Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Θα είμαι ως απλός φαντάρος εκεί.
Anonymous

Μου ηρθε το χαρτι για κευπ λαμιας. ξερει κανεις να μου πει πού είναι καλα για να παω μετα απο εκει; πουθενα σε μακεδονια και θεσσαλονικη δεν εχει κανα κεντρο τετοιας ειδικοτητας; για μετα το κεντρο εννοω... ! Κόρινθο ακουσα, γουδι ακουσα... Κ δε ξερω... Αν ηταν να επιλεξει κανεισ(να έχει βυσμα δλδ) Που θα πήγαινε;

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από kallitexnis »

Γουδί έχει. Επ στο κευπ; Θα έχεις φιλαράκια να σ'εκπαιδεύσουν...
Anonymous

Παρουσιαζομαι θήβα, και θελω να κανω αιτηση για το σώμα έρευνας πληροφορικης. Εχω ακουσει οτι περναει επιτροπη μετα τη βασικη εκπαιδευση. Αν δεν παρουσιαστεις λαμια στο κευπ ειναι πιο δυσκολο να σε παρουν στο ΣΕΠ;
Anonymous

Ξεχασα να πω οτι εχω πρωτο πτυχιο σε πληροφοριακα συστηματα απο αμερικη (BSc) και εχω 6 χρονια προυπηρεσια σε ελλαδα αμερικη και κινα
Anonymous

Κύριοι,

Δεν θέλω να ακούω φίδια και μεταξωτές κορδέλες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧOYN ΒΥΣΜΑTA. Υπηρέτησα ως ΣτρΕΠ το '98 μετά από μετάταξη από Στρ. ΔΒ (ήμασταν η 2η ή η 3η σειρά) Εικόνα. Εκείνο τον καιρό όλο και κάτι κάναμε στα ΓΕΠ (καμιά βάση συντηρούσαμε, κανένα δικτυάκι στήναμε, κανένα μηχάνημα ξεκοιλιάζαμε και φτιάχναμε.) .

Βέβαια, μέχρι το τέλος της θητείας τελείωσα με 40 μέρες φυλακή (εννοείται πως σβηστήκαν όλες) αφού ο διοικητής του λόχου διοικήσεως που υπαγόμουνα, ερχόμενος από Σουφλί, τα έπαιρνε κρανίο που:

α) δεν ήξερα πόσο ζυγίζει το G3 (!),

β) πόσο μακριά βαράει το G3 (!),

γ) δεν ήξερα τι σημαίνει το ΠΑ (!),

δ) που είναι οι θέσεις διασποράς σε περίπτωση πολέμου (!),

ε) και που τα βύσματα χαλάμε το στρατό.

Να οι απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις για όλους του νεους:

Α) Κανά 2 οκάδες (;)

Β) πολύ μακριά

Γ) ακόμη δεν έμαθα

Δ) στο στρατηγείο της VIIΜΠ κάπου όξω απ τα Γιάννενα (πρεπει να είναι κοντά στο γραμματόσημο)

Ε) Ο κύριος μάχιμος Διοικητής μετά από την θητεία του στην συγκεκριμένη μονάδα που τον συνάντησα (σε Κέντρο Πόλης στην Θεσσαλία), πήρε δυσμενή σε άλλη μονάδα στα όρια της ΙΔΙΑΣ πόλης κάτω απ τον λόφο! Τι χαλάνε λοιπόν τα βύσματα φαντάροι;

Υπογραφή,

Golden Boy.

Anonymous

Γεια χαρά σε όλους.

Μόλις σήμερα πήρα το χαρτί για Ἐ ρευνας Πληροφορικής ΥΕΑ στην Λαμία. Πρέπει να παρουσιαστω στις 19 Μαίου.

1) Στην περίπτωση που δηλώσω πως δεν θέλω να πάω, τι γίνεται; Ισχὐ ει πως πας διαβιβάσεις;

2) Υπάρχει περίπτωση να μην δεχτούν την αρνησή μου και να με στείλουν όπως και να έχει;

3) Αν πάρω αναβολή για κοινωνικούς ή προσωπικούς λόγους για την επόμενη σειρά θα πρέπει να παρουσιαστώ στο ΕΠ ξανά ή μπορεί να αλλάξει και το νέο χαρτί κατάταξης να γράφει κάτι άλλο;

Ευχαριστώ
Anonymous

Μια απο τα ιδια και για μενα...

γιατι να προτιμησεις διαβιβάσεις; Αυτο με την αναβολη το σκεφτηκα κι εγω, μου εχουν πει οτι δεν ειναι βεβαιο οτι θα σου ερθει το ιδιο χαρτι... Πιο πιθανο ειναι να ερθει κατι διαφορετικο... Οποτε, το ρισκαρεις;
Anonymous

Μια απορία που έχω είναι αν γινεται να πας στο Ερευνας Πληροφορικής χωρις να γίνεις ΔΕΑ (+ πέντε μηνες) αλλά σαν απλός φαντάρος;
wislem
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από wislem »

19/5 παρουσιάζομαι και εγώ στο ίδιο σώμα μάγκες. Από ότι ρώτησα σαν ΔΕΑ Έρευνας πληροφορικής περνάς ζάχαρη. Οπότε αν δε σας ενοχλούν οι +5 μήνες θα έλεγα να δεχτείτε ΔΕΑ.

Εγώ τουλάχιστον αυτό θα κάνω και αν βρω κάνα βύσμα θα το βάλω ώστε να πάω Αθήνα μετά την εκπαίδευση (ίσως να παραμείνω στο Γουδί; ).

Γενικά δεν υπάρχουν πολλοί Online που να έχουν πάει ΣΕΠ και ότι έχετε βρει εσείς στα forum, άλλα τόσα ξέρω και εγώ.
Anonymous

Γεια σας, είμαι τελειόφοιτος στο τμήμα πληροφορικής του πανεπιστημίου Αθηνών και περιμένω το χαρτί για Νοέμβριο, υπάρχει καμία πιθανότητα να με πάρουν στο σώμα έρευνας πληροφορικής; Δεν έχω κανένα μέσο απλά ρωτάω αν έχει κανείς κάποιο παράδειγμα από κάποιον που τον πείρανε χωρίς μέσο σε αυτό το σώμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Anonymous

Είμαι απόφοιτος ΕΜΠ και χωρίς να βάλω βύσμα με ενημέρωσαν τηλεφωνικά (έδωσε Αρισθμό στρατιωτικού μητρώου) ότι παρουσιάζομαι 9/2 σώμα έρευνας πληροφορικής Λαμία.

Αρχικά χάρηκα πάρα πολυ! Στο τηλέφωνο μου είπε "είστε τυχερός μπήκες στο καλύτερο τμήμα". Μετά όμως διαβάζοντας στο forum, είδα ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Συγκεκριμένα
1.9/2 μέχρι να μου έρθει το χαρτί, μπορώ να ειμαι σίγουρος ότι θα ειμαι σώμα Ερ. Πληρ.
2. Δεν έχω μαστερ/ διδακτορικό. Υπάρχει περίπτωση πηγαίνοντας εκεί να μου πουν "τελικά
Δε σε παίρνουμε και πήγαινε σε άλλο σώμα στη λαμία" ;
3. Αν με πάρουν, τότε για να μείνω στο σώμα έρευνας πληροφορικής (δλδ να πάω Γουδί)
Ειναι πάρα πολύ δύσκολο δεδομενου οτι ουτε μεσο εχω ουτε διδακτορικο/μαστερ ;
4. Αν δεν με πάρουν στο γουδί, τότε θα πάρω μετάθεση για άσχετο σώμα/όπλο; Π. Χ. Μπορεί
Μετα τον πρωτο μηνα από σώμα έρευνας πληροφορικης να βρεθώ π. Χ. Πυροβολικο;
5. Η φράση "Με πήραν σώμα έρευνας πληροφορικής" σημαίνει ότι παρουσιάζομαι στη λαμία
Ή ότι μετά τον πρώτο μήνα της παρουσίασης, έχω επιλεγεί για γουδι ;
linkin
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από linkin »

Μηχανικός έγραψε:Είμαι απόφοιτος ΕΜΠ και χωρίς να βάλω βύσμα με ενημέρωσαν τηλεφωνικά (έδωσε Αρισθμό στρατιωτικού μητρώου) ότι παρουσιάζομαι 9/2 σώμα έρευνας πληροφορικής Λαμία.

Αρχικά χάρηκα πάρα πολυ! Στο τηλέφωνο μου είπε "είστε τυχερός μπήκες στο καλύτερο τμήμα". Μετά όμως διαβάζοντας στο forum, είδα ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Συγκεκριμένα
1.9/2 μέχρι να μου έρθει το χαρτί, μπορώ να ειμαι σίγουρος ότι θα ειμαι σώμα Ερ. Πληρ.
2. Δεν έχω μαστερ/ διδακτορικό. Υπάρχει περίπτωση πηγαίνοντας εκεί να μου πουν "τελικά
Δε σε παίρνουμε και πήγαινε σε άλλο σώμα στη λαμία" ;
3. Αν με πάρουν, τότε για να μείνω στο σώμα έρευνας πληροφορικής (δλδ να πάω Γουδί)
Ειναι πάρα πολύ δύσκολο δεδομενου οτι ουτε μεσο εχω ουτε διδακτορικο/μαστερ ;
4. Αν δεν με πάρουν στο γουδί, τότε θα πάρω μετάθεση για άσχετο σώμα/όπλο; Π. Χ. Μπορεί
Μετα τον πρωτο μηνα από σώμα έρευνας πληροφορικης να βρεθώ π. Χ. Πυροβολικο;
5. Η φράση "Με πήραν σώμα έρευνας πληροφορικής" σημαίνει ότι παρουσιάζομαι στη λαμία
Ή ότι μετά τον πρώτο μήνα της παρουσίασης, έχω επιλεγεί για γουδι ;

μαζι μπαινουμε φιλαρακι,9/2 στο ΚΕΥΠ για ΕΠ.
κι εγω τα ιδια περιπου σκεφτομαι... Ασε που λενε οτι παιζουν και τα βυσματα για τη συνεντευξη οποτε δε ξερω αν μπορουμε να βασιστουμε μονο στο πτυχιο για να μας κρατησουν στο ΣΕΠ...
Anonymous

Ποιός ειναι αυτός που αποφασίζει αν θα μείνουμε στο ΕΠ; Ο διοικητής στη λαμία;
ep_flevaris10

Δημοσίευση από ep_flevaris10 »

9/2 Ε. Π. Κι εγώ. Γενικά το μόνο που διάβασα στα forum είναι ότι αν δεν σε κρατήσουν στο σώμα τότε 100% πας διαβιβάσεις. Όχι όπου να 'ναι δηλαδή. Επίσης απ' ότι ξέρω στο σώμα μένουν περίπου οι μισοί. Στην ίδια κατηγορία είμαι κι εγώ, δίχως μεταπτυχιακό-διδακτορικό-βύσμα, πτυχίο πολυτεχνείου μόνο.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες