Πώς είναι στις Ειδικές Δυνάμεις;
Μπορω να παω ειδικες δυναμεις μονιμος; Αν ναι πια ειναι η διαφορα απο τον απλο στρατο;
-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 2
- Επάγγελμα: φοιτητης ηλεκτρονικης
- Επικοινωνία:
Γιάννης έγραψε:Μπορω να παω ειδικες δυναμεις μονιμος; Αν ναι πια ειναι η διαφορα απο τον απλο στρατο;
Μπορεις να πας μονιμος αν περασεις στις πανελλαδικες ειτε Ευελπιδων (ανωτεροι), ειτε ΣΜΥ (κατωτεροι). Βγαζοντας μια απο τις 2 σχολες τοτε δηλωνεις για το που θες να πας για αξιωματικος.
Η διαφορα απο τον απλο στρατο (απλη θητεια δλδ) ειναι οτι οι μονιμοι ειναι επαγγελματιες και εχουν καποιο αξιωμα (αξιωματικοι δλδ). Επισης οι μονιμοι εχουν σταδια εξελιξης μεσα στο στρατευμα ενω οι απλοι στρατιωτες θητειας οχι.
Οι μονιμοι ειναι μεχρι τη συνταξη τους στα στρατοπεδα ενω οι απλοι στρατιωτες κανουν τη θητεια τους 9μηνες και απολυονται.
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
ΝΕΟΣ έγραψε:Γιάννης έγραψε:Μπορω να παω ειδικες δυναμεις μονιμος; Αν ναι πια ειναι η διαφορα απο τον απλο στρατο;
Μπορεις να πας μονιμος αν περασεις στις πανελλαδικες ειτε Ευελπιδων (ανωτεροι), ειτε ΣΜΥ (κατωτεροι). Βγαζοντας μια απο τις 2 σχολες τοτε δηλωνεις για το που θες να πας για αξιωματικος.
Η διαφορα απο τον απλο στρατο (απλη θητεια δλδ) ειναι οτι οι μονιμοι ειναι επαγγελματιες και εχουν καποιο αξιωμα (αξιωματικοι δλδ). Επισης οι μονιμοι εχουν σταδια εξελιξης μεσα στο στρατευμα ενω οι απλοι στρατιωτες θητειας οχι.
Οι μονιμοι ειναι μεχρι τη συνταξη τους στα στρατοπεδα ενω οι απλοι στρατιωτες κανουν τη θητεια τους 9μηνες και απολυονται.
ΣΣΕ (Αξιωματικοι) - ΣΜΥ (Υπαξιωματικοι)
Αυτη ειναι η ακριβης διαφορα.
Στην ΣΜΥ μπορεις μεχρι και ταγματαρχης αλλα ειναι απο σπανιο μεχρι αδυνατο να φτασεις.
Κανονικα στο βαθμο του ανθιπασπιστη μπορεις να αποστρατευτεις, αυτο που κανουν και οι περισσοτεροι, αλλα μπορεις και να συνεχισεις.
Εχω απο ΣΜΥ εχω δει μεχρι υπολοχαγό...
Οι απλοι στρατιωτες οχι δεν εχουν σταδια εξελιξης εκτος των ΔΕΑ που αφου απολύονται με το αστερι (ανθυπολοχαγοι) μετα απο 5 χρονια γινονται υπολοχαγοι. Για πιο πανω δεν ξερω.
Και αν θελεις τη γνωμη μου πηγαινε πρωτα φανταρος ΕΔ να δεις πως ειναι, μετα αν ς αρεσει πριν απολυθεις δήλωσε ΟΒΑ ή αν γουσταρεις τοσο πολυ πηγαινε ΕΠΟΠ (Κατι που εγω προσωπικα δεν θα εκανα ποτε).
Αυτα

Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 2
- Επάγγελμα: φοιτητης ηλεκτρονικης
- Επικοινωνία:
Μην το μπερρδευεις τοσο. Εδω δν ξερει τη διαφορα μεταξυ μονιμου και απλου στρατιωτη και του λες μεχρι ποσες βαθμιδες μπορει να φτασει ενας απο ΣΜΥ; Επισης του λες για... ΔΕΑ!
Ασε να μαθει τι ακριβως ειναι αυτα τα 2 πραγματα και μετα μαθαινει και τις λεπτομερειες.
Απο την αλλη το παιδι ενδιαφερεται για το πως μπορει να παει μονιμος. Γιατι να παει να κανει τη θητεια του πρωτα να δει πως ειναι; Μπορει να περασει πανελληδικες στη ΣΜΥ ή ΣΣΕ και απο εκει αν θελει παει μετα ειδικες. Αν δν του αρεσει μπορει να φυγει να παει αλλου. Γιατι να δινει πανελλαδικες στα 20-21;
Ασε να μαθει τι ακριβως ειναι αυτα τα 2 πραγματα και μετα μαθαινει και τις λεπτομερειες.
Απο την αλλη το παιδι ενδιαφερεται για το πως μπορει να παει μονιμος. Γιατι να παει να κανει τη θητεια του πρωτα να δει πως ειναι; Μπορει να περασει πανελληδικες στη ΣΜΥ ή ΣΣΕ και απο εκει αν θελει παει μετα ειδικες. Αν δν του αρεσει μπορει να φυγει να παει αλλου. Γιατι να δινει πανελλαδικες στα 20-21;
Γεία σε όλους,
όταν έκοψα την αναβολή μου δήλωσα καταδρομέας και μπαίνω τον Αύγουστο. Είμαι ντεμί στο να μείνω ειδικές δυνάμεις ή όχι. Ακούω διάφορα για τους καταδρομείς.
θα κάνουμε ασκήσεις ή το μεγαλύτερο ποσοστό θα είναι αγκαρίες με μυστήριους τύπους (παλιούς ή μόνιμους) ; Κάποιος που έχει πάει πρόσφατα ας μου απαντήσει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
όταν έκοψα την αναβολή μου δήλωσα καταδρομέας και μπαίνω τον Αύγουστο. Είμαι ντεμί στο να μείνω ειδικές δυνάμεις ή όχι. Ακούω διάφορα για τους καταδρομείς.
θα κάνουμε ασκήσεις ή το μεγαλύτερο ποσοστό θα είναι αγκαρίες με μυστήριους τύπους (παλιούς ή μόνιμους) ; Κάποιος που έχει πάει πρόσφατα ας μου απαντήσει.
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 3
- Ενδιαφέροντα: ΤΑ ΟΥΚ
Θες να καθεσαι, να κανεις αγγαριες η να εισαι φουλ εκπαιδευση ολι την ωρα; Για να σου πωJohn_Army έγραψε:Γεία σε όλους,
Φουλ εκπαίδευση! Γινεταί?
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
Καταρχην τωρα που ειναι ενια μηνες δεν καταλαβαινεις εκπεδευση γιατι ειναι λιγοι ενια μηνες και δεν μαθαινεις πολα. Σου προτεινω να πας στα ΟΥΚ στις ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΡΩΦΩΝ το ποιο δυσκολο σωμα εκει ολο το 24αωρω σε σκιζουνε γι'αυτοι περνανε και το πολυ 5 φουλ εκπαιδευση δεν καθεσαι καθολου εκει να πας ακουμε εαν θες βαιβαι σου αρεσει και η θλασσα
Εφεδρος θα παει το παιδι οχι μονιμος οποτε δεν παιζει για ΟΥΚ
Παιδιά δεν ξέρω να κολυμπάω γι αυτό επέλεξα καταδρομέας.
Αλεξιπτωτιστής πως είναι τα πράγματα;
Αλεξιπτωτιστής πως είναι τα πράγματα;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 14
Υπάρχουνε ξεχωριστά θέματα μπες και ίσως οι γνώμες μερικών παιδιών να σε βοηθήσουνε να επιλέξεις
Για αμφίβιους καταδρομείς κόιτα εδώ /forum/forum_posts.asp?TID=660
Για ορεινούς καταδρομείς εδώ /forum/forum_posts.asp?TID=877
Για πεζοναύτες εδώ /forum/forum_posts.asp?TID=682
Για αλεξιπτωτιστές εδώ /forum/forum_posts.asp?TID=612
Για αμφίβιους καταδρομείς κόιτα εδώ /forum/forum_posts.asp?TID=660
Για ορεινούς καταδρομείς εδώ /forum/forum_posts.asp?TID=877
Για πεζοναύτες εδώ /forum/forum_posts.asp?TID=682
Για αλεξιπτωτιστές εδώ /forum/forum_posts.asp?TID=612
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Greek_Army την Πέμ Ιουν 24, 2010 11:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σ' ευχαριστώ πολύ!
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
Στη ψηφοφορια ψηφησα οτι πρεπει να εισαι γεννημενος κομαντο και ετσι ειναι
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
OYK εγώ γεννήθηκα χωρίς μπερέ και κάνω την θητεία μου στους Πεζοναύτες. Θα πάω φυλακή επειδή δεν είμαι προβλεπέ; Κι αυτή η μάνα μου ένα τζόκεϊ τουλάχιστον δεν μπορούσε να μου φορέσει...
Όποιος ρωτάει πως είναι. Ότι και να σας πούμε, δεν ισχύει. Άλλοι διοικητές, άλλοι λοχαγοί, άλλοι φαντάροι κάθε φορά, επομένως δεν γνωρίζουμε. Η Πατέρα μπορεί να ξέρει βέβαια.
Μπείτε, δηλώστε ειδικές δυνάμεις και αν δεν σας αρέσει φεύγετε. Βέβαια έχει το ρίσκο να σας στείλουν ΕΛΔΥΚ αλλά δεν είναι και σίγουρο. Θα κάνετε παραμεθόριο έτσι κι αλλιώς.
Όποιος ρωτάει πως είναι. Ότι και να σας πούμε, δεν ισχύει. Άλλοι διοικητές, άλλοι λοχαγοί, άλλοι φαντάροι κάθε φορά, επομένως δεν γνωρίζουμε. Η Πατέρα μπορεί να ξέρει βέβαια.
Μπείτε, δηλώστε ειδικές δυνάμεις και αν δεν σας αρέσει φεύγετε. Βέβαια έχει το ρίσκο να σας στείλουν ΕΛΔΥΚ αλλά δεν είναι και σίγουρο. Θα κάνετε παραμεθόριο έτσι κι αλλιώς.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες