Ανυπότακτοι εξωτερικού (2017)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
gr_arS

Δημοσίευση από gr_arS »

Η ανυποταξία διακόπτεται όταν προσκομίσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αυτό θα το διάβασες αν έψαχνες και λίγο στο φόρουμ, κάτι που δεν έκανες.
argyu2
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από argyu2 »

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση!Η ανυποταξία μου διακόπηκε αυτόματα με τη συμπλήρωση του 45ου έτους μου και μου έχει σταλεί και σχετικό έγγραφο.

Το ερώτημα είναι εάν με τον νόμο που ανέφερα μπορώ να διεκδικήσω την ακύρωση του διοικητικού προστίμου.

gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

argyu2 έγραψε:Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση!Η ανυποταξία μου διακόπηκε αυτόματα με τη συμπλήρωση του 45ου έτους μου και μου έχει σταλεί και σχετικό έγγραφο.

Το ερώτημα είναι εάν με τον νόμο που ανέφερα μπορώ να διεκδικήσω την ακύρωση του διοικητικού προστίμου.

Ναι.

Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Φίλε μου πόσο καιρό σου πήρε για να σου διαγράψουν το πρόστιμο στην εφορία (από τη στιγμή που βγήκες ΜΚΕ) ; Απευθύνθηκες στο συνήγορο του πολίτη; Έβαλες δικηγόρο; Εγώ εδώ και 5 μήνες έκοψα ανυποταξία, πήρα την πρώτη μου αναβολή και ακόμα το πρόστιμο δεν έχει διαγραφεί. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων, μακάρι να το δεις και να μου δώσεις τα φώτα σου.
dusto66
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από dusto66 »

Γεια χαραΕχω ενα προβληματακι και θα ημουνα υποχρεος αν μου δωσετε καποιες αποψεις!

Ειμαι 37 χρονων και ζω απο το 2000 στο Λονδινο. Δουλεβω εκει απο το 2002. Ειχα κανει προσπαθειες στο παρελθον να παρω το χαρτι για Μονιμος Κατοικος Εξωτερικου αλλα στην πρεσβεια στο Λονδινο ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να κλεισεις ραντεβου και η κατασταση ειναι αθλια... Εχω διπλη υπηκοοτητα οποτε παντα ταξιδευα με το ξενο διαβατηριο μου και δεν ειχα αντιμετωπισει ποτε προβλημα επιστρεφωντας Λονδινο απο την Αθηνα. Μεχρι πριν απο κατι ημερες που με σταματησανε στον ελεγχο διαβατηριων... Και με βρηκανε ως ανυποτακτος εσωτερικου και εχω απαγορευση εξοδου.Τους εξηγησα οτι ζω Λονδινο απο το 2000 αλλα επειδη δεν εχω κανει τα χαρτια δεν τους ενοιαζε και με πηγανε στο τμημα για εξακριβωση κλπ κλπ. Μετα με αφησανε ελευθερο και μου ειπανε να παω στην στρατολογια να διευθετησω το θεμα...

Η στρατολογια χρειαζετε χαρτι απο την πρεσβεια. Τιποτα αλλο δεν θα τους κανει. Ημουνα σε αναμονη στο τηλεφωνο στην πρεσβεια για 2 ημερες,5-6 ωρες την ημερα και δεν βρισκω ακρη απο εκει.

Πρεπει να γυρισω Λονδινο για να επιστρεψω στην δουλια μου, και για να κανω τα χαρτια μου για ΜΚΕ. Σκεφτομουνα με το ξενο διαβατηριο να παρω πτηση για Λονδινο μεσω Σενγκεν. Οποτε θεωρητικα δεν θα ελεγξουν στο συστημα το διαβατηριο.

Πιστευετε εσεις οτι θα μπορεσω να πεταξω; Και αν με σταματησουνε παλι θα εχω πιο μεγαλο προβλημα;(σαν να προσπαθω να ξεφυγω απο την χωρα). Αν και οταν με "συλλαβανε" στο αεροδρομιο μου ειπανε οτι με αφηνουνε ελευθερο.

Το αλλο ειναι να διακοψω την ανυποταξια και να φυγω με την ησυχια μου αλλα αυτο θα παρει καποιες μερες.

Δεν με απασχολει να μην παω στρατο. Ετσι και αλλοιως κανω μονο 20 ημερες και μετα εξαγωραζω. Απλα πρεπει να γυρισω γρηγορα τωρα στο Λονδινο μην χασω την δουλια μου! Μετα το κανονιζω και επιστρεφω για τις 20 ημερες.

Σορρυ για το μεγαλο ποστ.

Ευχαριστω

George

Δημοσίευση από George »

Πήγαινε Κέρκυρα, πάρε πλοίο για Ιταλία, μετά πήγαινε Ρώμη και πάρε πτήση Ρώμη - Λονδίνο. Παντού θα δείχνεις το Αγγλικό διαβατήριο.
Γιωτάς

Δημοσίευση από Γιωτάς »

Καλησπέρα,

Ξέρει κανείς αν με τους ενδελεχείς ελέγχους διαβατηρίων που ισχύουν από 7/04 Σε αεροδρόμια, λιμάνια και σύνορα ακόμη και για πολίτες Ε. Ε. Πως επηρεάζει τους ανυπότακτους εξωτερικού με το θέμα των 30 ημερών το χρόνο; Καταγράφετε και φαίνεται μετά πόσες μέρες έμεινες;

Υπάρχει λόγος ανησυχίας αν κάποιος μένει πάνω από 30 μέρες το χρόνο Ελλάδα;

dusto66

Δημοσίευση από dusto66 »

Γεια χαρα φιλεΕιναι πραγματικα πολυ αυστηροι στους ελεγχους για πτησεις εκτος Σενγκεν.

Τουλαχιστον στο Βενιζελος. Εγω ειχα ενα προβλημα την Δευτερα 10/4 και με σταματησανε στον ελεγχο και με συλλαβανε σαν ανυποτακτο εσωτερικου επειδη δεν ειχα κανει τα χαρτια μου για κατοικος εξωτερικου (ζω απο το 2000 στο Λονδινο). Και φαντασου ταξιδευα με Ιταλικο διαβατηριο... Τελος παντων πιο πολλες λεπτομερειες στο επομενο ποστ που θα κανω.

Αλλα απ'οτι διαβασα απο τις 11/4 η ΕΛ. ΑΣ. Χαλαρωσε τους ελεγχους γιατι τους εκατσε πολυ δουλεια...

http://www.protothema.gr/greece/article/670364/anastoli-ton-neon-eleghon-sengen-meta-tis-dusleitourgies/

Παντως δεν εχω ιδεα αν καταγραφοταν πουθενα το ποσες μερες ειχες μεινει Ελλαδα. Αν ταξιδευες μεσω Σενγκεν υποθετω οχι. Αλλα αποψη μου ειναι αυτη... Θα ημουνα λιγο προσεκτικος these days ...

dusto66

Δημοσίευση από dusto66 »

ΚαλησπεραΕλιωσα παιδια διαβασα 20 σελιδες απο αυτο το thread!Εικόνα

Εχω περιγραψει την κατασταση μου στο προηγουμενο ποστ λιγο πιο πανω... Καταφερα τελικα να γυρισω Λονδινο μεσω Ιταλιας. Οποτε ειμαι σπιτι τωρα και θελω να τακτοποιησω αυτην την κατασταση μια και καλη γιατι ητανε απιστευτη ταλαιπωρια και μου κοστισε και αρκετα με εξτρα εισητηρια... Τελος παντων... Καλα να παθω.

Οποτε οπως καταλαβα απο το thread:

1. Πρεπει να παρω ΜΚΕ και οχι απλη βεβαιωση. Στο site της πρεσβειας εχει δυο επιλογες.3.Military Affairs / Permanent Residence Certificates - Στρατολογικά ή 5.Permanent Residence Certificates (Non Military) - Πιστοποιητικά

Εννοειτε δεν υπαρχουν διαθεσημα ραντεβου αλλα ξερει καποιος ποιο απο τα δυο πρεπει να κλεισω; Θα τους παρω και
τηλεφωνο Αλλα πιστευω πιο γρηγορα θα βρω ακρη εδω!(τα χαρτια τα εχω ολα λογαριασμους,payslips,council tax,p45,p60 etc etc)

2. Οταν με το καλο παρω ΜΚΕ θα διαγραφει η ανυποταξια και το προστιμο με οποιους τοκους εχουν προστεθει και δεν θα με κυνηγαει κανεις εκτος αν παω Ελλαδα για πανω απο 6 μηνες.

3. Το χαρτι θα πρεπει να το στειλω στρατολογια υποθετω ε; Αποκλειεται οι ελληνικες υπηρεσιες να εχουνε προσβαση και να επικοινωνουν με Ηλεκτρονικο ταχυδρομιο (email) ετσι;

4. Οταν με συλλαβανε στο Βενιζελος ως ανυποτακτος εσωτερικου με αφησανε ελευθερο αλλα μου ειπανε οτι θα παει στρατοδικειο η υποθεση. Αν παρω την βεβαιωση ΜΚΕ θα πρεπει ακομα να παω στην δικη; Και αν το στρατοδικειο γινει πριν
παρω το ΜΚΕ κανω αναβολη;

Μου φενεται ξερω τις απαντησεις διαβαζοντας το thread αλλα just double-checking!

Να'στε καλα για τις τοσες πληροφοριες που υπαρχουνε σε αυτο το site!

TedT
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από TedT »

Καλησπέρα σε ολο το forum, και ευχαριστώ για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που έχουν δοθεί εδώ κατά καιρούς! Φίλε dusto66, ευτυχώς που κατάφερες να επιστρέψεις στην Αγγλία, και σου εύχομαι σύντομα να πάρεις το χαρτί του ΜΚΕ! Όμως, ως ανυπότακτος εξωτερικού κι εγώ, κι επίσης κάτοχος διπλού διαβατηρίου (αν και δεν έχει τύχει ποτέ ως τώρα να ταξιδέψω σε χώρα εκτός Σενγκεν), εχω μια απορία σχετικά με αυτα που έγραψες. Λες ότι σε "συνέλαβαν" στον έλεγχο διαβατηρίων, κι ενώ μάλιστα ταξίδευες με ιταλικό διαβατήριο. Έδειξες δηλαδή το ιταλικό σου διαβατήριο στον αστυνομικό, εκείνος πέρασε τα στοιχεία του στον υπολογιστή, και ο υπολογιστής του χτύπησε αυτόματα "καμπανάκι" οτι έχεις απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα, ως ανυπότακτος εσωτερικού; Μήπως συνέβει και κατι άλλο, πχ. να του μιλησες στα ελληνικά, κι εκείνος να σε ρώτησε και για ενδεχόμενα ελληνικά χαρτιά κλπ. Οχι ότι έχω ιδιαίτερες γνώσεις για το πως ακριβως λειτουργεί το σύστημα εξακρίβωσης στοιχείων στο αεροδρόμιο κλπ. απλά μου κάνει εντύπωση που μέσω των στοιχείων του ιταλικού σου διαβατηρίου, τα οποία υποθέτω θα προέρχονται απο καποια βάση δεδομένων του ιταλικού κρατους, κατάφεραν αμεσως να διασταυρώσουν ότι είσαι και ανυπότακτος στην Ελλαδα...
dusto66

Δημοσίευση από dusto66 »

TedT έγραψε:Καλησπέρα σε ολο το forum, και ευχαριστώ για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που έχουν δοθεί εδώ κατά καιρούς! Φίλε dusto66, ευτυχώς που κατάφερες να επιστρέψεις στην Αγγλία, και σου εύχομαι σύντομα να πάρεις το χαρτί του ΜΚΕ! Όμως, ως ανυπότακτος εξωτερικού κι εγώ, κι επίσης κάτοχος διπλού διαβατηρίου (αν και δεν έχει τύχει ποτέ ως τώρα να ταξιδέψω σε χώρα εκτός Σενγκεν), εχω μια απορία σχετικά με αυτα που έγραψες. Λες ότι σε "συνέλαβαν" στον έλεγχο διαβατηρίων, κι ενώ μάλιστα ταξίδευες με ιταλικό διαβατήριο. Έδειξες δηλαδή το ιταλικό σου διαβατήριο στον αστυνομικό, εκείνος πέρασε τα στοιχεία του στον υπολογιστή, και ο υπολογιστής του χτύπησε αυτόματα "καμπανάκι" οτι έχεις απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα, ως ανυπότακτος εσωτερικού; Μήπως συνέβει και κατι άλλο, πχ. Να του μιλησες στα ελληνικά, κι εκείνος να σε ρώτησε και για ενδεχόμενα ελληνικά χαρτιά κλπ. Οχι ότι έχω ιδιαίτερες γνώσεις για το πως ακριβως λειτουργεί το σύστημα εξακρίβωσης στοιχείων στο αεροδρόμιο κλπ. Απλά μου κάνει εντύπωση που μέσω των στοιχείων του ιταλικού σου διαβατηρίου, τα οποία υποθέτω θα προέρχονται απο καποια βάση δεδομένων του ιταλικού κρατους, κατάφεραν αμεσως να διασταυρώσουν ότι είσαι και ανυπότακτος στην Ελλαδα...

Καλησπερα!

Θενκς για την ευχη! Θα κανω update οταν ξεκαθαρισω.

Αυτο ακριβως που ειπες εγινε. Ταξιδευα απο Ελλαδα στο ΗΒ που ειναι εκτος Σενγκεν. Οταν εδειξα το διαβατηριο στον αστυνομικο στο booth, ειπα απλα καλησπερα και μετα με ρωτησε για που πεταω. Απαντησα στα ελληνικα. Το πληκτρολογισε στο συστημα, και μετα απο μισο λεπτο περιπου με ρωτησε το ονομα πατρος και μητρος... Εκει καταλαβα οτι δεν θα ταξιδεψω! Οπως ειπα, ταξιδευω 15 χρονια με το ιταλικο διαβατηριο απο Ελλαδα για Αγγλια. Παντα μιλαγα ελληνικα στα κοντρολς και δεν ειχα ποτε προβλημα. Ημουνα αρκετα ατυχος λογο:http://www.kriti24.gr/se-efarmogi-i-tropopiisi-tis-sinthikis-sengken/

Δηλαδη για ολους που ταξιδευουν απο Ελλαδα προς εκτος Σενγκεν τσεκαρουνε Interpol,SiS (Schengen Information System) και εθνικη βαση δεδομενων της αστυνομιας.

Το μετρο αυτο ειχε ερθει σε ισχυ 2-3 ημερες πριν πεταξω...

Εσυ εχεις κανει τα χαρτια σου και εχεις παρει βεβαιωση οτι εισαι κατοικος εξωτερικου;

TedT
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από TedT »

Χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις επί του θέματος, απο αυτά που εχω διαβάσει, στις βάσεις SiS και Interpol ειναι καταχωρημένοι όσοι έχουν εναντίον τους διεθνή εντάλματα σύλληψης, είναι δηλωμένοι ως εξαφανισμένοι, ύποπτοι για τρομοκρατία κλπ. Δηλαδή πιο ακραίες περιπτώσεις. Τώρα, σε ό, τι αφορά την τοπική βάση δεδομένων της αστυνομίας, δεν ξέρουμε κατα πόσο γίνεται αυτοματοποιημένος έλεγχος όλων των ταξιδιωτών, άσχετα από τη χώρα προέλευσης.

Επίσης, τα ιταλικά διαβατήρια δεν έχουν τέτοιο ειδικό ενσωματωμένο τσιπ, που το σκανάρουν σε ενα ειδικό μηχάνημα, κι εμφανίζονται αυτόματα ολα τα στοιχεία σου; Γιατί σκέφτομαι μήπως ήσουν απλά πολύ άτυχος κι έπεσες σε πιο υποψιασμένο αστυνομικό, ο οποίος σε είδε Έλληνα, και πληκτρολόγησε τα στοιχεία σου (πχ. Ονομα και ημερομηνια γέννησης) στη βάση της ελληνικής αστυνομίας, και μετά σε ρώτησε τα ονόματα των γονιών σου, για να εξακριβώσει οτι εσυ ησουν αυτός που είχε βρει στο σύστημα... Σε ο, τι αφορα αυτό που με ρωτησες, εχω πάρει τη βεβαιωση του ανυποτακτου εξωτερικού.

Είναι η ίδια βεβαιωση που σου δίνουν όταν θέλεις να βγαλεις ελληνικό διαβατήριο ως ανυποτακτος, και βγαίνει σχετικά εύκολα, καθώς τα μόνα δικαιολογητικά που ζητούν τα προξενεία ειναι μια βεβαίωση διαμονής απο το δημο, και μια βεβαίωση σπουδών/εργασίας. Όμως οταν πρόκειται για βεβαιωση ΜΚΕ, εκεί ειναι πιο σοβαρή υπόθεση και ζητούν περισσότερα δικαιολογητικά κλπ. Και λογικό κατ` εμε, καθώς απο τη στιγμη που θα θεωρηθείς επίσημα ΜΚΕ, παυεις να εισαι πλέον ανυποτακτος και εχεις πια μόνιμη αναβολη.

Οποτε, πρακτικά τουλάχιστον, ουσιαστικά ξεμπερδευεις με την υποχρέωση στον Ελληνικό Στρατό. Εγω προσωπικά είμαι πιο καινουργιος στο εξωτερικό, και θέλω ακόμα κάποια χρόνια για να βγω ΜΚΕ. Και παλι, καλά ξεμπερδέματα σου εύχομαι!
Γιωτάς

Δημοσίευση από Γιωτάς »

TedT έγραψε:Χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις επί του θέματος, απο αυτά που εχω διαβάσει, στις βάσεις SiS και Interpol ειναι καταχωρημένοι όσοι έχουν εναντίον τους διεθνή εντάλματα σύλληψης, είναι δηλωμένοι ως εξαφανισμένοι, ύποπτοι για τρομοκρατία κλπ. Δηλαδή πιο ακραίες περιπτώσεις. Τώρα, σε ό, τι αφορά την τοπική βάση δεδομένων της αστυνομίας, δεν ξέρουμε κατα πόσο γίνεται αυτοματοποιημένος έλεγχος όλων των ταξιδιωτών, άσχετα από τη χώρα προέλευσης.

Επίσης, τα ιταλικά διαβατήρια δεν έχουν τέτοιο ειδικό ενσωματωμένο τσιπ, που το σκανάρουν σε ενα ειδικό μηχάνημα, κι εμφανίζονται αυτόματα ολα τα στοιχεία σου; Γιατί σκέφτομαι μήπως ήσουν απλά πολύ άτυχος κι έπεσες σε πιο υποψιασμένο αστυνομικό, ο οποίος σε είδε Έλληνα, και πληκτρολόγησε τα στοιχεία σου (πχ. Ονομα και ημερομηνια γέννησης) στη βάση της ελληνικής αστυνομίας, και μετά σε ρώτησε τα ονόματα των γονιών σου, για να εξακριβώσει οτι εσυ ησουν αυτός που είχε βρει στο σύστημα... Σε ο, τι αφορα αυτό που με ρωτησες, εχω πάρει τη βεβαιωση του ανυποτακτου εξωτερικού.

Είναι η ίδια βεβαιωση που σου δίνουν όταν θέλεις να βγαλεις ελληνικό διαβατήριο ως ανυποτακτος, και βγαίνει σχετικά εύκολα, καθώς τα μόνα δικαιολογητικά που ζητούν τα προξενεία ειναι μια βεβαίωση διαμονής απο το δημο, και μια βεβαίωση σπουδών/εργασίας. Όμως οταν πρόκειται για βεβαιωση ΜΚΕ, εκεί ειναι πιο σοβαρή υπόθεση και ζητούν περισσότερα δικαιολογητικά κλπ. Και λογικό κατ` εμε, καθώς απο τη στιγμη που θα θεωρηθείς επίσημα ΜΚΕ, παυεις να εισαι πλέον ανυποτακτος και εχεις πια μόνιμη αναβολη.

Οποτε, πρακτικά τουλάχιστον, ουσιαστικά ξεμπερδευεις με την υποχρέωση στον Ελληνικό Στρατό. Εγω προσωπικά είμαι πιο καινουργιος στο εξωτερικό, και θέλω ακόμα κάποια χρόνια για να βγω ΜΚΕ. Και παλι, καλά ξεμπερδέματα σου εύχομαι!

Απ ότι έμαθα σε ανανέωση διαβατηρίου ως ανυπότακτος εξωτερικού με το σκανάρισμα ή εισαγωγή των στοιχείων σου βγαίνει και η απαγορέψει εξόδου που δεν περίμενα να έχω και μου κάνει εντύπωση αφού είμαι ανυπότακτος εξωτερικού. Με φοβίζει κατά την έξοδο μου από τη χώρα σε λίγες ημέρες μην έχω πρόβλημα. Έχει κανείς σαν ανυπότακτος εξωτερικού σε ελέγχο αεροδρομίου σταματηθεί και τη συνέβη ακριβώς;

Pariskl

Δημοσίευση από Pariskl »

Καλησπερα παιδια φιλος του επιβληθηκε το προστιμο των 6000 ευρω για ανυποταξία πριν 1 χρονο περιπου και συστηματικα απεφευγε την αστυνομια για προσωπικους λογους(κυριως διαβιωσης). σημερα σε ελεγχο της αστυνομιας πλεον τον εχουν βαλει μεσα τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση
Monimos Anypotaktos

Δημοσίευση από Monimos Anypotaktos »

Pariskl έγραψε:Καλησπερα παιδια φιλος του επιβληθηκε το προστιμο των 6000 ευρω για ανυποταξία πριν 1 χρονο περιπου και συστηματικα απεφευγε την αστυνομια για προσωπικους λογους(κυριως διαβιωσης). σημερα σε ελεγχο της αστυνομιας πλεον τον εχουν βαλει μεσα τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση

Δεν μας λες όλη την ιστορία. Αποκλείεται να τον έχουν βάλει μέσα για το εξαχιλιαρο και την ανυποταξία, εκτός αν εννοείς προσωρινή κράτηση. Το πολύ πολύ να τον κρατήσουν μέσα για λίγες ώρες και να τον αφησουν ελεύθερο ή να δει στρατιωτικό εισαγγελέα για να παρουσιαστεί μετά για θητεία. Αν τον κρατήσουν παραπάνω κάτι άλλο έχει κάνει.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες