έπαιρνες το 2006 αναβολή για ΙΕΚ θα σου έδιναν για 3-4 χρόνια και όχι για 9.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 10
Επικοινωνία:

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από dn24 »

Greek_Army έγραψε:
Αν έπαιρνες το 2006 αναβολή για ΙΕΚ θα σου έδιναν για 3-4 χρόνια και όχι για 9.

Πάρα πολύ σωστό. Τότε όντως τόσο θα του έδιναν. Όμως βάση του Ν.3036/2002 με τροποποίηση του άρθρου 1-τεύχος 1,

6. Η αναβολή που χορηγήθηκε σε στρατεύσιμο της παραγράφου 1, σε περίπτωση που διακοπεί ή λήξει η χρονική της διάρκεια, επιτρέπεται να παραμείνει ισχυρή ή να μειωθεί ή να παραταθεί, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στις προηγούμενες παραγράφους,εφόσον ο στρατεύσιμος μετεγγραφεί ή εγγραφεί από την αρχή για φοίτηση σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα της ίδιας παραγράφου μέχρι την ημερομηνία που προσδιορίζεται για κατάταξη στις Ένοπλες δυνάμεις εξαιτίας της ως άνω διακοπής ή λήξης.

Ως εκ τούτου επιτρέπεται να κάνετε ό, τι θέλετε κατά τη διάρκεια της αναβολής σας, ακόμη και να εργαστείτε.

Επιτρέπεται η μετεγγραφή ή η εγγραφή από την αρχή σε σχολή οποιασδήποτε βαθμίδας (και όχι μόνο ανώτερης βαθμίδας όπως παλαιότερα).

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κακή χρήση αναβολής;

Για αυτό είπα και λογικά, έχω μείνει πίσω. Εικόνα
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από dn24 »

Greek_Army έγραψε:Για αυτό είπα και λογικά, έχω μείνει πίσω.Εικόνα

Προς θεού ανθρώπινο είναι αυτό Εικόνα

antonis_wrx
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από antonis_wrx »

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Δηλαδή αν γραφτώ και ξεκινήσω το διδακτορικό (και έχω κάποια βεβαίωση ότι γράφτηκα αρχικά στο Πανεπιστήμιο) και στην πορεία προκύψει π. Χ. Κάποια επαγγελματική πρόταση και διακόψω η επίπτωση θα είναι 90ευρώ ή ένας μήνα. Σωστά;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κακή χρήση αναβολής;

Το θέμα είναι να έχεις και στο τέλος ένα χαρτί ότι όντως αξιοποίησες σωστά την αναβολή σου, αν δεν έχεις τέτοιο έγγραφο θα πληρώσεις 90 ευρώ η θα κάνεις 1 μήνα παραπάνω.
Giannis Krhth
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Giannis Krhth »

Γεια σας. Είμαι Ά εξάμηνο σε ένα ΤΕΙ που πέρασα φέτος. Πηρα αναβολή όμως θέλω να το αφήσω για να γραφτώ του χρόνου σε κάποιο ΙΕΚ. Έχω διαβάσει κάπου πως όταν παρουσιαστείς, σου ζητάνε κάποιο έγγραφο που να δειχνει ότι αποφοίτησες. Ρωτω λοιπόν. Από τη στιγμή που έχω αναβολή από το ΤΕΙ, μέχρι το διάστημα που θα πάω στο ΙΕΚ και στην ουσία δεν φαίνεται ότι θα κάνω κάτι. Θα έχω κάνει κακή χρήση αναβολής όταν παρουσιαστώ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από dn24 »

Giannis Krhth έγραψε:Γεια σας. Είμαι Ά εξάμηνο σε ένα ΤΕΙ που πέρασα φέτος. Πηρα αναβολή όμως θέλω να το αφήσω για να γραφτώ του χρόνου σε κάποιο ΙΕΚ. Έχω διαβάσει κάπου πως όταν παρουσιαστείς, σου ζητάνε κάποιο έγγραφο που να δειχνει ότι αποφοίτησες. Ρωτω λοιπόν. Από τη στιγμή που έχω αναβολή από το ΤΕΙ, μέχρι το διάστημα που θα πάω στο ΙΕΚ και στην ουσία δεν φαίνεται ότι θα κάνω κάτι. Θα έχω κάνει κακή χρήση αναβολής όταν παρουσιαστώ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γειά σου κ εσένα Γιάννη. Τα θέματα μας είναι πλήρως ενημερωμένα, και οι περ/ρες ερωτήσεις έχουν απαντηθεί στις προηγούμενες σελίδες:

Βάση του Ν.3036/2002 με τροποποίηση του άρθρου 1-τεύχος 1,

6. Η αναβολή που χορηγήθηκε σε στρατεύσιμο της παραγράφου 1, σε περίπτωση που διακοπεί ή λήξει η χρονική της διάρκεια, επιτρέπεται να παραμείνει ισχυρή ή να μειωθεί ή να παραταθεί, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στις προηγούμενες παραγράφους, εφόσον ο στρατεύσιμος μετεγγραφεί ή εγγραφεί από την αρχή για φοίτηση σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα της ίδιας παραγράφου μέχρι την ημερομηνία που προσδιορίζεται για κατάταξη στις Ένοπλες δυνάμεις εξαιτίας της ως άνω διακοπής ή λήξης.

Ως εκ τούτου επιτρέπεται να κάνετε ό, τι θέλετε κατά τη διάρκεια της αναβολής σας, ακόμη και να εργαστείτε.

Επιτρέπεται η μετεγγραφή ή η εγγραφή από την αρχή σε σχολή οποιασδήποτε βαθμίδας (και όχι μόνο ανώτερης βαθμίδας όπως παλαιότερα).

Giannis Krhth
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Giannis Krhth »

Ευχαριστώ πολύ για την άμμεση απάντηση. Απλά έχω αγχωθεί λιγάκι γιατί οι γονείς μου λένε πως αν αφήσω το ΤΕΙ και από τη στιγμή που πήρα αναβολή, θα είμαι λιποτάκτης. Εγώ από όσο ξέρω δεν είναι αυτό λιποτάκτης. Το μόνο πρόβλημα μου είναι μήπως και φάω στην χειρότερη περίπτωση ποινή 90 ευρώ ή 1 μήνα παραπάνω θητεία. Δεν παίζει να έχω πιο μεγάλο πρόβλημα έτσι;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από dn24 »

Giannis Krhth έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την άμμεση απάντηση. Απλά έχω αγχωθεί λιγάκι γιατί οι γονείς μου λένε πως αν αφήσω το ΤΕΙ και από τη στιγμή που πήρα αναβολή, θα είμαι λιποτάκτης. Εγώ από όσο ξέρω δεν είναι αυτό λιποτάκτης. Το μόνο πρόβλημα μου είναι μήπως και φάω στην χειρότερη περίπτωση ποινή 90 ευρώ ή 1 μήνα παραπάνω θητεία. Δεν παίζει να έχω πιο μεγάλο πρόβλημα έτσι;

Φίλε μας Γιάννη, ισχύει ότι γράφει ο νόμος που σου παράθεσα.

Άβαταρ μέλους
Kalodrei
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Kalodrei »

Ενημερωσε την στρατολογια (οταν γραφτεις) λογικα θα στην αλλαξουν, εγω οταν αλλαξα σχολη απο ΤΕΙ (δεν πηγα, παρα μονο για να παρω την αναβολη) σε αλλη σχολη, εκανα αιτηση και μου αλλαξαν τον λογο (μου δωσαν καινουργιο χαρτι με το ονομα της καινουργιας σχολης.). Απλα δεν παρατεινουν τον χρονο παραμενει το 28 ετος η το 24 αμα ειναι για ιεκ.

παντος και να μην την αλλαξεις δεν εχεις προβλημα απο οτι ξερω.

δεν βγαινεις λιποτακτης ακομα και αν μεχρι τα 28 δεν εχεις κανενα χαρτι και εχεις διαγραφει και απο την σχολη σου, τρως 1 μηνα θητεια που μπορεις να εξαγορασεις με 90 ευρω.

για να βγεις λιποτακτης πρεπει να σε καλεσουν (θα σου ερθει χαρτι) και να μην πας.

Blade with whom I have lived,blade with whom I now die,serve right and justice one last time,seek one last heart of evil,still one last life of pain,cut well old friend,and then farewell
ΠΑΟΚ4

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από ΠΑΟΚ4 »

Ειμαι 18 χρονων εχω τελειωσει περυσι και θα παω σε ενα ιεκ τν σεπτεμβρη. Θα εχω προβλημα με το στρατο;
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Avatar »

Ανάλογα το ΙΕΚ. Πάρε τηλέφωνο και ρώτα τους αν σου επιτρέπει το ΙΕΚ αναβολή για στρατιωτική θητεία. Αν σου πούνε ναι όταν γραφτείς πρέπει να σου δώσουν ένα χαρτί το όποιο να είναι για στρατολογική χρήση ή μία βεβαίωση σπουδών
Πάνος

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Πάνος »

Καλησπέρα παίδες!Είχα πάρει αναβολή λόγω σπουδών στα 18 και τώρα, αισίως 23, παράτησα τη σχολή και θέλω να υπηρετήσω την Πατρίδα στις ΕΔ. Θα μου επιβληθεί παραπάνω θητεία λόγω κακής χρήσεως αναβολής;(ούτε πτυχίο-ούτε βεβαίωση, λογικά με διέγραψαν)

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας!

Πάνος

Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός

Κακή χρήση αναβολής;

Δημοσίευση από Dea_Lok »

Πάνος έγραψε:Καλησπέρα παίδες!Είχα πάρει αναβολή λόγω σπουδών στα 18 και τώρα, αισίως 23, παράτησα τη σχολή και θέλω να υπηρετήσω την Πατρίδα στις ΕΔ. Θα μου επιβληθεί παραπάνω θητεία λόγω κακής χρήσεως αναβολής;(ούτε πτυχίο-ούτε βεβαίωση, λογικά με διέγραψαν)

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας!

Πάνος

Θα πάρεις ένα έγραφο απο τη σχολή ή ότι είσαι φοιτητής ακόμα ή ότι διεγράφεις την τάδε. Έτσι ώστε να μη φανεί στη στρατολογία ότι εσύ τόσο καιρό είχες αναβολή και ψόλαρες.
Θελω και μπορώ !
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης