Κακομοιρης έγραψε:Οι αρχιμηχανικοι τι αμοιβες εχουν περιπου; Πολυ καλο φορουμ και χρησιμο παιδια απλα δν ειδα πουθενα αυτην την πληροφορια...
Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 12
Ναι αυτο... Ξερετε στο περιπου επειδη ξερω πως διαφερει απο ναυτιλιακη σε ναυτιλιακη...
- greko_27
- Υποστράτηγος
- Posts in topic: 152
Προσωπικα δεν γνωριζω... Μονο για τις αρμοδιοτητες του... Αυτο που μπορω να σε βεβαιωσω οτι ορισμενοι αρχιμηχανικοι οταν πηγαινουν σε πλοια, για οσες μερες καθησουν μισθωνονται συμφωνα με τις συλλογικες συμβασεις που αφορουν τους ναυτικους συν το ΝΑΤ (δηλαδη θα πληρωνονται οσα ημερησιως παιρνει ο Α΄Μηχανικος, εφ οσον βεβαια εχουν στη κατοχη τους ναυτικο φυλλαδιο). Βεβαια αυτα θεωρουνται μπονους-εξτρα μισθος οπως και μπονους-εξτρα μισθος θεωρειται και η παρουσιαση τους στην παραλαβη νεων πλοιων. Ολα αυτα διαφερουν απο εταιρεια σε εταιρεια. Για το βασικο τους μισθο δεν γνωριζω ποσα παιρνουν αλλα παντως πληρωνονται αρκετα καλα.
Εχω μια απορια σε οτι εχει να κανει με τις ναυτιλιακες ειδα καπου εναν ισχυρισμο πως για την θεση του τεχνικου διευθυντη προτιμουνται οι μηχανολογοι μηχανικοι, κατι πυ μου φαινεται καπως παραξενο μιας και πιο λογικο ειναι να δουλευει σε αυτο το ποστο ενας ναυπηγος (ετσι πιστευω δλδ). Μπορει να μου πει καποιος ισχιει αυτο που λεω και αν ναι γιατι συμβαινει; Ειμαι μηχανολογος μηχανικος επι πτυχιο και με ενδιαφερει προσωπικα το ζητημα οποιος μπορει ας με διαφωτισει !
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 5
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Η διαφορα μηχανολογου και ναυπηγου ειναι παρα πολυ μικρη, ενδεικτικα να σου πω οτι ενας μηχανολογος απο ΑΕΙ αν μπει στους ναυπηγους με κατατακτηριες μπαινει 7ο η 8ο εξαμηνο, αφου ο μηχανολογος γνωριζει μηχανικη ρευστων, στοιχεια μηχανων και ΜΕΚ ειναι το ιδιο πραγμα
Αχα... Δηλαδη αυτο που ειπα απο οσο ξερεις δεν ισχιει ετσι; Ευχαριστω κιολας για την απαντηση σου!
http://www.careerplanner.gr/el/emp/131/ad/217/SmallAdd.aspx Εδω ας πουε ζητουν μηχανολογο και οχι ναυπηγο δεν ειναι λιγακι παραξενο;
http://www.careerplanner.gr/el/emp/131/ad/217/SmallAdd.aspx Εδω ας πουε ζητουν μηχανολογο και οχι ναυπηγο δεν ειναι λιγακι παραξενο;
- roverr24
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 5
- Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
- Επάγγελμα: Naval engineering officer
Η διαφορα σου ξαναλεω ειναι απειροελαχιστη, ο μηχανολογος απλα εχει πιο ευρυ πεδιοΣτην επιστημη της ναυπηγικης μονο υπερεχει ο ναυπηγος αλλα πλευστοτητα, ευσταθια αριθμους ρευνολντς κτλ κανει και ο μηχανολογος οπως επισης και ΜΕΚ και στροβιλους
- greko_27
- Υποστράτηγος
ΚΕΡΑΣΤΗΣ έγραψε: Αχα... Δηλαδη αυτο που ειπα απο οσο ξερεις δεν ισχιει ετσι; Ευχαριστω κιολας για την απαντηση σου!
Σου ξεφυγε η προυπηρεσια και δεν ειναι λιγη...7 χρονακια και εαν καταλαβα τα ζηταει σε παρομια θεση...
Ναι εχεις απολυτο δικιο απλα εγω παρατηρησα οτι ζητα μηχανολογο. Αλλα προφανως και ναυπηγος και μηχανολογος να προσληφθει σημασια εχουν κυριως τα reports και οχι το πτυχιο.
Καλησπέρα στο Φόρουμ. Θέλω να ρωτήσω εάν ενας αξιωματικός εναλλακτικά θελήσει να εργαστεί σε εταιρεία του εξωτερικού υπάρχει περίπτωση να τον δεχθούνε. Κοιτάνε κάτι το διαφορετικό σε σχέση με τις ελληνικές εταιρείες, αποτελεί μειωνέκτημα η εθνικότητα Και είναι απαγορευτική. Και πως μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία και να γνωστοποιήσεις το ενδιαφέρον σου σε μια ξένη εταιρεία. Σίγουρα μπορεί κάποιος να στείλει βιογραφικό αλλά χωρίς να το ξέρω σίγουρα, αν γνωρίζεις κάποιον πράκτορα που δουλεύει στην ταδε εταιρεία δεν γίνεται μετά να σε συστήσει αυτος.
Φιλε γρεκο27 στα λεφτα που αναφερεις ανεωασε τα κατα 1000 ευρο οι μισθοι αυτοι ηταν το 2002
- greko_27
- Υποστράτηγος
Opou fisaei έγραψε:Φιλε γρεκο27 στα λεφτα που αναφερεις ανεωασε τα κατα 1000 ευρο οι μισθοι αυτοι ηταν το 2002
Eννοειτε πως εχουν αλλαξει... Αλλα σιγα μην καθομαι να αλλαζω το μισθολογιο καθε φορα που γινονται αλλαγες... Ετσι και αλλιως το ποστ μου περι μισθολογιας ειναι προ 2 ετων και τωρα πανω κατω ενας καπετανιος σε δεξαμενοπλοιο περνει γυρω στις 10000 καθαρα...
- greko_27
- Υποστράτηγος
katalanikooneiro έγραψε:Καλησπέρα στο Φόρουμ. Θέλω να ρωτήσω εάν ενας αξιωματικός εναλλακτικά θελήσει να εργαστεί σε εταιρεία του εξωτερικού υπάρχει περίπτωση να τον δεχθούνε. Κοιτάνε κάτι το διαφορετικό σε σχέση με τις ελληνικές εταιρείες, αποτελεί μειωνέκτημα η εθνικότητα Και είναι απαγορευτική. Και πως μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία και να γνωστοποιήσεις το ενδιαφέρον σου σε μια ξένη εταιρεία. Σίγουρα μπορεί κάποιος να στείλει βιογραφικό αλλά χωρίς να το ξέρω σίγουρα, αν γνωρίζεις κάποιον πράκτορα που δουλεύει στην ταδε εταιρεία δεν γίνεται μετά να σε συστήσει αυτος.
Σαφως και μπορει να εργαστει και ουτε παιζει ρολο η εθνικοτητα αλλα σιγουρα δεν θα καλυπτεται απο το ΝΑΤ οσον αφορα τα συνταξιοδοτικα του δικαιωματα και την υγειονομικη του περιθαλψη (ανασφαλιστα πλοια) ... Τωρα για το πως βρισκεις δουλεια ειναι ειτε μεσω email (στα αγγλικα το βιογραφικο) ειτε μεσω πρακτορων με το αζημιωτο φυσικα
Καλησπερα σε ολους! Ειμαι τριτη λυκειου και ενδιαφερομαι για τις σχολες ΑΕΝ (και συγκεκριμενα για την θεση του πλοιαρχου) Απο μικρος μου αρεσε η θαλασσα καθως απο το πατρικο μου μερος προερχομαι απο ναυτικη οικογενεια (και ο παππους μου και ο αδερφος του πλοιαρχοι) Αλλα δυστηχως τωρα πια δεν εχω κανεναν απο τους δυο κοντα μου για να με συμβουλευσουν... Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις οσο αφορα το επαγγελμα και τις σπουδες 1) Οσο αφορα το β εξαμηνο ειναι σιγουρο οτι θα βρεις καπου να μπαρκαρεις; Δεν εχω βισμα η κατι τετοιο... Δηλαδη κατα ποσο τα εκατο θα βρεις δουλεια σαν δοκιμος;2) Αφου τελιωσεις τις σπουδες, στα ταξιδια που κανεις βλεπεις τον κοσμο; Δηλαδη αν ενα καραβι ξεκινισει απο εδω για Βραζιλια, εκει περα το καραβι ξεκιναει αμεσως για Αθηνα αφου ξεφορτωσει η μπορεις να πηγενεις στην πολη και να περνας καλα και να βγενεις εξω; Ροταω διοτι μου αρεσουν τα ταξιδια. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης