Προμήθεια ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3M

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό του Στρατού Ξηράς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Έτσι το δέχομαι και τους δικαιολογώ.
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Filippos »

Στάθης έγραψε:Έχει να κάνει με το ρυθμό αποπληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεων. ʼAλλο να πληρώνουν 50 και άλλο 150 εκ. (?) το χρόνο.

σωστος!!!

η αληθεια ειναι οτι δεν μου περασε απο το μυαλο, κι ομως ειναι ενας πολυ καλος λογος.

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

είδες τι παθαίνεις για να είσαι κακεντρεχής; Ντροπή!!! :)
Filippos
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Filippos »

Markos_Hdi έγραψε:είδες τι παθαίνεις για να είσαι κακεντρεχής; Ντροπή!!! :)
χεχεΕικόνα. ΝΑι αλλα ουτε εσυ το σκεφτηκες, αν δεν κανω λαθος ΕικόναΕικόνα

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Τελικα θα παρουμε και αμφιβια εκδοση;

Anonymous

Κάποιοι θυμήθηκαν ότι η Ρωσία πουλάει 80 κορνετ στην Τουρκία. Και μάλιστα το παρουσιάζουν αυτό ως επιχείρημα για να μην πάρουμε bmp-3, γιατί λέει ότι τάχα μας πρόδωσαν και λοιπές μπούρδες.Εικόνα

Άλλοι μάλιστα φτάνουν στο σημείο να λένε ότι θα μειωθούν τα σύνορα της Ελλάδος αν πάρουμε ρωσικά όπλα!!!Εικόνα

Εντάξει και εμένα μου αρέσει να υποστηρίζω σαν οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας το όπλο που μου αρέσει και να γράφω μπούρδες στα forum. Εικόνα

Αλλά όχι και έτσι!

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 71

Δημοσίευση από yandr »

Σχολίασες τη γνώμη όλων των άλλων, όμως στα fora συνηθίζεται να γράφουμε την δική μας άποψη. Δηλαδή το μόνο που δεν έκανες.

Θέλεις να μας πεις την δική σου γνώμη λοιπόν;
Anonymous

Εντάξει τσίμπησα! Θα συνεχίσω να γράφω! Νομίζω η γνώμη μου βγήκε μέσο του σχολιασμού των απόψεων των άλλον.

Είναι σαφές λοιπόν ότι κρίνω την απόκτηση του bmp-3 ως θετική.

Δεν θέλω να μπω σε τεχνική ανάλυση του όπλου η στην συμφέρουσα οικονομική του προέκταση γιατί κάτι τέτοιο το θεωρό κουραστικό και γενικά το αποφεύγω.

Αρέσκομαι να συζητώ περισσότερο για την γεωπολιτική προέκταση των εξοπλισμών.

Τόσο κακό είναι μια καλύτερη σχέση με την Μόσχα ; Ιδικά μετά την συμφωνία του Μπουργκας- Αλεξενδρουπολη. Άλλωστε η Ρωσία είναι μια από τις 5 χώρες με δικαίωμα βέτο στον ΟΗΕ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε στρατόπεδο ούτε ότι κρατάμε τις ισορροπίες όπως γράφουν μερικοί.

Τζο Μπαιντεν και τα μυαλά στα κάγκελα!

Δεν το κάνουμε σκέτο σκοπια να τελειώνουμε;

Υπάρχει και η αντιπυραυλική ασπίδα.

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

M'αρέσει ρε συ UFO που θίγεσαι κιόλας κατά τα άλλα, όμως όταν θες να αναφερθείς σε αντίθετες απόψεις, την ρίχνεις την μπηχτή σου.

Το θέμα των ισορροπιών σαφώς και αλλάζει είναι προφανές. Όταν μέχρι ένα σημείο οι εξοπλισμοί ακολουθούσανε μια άλφα τακτική και αυτή αλλάζει άρδην ε τότε είναι μια αλλαγή. Δεν χρειάζεται νομίζω μεγάλη ανάλυση για να το καταλάβει ο οποιοσδήποτε.

Όσο για τον αγωγό, όταν θα πέσει το πρώτο τούβλο, τότε θα εκφέρω την άποψή μου. Μέχρι τώρα μόνο χαρτιά και μελάνι ξοδεύουμε και τα εισητήρια των αεροπλάνων για τα πηγαινέλα.
Anonymous

Από που βγαίνει το (σαφώς) και το (προφανές) ; Από την αγορά bmp και την κατασκευή του αγωγού; Μάλλον τυχαίνει να έχουμε διαφορετικές απόψεις περί ισορροπιών!

Πάντως υπάρχουν ισορροπίες και ισορροπίες και επειδή αναφέρθηκες σε αυτές των εξοπλισμών , σου θυμίζω ότι παλιότερα η χώρα μας προχώρησε σε αγορά αρκετών συστημάτων από την Ρωσία. Ακριβότερων στο σύνολο και μεγαλύτερης επιχειρησιακής και στρατηγικής σημασίας.

Η συνεργασία Αθήνας-Μόσχας δεν αναιρεί καμία συμμαχία μας με τις άλλες δυνάμεις.

Άντε να στραβώσουν μερικοί έμποροι όπλων και κατασκευαστικές , ενεργειακές εταιρίες. Τίποτα παραπάνω.

Ως προς τον έλεγχο της ενέργειας , ο στραβωμένος σύμμαχος ίσως λάβει ανταλλάγματα σε άλλο τομέα και να αναθεωρήσει την στάση του.(σκοπιανο)Συνεπώς λιπών δεν αλλάζει καμία ισορροπία.

Λογικό ο (οποιοσδήποτε) να κάνει λάθος εκτιμήσεις.

Εγώ δεν περιμένω να πέσει το πρώτο τούβλο. Τότε θα είναι αργά για συζήτηση και διαπραγματεύσεις .(όχι με την Ρωσία με τους άλλους.)

Και με το πήγαινε έλα κερδίζει πολλά η χώρα μας. Οι πολιτικοί μας δεν είναι τόσο γκαγκα για να πηγαινοέρχονται χωρίς λόγο. Υπάρχουν και άλλα θέματα εκτός της ενέργειας και των εξοπλισμών.Τα (εισιτήρια) μας πείραξαν τώρα;

Επίσης δεν γίνεται να πέσει το πρώτο τούβλο χωρίς να προηγηθούν αρκετά πήγαινε έλα.

Αγωγό θα κτίσουμε όχι κανά κοτέτσι!!!Εικόνα

Bmp3 και ξερό ψωμί !!

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Ολοκληρώνεται ο δρόμος που χάραξαν Καραμανλής και Πούτιν με την έγκριση από το πρόσφατο ΚΥΣΕΑ της διακρατικής συμφωνίας για την προμήθεια των 450 ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων (ΤΟΜΑ), συνολικού κόστους 1,2 δισ. ευρώ .

Το ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης στα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής σε συνεδρίαση - ενημέρωση στο Πεντάγωνο.

...

Οι τελικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών έχουν ολοκληρωθεί και μια μεικτή επιτροπή από εκπροσώπους του επιτελείου και της διεύθυνσης εξοπλισμών επισκέπτεται όλες τις ελληνικές ενδιαφερόμενες εταιρείες που έχουν ζητήσει να αναλάβουν έργο από τη σύμβαση. Στις 3 Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι επισκέψεις και η επιτροπή σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποφασίσει ποιες θα είναι αυτές που θα αναλάβουν να κατασκευάσουν το 30% του άρματος στην Ελλάδα.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος θα φτάσει τα 1,2 δισ. ευρώ για 450 άρματα. Το γεγονός αυτό έκανε χθες στο Πεντάγωνο πολλούς να χαμογελούν σχολιάζοντας τον «πρωτότυπο τρόπο που διάλεξε ο πρωθυπουργός να μειώσει κατά 15% τις εξοπλιστικές δαπάνες»

EΕλευθεροτυπία
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δηλαδή είναι 450 άρματα; Όχι 420 που λέγαμε πριν; Και πότε θα αρχίσει η παραλαβή τους; Να υποθέσω σε όχι λιγότερο από 3-4 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Markos_Hdi έγραψε:Δηλαδή είναι 450 άρματα; Όχι 420 που λέγαμε πριν; Και πότε θα αρχίσει η παραλαβή τους; Να υποθέσω σε όχι λιγότερο από 3-4 χρόνια.

Νομίζω ότι τα 450 περιλαμβάνουν και τα 30-50 αμφίβια ΒΜΡ-3F που θα παραχωρηθούν μεταχειρισμένα
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Aμφίβια όλα δεν είναι; ;
Άβαταρ μέλους
hermes
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από hermes »

Στα 450 οχήματα, έχουμε 420 ΤΟΜΑ και 30 οχήματα περισυλλογής &επισκευών. Το ΒΜΡ-3 είναι αμφίβιο. Όμως δεν είναι ικανό για πλεύση σε θάλασσα για μεγάλο διάστημα και καταστάσεις θάλασσας που απαιτείται στις αμφίβιες επιχειρήσεις. Το ΒΜΡ-3F είναι ειδικά τροποποιημένο γι' αυτόν τον λόγο.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης