Απαλλαγή Ι5 για ψυχολογικούς λόγους
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 4
Πεσατε στην περιπτωση. Δεν ειναι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος κομπλεξικος στο στρατο.
Οποιος εχει θεμα και παιρνει αγωγες κλπ κλπ θα παρει το Ι-5. Εδω το παιρνουν αρκετοι χωρις
θεμα...
Οποιος εχει θεμα και παιρνει αγωγες κλπ κλπ θα παρει το Ι-5. Εδω το παιρνουν αρκετοι χωρις
θεμα...
Δε διαφωνώ ότι έπεσα σε περίπτωση. Η πρώτη επιτροπή που με εξετασε στην πρωτη αναβολη, έκανε ερωτησεις αλλα ήταν τυπική και λογικη.
Επειδή δεν αποκλειω ότι μπορεί να τον ξανά πετύχω αν μου πουν μπες τι κανω; Μπορώ να πάω ξανά μέσω Φρουραρχείου; Πάω στρατοπεδο και μιλάω στον εκεί γιατρό;
Όχι μονο έχω χαρτί αλλά λέει ότι είναι επιστημονικη αποψη της Χ κλινικής ότι δεν πρέπει να στρατευτώ και ότι αν στρατευτω παύουν να έχουν κάθε ευθυνη.
Επειδή δεν αποκλειω ότι μπορεί να τον ξανά πετύχω αν μου πουν μπες τι κανω; Μπορώ να πάω ξανά μέσω Φρουραρχείου; Πάω στρατοπεδο και μιλάω στον εκεί γιατρό;
Όχι μονο έχω χαρτί αλλά λέει ότι είναι επιστημονικη αποψη της Χ κλινικής ότι δεν πρέπει να στρατευτώ και ότι αν στρατευτω παύουν να έχουν κάθε ευθυνη.
-
Εχει πλακα πως θελουν να σας ψαρωσουν. Αν φας ακυρο απο το φρουραρχειο παρουσιαζεσαι και ζητας απαλλαγη.
Αν παλι φας ακυρο την επομενη μερα ξαναζητας αναβολη. Και την επομενη και την επομενη. Πιστεψε με κανενας
δεν θα σε κρατησει εκει με το ζορι.
Ειδικα αν εχεις προβλημα οι ευθυνοφοβοι του στρατου αποκλειεται να παρουν την ευθυνη να σε κρατησουν μεσα.
Εχω δει με τα ματια μου να παιρνουν Ι-5 απο το κεντρο πολυς κοσμος που δεν ειχε καποιο θεμα απλα ηταν
παντελως απροσαρμοστοι η και εντελως χαζοι ακομα και για τα στανταρ του στρατου.
Αν παλι φας ακυρο την επομενη μερα ξαναζητας αναβολη. Και την επομενη και την επομενη. Πιστεψε με κανενας
δεν θα σε κρατησει εκει με το ζορι.
Ειδικα αν εχεις προβλημα οι ευθυνοφοβοι του στρατου αποκλειεται να παρουν την ευθυνη να σε κρατησουν μεσα.
Εχω δει με τα ματια μου να παιρνουν Ι-5 απο το κεντρο πολυς κοσμος που δεν ειχε καποιο θεμα απλα ηταν
παντελως απροσαρμοστοι η και εντελως χαζοι ακομα και για τα στανταρ του στρατου.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Δε κατανοώ σε άτομα με αποδεδειγμένα θέματα γιατί φέρονται έτσι. Δεν είναι γιατροί αυτοί.
Επίσης έχει υπόψιν ότι το να παρουσιαστεί άτομο με διπολικη διαταραχή λόγω στρες είναι απίστευτα ζημιογονο για την υγεία του.
Είναι σαν να λες άτομο με μηνίσκο να περπατήσει πορεια.
Νοσος ειναι.
Και παλι σε ευχαριστώ πολύ
Δε κατανοώ σε άτομα με αποδεδειγμένα θέματα γιατί φέρονται έτσι. Δεν είναι γιατροί αυτοί.
Επίσης έχει υπόψιν ότι το να παρουσιαστεί άτομο με διπολικη διαταραχή λόγω στρες είναι απίστευτα ζημιογονο για την υγεία του.
Είναι σαν να λες άτομο με μηνίσκο να περπατήσει πορεια.
Νοσος ειναι.
Και παλι σε ευχαριστώ πολύ
-
"Είναι σαν να λες άτομο με μηνίσκο να περπατήσει πορεια"
Το εχω δει να συμβαινει... Ευτυχως ειναι η εξαιρεση αλλα συμβαινουν κι αυτα.
Το εχω δει να συμβαινει... Ευτυχως ειναι η εξαιρεση αλλα συμβαινουν κι αυτα.
Από φέτος, όσοι είναι αεροπορία και έχουν ήδη αναβολή υγείας πρέπει να παρουσιαστούν στο 251 (άρα όσοι είναι εντός Αθηνών, δεν μπορούν φαντάζομαι να πάνε στο φρουραρχείο). Κάτι αντίστοιχο νομίζω γίνεται χρόνια και στο ναυτικό. Επί της ουσίας, αλλάζει κάτι στη διαδικασία ή απλά είναι μια επιτάχυνσή της;
Φαντάζομαι παρουσιάζεσαι, σε στέλνουν στον αρμόδιο γιατρό Και μετά αμέσως στην επιτροπή, όπου και μαθαίνεις κατευθείαν το "αποτέλεσμα" ;
Αν δεν δώσουν το Ι5,(έχω χαρτιά / συνταγές από τον γιατρό μου) και δεδομένου ότι θα είμαι ήδη σε στρατόπεδο, ξέρουμε τι προβλέπεται; Θα με στείλουν Τρίπολη και θα ζητήσω επανεξέταση, για να με ξαναφέρουν στο 251;
Σε φιλικό πρόσωπο που πήγε στην επιτροπή για την τελική απαλλαγή (ΣΞ - 401), δεν του είπαν τίποτα, παρά μόνο ότι θα τον ενημερώσει η στρατολογία (!).
Όποια εμπειρία υπάρχει, θα εκτιμηθεί.
Φαντάζομαι παρουσιάζεσαι, σε στέλνουν στον αρμόδιο γιατρό Και μετά αμέσως στην επιτροπή, όπου και μαθαίνεις κατευθείαν το "αποτέλεσμα" ;
Αν δεν δώσουν το Ι5,(έχω χαρτιά / συνταγές από τον γιατρό μου) και δεδομένου ότι θα είμαι ήδη σε στρατόπεδο, ξέρουμε τι προβλέπεται; Θα με στείλουν Τρίπολη και θα ζητήσω επανεξέταση, για να με ξαναφέρουν στο 251;
Σε φιλικό πρόσωπο που πήγε στην επιτροπή για την τελική απαλλαγή (ΣΞ - 401), δεν του είπαν τίποτα, παρά μόνο ότι θα τον ενημερώσει η στρατολογία (!).
Όποια εμπειρία υπάρχει, θα εκτιμηθεί.
Καλησπέρα σας! Είμαι φοιτητής και σύντομα τελειώνει η αναβολή μου. Το πρόβλημα είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια πάσχω από ψυχωτική κατάθλιψη και έπαιρνα αγωγή μέχρι πριν από 6 μήνες οπότε και την σταμάτησα λόγω βελτίωσης των συμπτωμάτων. Και το τελευταίο τρίμηνο πάσχω από κρίσεις πανικού (με συνοδά συμπτώματα ταχυκαρδία, γαστρίτιδες) και λέω να αρχίσω εκ νέου αντικαταθλιπτική αγωγή. Και μόνο η ιδέα του στρατού με κάνει χειρότερα. Λέτε να πάρω για αρχή 6μηνη αναβολή και εν τέλει απαλλαγή; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Δεν επιλέγεις εσύ το διάστημα της αναβολής αλλά ο ψυχίατρος που θα σε εξετάσει στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Συζήτησε το με τον γιατρό σου θα σου ετοιμάσει μια επιστολή την οποία θα παραδόσεις στην στρατολογία για να περάσεις από επιτροπή, κρίνοντας από προσωπική εμπειρία με αυτά που περιγράφεις θα πάρεις σίγουρα 1 χρόνο. Επίσης πάρε αναβολή μέσα από τη στρατολογία και όχι την ημέρα της εισόδου στο στρατόπεδο, είσαι πιο άνετα έτσι. Καλή επιτυχία και εύχομαι περαστικά γνωρίζω ότι τα θέματα αυτά είναι πολύ δύσκολα.
Πάντως τόσο εύκολα όπως τα περιγράφετε δεν είναι... Είμαι πατέρας ενός ανήλικου τέκνου και η γυναίκα μου έχει πάρει προσωρινή σύνταξη αναπηρίας 67% απο το ΙΚΑ.
Προσκόμισα τα χαρτιά μου όλα καλά και πήγε η γυναίκα μου να εξεταστεί απο την επιτροπή απαλλαγών και λόγω του ότι εγώ λόγω δουλειάς δεν μένω μαζί της γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΑΜΕ, ο γιατρός την έκρινε ψεύτρα και είπε ότι είναι ικανότατη προς εργασία και δεν υπέγραψε το χαρτί...
Οπότε ο μόνος δρόμος που μένει είναι Ι5 ψυχολογικό αφού είναι μπαστουνόβλαχοι και δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν και θέματα βιοπορίας εκτός απο την δικιά τους την τρέλα...
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι ποτε πρέπει να πάω να καταθέσω το χαρτί ψυχιάτρου και που το καταθέτω; Είναι να καταταγώ Σεπτέμβρη.
Προσκόμισα τα χαρτιά μου όλα καλά και πήγε η γυναίκα μου να εξεταστεί απο την επιτροπή απαλλαγών και λόγω του ότι εγώ λόγω δουλειάς δεν μένω μαζί της γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΑΜΕ, ο γιατρός την έκρινε ψεύτρα και είπε ότι είναι ικανότατη προς εργασία και δεν υπέγραψε το χαρτί...
Οπότε ο μόνος δρόμος που μένει είναι Ι5 ψυχολογικό αφού είναι μπαστουνόβλαχοι και δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν και θέματα βιοπορίας εκτός απο την δικιά τους την τρέλα...
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι ποτε πρέπει να πάω να καταθέσω το χαρτί ψυχιάτρου και που το καταθέτω; Είναι να καταταγώ Σεπτέμβρη.
GKASS έγραψε:Πάντως τόσο εύκολα όπως τα περιγράφετε δεν είναι... Είμαι πατέρας ενός ανήλικου τέκνου και η γυναίκα μου έχει πάρει προσωρινή σύνταξη αναπηρίας 67% απο το ΙΚΑ.
Συγνώμη λίγο... Αλλά από την παραπάνω περιγραφή που κάνεις τι ακριβώς περίμενες; Αν εννοούσες να πάρεις κατ'εξαίρεση μετάθεση τότε είχες το δικαίωμα να ζητήσεις επανεξέταση.
Τώρα τα μπαστουνόβλαχοι και τα λοιπά σχόλια καλύτερα να μην τα εννοείς, το ο, τι έχεις νεύρα και λογικό μου φαίνεται είναι άλλο θέμα, οι στρατιωτικοί γιατροί είναι από τους καλύτερους.
Από εκεί και πέρα το να απαλλαγείς από τον στρατό είναι πολύ εύκολο. Εσύ έχεις μπερδέψει δύο διαφορετικές διαδικασίες.
fsafa έγραψε:Συγνώμη λίγο... Αλλά από την παραπάνω περιγραφή που κάνεις τι ακριβώς περίμενες; Αν εννοούσες να πάρεις κατ'εξαίρεση μετάθεση τότε είχες το δικαίωμα να ζητήσεις επανεξέταση.
Τώρα τα μπαστουνόβλαχοι και τα λοιπά σχόλια καλύτερα να μην τα εννοείς, το ο, τι έχεις νεύρα και λογικό μου φαίνεται είναι άλλο θέμα, οι στρατιωτικοί γιατροί είναι από τους καλύτερους.
Από εκεί και πέρα το να απαλλαγείς από τον στρατό είναι πολύ εύκολο. Εσύ έχεις μπερδέψει δύο διαφορετικές διαδικασίες.
Ποια μετάθεση; Δεν έχω μπεί καν μέσα. Απο την παραπάνω περιγραφή περίμενα να πάρω απαλλαγή όπως ορίζει το ΦΕΚ.
Ποιες διαδικασίες έχω μπερδέψει;
Παιδιά, έχω μαζέψει δυο χρόνια αναβολών για ψυχολογικούς λόγους. Το επόμενο β΄ημα για Ι5 ποιο είναι; Θα μου σταλεί χαρτί παρουσίασης στην στρατολογία πάλι ή θα πρέπει να πάω κατευθείαν επιτροπή;
Καλησπέρα παιδιά.
Έχω πάρει 2 χρόνια αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Σε λίγους μήνες θα πρέπει να παρουσιαστώ κ σκέφτομαι να κάνω την ίδια διαδικασία και να πάρω ι5 ψυχολογικό. Έχω 2 ερωτήματα και αν γνωρίζει κάποιος κάτι θα το εκτιμούσα να με βοηθήσει. Επειδή τώρα τελειώνω την φαρμακευτική, με το ι5 ψυχολογικό θα έχω πρόβλημα εργασίας ή να γραφτώ στον φαρμακευτικό σύλλογο; ζητάνε το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α για να γραφτείς στο σύλλογο και ασκήσεις το επάγγελμα.
2 ερώτημα: σε περίπτωση που πάρω οριστική απαλλαγή, αν χρειαστεί τελικά να αλλάξω το ι5 λόγω εργασίας , μπορώ ν ζητήσω επανεξέταση ώστε να πάρω ι1; Τότε θα χρειαστεί να κάνω φαντάρος;
Ευχαριστώ παιδιά κ ελπίζω κάποιος να μπορεί ν βοηθήσει
Έχω πάρει 2 χρόνια αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Σε λίγους μήνες θα πρέπει να παρουσιαστώ κ σκέφτομαι να κάνω την ίδια διαδικασία και να πάρω ι5 ψυχολογικό. Έχω 2 ερωτήματα και αν γνωρίζει κάποιος κάτι θα το εκτιμούσα να με βοηθήσει. Επειδή τώρα τελειώνω την φαρμακευτική, με το ι5 ψυχολογικό θα έχω πρόβλημα εργασίας ή να γραφτώ στον φαρμακευτικό σύλλογο; ζητάνε το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α για να γραφτείς στο σύλλογο και ασκήσεις το επάγγελμα.
2 ερώτημα: σε περίπτωση που πάρω οριστική απαλλαγή, αν χρειαστεί τελικά να αλλάξω το ι5 λόγω εργασίας , μπορώ ν ζητήσω επανεξέταση ώστε να πάρω ι1; Τότε θα χρειαστεί να κάνω φαντάρος;
Ευχαριστώ παιδιά κ ελπίζω κάποιος να μπορεί ν βοηθήσει
Παιδιά καλησπέρα. Έχω μαζέψει και εγώ δυο χρόνια απαλλαγών λόγω ψυχολογικών. Κοιτάζοντας τηνς σελίδα της στρατολογίας βλέπω πως είμαι υπόχρεος κατάταξης το Νοέμβριο. Δεν θα έπρεπε να πάρω κατευθείαν παραπομπή για Ι5; Πρέπει να περάσω ξανά από επιτροπή;
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Παιδιά βοηθήστε με κάποιος. Σας παρακαλώ. Έχω ψυχολογικά προβλήματα και βλέπω ψυχίατρο εδώ και 3 χρόνια. Δεν βγαίνω από το σπίτι σχεδόν καθόλου και όταν βγω παθαίνω κρίσεις πανικού. Αύριο οι γονείς μου και γω θα πάμε στο φρουραρχείο. Τι να περιμένω; Τι θα συμβεί; Θα μου δώσουν αναβολή ; Κάνω αγωγή με Seroquel XR και Minitran. Αντιψυχωσικο και αντικαταθλιπτικό. Παιδιά ας μου απαντήσει κάποιος.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες