ΣΣΕ - Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
Ναι μπορείς να δηλώσεις για Στρατιωτικές Σχολές. Δεν είσαι ο μοναδικός άλλωστε.
-
- Υπολοχαγός
- Posts in topic: 9
Μιας και το ανεφερε ο φιλος δεν υπαρχει καποια ειδικη διαταξη για τα παιδια της ΣΜΥ;
εννοω οτι αν τελειωσεις τη ΣΜΥ εισαι το λιγοτερο 19 αν εισαι "απο τους μικρους" και μπεις με την πρωτη και μετα καθεσαι και διαβασεις πανελληνιες (πας 20 ή 21 αναλογα αν εισαι απο μικρους ή μεγαλους) οποτε ουσιαστικα ο μονιμος λοχιας δεν εχει και κανενα αβανταζ απο θεμα ηλικειας
βασικα για μενα αυτο γενικα επρεπε να ισχυει για την μεταβαση απο οποιαδηποτε στρατιωτικη σχολη σε καποια αλλη
τι σημασια εχει να εισαι 2-3 χρονια μεγαλυτερος αφου εισαι ΗΔΗ στην διαδικασια του στρατου
αυτο πες το καταλαβαινω
γιατι οταν μπει ο αλλος στο τσακ και ειναι 21 θα πρεπει να ειναι ιδιο ετος με τον 17ρι οποτε αυτο οντως εχει μια λογικη
αλλα πχ γιατι οταν εισαι σε στρατιωτικη σχολη και δινεις για αλλη ξαναπερνας απο ΠΚΕ; Αφου οτι και να "επαθες" απο την τελευταια φορα... Αφου ο στρατος σε πηρε. Θα σε τριψει στα μουτρα του ακομα και κουτσος να εισαι ποια η πρακτικη του "σε ποιο ποστο θα σε τριψει";
εννοω οτι αν τελειωσεις τη ΣΜΥ εισαι το λιγοτερο 19 αν εισαι "απο τους μικρους" και μπεις με την πρωτη και μετα καθεσαι και διαβασεις πανελληνιες (πας 20 ή 21 αναλογα αν εισαι απο μικρους ή μεγαλους) οποτε ουσιαστικα ο μονιμος λοχιας δεν εχει και κανενα αβανταζ απο θεμα ηλικειας
βασικα για μενα αυτο γενικα επρεπε να ισχυει για την μεταβαση απο οποιαδηποτε στρατιωτικη σχολη σε καποια αλλη
τι σημασια εχει να εισαι 2-3 χρονια μεγαλυτερος αφου εισαι ΗΔΗ στην διαδικασια του στρατου
αυτο πες το καταλαβαινω
γιατι οταν μπει ο αλλος στο τσακ και ειναι 21 θα πρεπει να ειναι ιδιο ετος με τον 17ρι οποτε αυτο οντως εχει μια λογικη
αλλα πχ γιατι οταν εισαι σε στρατιωτικη σχολη και δινεις για αλλη ξαναπερνας απο ΠΚΕ; Αφου οτι και να "επαθες" απο την τελευταια φορα... Αφου ο στρατος σε πηρε. Θα σε τριψει στα μουτρα του ακομα και κουτσος να εισαι ποια η πρακτικη του "σε ποιο ποστο θα σε τριψει";
Αρχικα ας πουμε οτι αν εισαι κουτσος σε διωχνουν επισης συμφωνω μαζι σου στην ηλιθιοτητα της επανεξετασεις των στρατιωτικων που επιχειρουν για αλλες σχολες αλλα διαφωνω στο γεγονος της μεταθεσεις απο την μια στρατιωτικη στην αλλη γιατι ετσι ολοι θα μπαιναν σμυ και μετα θα πηγαιναν σσε χωρις να εχουν ριξει το υπερβολικο διαβασμα που ριχνει ενα 17αρις για να πιασει 17.000 και μορια. Επισης στον στρατο θα καταλαβεις οτι δεν παιζει κανενα ρολο η ΗΛΙΚΙΑ αλλα ο βαθμος που περνεις με τα χρονια υπηρεσιας
-
- Υπολοχαγός
PETER.D έγραψε:Αρχικα ας πουμε οτι αν εισαι κουτσος σε διωχνουν επισης συμφωνω μαζι σου στην ηλιθιοτητα της επανεξετασεις των στρατιωτικων που επιχειρουν για αλλες σχολες αλλα διαφωνω στο γεγονος της μεταθεσεις απο την μια στρατιωτικη στην αλλη γιατι ετσι ολοι θα μπαιναν σμυ και μετα θα πηγαιναν σσε χωρις να εχουν ριξει το υπερβολικο διαβασμα που ριχνει ενα 17αρις για να πιασει 17.000 και μορια. Επισης στον στρατο θα καταλαβεις οτι δεν παιζει κανενα ρολο η ΗΛΙΚΙΑ αλλα ο βαθμος που περνεις με τα χρονια υπηρεσιας
κοιτα
απο αυτο το ρεζιλικι το "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 3%" προτιμω να παρουν τις θεσεις τα παιδια της ΣΜΥ
εκει που βαζει ρε παιδι μου κατατακτηριες να βαλλει ειδικες σχεσης για τα παιδια στη σμυ
δεν εννοουσα να παιρνουν καποια μοριοδοτηση απλα να μην περναν απο ΠΚΕ
παιζει απολυτο ρολο η ηλικεια γιατι αρχικα εγω δεν μιλησα γενικα και αφηρημενα για το στρατο αλλα για την ευελπιδων
στο πρωτο ετος μπορει να ειναι ενας 17 και ενας 21 και οταν ο 21 παει στο 4ο ετος θα ειναι 25 και ο αλλος που θα μπαινει θα ειναι 17... Δεν ειναι τοσο υγιες
αλλο μετα στην υπηρεσια, τωρα μεσα στην ΣΣΕ/ΣΝΔ/ΣΙ δεν παυουν να ειναι σχολες
στρατιωτικες... Αλλα σχολες
πρεπει να υπαρχει μια ομοιομορφια οχι οπως στο πολυτεχνειο που ειναι κατι ξεχασμενοι 10 χρονια
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 26
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Στην Αμερικανικη σχολη, οι δοκιμοι διαλεγουν τι θα σπουδασουν, εχει 22 πανεπιστημιακες σχολες το westpoint, αυτο συνεπαγεται οτι μετα την αποστρατεια οι αξ/κοι θα εχουν ενα συγκεκριμενο πτυχιο και οχι γενικο και οτι επιλεγουν να σπουδασουν αυτο που θελουνΕδω καποιος που ειναι στρατο... Ος μπορει να καταληξει μηχανικο/διαβιβασεις και καποιος που εχει βλεψεις για περαιτερω σπουδες πολυτεχνεια κτλ να καταληξει πεζικο...greek madness
- Titis
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 7
Πιστεύω πως αυτό που αναφέρεις είναι πολύ κακό και κάτι πρέπει να γίνει επί του θέματος.roverr24 έγραψε:Ος μπορει να καταληξει μηχανικο/διαβιβασεις και καποιος που εχει βλεψεις για περαιτερω σπουδες πολυτεχνεια κτλ να καταληξει πεζικο...greek madness
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 38
- Επάγγελμα: Στρατιωτικός
Το σύστημα είναι έτσι για πολλούς λόγους. Και έχει βάση. Δεν είναι τυχαίο.Ας προτείνεις ρόβερ24 κάτι άλλο άμα έχεις σκεφτεί.
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
- Titis
Μπορεί να είναι στρατός αλλά το να περάσεις πεζικό και με επιλογή σου ειδικές δυνάμεις π. Χ. Με το να περάσεις μηχανικό και ύστερα να κάνεις πολυτεχνείο για να γίνεις μηχανικός του στρατού έχει μεγάλη απόσταση. Και δεν μπορεί το σύστημα να το αφήνει στην θεά τύχη. Ο στρατός μπορεί να είναι στρατός αλλά από αντικείμενα ποικείλει. Και το ένα έχει σημαντικές διαφορές απ'το άλλο. Κάτω από κοινό πλαίσιο βέβαια. Δεν γίνεται για κάτι το οποίο θα σου επηρεάσει την μετέπητα ζωή σε κάποιον βαθμό και τα όνειρα που έχεις από μικρός να βασίζεται σε κλήρωση. Όχι δεν έχω κάποια πρόταση εγώ για να σας προλάβω αλλά βρίσκω αυτήν την διαδικασία πολύ φθηνή.
-
- Αντισυνταγματάρχης
Αμα τα όνειρα σου είναι στην κλήρωση τότε δεν κάνεις για την Σχολή.Titis έγραψε:Δεν γίνεται για κάτι το οποίο θα σου επηρεάσει την μετέπητα ζωή σε κάποιον βαθμό και τα όνειρα που έχεις από μικρός να βασίζεται σε κλήρωση. Όχι δεν έχω κάποια πρόταση εγώ για να σας προλάβω αλλά βρίσκω αυτήν την διαδικασία πολύ φθηνή.
Αμα έμπαινε ο καθενας όπου ήθελε, φαντασου ότι το πεζικό θα έπερνα τους Ευελπιδες από την μέση και κάτω.
Δεν θα μπορούσε το Πεζικό που δίνει στους αξιωματικούς την μεγαλύτερη εξέλιξη να έχεις τους Ευελπιδες που ειναι κάτω του μέσου όρου σε βαθμό στην Ευελπίδων.
Αμα κάποιος έχει ονειρο (!) Να κάνει μεταπτυχιακά να πάει σε άλλη σχολή.
- Titis
Δεν θα σου πω εγώ πως θα γίνει γιατί δεν έχω ούτε καν τις ελάχιστες γνώσεις για να τεκμηριώσω μια πρόταση. Είμαι εκτός τον πραγμάτων, φέτος θα δώσω τον αγώνα μου για να μπω μέσα στα πράγματα και μιλάω καθαρά από λογική και συναίσθημα. Και θεωρώ την κλήρωση παράλογη. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια καλύτερη λύση.Edit : Σόρρυ που θα σε απαγοητεύσω αλλά έχω κάποια όνειρα από πολύ μικρός και το θεωρώ πολύ σκληρό ένας κλήρος να μην με αφήσει να τα πραγματοποιήσω. Δυστυχώς δεν μπαίνουμε όλοι για τον μισθό και την μονιμότητα για να μην έχουμε πρόβλημα για το που θα περάσουμε αρκεί να έχουμε τα λεφτά στην τσέπη.
-
- Αντισυνταγματάρχης
Titis έγραψε:Δεν θα σου πω εγώ πως θα γίνει γιατί δεν έχω ούτε καν τις ελάχιστες γνώσεις για να τεκμηριώσω μια πρόταση. Είμαι εκτός τον πραγμάτων, φέτος θα δώσω τον αγώνα μου για να μπω μέσα στα πράγματα και μιλάω καθαρά από λογική και συναίσθημα. Και θεωρώ την κλήρωση παράλογη. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια καλύτερη λύση.
Και να μπεις πάλι δύσκολα θα έχεις άποψη επί του θέματος.
Σκέψου ότι αυτοί που έχουν σκεφτεί για το σύστημα αυτό είναι πολύ υψηλόβαθμα στελέχη.
Να μην θέλουν το καλό για τον ΕΣ και τα στελέχη;
Και αν το σκεφτεις λίγο ειναι το πιο δίκαιο γιατι έτσι ισομοιράζονται στα όπλα οι καλοί, μέτριοι και "κακοί" σπουδαστές.
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Δηλαδη η Ευελπιδων ειναι σχολαρα και οι σχολες του εξωτερικου που εχουν ειδικοτητες, μεταπτυχιακα διδακτορικα κτλ ειναι μαπα... Αν εφταναν οι σπουδες της Ευελπιδων δε θα πηγαιναν αρκετοι σε πανεπιστημιο.
Το συστημα Μπαζει και το βλεπεις, οσα ατομα πανε καθε χρονο πολυτεχνειο συμπληρωνουν αισιως 4 χρονια στη ΣΣΕ και 5 χρονια σε επιπλεον σπουδες=9 χωρις να δουλευουν και να παραγουν=πληρωνε μ... Α ελληνικε λαε, ενω στο εξωτερικο με 4 χρονια πολυτεχνειου γινονται μηχανικοι αξιωματικοι... Και πολυ πιο μαχιμοι με μηδενικο κοστος.
Στο Ισραηλ μεχρι ταγματαρχες φτανουν χωρις καμια σχολη και απο κει και πανω χρειαζεται οποιοδηποτε πτυχιο ΑΕΙ.
Και αφου η ηγεσια του ΕΣ τα εφτιαξε ετσι γιατι η πλειονοτητα της εχει πτυχια ΑΕΙ, μεταπτυχιακα, διδακτορικα κτλ; Μηπως για προσωπικη εξελιξη; Σε ολα οσα εχεις πει φιλε Ευελπι εχω συμφωνησει, αλλα εισαι μεσα και εγω εχω τελειωσει πριν 6 χρονια ΣΝΔ, χωρις σπουδες δεν πας πουθενα ειδικα σε ενα ειδικο επαγγελμα-λειτουργημα οπως θες πες το που ειναι ο στρατος και απαιτει εξειδικευμενες γνωσεις... Εκει ειστε ενα κλειστο συστημα οταν θα βγεις θα με καταλαβεις.
Ειναι ελαχιστες οι στρατιωτικες σχολες στον κοσμο με τοσο μπερδεμενο προγραμμα σπουδων, ακομα και σε 3κοσμικες χωρες πχ Αιγυπτος υπαρχει 5 χρονια σχολη μηχανικων στρατου και ξεχωριστη σχολη για μαχιμους, εδω ολα μαζι σαν σουβλακι στο μοναστηρακι
Το συστημα Μπαζει και το βλεπεις, οσα ατομα πανε καθε χρονο πολυτεχνειο συμπληρωνουν αισιως 4 χρονια στη ΣΣΕ και 5 χρονια σε επιπλεον σπουδες=9 χωρις να δουλευουν και να παραγουν=πληρωνε μ... Α ελληνικε λαε, ενω στο εξωτερικο με 4 χρονια πολυτεχνειου γινονται μηχανικοι αξιωματικοι... Και πολυ πιο μαχιμοι με μηδενικο κοστος.
Στο Ισραηλ μεχρι ταγματαρχες φτανουν χωρις καμια σχολη και απο κει και πανω χρειαζεται οποιοδηποτε πτυχιο ΑΕΙ.
Και αφου η ηγεσια του ΕΣ τα εφτιαξε ετσι γιατι η πλειονοτητα της εχει πτυχια ΑΕΙ, μεταπτυχιακα, διδακτορικα κτλ; Μηπως για προσωπικη εξελιξη; Σε ολα οσα εχεις πει φιλε Ευελπι εχω συμφωνησει, αλλα εισαι μεσα και εγω εχω τελειωσει πριν 6 χρονια ΣΝΔ, χωρις σπουδες δεν πας πουθενα ειδικα σε ενα ειδικο επαγγελμα-λειτουργημα οπως θες πες το που ειναι ο στρατος και απαιτει εξειδικευμενες γνωσεις... Εκει ειστε ενα κλειστο συστημα οταν θα βγεις θα με καταλαβεις.
Ειναι ελαχιστες οι στρατιωτικες σχολες στον κοσμο με τοσο μπερδεμενο προγραμμα σπουδων, ακομα και σε 3κοσμικες χωρες πχ Αιγυπτος υπαρχει 5 χρονια σχολη μηχανικων στρατου και ξεχωριστη σχολη για μαχιμους, εδω ολα μαζι σαν σουβλακι στο μοναστηρακι
-
- Αντισυνταγματάρχης
Καλά δεν το λες και μισθό αυτό που παίρνουμε.roverr24 έγραψε:συμπληρωνουν αισιως 4 χρονια στη ΣΣΕ και 5 χρονια σε επιπλεον σπουδες=9 χωρις να δουλευουν και να παραγουν=πληρωνε μ... Α ελληνικε λαε,
roverr24 έγραψε:Και αφου η ηγεσια του ΕΣ τα εφτιαξε ετσι γιατι η πλειονοτητα της εχει πτυχια ΑΕΙ, μεταπτυχιακα, διδακτορικα κτλ; Μηπως για προσωπικη εξελιξη;
Γιατί όλα τα στελέχη προορίζονται για ηγεσία;
Τι να κάνει ένας απλός πεζικάριος τα πτυχία ΑΕΙ;
Ειναι παντελώς άχρηστα. Ας ασχοληθεί με το αντικείμενό του.
roverr24 έγραψε:Σε ολα οσα εχεις πει φιλε Ευελπι εχω συμφωνησει, αλλα εισαι μεσα και εγω εχω τελειωσει πριν 6 χρονια ΣΝΔ, χωρις σπουδες δεν πας πουθενα ειδικα σε ενα ειδικο επαγγελμα-λειτουργημα οπως θες πες το που ειναι ο στρατος και απαιτει εξειδικευμενες γνωσεις... Εκει ειστε ενα κλειστο συστημα οταν θα βγεις θα με καταλαβεις.
Και εγώ συμφωνώ μαζί σου και χαίρομαι που βλέπω να γράφεις στο φόρουμ. Και επίσης συμφωνώ στο ότι εγώ δεν έχω δει ακόμα τα πράγματα "από έξω".
Η διαφορά σε αυτό που λέμε είναι ότι εσύ λες ότι πρέπει να αλλάξει ολόκληρο το σύστημα. Στο οποίο δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι.
Αυτό που λέω εγώ είναι ότι με το τρέχον σύστημα η διαλογή όπλων-σωμάτων είναι η πιο σωστή και σίγουρα η πιο δίκαιη.
- roverr24
- Συνταγματάρχης
Αν καποιος μετα την ΣΣΕ θελει να σπουδασει κατι οι πορτες ειναι ανοιχτες, ξερω και καποιον του πεζικου που εχει τελειωσει πολιτικος μηχ/κος απο χομπυ, ουτε καν σκεφτεται να το ασκησει μετα την αποστρατεια... Το θεμα ειναι οτι καποιος μετα την αποστρατεια του δεν εχει καποιο γνωστικο αντικειμενο, αυτο ειναι το μονο κακο και δευτερον επειδη ειπες για τα μεταπτυχιακα, η σχολη ευελπιδων ενδεικνυται για μεταπτυχιακα ειδικα οπως εχει καταρτιστει το προγραμμα σπουδων εχει ποιοτικη εκπαιδευση πολυ πιο ποιοτικη απο αρκετα ΑΕΙ που οι φοιτητες διαβαζουν 3 ωρες πριν δωσουν μαθημα.
Η ΣΣΕ υπαρχει για καποιο λογο απο το 1828, υπαρχουν ομως ΑΕΙ στην περιφερεια ακομα και στην Αθηνα που απλα ΔΕΝ εχουν λογο υπαρξης για να συντηρουνται μικρες κοινωνιες και να λαμβανει χωρα οικογενειοκρατεια κλεψιες κτλ.
Δεν ειμαι υπερ του ν αλλαξει το συστημα, απλα για πολυ συγκεκριμενες ειδικοτητες που ξεκινουν την καριερα τους απο ΣΣΕ πχ τοπογραφοι, χημικοι κτλ που ειναι αρκετα λιγα ατομα καθε χρονο να μπαινουν με διαγωνισμο
Και η ΣΣΑΣ να κλεισει ο Ελληνικος λαος δεν εχει αλλα λεφτα Να πληρωνει 6 χρονια δοκιμους που θ ανοιξουν δικο τους ιατρειο οταν εσυ Ευελπι θα παιρνεις 3 και 60 και ακομα και αν σπουδασεις μηχανικος (ηλεκτρολογος ΔΒ η πολιτικος ΜΧ) Δεν θα εχεις δικαιωμα υπογραφης οσο εισαι εν ενεργεια αξιωματικος... ΑΔΙΚΙΑ Η ΟΧΙ;
Η ΣΣΕ υπαρχει για καποιο λογο απο το 1828, υπαρχουν ομως ΑΕΙ στην περιφερεια ακομα και στην Αθηνα που απλα ΔΕΝ εχουν λογο υπαρξης για να συντηρουνται μικρες κοινωνιες και να λαμβανει χωρα οικογενειοκρατεια κλεψιες κτλ.
Δεν ειμαι υπερ του ν αλλαξει το συστημα, απλα για πολυ συγκεκριμενες ειδικοτητες που ξεκινουν την καριερα τους απο ΣΣΕ πχ τοπογραφοι, χημικοι κτλ που ειναι αρκετα λιγα ατομα καθε χρονο να μπαινουν με διαγωνισμο
Και η ΣΣΑΣ να κλεισει ο Ελληνικος λαος δεν εχει αλλα λεφτα Να πληρωνει 6 χρονια δοκιμους που θ ανοιξουν δικο τους ιατρειο οταν εσυ Ευελπι θα παιρνεις 3 και 60 και ακομα και αν σπουδασεις μηχανικος (ηλεκτρολογος ΔΒ η πολιτικος ΜΧ) Δεν θα εχεις δικαιωμα υπογραφης οσο εισαι εν ενεργεια αξιωματικος... ΑΔΙΚΙΑ Η ΟΧΙ;
-
- Υπολοχαγός
roverr24 έγραψε:Αν καποιος μετα την ΣΣΕ θελει να σπουδασει κατι οι πορτες ειναι ανοιχτες, ξερω και καποιον του πεζικου που εχει τελειωσει πολιτικος μηχ/κος απο χομπυ, ουτε καν σκεφτεται να το ασκησει μετα την αποστρατεια... Το θεμα ειναι οτι καποιος μετα την αποστρατεια του δεν εχει καποιο γνωστικο αντικειμενο, αυτο ειναι το μονο κακο και δευτερον επειδη ειπες για τα μεταπτυχιακα, η σχολη ευελπιδων ενδεικνυται για μεταπτυχιακα ειδικα οπως εχει καταρτιστει το προγραμμα σπουδων εχει ποιοτικη εκπαιδευση πολυ πιο ποιοτικη απο αρκετα ΑΕΙ που οι φοιτητες διαβαζουν 3 ωρες πριν δωσουν μαθημα.
μαζι σου,
επισης θα μπορουσαν καποιες ειδικοτητες να τις παιρνουν με προκυρηξεις οπως η αστυνομια
να εχουν απαιτηση να κανεις μια θητεια αναλογη του εφεδρου αξιωματικου και να εισαι Ι1 και με καποια διαδικασια να διαλεγουν τους υποψηφιους
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης