Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, στα 33 καταστήματα κράτησης της χώρας 412 εσωτερικοί φύλακες δεν έχουν εκπαιδευτεί.
Οπως λέει στην «Κ» ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Σπύρος Καρακίτσος, υπάρχουν σειρές υπαλλήλων που διορίστηκαν στις φυλακές πριν από το 2009 και ακόμη δεν έχουν περάσει από την τρίμηνη προετοιμασία της σχολής.
Το ότι μία κράζεις τους συνδικαλιστές και μία τους επικαλείσαι με ξεπερνάει.
Ειδικοι ανακριτικοι υπαλληλοι είναι οι δημοτικοι, όπως οι τελωνειακοι και οι Δασοφυλακες, για να μπορούν να κόβουν πρόστιμα. Καμία συνάφεια, πουθενά εκτός και αν εσύ στην πτέρυγα κόβεις πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα.
Στην 6κ πέρασαν άτομα ήδη ειδικοι φρουροι και λιμενοφυλακες, παλιοί εποπ και οβα.
Ούτε αυτοί χρειάζονται εκπαίδευση σωστά;
Πες μας την γνώμη σου για τους κομμένους συμβασιουχους στα αθλήματα, που οι συνδικαλιστές προσπαθούν να τους κρατήσουν.
Τί να πω τη γνώμη μου; Απαράδεκτο και δεν πρόκειται να γίνει φυσικά. Φίλε μου σοβαρέψου κι άσε τον κόσμο να ενημερώνεται σωστά. Πολύ βάση δίνεις στο τι λένε οι συνδικαλιστές. Αυτοί έχουν συγκεκριμένους λόγους λένε διάφορα πράγματα. Είπε ένας τρελός από την Κέρκυρα μια βλακεία και πρέπει εμείς να την αναλύσουμε; Είναι αντισυνταγματικό. Ποιός θα μονιμοποιήσει κομμένους αθλημάτων; Στην πρώτη καταγγελία πάει κατηγορούμενος.
Και άσε τις ειρωνίες. Ξεχνάς ότι οι Δημοτικοί ήρθαν υπό προθεσμία κι ότι ήταν υπόσχεση ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν. Γιατί να περάσουν σχολή;
Και ναι συναφές... Συναφέστατο το επάγγελμα των Δημ. Αστ. Ξέρεις τί διδάσκεται στις σχολές Σωφρονιστικών; Κατά 90% ότι και στις σχολές Δημοτικών. Σταμάτα διαρκώς τις απαντήσεις... Κουράζουμε και τους άλλους. Σαν παιδάκι κάνεις που θέλει να έχει την τελευταία κουβέντα.
Δεν πρόκειται να δικαιωθούν, πιο πιθανό είναι να τους κρατήσει ο Πασοκτζης υπουργός. Κάτι θα σκεφτούν οι πράσινοφρουροι, μπορεί να τους έχει ακόμα και ειδική κατηγορία στην επόμενη προκήρυξη με αυξημένο όριο ηλικίας ή να τους ανανεώνουν για 24 μήνες και να τους κάνουν αορίστου εκτός οργανικών θέσεων.
Και όσοι πέρασαν θα πάνε 700 χιλιόμετρα μακριά να δουλέψουν και αυτοι που κόπηκαν θα είναι σπίτι τους.
Δεν ξέρω σε τι οικονομική κατάσταση θα μας οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση μετά την καραντίνα, αλλά υπάρχει πιστεύω και η περίπτωση να παγώσει για ένα διάστημα.(μην ξεχνάς ότι η προκήρυξη με αυτά που γίνονται θα πάει συν 3 μήνες) Απο την άλλη δεν γίνεται να μείνουν τα καταστήματα χωρίς εξ φρουρά.
Η λογική λέει ότι αν τυχόν γίνουν περικοπές σε προσλήψεις αυτές θα γίνουν σε δήμους κτλπ και όχι σε σώματα που φυλαττουν την τάξη της χώρας.
Μπορεί κάποιος να στείλει ένα email στο ΣτΕ και να αναφέρει το ότι το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο κατάφερε όπως λέει με νομικές ενέργειες απέκτησαν το δικαίωμα επανεξέτασης για την συγκεκριμένη προκήρυξη σε κάποια άλλη μελλοντική ημερομηνία.
Πως γίνεται να δικαιωθείς από τα αθλήματα ενώ δεν είναι αντισυνταγματικά; Απ' τη στιγμή που πήγαν οι γυναίκες στο δικαστήριο και ήθελαν ίσα δικαιώματα τα αθλήματα αυτά ειναι με αυτά τα όρια! Εγώ ξέρω πας δικαστικά για το ύψος πχ. Όχι για τα αθλήματα!
Πάμε και στα δικά μας... μάθαμε τίποτα νεότερο απ' τη Βουλή; Η μετράνε ακόμη θύματα απ' τον κορονοιο 😂😂