Έφεδρος στους ΟΥΚ

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 16

Re: Έφεδρος στους ΟΥΚ

Δημοσίευση από PlatsaPloutsa »

Ypopsifiosbatraxos έγραψε: Τρί Αύγ 12, 2025 12:49 am Συμφωνώ με όσα έγραψες αδερφέ, το σχόλιο που έγραψα ήταν τον Ιούλιο τώρα γενικα έχω κάνει μεγάλη πρόοδο, σκεψου κολυμπούσα 50 μέτρα και νομιζα θα πνίγω(λόγο τσιγάρου και κακής τεχνικής) και τώρα σε 5-6 λεπτά βγάζω ένα 300 σε ελεύθερο στυλ άνετα…θα κοιτάξω και αυτό που μου λες, απλά αυτό που σου είπα στο email και για κάποιο λόγο δε μου ήρθε η απάντηση σου, παρουσιάζομαι θηβα στο ΚΕΠΒ ενώ είχα δηλώσει ειδικές δυνάμεις και πολλοί λένε ότι δήλωσαν για ΟΥΚ από απλά κέντρα έβγαλαν τα αθλήματα και πήραν κόσμο μόνο από ΚΕΕΔ,εγώ τι μπορώ να κάνω τώρα?μιλησα και με την ΔΥΚ και μου το επιβεβαίωσαν και αυτοί… μετά πηρα στο ΚΕΕΔ και μου είπαν ότι για μετάθεση μπορεί να γίνει και μετά την ορκομωσία. Γενικα άλλες ερωτήσεις δεν έχω αδερφ.Ρισπεκτ που είσαι πρόθυμος να βοηθήσεις το εκτιμώ

Ωραίος. Με το ελεύθερο είσαι κομπλέ. Αν δεν έχεις ξεκινήσει με το πλάγιο (combat side stroke), πρέπει άμεσα γτ δε θα έχεις πολύ χρόνο όσο είσαι μέσα, και αν δε το ξέρεις θα έχεις θέμα. Επίσης, με το 5μετρο σχοινί πως τα πας;

Ισχύει, στο ΚΕΕΔ είναι σίγουρο ότι αν περάσεις αθλήματα θα μπεις. (Εμάς τουλάχιστον δε υπήρχε κάποιος που πέρασε και δε μπήκε). Αλλά μας ήρθαν πριν ξεκινήσει το σχολείο (μετά την ορκομωσία) και καμιά 10ρια άτομα από άλλα στρατόπεδα. Δε ξέρω ποια είναι ακριβώς ήταν η διαδικασία, αλλά πίεσε το όσο μπορείς. Είναι κρίμα να μην σε στείλουν τη στιγμή που γίνεται και τι στιγμή που τα έκανες όλα σωστά.
PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Unknowner έγραψε: Τρί Αύγ 12, 2025 11:47 amUnknowner
Έφυγα. Εγώ αποφάσισα να μπω 3 μήνες πριν παρουσιαστώ. Δε κολυμπούσα και δεν έτρεχα αλλά από δυναμικά ήμουν καλός. Οπότε έπρεπε σε 3 μήνες να τα φτάσω σε καλό επίπεδο.

Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο, ξεκίνησα να τρέχω, να κολυμπάω και να κάνω κάμψεις, έλξεις και κοιλιακούς.

Στο τρέξιμο δυσκολεύτηκα αλλά τελικά ήμουν κομπλέ. Στο κολύμπι δε δυσκολεύτηκα τόσο, δλδ έφτασα γρήγορα σε καλό επίπεδο.

Απλά περίμενα ότι θα μας μάθουν εκεί πλάγιο, αφού δεν αναφέρεται πουθενά και δεν είναι στα αθλήματα εισαγωγής. Ούτε καν στο φόρουμ δεν το έχει αναφέρει κανείς. Κολυμπήσαμε 2 φορές πλάγιο "για να μάθουμε", την τρίτη ζήτησαν 55 λεπτά / 50 με βατραχοπέδιδα ή κόβεσαι, και μετά από 10 μέρες έπεσε στα 40 λεπτά.

Ypopsifiosbatraxos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Ypopsifiosbatraxos »

Δεν το έχω δοκιμάσει το σκοινί, πιστεύω δε θα μου είναι τόσο προβλημα γιατί κάνω καλλισθενικη και ούτε είμαι κανένας βαρυς άνθρωπος να μην μπορώ να με σηκώσω…  Απλά ρε αδερφέ αυτό είναι που με καίει, ότι μπορεί να με απορρίψουν και να πάρουν μόνο από ΚΕΕΔ, πιστεύεις αν πιάσω τον διοικητή θα αλλάξει τίποτα? Επίσης ήθελα να σε ρωτησω τι πράγματα πείρες μέσα, ότι παιρνουν όλοι οι στρατεύσιμοι?
Ypopsifiosbatraxos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

PlatsaPloutsa έγραψε: Τρί Αύγ 12, 2025 2:02 pm
Ypopsifiosbatraxos έγραψε: Τρί Αύγ 12, 2025 12:49 am Συμφωνώ με όσα έγραψες αδερφέ, το σχόλιο που έγραψα ήταν τον Ιούλιο τώρα γενικα έχω κάνει μεγάλη πρόοδο, σκεψου κολυμπούσα 50 μέτρα και νομιζα θα πνίγω(λόγο τσιγάρου και κακής τεχνικής) και τώρα σε 5-6 λεπτά βγάζω ένα 300 σε ελεύθερο στυλ άνετα…θα κοιτάξω και αυτό που μου λες, απλά αυτό που σου είπα στο email και για κάποιο λόγο δε μου ήρθε η απάντηση σου, παρουσιάζομαι θηβα στο ΚΕΠΒ ενώ είχα δηλώσει ειδικές δυνάμεις και πολλοί λένε ότι δήλωσαν για ΟΥΚ από απλά κέντρα έβγαλαν τα αθλήματα και πήραν κόσμο μόνο από ΚΕΕΔ,εγώ τι μπορώ να κάνω τώρα?μιλησα και με την ΔΥΚ και μου το επιβεβαίωσαν και αυτοί… μετά πηρα στο ΚΕΕΔ και μου είπαν ότι για μετάθεση μπορεί να γίνει και μετά την ορκομωσία. Γενικα άλλες ερωτήσεις δεν έχω αδερφ.Ρισπεκτ που είσαι πρόθυμος να βοηθήσεις το εκτιμώ

Ωραίος. Με το ελεύθερο είσαι κομπλέ. Αν δεν έχεις ξεκινήσει με το πλάγιο (combat side stroke), πρέπει άμεσα γτ δε θα έχεις πολύ χρόνο όσο είσαι μέσα, και αν δε το ξέρεις θα έχεις θέμα. Επίσης, με το 5μετρο σχοινί πως τα πας;

Ισχύει, στο ΚΕΕΔ είναι σίγουρο ότι αν περάσεις αθλήματα θα μπεις. (Εμάς τουλάχιστον δε υπήρχε κάποιος που πέρασε και δε μπήκε). Αλλά μας ήρθαν πριν ξεκινήσει το σχολείο (μετά την ορκομωσία) και καμιά 10ρια άτομα από άλλα στρατόπεδα. Δε ξέρω ποια είναι ακριβώς ήταν η διαδικασία, αλλά πίεσε το όσο μπορείς. Είναι κρίμα να μην σε στείλουν τη στιγμή που γίνεται και τι στιγμή που τα έκανες όλα σωστά.

PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Γενικά υπάρχουν μερικά πραγματάκια που θα σας κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη στο σχολείο.

1. Να έχεις σπίτι στην Αθήνα! (ιδανικά κοντά στη βάση στο Σκαραμαγκά, αλλά έστω στην Αθήνα). Αν πρέπει να πηγαίνεις σε άλλη πόλη όποτε είσαι έξω είναι εξουθενωτικό..! Σε οικογένεια, φίλους, γνωστούς συγγενείς, όπου μπορείτε.

2. Να έχεις 500 ευρώ στην άκρη τουλάχιστον. Ντροπή κατά τη γνώμη μου. Πρέπει να αγοράσετε αρκετά ζευγάρια παραλλαγές, άρβυλα, άσπρα μπλουζάκια, κάλτσες, εσώρουχα κτλ. Και είναι και κάποια ευρώ την εβδομάδα το κοινό ταμείο για να αγοράζουμε ήδη υγιεινής όπως καθαριστικά, σακούλες για σκουπίδια κτλ για το θάλαμο. Επίσης ντροπή

3. Αυτοκίνητο. Η βάση είναι στου διαόλου τη μάνα, με λεωφορείο έχει πολύ περπάτημα και σε περιορίζει. Πολλοί έχουν αυτοκίνητα βέβαια και μοιράζεστε, οπότε δεν είναι απόλυτα αναγκαίο, αλλά άμα έχεις δικό σου βοηθάει ΠΟΛΥ. Μηχανή θα απέφευγα, το αναφέρουν κιόλας, με την κούραση που έχεις όταν βγαίνεις είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PlatsaPloutsa την Τρί Αύγ 12, 2025 2:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

4. Να βγάζετε τα παρακάτω όρια ΠΡΙΝ μπείτε. Το σχολείο είναι αρκετά δύσκολο από μόνο του, δε χρειάζεται να δυσκολεύεστε ΚΑΙ με τα όρια. Κάθε εβδομάδα έχει τεστ.
  1. Τρέξιμο 1 μίλι ξηράς (1609μ) σε 6 λεπτά με άρβυλα (όριο εισαγωγής 7:30 με άρβυλα και παραλλαγή)
  2. Κολύμπι 300 μέτρα ελεύθερο σε 5:30 λεπτά (όριο εισαγωγής 7)
  3. Κάμψεις 60-70 (όριο εισαγωγής 30)
  4. Κοιλιακούς 50-60 (όριο εισαγωγής 30)
  5. Έλξεις 20 (όριο εισαγωγής 8), κλασική λαβή, χωρίς να βοηθάς με φόρα από πόδια/κορμό
  6. Βυθίσεις 20-30 (όριο εισαγωγής 8), μέχρι κάτω, full range of motion
PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

5-μετρο σχοινί
Πρέπει να κάνεις προπόνηση το σχοινί, όσες έλξεις και να βγάζεις. Είναι διαφορετική άσκηση και αν δεν την έχεις προπονήσει θα εμφανίσεις τενοντοπάθειες σε αγκώνες και ώμους. Καλά είναι να φτάσεις σε σημείο που να μπορείς να ανεβαίνεις και να κατεβαίνεις 5μετρο σχοινί, μόνο με τα χέρια, ελεγχόμενα (δηλαδή χωρίς να πηδήξεις για να ανέβεις ή να κατέβεις), 2 φορές τη μέρα, κάθε μέρα για 1-2 εβδομάδες και να μην σε πονάνε/ενοχλούν αρθρώσεις, τένοντες, μύες κτλ. Αν σε πονέσει κάτι μείωσε την συχνότητα μέχρι να περάσει/δυναμώσει και ξανά προσπάθησε μέχρι να φτάσεις σε αυτό το σημείο.

Πλάγιο κολύμπι (combat side stroke)
Θα πρέπει ΠΡΙΝ μπεις, να μπορείς να κολυμπάς 1 ναυτικό μίλι (1852μ) σε 35 λεπτά (το όριο θα πάει σχεδόν αμέσως στα 40 λεπτά), γιατί δε θα σου μάθουν εκεί, και δε θα έχεις χρόνο να μάθεις μόνος σου. 

PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ypopsifiosbatraxos έγραψε: Τρί Αύγ 12, 2025 2:40 pm Δεν το έχω δοκιμάσει το σκοινί, πιστεύω δε θα μου είναι τόσο προβλημα γιατί κάνω καλλισθενικη και ούτε είμαι κανένας βαρυς άνθρωπος να μην μπορώ να με σηκώσω…  Απλά ρε αδερφέ αυτό είναι που με καίει, ότι μπορεί να με απορρίψουν και να πάρουν μόνο από ΚΕΕΔ, πιστεύεις αν πιάσω τον διοικητή θα αλλάξει τίποτα? Επίσης ήθελα να σε ρωτησω τι πράγματα πείρες μέσα, ότι παιρνουν όλοι οι στρατεύσιμοι?

Δες αυτό που έγραψα για το σχοινί. Θα ΕΙΝΑΙ θέμα άμα δε το προπονήσεις.

Για το άλλο δε ξέρω αδερφέ πρέπει να το δεις εκεί. Γενικά ΠΙΕΣΕ το όσο μπορείς, αν δεις ότι δε πάνε να σε στείλουν. Και να τους το υπενθυμίζεις ΣΥΧΝΑ ότι θες να πας.

Αν δεν, το μόνο χαρτί που έχεις να παίξεις μετά είναι η αναβολή. Δε θέλουν να φεύγει ο κόσμος, οπότε μπορεί να κινήσει μερικά κολλημένα γρανάζια και να γίνει η δουλεία σου.
Ypopsifiosbatraxos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

PlatsaPloutsa έγραψε: Τρί Αύγ 12, 2025 3:06 pm
Ypopsifiosbatraxos έγραψε: Τρί Αύγ 12, 2025 2:40 pm Δεν το έχω δοκιμάσει το σκοινί, πιστεύω δε θα μου είναι τόσο προβλημα γιατί κάνω καλλισθενικη και ούτε είμαι κανένας βαρυς άνθρωπος να μην μπορώ να με σηκώσω…  Απλά ρε αδερφέ αυτό είναι που με καίει, ότι μπορεί να με απορρίψουν και να πάρουν μόνο από ΚΕΕΔ, πιστεύεις αν πιάσω τον διοικητή θα αλλάξει τίποτα? Επίσης ήθελα να σε ρωτησω τι πράγματα πείρες μέσα, ότι παιρνουν όλοι οι στρατεύσιμοι?

Δες αυτό που έγραψα για το σχοινί. Θα ΕΙΝΑΙ θέμα άμα δε το προπονήσεις.

Για το άλλο δε ξέρω αδερφέ πρέπει να το δεις εκεί. Γενικά ΠΙΕΣΕ το όσο μπορείς, αν δεις ότι δε πάνε να σε στείλουν. Και να τους το υπενθυμίζεις ΣΥΧΝΑ ότι θες να πας.

Αν δεν, το μόνο χαρτί που έχεις να παίξεις μετά είναι η αναβολή. Δε θέλουν να φεύγει ο κόσμος, οπότε μπορεί να κινήσει μερικά κολλημένα γρανάζια και να γίνει η δουλεία σου.

Δεν έχω να το προπονησω και πουθενά, πρέπει να το φτιάξω μόνος μου… πολύ χρήσιμα όλα αυτά που είπες και οσο με το κομμάτι των ρούχων που πρέπει να αγοράζεις εσυ δε περίμενα κάτι καλύτερο σε αυτή την χώρα….γενικα εκεί μεσα απ ότι κατάλαβα δε σε κάνουν βατραχάνθρωπο, πρέπει να μπεις ήδη βατραχάνθρωπος… οσο για την αναβολή και να την πάρω νομίζω είναι το τελευταίο σχολείο που γίνεται για στρατεύσιμους φέτος, από το 2026 καταργείτε το πολεμικό ναυτικό και αεροπορία, εκτός αν έχεις την δυνατότητα να μπεις από στρατό ξηράς εκεί

PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ναι δεν υπάρχει σε πολλά μέρη. Εγώ θα ρωτούσα σε γυμναστήρια τύπου crossfit, ή τις μεγάλες αλύσιδες. Αλλά ναι και μόνος σου μπορείς να το φτιάξεις άμα έχεις μέρος να το κρεμάσεις, απλά θέλει χοντρό σχοινί, διάμετρο περίπου τον κύκλο που έχει ο δείκτης με τον αντίχειρα όταν κάνεις το ΟΚ.

Με την αναβολή εννοούσα ότι άμα το αναφέρεις ίσως τελικά προσπαθήσουν περισσότερο να σε στείλουν ΜΥΚ. Αλλά είναι θλιβερό να πρέπει να φτάσεις σε αυτό το σημείο για κάτι που θα έπρεπε να είναι απλό.
Ypopsifiosbatraxos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

PlatsaPloutsa έγραψε: Τρί Αύγ 12, 2025 3:43 pm Ναι δεν υπάρχει σε πολλά μέρη. Εγώ θα ρωτούσα σε γυμναστήρια τύπου crossfit, ή τις μεγάλες αλύσιδες. Αλλά ναι και μόνος σου μπορείς να το φτιάξεις άμα έχεις μέρος να το κρεμάσεις, απλά θέλει χοντρό σχοινί, διάμετρο περίπου τον κύκλο που έχει ο δείκτης με τον αντίχειρα όταν κάνεις το ΟΚ.

Με την αναβολή εννοούσα ότι άμα το αναφέρεις ίσως τελικά προσπαθήσουν περισσότερο να σε στείλουν ΜΥΚ. Αλλά είναι θλιβερό να πρέπει να φτάσεις σε αυτό το σημείο για κάτι που θα έπρεπε να είναι απλό.

Θα δω, θα το κάνω με 5 μετρο ιμάντα εάν δε βρω άκρη με σκοινί, αλλά η ψυχολογία μου τώρα είναι στο 0 είμαι 100% σίγουρος ότι θα φάω πόρτα... Τι να κάνεις αυτά έχει ο ελληνικός στρατός και δε το βλέπω να αλλάζει

Ypopsifiosbatraxos
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

PlatsaPloutsa έγραψε: Τρί Αύγ 12, 2025 3:43 pm Ναι δεν υπάρχει σε πολλά μέρη. Εγώ θα ρωτούσα σε γυμναστήρια τύπου crossfit, ή τις μεγάλες αλύσιδες. Αλλά ναι και μόνος σου μπορείς να το φτιάξεις άμα έχεις μέρος να το κρεμάσεις, απλά θέλει χοντρό σχοινί, διάμετρο περίπου τον κύκλο που έχει ο δείκτης με τον αντίχειρα όταν κάνεις το ΟΚ.

Αδερφέ σκέφτηκα κάτι άλλο, αν πάω αμφιβιος καταδρομέας για θητεία μπορώ μετά αμα γίνω ΟΒΑ να πάω από εκεί στα ΟΥΚ? η θα συνεχίσω στους αμφιβιους καταδρομείς?

PlatsaPloutsa
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ypopsifiosbatraxos έγραψε: Τετ Αύγ 13, 2025 2:33 pm

Αδερφέ σκέφτηκα κάτι άλλο, αν πάω αμφιβιος καταδρομέας για θητεία μπορώ μετά αμα γίνω ΟΒΑ να πάω από εκεί στα ΟΥΚ? η θα συνεχίσω στους αμφιβιους καταδρομείς?

Πώς θα γίνεις ΟΒΑ; Με προκήρυξη; Καταρχάς είναι μονο ΕΠΟΠ τώρα πια νομίζω μέσω προκήρυξης. (ΟΒΑ αν δε κάνω λάθος μπορείς να γίνεις κατ εξαίρεση άμα τελειώσεις το ΣΥΚ και θες να μείνεις) Αλλά δε πρέπει να παίζει ρόλο η θητεία σου. Είναι ανάλογα που θα δηλώσεις στην προκήρυξη. Άμα θες ΟΥΚ είναι πολεμικό ναυτικό.

Επίσης εγώ που έφυγα και με στείλανε μετά σε ΜΑΚ απογοητεύτηκα πολύ με τη φάση. Υπήρχαμε μόνο και μόνο για να συντηρούμε το στρατόπεδο. 1 ώρα γυμναστική ανά δύο μέρες. Ατελείωτες υπηρεσίες. Και στις ασκήσεις μας «εκπαίδευε» η προηγούμενη ΕΣΣΟ.

Καλύτερα πήγαινε αλεξίπτωτα 🪂 να κάνεις καμιά πτώση και να πληρωθείς.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Σαν ΟΒΑ μπορεί να παραμείνει  κάθε στρατεύσιμος μετά την ολοκλήρωση της θητείας του εφόσον το επιθυμεί και πληροί  τα ηλικιακά όρια    στην μονάδα του με μια απλή αναφορά, μάλιστα δε λόγω λειψανδρίας προτείνετε από τους Δ/τες σε στρατεύσιμους που κατά την διάρκεια της θητείας τους έδειξαν ζήλο και αφοσίωση στην εκπαίδευση και στα καθήκοντα τους, πολλοί δε από  τους παραμένοντας συνεχίζουν σαν ΕΠΟΠ  .

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες