Ελευθερος ξυρίσματος

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
ilias_87
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από ilias_87 »

Ποσο ευκολο ειναι να παρεις χαρτι να ξυριζεσαι ανα 4 μερες; Ειχατε αρκετες τετοιες περιπτωσεις στην θητεια σας; Να ξεκαθαρισω οτι εχω σοβαρο προβλημα ακμης και ουτε που θελω να σκεφτομαι την περιπτωση να ξυριζομαι καθε μερα.
Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από Stryg »

Αν σου κάνει κάποιες λίγες φορές πρόβλημα το ξύρισμα, βγαίνεις από το γιατρό της μονάδας εκείνες τις φορές ελεύθερος ξυρίσματος για 2-3-4 μέρες. Ή ελεύθερος να ξυρίζεσαι κάθε δύο/τρεις ημέρες αντί για καθημερινά, για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.
Αν το πρόβλημα φουντώνει κάθε φορά που ξυρίζεσαι, μπορούν να σε στείλουν σε στρατιωτικό δερματολόγο στο νοσοκομείο και να αποφασίσει αυτός για ένα πιο μόνιμο χαρτί.
fotis89
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από fotis89 »

Γεια σας είμαι καινούριο μέλος, παρουσιάζομαι σε λίγες μέρες και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.
Έχω σμηγματορροϊκή δερματίτιδα στο πρόσωπο (συγκεκριμένα στα μάγουλα) και είμαι κόκκινος σχεδόν όλη την ώρα. Όταν ξυρίζομαι το πρόβλημα γίνεται εντονότερο. Διάβασα το post ενός φίλου πιο πάνω που αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα, αλλά τελικά δεν μάθαμε νέα. Το ερώτημα είναι: Αξίζει ο κόπος να πάω στο νοσοκομείο Συγγρός (δερματολογικό νοσοκομείο) να πάρω κάποιο χαρτί;

Μπορώ να Δηλώσω το πρόβλημα την ημέρα της κατάταξης και να με πάνε σε κάποιο στρατιωτικό νοσοκομείο ; Ή περνάνε οι μέρες, ξυρίζεσαι, βλέπουν ότι έχεις πρόβλημα και μετά σε στέλνουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο;

Ξυρίστικα πριν λίγο (γιατί σκέφτομαι να ξυρίζομαι το βράδυ στον στρατό) και ο κνησμός και οι κοκκινίλα είναι απάλευτα!

Επίσης άλλη μια ερώτηση: Έχω ακολουθήσει διάφορες θεραπείες τα τελευταία χρόνια χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Υπάρχει περίπτωση να μου προτείνουν κάποια θεραπεία και κατά κάποιο τρόπο να με πιέσουν να την ακολουθήσω;

Σας ευχαριστώ

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από Greek_Army »

Όταν παρουσιαστείς δηλώνεις το πρόβλημα σου (να έχεις χαρτί από γιατρό) και το σημειώνουν στον φάκελο σου, την επόμενη ημέρα σας πάνε όλους στο στρατιωτικό νοσοκομείο και ο καθένας πηγαίνει στον γιατρό που του είχανε σημειώσει στον φάκελο την προηγούμενη ημέρα, λογικά ο γιατρός θα σου πει να ξυρίζεσαι ανά 3 ημέρες, αν δεις ότι πάλι έχεις θέμα θα ζητήσεις να ξαναπάς στον γιατρό για επανεξέταση.

Eπίσης ρίξε μια ματιά στο ΦΕΚ στην κατηγορία των δερματικών νοσημάτων, μπορεί να είσαι Ι2/Ι3.
fotis89
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από fotis89 »

Σ'ευχαριστώ πολύ Greek_Army.

Απ' ότι είδα δεν γράφει κάτι συγκεκριμένο για σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Γράφει γενικότερα για δερματίτιδα περιορισμένης έκτασης που είναι επίμονη σε θεραπεία (Ι3/Ι4).

Υπάρχει περίπτωση να μου προτείνουν κάποια θεραπεία στο στρατιωτικό νοσοκομείο και να με "πιέσουν" να την ακολουθήσω;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ελευθερος ξυρίσματος

Αν σου προτείνει ο γιατρός θεραπεία οφείλεις να την ακολουθήσεις, εκτός και αν ακολουθείς ήδη θεραπεία.
fotis89
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ελευθερος ξυρίσματος

Δημοσίευση από fotis89 »

Πω την κάτσαμε!
Έχω πάει σε περισσότερο από 4 δερματολόγους και οι περισσότεροι χορηγούσαν κορτιζονούχα αλοιφή για πολλές μέρες. Κάτι τέτοιο βέβαια είναι αρκετά επικίνδυνο.Φαντάζομαι τι θα μου δώσουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Όχι δεν ακολουθώ κάποια θεραπεία, γιατί έχω βαρεθεί να βάζω αλοιφές και να μην έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όπως και να'χει θα πάω στο Συγγρό για να μου δώσουν χαρτί. Μετά βλέπουμε.

Σ'ευχαριστώ Greek_Army για την βοήθεια!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ελευθερος ξυρίσματος

Αυτό το ιστορικό της παθήσεως σου θα το αναφέρεις στον δερματολόγο στο στρατιωτικό νοσοκομείο, πάντως να ξέρεις οι στρατιωτικοί γιατροί είναι από τους καλύτερους, για αυτό μην ανησυχείς.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες