thanasakis έγραψε:Αν το κινητρο σου ειναι καθαρα να υπερασπιστεις το εδαφος της Ελλαδας κ μονο... Τι να σου πω. Κανε οτι καταλαβαινεις... Αλλα εγω δεν το θεωρω αρκετο.. Εισαι δωδεκαθειστης να υποθεσω;
αυτο ειπα κ εγω στο φιλο. Δεν ειναι αρκετο.
Λυπάμαι πολύ για τα μνμ.
Πάνω απ`όλα είναι η Ελλάς. Η σημαία μας Κατά το μεγαλύτερο μέρος είναι Το ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ. Γιa Την ελευθερία θα πολεμήσουν Όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Όσοι πάνε να χωρίσουν τους Έλληνες σε καλούς και κακούς είναι προδότες. Τέλος.
Πάνω απ`όλα είναι η Ελλάς. Η σημαία μας Κατά το μεγαλύτερο μέρος είναι Το ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ. Γιa Την ελευθερία θα πολεμήσουν Όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Όσοι πάνε να χωρίσουν τους Έλληνες σε καλούς και κακούς είναι προδότες. Τέλος.
καλησπερα. Το καλυτερο που εχεις να κανεις απο το να λυπασαι, ειναι το να εισαι πιο παρατηρητικος πριν υπερασπιστεις τις αποψεις σου. Αλλο νοημα ειχαν τα λεγομενα αυτα γιατι μαλλον δεν θα διαβασες απο την αρχη την συζητηση και το πνευμα. Εγω δεν λυπαμαι φιλε μου κανεναν. Απλα σεβομαι ολες τις αποψεις. Διαβασε απο την αρχη, αν θες, και θα καταλαβεις τι ειπαμε.
Το γεγονός ότι κάποιοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις έννοιες θρησκεία, έθνος, χώρα και κράτος λέει πολλά για την παιδεία στη χώρα αυτή και σίγουρα δημιουργεί ένα επιπλέον κίνητρο για όσους προσπαθούν να επιτύχουν (επιτέλους) το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.
thanasakis έγραψε:Σε ολους τους εθνικους αγωνες η Εκκλησια ηταν παντα παρων. Κ το πιο απλο η Σημαια μας εχει συμβολο το Σταυρο... Κ σε καθε δημοκρατικη χωρα η πλειοψηφια κυριαρχει κ οχι η μειοψηφια...
Τώρα κινδυνεύουμε να βγούμε και πάλι εκτός θέματος, αλλά η εκκλησία το αντίθετο ακριβώς έκανε καθώς έχει έναν μοναδικό τρόπο να τα βρίσκει με οποιονδήποτε κυβερνά κάθε φορά τον τόπο.
Αν θες να γίνει σχετική συζήτηση ας ανοίξουμε θέμα στο φόρουμ "Ιστορικές αναδρομές". Καλό πάντως είναι (είσαι μικρός και δεν σε παρεξηγώ σε αυτό) να μην έχεις ως μοναδική πηγή την ιστορία που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία, καθώς η εκκλησία δεν έχει διαχωριστεί από το κράτος και έχει φροντίσει για την υστεροφημία της με διάφορες ανακρίβειες (παλαιών πατρών Γερμανός, κρυφό σχολειό κλπ).
thanasakis έγραψε:Οπως ελεγε κ ο μακαριστος Χριστοδουλος ¨πρωτα θα αλλαξουμε εμεις κ μετα ολοι οι αλλοι"...
Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου
Status έγραψε:Επίσης νομίζω ότι πρέπει να διαχωριστούν τα τελευταία ποστ απ το συγκεκριμένο θέμα γιατί έχουμε βγει εκτός θέματος.
thanasakis έγραψε:Αν το κινητρο σου ειναι καθαρα να υπερασπιστεις το εδαφος της Ελλαδας κ μονο... Τι να σου πω. Κανε οτι καταλαβαινεις... Αλλα εγω δεν το θεωρω αρκετο.. Εισαι δωδεκαθειστης να υποθεσω;
αυτο ειπα κ εγω στο φιλο. Δεν ειναι αρκετο.
Λυπάμαι πολύ για τα μνμ.
Πάνω απ`όλα είναι η Ελλάς. Η σημαία μας Κατά το μεγαλύτερο μέρος είναι Το ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ. Γιa Την ελευθερία θα πολεμήσουν Όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Quoted for truth.
Όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος έχουν το αναφέρετω δικαίωμα στο να Πολεμήσουν Για την πατρίδα και τα ίδια συμφέροντα απέναντι στο τη σημαίνει ελευθερία, γιατί φίλτατοι αλλόθρησκοι απέναντι σε έναν κοινό εχθρό δεν υπάρχουν θρησκείες.
Φίλε dn24 και εγώ δεν θεωρώ αρκετά τα δόγματα αλλά δεν απαξίωσα την σκέψη σου και το πατριωτικό σου αίσθημα, αν εσύ δεν θεωρείς αρκετή την μάχη για την ελευθερία τότε λυπάμαι.:)
...
Η αλήθεια θα σε απελευθερώσει αλλά πρώτα θα σε τσατίσει.
Λυπησου κ εσυ... Εμεις θα ειμαστε χαρουμενοι... Η θρησκεια ειναι ενα κινητρο, μια ψυχολογικη στηριξη για τον πολεμο... Να ξερεις επισης πως ο αθεος δεν εχει "φοβω θεου" κ ετσι δεν εχει ορια στη ζωη του... Μπορει να κανει τα παντα. Με ο, τι συνεπαγεται αυτο... Μεχρι κ οι αρχαιοι ελληνες ηταν ενθρησκοι κ οχι αθρησκοι... Πιονια ειστε ολοι.
thanasakis έγραψε:Λυπησου κ εσυ... Εμεις θα ειμαστε χαρουμενοι... Η θρησκεια ειναι ενα κινητρο, μια ψυχολογικη στηριξη για τον πολεμο... Να ξερεις επισης πως ο αθεος δεν εχει "φοβω θεου" κ ετσι δεν εχει ορια στη ζωη του... Μπορει να κανει τα παντα. Με ο, τι συνεπαγεται αυτο... Μεχρι κ οι αρχαιοι ελληνες ηταν ενθρησκοι κ οχι αθρησκοι... Πιονια ειστε ολοι.
Βγάλε την σκούφια σου και βάρα με, τι λέω εγώ και τι λες εσύ;
Εννοείς ότι εγώ είναι δυστυχισμένος και Βρίσκω Χαρά με το να πειράζω χριστιαννούς;get a life.
Η θρησκεία είναι η απόλυτη υποταγή και υποδούλωση του πνεύματος, Χαρακτηριστικά Παραδείγματα, οι συγκεντρώσεις κατά της προβολής της ταινίας "το τελευταίος πειρασμός"
Η θρησκεια ειναι υποδουλωση του πνευματος; Χαχαχα... Ισα ισα που η θρησκεια απελευθερωνει τον ανθρωπο... Η ορθοδοξια δεν σε αναγκαζει να πιστεψεις. Ελευθερος εισαι... Το θεμα ειναι πως εγω τα βραδια κοιμαμαι ησυχος γνωριζοντας πως οταν πεθανω δεν θα εχω προβλημα γιατι υπηρετησα κ υπηρετω με διαφορους τροπους τον Θεο μου κ θα ζησει η ψυχη μου ηρεμα... Αντιθετα εσυ δεν κρατας μια πισινη σε περιπτωση που υπαρχει θεος... Κ αν υπαρχει; Ολη η ζωη ειναι ενα μεγα θαυμα... Ξυπναω 6 ωρα το πρωι κ βλεπω κ το παραμκρο ζουζουνακι να ξεκινα να βρει φαγητο. Λες κ ειναι ανθρωπος... Ξυπναει το πρωι για να εργαστει... Μεχρι κ ο Αινσταιν το ειπε πως "οτι κ να ανακαλυψει η επιστημη παντα θα υπαρχει ενα κενο κ εκει μπαινει ο Θεος"... Ο νευτωνας πιστευε στη θεωρια του Ιθυνοντος Νου (δηλαδη στο οτι Καποια Θεικη Δυναμη, ενα Μυαλο Η' ο Θεος οπως λεμε εμεις οι χριστιανοι), εφτιαξε τον κοσμο τοσο τελειο... Κ ερχονται οι αθεοι κ λενε με καμαρι ειμαι "αθεος"... Που πας ρε Στρακαστρουκα... Εδω ο Αινσταιν κ ο Νευτωνας ηταν ενθρησκοι κ εσυ ενα τιποτα μπροστα τους λες πως εισαι αθεος;
thanasakis έγραψε:Η θρησκεια ειναι υποδουλωση του πνευματος; Χαχαχα... Ισα ισα που η θρησκεια απελευθερωνει τον ανθρωπο... Η ορθοδοξια δεν σε αναγκαζει να πιστεψεις. Ελευθερος εισαι... Το θεμα ειναι πως εγω τα βραδια κοιμαμαι ησυχος γνωριζοντας πως οταν πεθανω δεν θα εχω προβλημα γιατι υπηρετησα κ υπηρετω με διαφορους τροπους τον Θεο μου κ θα ζησει η ψυχη μου ηρεμα... Αντιθετα εσυ δεν κρατας μια πισινη σε περιπτωση που υπαρχει θεος... Κ αν υπαρχει; Ολη η ζωη ειναι ενα μεγα θαυμα... Ξυπναω 6 ωρα το πρωι κ βλεπω κ το παραμκρο ζουζουνακι να ξεκινα να βρει φαγητο. Λες κ ειναι ανθρωπος... Ξυπναει το πρωι για να εργαστει... Μεχρι κ ο Αινσταιν το ειπε πως "οτι κ να ανακαλυψει η επιστημη παντα θα υπαρχει ενα κενο κ εκει μπαινει ο Θεος"... Ο νευτωνας πιστευε στη θεωρια του Ιθυνοντος Νου (δηλαδη στο οτι Καποια Θεικη Δυναμη, ενα Μυαλο Η' ο Θεος οπως λεμε εμεις οι χριστιανοι), εφτιαξε τον κοσμο τοσο τελειο... Κ ερχονται οι αθεοι κ λενε με καμαρι ειμαι "αθεος"... Που πας ρε Στρακαστρουκα... Εδω ο Αινσταιν κ ο Νευτωνας ηταν ενθρησκοι κ εσυ ενα τιποτα μπροστα τους λες πως εισαι αθεος;
Ε, εντάξει τώρα τι να σου πω, αφού κατέληξες στις προσωπικές επιθέσεις δείχνει το επίπεδο σου.
Και δεν είπα με καμάρι ότι είμαι άθεος απλά Υπερασπιστικά Το δικαίωμα μου στην Ανεξιθρησκεία, πράγμα το οποίο εσύ Προσηλυτιστικά Προσπαθείς να μου Καταρρίψεις.
Επειδή δεν πιστεύω στο δικό σου δόγμα λοιπόν δεν θα πει ότι είμαι λιγότερο Ελληνας από εσένα και οποιονδήποτε εσένα που θεωρεί ότι είναι πεφωτισμένος (give me a break).
Τα επιχειρηματα σου παντως ειναι αδιασειστα... Δηλαδη δεν μπορω να τα απορριψω. Δεν ειναι πρωτη φορα ομως. Συνηθως αυτα λεω στους αθεους κ σπανε δεν μπορουν να απαντησουν κ φευγουν... Γραψε τωρα για παραμμυθια της Χαλιμας κ θεωριες του καφενειου. Δεν προσπαθω να σε προσηλυτισω... Μην δημιουργεις θεμα εικει που δεν υπαρχει. Σου ανεφερα τι λενε οι ενθρησκοι επιστημονε. Απο εκει κ περα αφου νομιζεις πως προσφερες περισσοτερα στην Ανθρωποτητα απο τον Αινσταιν μεινε αθεος... Διεσπασες κ εσυ το ατομο εφτιαξες την πυρηνικη. Εγινες μεγας επιστημων. Δεν ειμαι πεφωτισμενος. Λογικος ειμαι κ η λογικη λεει πως υπαρχει Θεος...
Όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος έχουν το αναφέρετω δικαίωμα στο να Πολεμήσουν Για την πατρίδα και τα ίδια συμφέροντα απέναντι στο τη σημαίνει ελευθερία, γιατί φίλτατοι αλλόθρησκοι απέναντι σε έναν κοινό εχθρό δεν υπάρχουν θρησκείες.
Φίλε dn24 και εγώ δεν θεωρώ αρκετά τα δόγματα αλλά δεν απαξίωσα την σκέψη σου και το πατριωτικό σου αίσθημα, αν εσύ δεν θεωρείς αρκετή την μάχη για την ελευθερία τότε λυπάμαι.:)
...
δεν υπαρχει θεμα φιλε μου. Δεν ειναι αρκετο για εμενα. Δεν ξερω εαν αυτο σου αρκει, πως αλλιως να στο πω;
...
δεν υπαρχει θεμα φιλε μου. Δεν ειναι αρκετο για εμενα. Δεν ξερω εαν αυτο σου αρκει, πως αλλιως να στο πω;
Συγγνώμη αλλά για να το λέω λες να μην μου αρκεί; Ο πατριωτισμός δεν έχει να κάνει με την θρησκεία, ούτε αν έχει σταυρό η σημαία ή μια πίτσα. Η ελευθερία και τα ιδανικά μετράνε σαν σύνολο, τώρα τον λόγο που θα Πολεμήσει Ο κάθε ένας αποσκοπεί στο κοινωνικό σύνολο και όχι στο αν θα υπερισχύσει και Ποια Θρησκεία.