Επιλογή σώματος και ειδικότητας

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Βαγγέλης16
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Είμαι τρελός για Ειδικές Δυνάμεις
Επάγγελμα: Γυμνάζομαι προς το παρόν

Δημοσίευση από Βαγγέλης16 »

Καλημέρα σας, με λένε Βαγγέλη σε λίγο καιρό γίνομαι 17 χρονών, και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής πράγματα. Σας παρακαλώ αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας, ευχαριστώ. Όπως είπα και πιο πάνω, σε λίγο καιρό γίνομαι 17 χρονών, θα ήθελα να πάω ως εθελοντής στις Ειδικές Δυνάμεις, αλλά άκουσα κατά τύχη ότι από το 2010 δεν θα μπορείς να δηλώσεις στις Ειδικές Δυνάμεις. Θα ήθελα να μου πείτε αν αυτό ισχύει, και κάτι ακόμα! Εφόσον θέλω να πάω εθελοντικά πότε και που θα πάω για να δηλώσω για Α' Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών; .

Είμαι 1.85 Ύψος, Βάρος 110 κίλα τρέχω αρκετά κ. Α...

η πείτε μου εσείς τι μονάδα να επιλέξω στις Ειδικές Δυνάμεις.

Ευχαριστώ

Giannis-Patra
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Giannis-Patra »

Καλησπέρα σε όλους τους φιλους. Απο προχθες που βρηκα το site αυτο εχω "λιωσει" στο διαβασμα. Εχω τρελα με τους αλεξιπτωτιστες απο οταν εκανα Bungy Jumping στην Κορινθο. Το ξερω οτι δεν συγκρινεται με τα αλεξιπτωτα αλλα απο τοτε μου κολλησε το "μικροβιο". Παρουσιαζομαι τον Αυγουστο και λογικα ΣΞ μιας και δεν ειχα δηλωσει Ειδικες Δυναμεις οταν περασα περιοδευων. Λιγο μετα την ορκομοσια απ'οτι διαβαζω θα ερθει καποιος πρασινοσκουφης να μας πει αν θελουμε να παμε και τοτ θα δηλωσω ειδικες δυναμεις ή οτι θελω να παω ειδικες δυναμεις στους αλεξιπτωτιστες; Δεν θελω να με στειλουν καπου αλλου. Οι αλεξιπτωτιστες μου αρεσουν, χωρις παρεξηγηση για τους υπολοιπους. Ειμαι αρκετα γυμνασμενος και με πεισμα αρα πιστευω Σιγουρα θα περασω τα απαραιτητα αθληματα (τρεξιμο, ελξεις κτλ) . Αφου λοιπον περασω τα αθληματα μετα θα με παρουν σιγουρα στους Αλεξιπτωτιστες και δεν θα με "ριξουν" καπου αλλου στις ειδικες δυναμεις; Το ρωταω γιατι ακουω εδω μεσα οτι παιζει πολυ βισμα για αλεξιπτωτιστες. Ελπιζω ν ατα καταφερω να μπω και να σας λεω τις δικες μου αναμνησεις απο εκει καποια μερα!
Giannis-Patra
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Giannis-Patra »

Κανεις ρε παιδια δεν ξέρει;
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Giannis-Patra έγραψε:Καλησπέρα σε όλους τους φιλους. Απο προχθες που βρηκα το site αυτο εχω "λιωσει" στο διαβασμα. Εχω τρελα με τους αλεξιπτωτιστες απο οταν εκανα Bungy Jumping στην Κορινθο. Το ξερω οτι δεν συγκρινεται με τα αλεξιπτωτα αλλα απο τοτε μου κολλησε το "μικροβιο". Παρουσιαζομαι τον Αυγουστο και λογικα ΣΞ μιας και δεν ειχα δηλωσει Ειδικες Δυναμεις οταν περασα περιοδευων. Λιγο μετα την ορκομοσια απ'οτι διαβαζω θα ερθει καποιος πρασινοσκουφης να μας πει αν θελουμε να παμε και τοτ θα δηλωσω ειδικες δυναμεις ή οτι θελω να παω ειδικες δυναμεις στους αλεξιπτωτιστες; Δεν θελω να με στειλουν καπου αλλου. Οι αλεξιπτωτιστες μου αρεσουν, χωρις παρεξηγηση για τους υπολοιπους. Ειμαι αρκετα γυμνασμενος και με πεισμα αρα πιστευω Σιγουρα θα περασω τα απαραιτητα αθληματα (τρεξιμο, ελξεις κτλ) . Αφου λοιπον περασω τα αθληματα μετα θα με παρουν σιγουρα στους Αλεξιπτωτιστες και δεν θα με "ριξουν" καπου αλλου στις ειδικες δυναμεις; Το ρωταω γιατι ακουω εδω μεσα οτι παιζει πολυ βισμα για αλεξιπτωτιστες. Ελπιζω ν ατα καταφερω να μπω και να σας λεω τις δικες μου αναμνησεις απο εκει καποια μερα!

Αφου επιλεγεις για ειδικες δυναμεις και πας με το καλο μετα την ορκομοσια σου στο ΚΕΕΔ θα κληθεις να δηλωσεις την προτιμηση σου, το οτι θα περασεις το τεστ του αλεξιπτωτιστη δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα πας εκει, με δεδομενο οτι οι προτιμησεις ειναι συνηθως περισσοτερες απο τις θεσεις στη ΣΧΑΛ οποτε ειναι πιθανο να πας οπουδηποτε...
gkogkoss
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από gkogkoss »

Ξέρει κανένας τι παίζει για το που θα σε στείλουν, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής. Εγώ για παράδειγμα θα προτιμούσα Νάουσα μπορώ να το δηλώσω αυτό; Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επικοινωνία:

Δηλώνεις την Μοίρα στην οποία θέλεις να πας αλλά δεν σου εγγυάται κανείς οτι θα πας εκεί...
Άβαταρ μέλους
D.S.
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από D.S. »

Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι!

Ο κολλητός μου μπήκε με την β' ΕΣΣΟ 2009 και δήλωσε να πάει Λ. Ο. Κ. Και πήγε!

Αυτές τις μέρες τους ανακήνωσαν ότι θα πάνε Κύπρο και θα πάρουν και κάποιους που δεν επιθυμούν να πάνε!

Πες αυτό το καταπίνουμε!

Όπως έμαθα από τον κολλητό μου όμως, υπάρχουν παιδιά που δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στους Αμφίβιους και όχι μόνο δεν τους πήραν και τους έβαλαν Λ. Ο. Κ. Αλλά θα τους στείλουν όλους αυτούς (αυτούς που δήλωσαν Αμφίβιους) Κύπρο!

Για ποιό λόγο το έκαναν αυτό;

Υπάρχει περίπτωση τώρα το Νοέμβρη που θα μπω και που θέλω να δηλώσω και εγώ Αμφίβιους να μου κάνουν το ίδιο;

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι να μου πει να ξέρω για να δω τι θα κάνω!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από D.Y.K »

Καλημέρα καλέ μου φίλε! Έτσι γίνεται δυστυχώς ή ευτυχώς! Επιλέγουν κάποιους είτε αυτοί το επιθυμούν είτε όχι να κάνουν την θητεία τους στην ΕΛΔΥΚ καθώς υπάρχουν πάντα ελλείψεις ή οι περισσότεροι δεν επιθυμούν να πάνε άρα απο κάπου πρέπει να τους ψαρέψουν! Πάντως για να ξέρεις υπάρχουν πιθανότητες να σε επιλέξουν για την ΕΛΔΥΚ ότι και άν δηλώσεις!

Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επικοινωνία:

Αδερφε το που θα δηλωσεις-συνηθως-δεν εχει σημασια καθως οι τοποθετησεις γινονται με βαση υπηρεσιακες αναγκες Και οχι βάσει επιλογής... Αν τυχει και ταιριαξουν αυτα τα δυο (επιθυμια-αναγκες) τοτε εισαι τυχερος, διαφορετικα, οπου σε στειλουν πας...
Άβαταρ μέλους
D.S.

Δημοσίευση από D.S. »

Nicolas_mk2 έγραψε:Αδερφε το που θα δηλωσεις-συνηθως-δεν εχει σημασια καθως οι τοποθετησεις γινονται με βαση υπηρεσιακες αναγκες Και οχι βάσει επιλογής... Αν τυχει και ταιριαξουν αυτα τα δυο (επιθυμια-αναγκες) τοτε εισαι τυχερος, διαφορετικα, οπου σε στειλουν πας...
Κατάλαβα!

Άρα πρέπει να σκέφτομαι και το ενδεχόμενο του να με στείλουν Κύπρο!

Δε πειράζει! Αρκεί να πάω Ειδικές Δυνάμεις κι από κει και πέρα ας με πάνε όπου θέλουν!

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου!Εικόνα

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Παιδιά εκοψα αναβολη αυγουστο και μπαινω φλεβαρη (δηλωσα λοκ), αλλα μ γυρισε το μυαλο και θελω να παω πεζοναυτης. Γινεται να κανω κατι (ανευ βυσματος) ; Α! Και τελικα ο μπερες στους πεζοναυτες ειναι μπλε η πρασινος; Πληροφοριακα ΚΑΙ ΜΟΝΟ ρωταω...

ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από yandr »

Όπως γράφουμε και παραπάνω, μπορείς να δηλώσεις που θες να πας και ίσως να σεβαστούν την προτίμησή σου, ίσως και όχι.

Ο μπερές είναι χρώματος μπλε.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

yandr εδώ και χρόνια είναι πράσινος...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από yandr »