Αναβολή για κοινωνικούς - οικονομικούς λόγους
Καλημέρα, σήμερα τελικά πήγα από Στρατολογία Κ. Μακεδονίας και έκανα την αίτηση. Οι λόγοι που επικαλέστηκα ήταν ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού και εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό. Συνέβη όμως κάτι ''περίεργο'' και θα ήθελα Την εμπειρική σας γνώμη, γιατί έχω αγχωθεί τρομερά.
Όταν κατέθεσα την αίτηση, πήγα να καταθέσω το χαρτί κατάταξης και ο αξιωματικός εκεί μου είπε να το κρατήσω. Απόρησα και είπα ότι είχα ακούσει πως το καταθέτουν κι αυτό μαζί με την αίτηση και μου είπε να το κρατήσω γιατι (όπως μου είπε χαρακτηριστικά) :''ε, υπαρχει και μια περίπτωση να σου την απορρίψουν''.
Να σημειώσω ότι το φθινόπωρο είχχα κάνει μια διακοπή της αναβολής λόγω σπουδών και πριν περάσει μήνας έκανα ανάκληση. Παίζει αυτό κανένα ρόλο;
Γενικα, ξέρω πως με σιγουριά να μου απαντήσετε δεν μπορείτε, αλλά μια εκτιμήση με βάση την εμπειρία σας σε αυτά τα πράγματα: Πάει για απόρριψη η αίτηση;
Μήπως χρειάζεται να βάλω βύσμα; Ή Μήπως δεν χρειάζεται για μια τέτοια αναβολή και μετρήσει και αρνητικα;
Όταν κατέθεσα την αίτηση, πήγα να καταθέσω το χαρτί κατάταξης και ο αξιωματικός εκεί μου είπε να το κρατήσω. Απόρησα και είπα ότι είχα ακούσει πως το καταθέτουν κι αυτό μαζί με την αίτηση και μου είπε να το κρατήσω γιατι (όπως μου είπε χαρακτηριστικά) :''ε, υπαρχει και μια περίπτωση να σου την απορρίψουν''.
Να σημειώσω ότι το φθινόπωρο είχχα κάνει μια διακοπή της αναβολής λόγω σπουδών και πριν περάσει μήνας έκανα ανάκληση. Παίζει αυτό κανένα ρόλο;
Γενικα, ξέρω πως με σιγουριά να μου απαντήσετε δεν μπορείτε, αλλά μια εκτιμήση με βάση την εμπειρία σας σε αυτά τα πράγματα: Πάει για απόρριψη η αίτηση;
Μήπως χρειάζεται να βάλω βύσμα; Ή Μήπως δεν χρειάζεται για μια τέτοια αναβολή και μετρήσει και αρνητικα;
Garp έγραψε:Καλημέρα, σήμερα τελικά πήγα από Στρατολογία Κ. Μακεδονίας και έκανα την αίτηση. Οι λόγοι που επικαλέστηκα ήταν ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού και εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό. Συνέβη όμως κάτι ''περίεργο'' και θα ήθελα Την εμπειρική σας γνώμη, γιατί έχω αγχωθεί τρομερά.
Κανείς δε μπορεί να ξέρει τι θα γίνει, καταλαβαίνω οτι έχεις άγχος αλλά αναγκαστικά πρέπει να περιμένεις. Μετά από 5-6 μέρες θα σου πουν αν εγγρίθηκε η όχι. Αν δε μπορείς να πας με τίποτα τώρα στρατό κοίταξε το θέμα "αναβολή για ψυχολογικούς λόγους" για μία εναλλακτική λύση.
Έκανα αίτηση αναβολής για κοινωνινκούς λόγους λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Πραγματικα αυτή την στιγμή δεν έχω κανένα εισόδημα και μου είναι αδύνατον να πραγματοποιήσω θητεία. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι στην στρατολογία μου είπαν πως δεν δίνεται αναβολή για οικονομικούς λόγους και μάλιστα πάνω στην αίτηση γράφτηκε το εξής: "Αναγνωρίζω πως δεν χορηγείται αναβολή για οικονομικούς λόγους" και μετά με έβαλαν να το υπογράψω. Δεν εχω ξανακούσει κάτι τέτοιο και ανησυχώ γιατί δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να ζητήσω αναβολή με πρόφαση ψυχολογικούς λόγους.
Καλησπέρα, είμαι υπόχρεος κατάταξης την Τρίτη. Αλλά από τις 26/2 (πες 29/2) έχω στείλει τα έγγραφα και την αίτηση για αναβολή για κοινωνικούς λόγους αλλά δεν μου έχουν απαντήσει εώς τώρα. Στο pdf της στρατολογίας λέει ότι σε περίπτωση απόρριψης πρέπει να μπω στις 8/3 που είναι να μπω κανονικά. Αλλά εγώ που δεν έχω κάποια απάντηση ακόμη τι πρέπει να κάνω; Από την στρατολογία μου είπαν όταν πήρα την Παρασκευή ότι δεν θα μπω την Τρίτη όπως και να έχει. Θα πάρω και ένα τηλέφωνο βέβαια την Δευτέρα το πρωί, αλλά μήπως κάποιος γνωρίζει να μου πει, αν δεν υπάρχει απάντηση την Δευτέρα, εγώ τι πρέπει να κάνω; Μιας και θα πρέπει να ξεκινήσω από Δράμα το ταξίδι.
Καλησπερα σας ειχα αναβολη μεχρι και σημερα λογο σπουδων ειμαι του 88 πηγα σημερα στρατολογια μου ειπαν οτι δεν δικαιουσε αλλη αναβολη το μονο ειναι να κανεις μια αιτηση για κοινωνικους λογους και να σου δωσουν μια 2 μηνη την οποια και εκανα πως μπορω να παρω κσι αλλη τι χρειαζεται ; ευχαριστω
Επισης ειναι για οικονομικους λογους καθως οι γονεις μου ειναι χωρισμενοι και χαμηλα εισοδηματικα
Μπορείς να πάρεις και άλλη αναβολή, αλλά όχι από το στρατολογικό γραφείο! Θα παρουσιαστείς κανονικά, και θα ζητήσεις αναβολή. Θα σε ενημερώσουν εκεί για την διαδικασία κλπ. Θα μεταβείς σε κάποιο νοσοκομείο και εκεί θα αναφέρεις τους λόγους για τους οποίους θες την αναβολή, και θα τους δώσεις και τα αντίστοιχα δικαιολογhτικά. Μην αγχωθείς, δίνουν αναβολή σχεδόν σε ολους! Καλό θα ήταν να έχεις έναν συνοδό μαζί σου,(να έχετε και οι δύο σας τις ταυτότητες σας) ώστε να τελειώσεις την ίδια ημέρα με την όλη διαδικασία! Διαφορετικά, θα πρέπει να μείνεις ένα βράδυ στο στρατόπεδο και να την διεκπεραιώσεις την επόμενη!Ελπίζω να σε βοήθησα και να προλαβαίνεις να την πάρεις!
Καλημέρα σε όλους! Τη Δευτέρα 9 Μαΐου, παρουσιάζομαι στη Θήβα. Είχα πάρει πέρυσι αναβολή ενός έτους για οικονομικούς λόγους. Επιθυμώ και φέτος να πάρω τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμα αναβολή γιατί η κατάστασηέχει ως εξής: Ο πατέρας μου έχει σοβαρά ζητήματα υγείας - είχε υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια που του άφησαν ένα ποσοστό αναπηρίας, αντιμετωπίζει ανεπάρκεια στην καρδιά και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η οποία έχει αναβληθεί για την ώρα για οικονομικούς λόγους. Τέλος, πρόσφατα έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για ΧΑΠ. Εγώ κάνω δύο δουλειές για να μπορώ να συνδράμω στην οικογένεια, αλλά εκτός αυτού είμαι ουσιαστικά αυτός που πρέπει να βρίσκεται stand by σε περίπτωση ανάγκης, μιας και ο μεγαλύτερος αδερφός μου από τότε που παντρεύτηκε έχει τυπικά απομακρυνθέι από αυτά τα ζητήματα. Όπως καταλαβαίνετε, εξαιτίας όλων αυτών, οικονομικά και ψυχολογικά, δεν υπάρχει επιθυμία ούτε και δυνατότητα να υπηρετήσω. Πώς θα με συμβουλεύατε να κινηθώ;
Ερώτηση: Αν κάποιος πάει σε κέντρο κατάταξης την ημερομηνία κατάταξης, με σκοπό να πάρει αναβολή, και αφού παρουσιαστεί μετά φύγει, θεωρείται ανυπότακτος ή λιποτάκτης; Ο νόμος λέει ότι μόνο στρατιωτικοί μπορούν να είναι λιποτάκτες, οπότε το ερώτημα είναι πότε ο νεοσύλλεκτος χαρακτηρίζεται "στρατιωτικός" (και εμπεριέχεται στο πλαίσιο του νόμου αυτού)
Μπορώ να πάρω αναβολή για κοινωνικούς λόγους για 3 μήνες, και στο μεσοδιάστημα που θα πάρω το διδακτορικό μου να ζητήσω αναβολή ως ειδικός επιστήμονας - κάτοχος διδακτορικού;
Καλησπερα ειμαι πατερασ με 2τεκνα ειμαι 34 χρονον ειναι να μπο β μαρτιου μπορο να παρο 3χρονια αναβολει ευχαριστο
Όχι δεν υπάρχει αναβολή που να δίνει 3 χρόνια για τέτοιο λόγο.
Αν και πιστεύω πως τρολλάρεις, τέλος πάντων.
Αν και πιστεύω πως τρολλάρεις, τέλος πάντων.
Καλησπερα σας.
Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω.
Παρουσιαζομαι τν Μαρτιο Β Εσσο, Ειμαι 23 χρονων και θα ηθελα να παρω μια αναβολη 6μηνη αν ειναι δυνατον καπως,
Πως θα μπορουσα να το κανω αυτο, και αν δε μπορω, μπορω να ζητησω 3μηνη αναβολη για κοινωνικους λογους; Και αν μου δωσουν 3μηνη αναβολη θα μπω τν Μαιο (δλδ ακριβως επομενη εσσο) η τον Ιουλιο;
Ο ακριβως λογος ειναι οτι επιασα δουλεια πριν 1 μηνα και θα ηθελα να μαζεψω καποια λεφτα πρωτα πριν μπω φανταρος.
Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω.
Παρουσιαζομαι τν Μαρτιο Β Εσσο, Ειμαι 23 χρονων και θα ηθελα να παρω μια αναβολη 6μηνη αν ειναι δυνατον καπως,
Πως θα μπορουσα να το κανω αυτο, και αν δε μπορω, μπορω να ζητησω 3μηνη αναβολη για κοινωνικους λογους; Και αν μου δωσουν 3μηνη αναβολη θα μπω τν Μαιο (δλδ ακριβως επομενη εσσο) η τον Ιουλιο;
Ο ακριβως λογος ειναι οτι επιασα δουλεια πριν 1 μηνα και θα ηθελα να μαζεψω καποια λεφτα πρωτα πριν μπω φανταρος.
Παιδιά θέλω λίγο τα φώτα σας.. οσονουπο βγαίνει η ελληνική ιθαγένεια είμαι 23 αλλά τώρα έσκασε μια δουλειά πολύ καλή.. δεν αφήνεις τέτοιες ευκαιρίες οι γονείς μου είναι άνεργοι.. και βοηθάω αν πάω χάνω την δουλειά λογικά ανεπιστρεπτί.. όποτε ούτε οι γονείς θα έχουν κάποιο στήριγμα. Τι επιλογές έχω για να το τρενάρω η ξέρω γω μείωση θητείας η κάτι τέτοιο;
Παιδες μια ερώτηση, αν πάρεις αναβολή για μία εσσο για κοινωνικούς λόγους στην επόμενη εσσο που θα καταταγείς θα πας στο ίδιο μέρος που έλεγε το χαρτί κατάταξης πριν πάρεις την αναβολή αυτή την εσσο;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες