Αναδιοργάνωση ενόπλων δυνάμεων (2009)

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Στρατός και θητεία
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Και χώρες που έχουν στρατιωτική θητεία όπως Νορβηγία, Δανία και Σουηδία, την έχουν για΄τι απλούστατα έχουν μικρό πληθυσμό και τεράστια έκταση προς φρούρηση,

Η Φινλανδία είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση γιατί συνορεύει με Ρωσία.

Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά: Σε αυτούς τους Στρατούς σου χορηγούν τα ΠΑΝΤΑ από υψηλής ποιότητας ιματισμό και εξαρτύσεις/κράνη/άρβυλα, όπως και, τουλάχιστον στη Φινλανδία, ένα επίδομα 400-500 Ευρώ το μήνα.

Και η Ελβετία που έχει να δει πόλεμο από δεν ξέρω και εγώ πότε, έχει όχι μόνο υποχρεωτική στράτευση, αλλά και τουλάχιστον 2-3 υποχρεωτικές μετεκπαιδεύσεις το χρόνο. Επίσης, οι κληρωτοί έχουν δικαίωμα να κατέχουν το πολύ 5 τυφέκια.

Εάν γινόντουσαν και εδώ 2-3 μετεκπαιδεύσεις το χρόνο σε ασκήσεις τύπου ΤΑΜΣ,6, άντε 9 μήνες, θα έφταναν για να μάθεις μια ειδικότητα.

Για τους πολιτικούς ο Ένοπλες Δυνάμεις είναι για ρουσφέτι και μίζα, τίποτε άλλο.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Αδερφια Πρεπει να το θελεις κιολας εγω δεν εχω παει στρατο ακομα, αλλα ειμαι πορομενος θελω να παω βατραχος. Θα μου πειτε οτι ειμαι πιτσιρικας αμα παω θα τα παρατησω και τετοια, σας πληροφορο εχω τετοια θεληση που δεν φανταζεστε. Θελω πολυ να μαθω να πολεμαω κτλ. Και μακρι να περασω στα Ο. Υ. Κ και να συνεχισω και να πεθανω εκει μεσα στα Ο. Υ. Κ μεχρι να γερασω. Δεν πολυ με απασχολουν τα λεφτα. Και μην αγνοειτε αυτα που λεω ξερω τι θελω.

thrakiotis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από thrakiotis »

Ολική κατάρρευση του συστήματος στρατολόγησης/επάνδρωσης των μονάδων του Στρατού Ξηράς προβλέπεται από τον ερχόμενο Μάρτιο ως απόρροια της εφαρμογής της εννεάμηνης θητείας από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η επάνδρωση των μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο που ήταν ήδη απόλυτα ανεπαρκής, προβλέπεται να μειωθεί κατά 20% επιπλέον!

Ως συνέπεια αυτής της εφιαλτικής προοπτικής η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται πολύ κοντά στην λήψη απόφασης κατάργησης της στράτευσης σε Ναυτικό και Αεροπορία και διοχέτευσης όλου του ανθρώπινου δυναμικού σε ότι αφορά τους στρατεύσιμους στον Στρατό Ξηράς.

Ήδη η στρατιωτική ηγεσία έχει δώσει την έγκρισή της για την εξέλιξη αυτή. Ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος σήμερα περιοδεύει σε μονάδες του Δ'Σ. Σ. Θεωρεί ότι η λήψης μίας τετοιας απόφασης είναι ο μοναδικός τρόπος για να υπάρξει στοιχειώδης επάνδρωση σε κρίσιμες μονάδες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
aias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3
Ενδιαφέροντα: μονο καλα
Επάγγελμα: υπαλληλακος

Δημοσίευση από aias »

Το περιμενα θρακ οτι θα εκανες αναρτηση την ειδηση χα χα χα... Σε μια κοινωνια ρεαλιστων και ορθολογιστων πρακτικων ανθρωπων βιωνουμε τον ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ της υπεκφυγης που τεκμηριωνεται παντα με επιχειρηματα πρακτικα ορθολογιστικα και ρεαλιστικα... Ετσι μας σερβιρονται γιατι αυτα παραγειλαμε... Κρατος σε παρακμη...
argeadas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 6
Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά

Δημοσίευση από argeadas »

Οι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λέει όχι στα ρουσφέτια.

Για να δούμε τώρα που μειώνεται η θυτεία... Θα τραβήξη κόσμο από Αττική-Λαμία Πελλοπόννησο-Λάρισα πρός νησιά και Έβρο;

thrakiotis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από thrakiotis »

αιας έγραψε:Το περιμενα θρακ οτι θα εκανες αναρτηση την ειδηση χα χα χα...
Tυφλα να εχει το πρακτοριο ροιτερς Εικόνα παντως αια μου βλεπεις τι γινεται χαος αφησε ο μεμαρακης οταν το αποφασησε χωρις καν να ξερει τα υπερ και τα κατα αυτου του μετρου
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

argeadas έγραψε:Οι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λέει όχι στα ρουσφέτια.

Για να δούμε τώρα που μειώνεται η θυτεία... Θα τραβήξη κόσμο από Αττική-Λαμία Πελλοπόννησο-Λάρισα πρός νησιά και Έβρο;

Αμέ, αφού πρώτα βάλουν όλοι βύσμα για Υλικού Πολέμου... Εικόνα
Anonymous

Πιστεύω ότι μια 12 μηνη θητεία θα ήταν το καλύτερο. Πιο συγκεκριμένα:

1) Θητεία μόνο στο στρατό Ξηράς

2) 2 μηνες σοβαρή βασική εκπαίδευση

3) 2 μήνες σοβαρή εκπαίδευση ειδικότητας

4) 6 μήνες στα σύνορα

5) 1 μήνα σε αστικό κέντρο ή κοντά στο τόπο καταγωγής

6) 1 μήνας συνολικά σε άδειες μέσα στη θητεία

Σημείωση: Ναυτικό και Αεροπορία μόνο μόνιμοι. Σε περίπτωση πολέμου για χαμαλοδουλειές και Τη φύλαξη (επιπλέον φύλαξη Προς ενίσχυση Των μονάδων ασφαλείας αεροδομίων και ναυστάθμων) Από επιθέσεις σαμποτάζ κτλ θα διατίθενται έφεδροι του στρατού ξηράς μαζί με κάποιες ειδικές μονάδες (ΛΟΚ, ΟΥΚ,13ΜΕΕ κτλ. Ανάλογα με τα σχέδια)

Anonymous

Μια καλη αρχη ειναι 12μηνο στα 18 υποχρεωτικα... (σημ. Οτι το 18μηνο το επιβαλουν οι αναγκες και η πραγματικοτητα αλλα να μην με σταυρωσουν και οι καριεριστες.) ... Στην κυπρο παντως που και εκει οι νεοι ακολουθουν τον ιδιο τροπο ζωης (αν οχι πιο ευρωπαικο) η θητεια ηταν 24 μεχρι προσφατα...
Anonymous

thrakiotis έγραψε:
αιας έγραψε:Το περιμενα θρακ οτι θα εκανες αναρτηση την ειδηση χα χα χα...
Tυφλα να εχει το πρακτοριο ροιτερς Εικόνα παντως αια μου βλεπεις τι γινεται χαος αφησε ο μεμαρακης οταν το αποφασησε χωρις καν να ξερει τα υπερ και τα κατα αυτου του μετρου
την μειωση την εκανε αμεσως μετα τις ευρωεκλογες... Ηταν η πολιτικη ενεργεια, φυσικη για εναν ανθρωπο που ειναι πρωτα κομμα και Πηρε υπουργειο για να ειναι ισχυρος στο κομμα (ποιος την γαμει και αυτη την χωρα... Η χωρα υπαρχει για να υπαρχουν τα κομματα)
ratatoulis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ratatoulis »

Εικόνα
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Συγνωμη ρατατουλη αλλα δεν μπορω να το διαβασω μου ειναι αδυνατο να εχω αετισιο ματι Εικόνα
ratatoulis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από ratatoulis »

Κάτω δεξιά μεγάλωσε κατά 200% τον explorer σου για να μπορείς να το διαβάσειςΕικόνα
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

ratatoulis έγραψε:Κάτω δεξιά μεγάλωσε κατά 200% τον explorer σου για να μπορείς να το διαβάσειςΕικόνα
Οκ χαχαχχαχχα
argeadas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 6
Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά

Δημοσίευση από argeadas »

Στο τέλος θα αγοράζουμε τις σφαίρες μόνοι μας.Εικόνα
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση