Δείκτης Μάζας Σώματος για στρατιωτικούς (2011)
Καλησπερα ειμαι 1,70 και 100 κιλα... Ναι καλα το διαβασατε 100 κιλα! Το θεμα ομως ειναι οτι τα αθληματα τα βγαζω ολα (ακομη και το χιλιαρι με 4,02) Ο ΔΜΣ ειναι πλεον 27 δηλαδη για μενα το οριο ειναι 78 κιλα... Μπορειται να μου πειτε πως μπορω να χασω 22 κιλα σε 12 μηνες; Εχω αρκετο λιπος αλλα και αρκετη μυικη μαζα... Μηπως πρεπει εκτος απο το φαγητο να κοψω και τα βάρη?
Πρεπει να αρχισεις εντατικο τρεξιμο και να πας σιγουρα σε διατροφολογο. Μην ανησυχεις ειδα παιδι που ειχε τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα οπως εσυ. Απλα συμβουλευσου καποιον ειδικο.
IKAROS13 έγραψε:Πρεπει να αρχισεις εντατικο τρεξιμο και να πας σιγουρα σε διατροφολογο. Μην ανησυχεις ειδα παιδι που ειχε τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα οπως εσυ. Απλα συμβουλευσου καποιον ειδικο.
απλα φιλε μου δεν ξερω αν προλαβαινω μεχρι του χρονου... Ειμαι αθλητης του judo αλλα δυστυχως εκτος απο μυες εχω και λιπος...
Μια χαρα προλαβαινεις. Ασε που ακομα δεν εχεις αναπτυχθει τελειως. Απλα πρεπει σιγουρα να απευθυνθεις σε ειδικο.
Καλη τυχη σου ευχομαι.

Σε 4μηνες εχασα 25 κιλα μην ανυσυχεις σε ενα χρονο μπορεις ευκολα να τα χασεις με τρεξιμο καθημερινα και προσοχη στην διατροφη σου
Ρε παιδια κανω γυμναστικη και διαιτα απο τα χριστουγενα εχασα 14 κιλα και το δμς απο 32 τον εφτασα 28,5 αλλα και παλι δεν εφτασα το 27... τι λετε θα τα καταφερω να περασω η θα με κοψουν; Στυα εχω δηλωσει πρωτη. πολλοι μου λενε πως αεροπορια ειναι πιο χαλαρα και μπορει να με περασουν... εσεις τι λετε; Οποιος ξερει κατι ας μου πει γιατι εχω σκασει απο το αγχος μου...
ΘΑΝΟΣ έγραψε:Ρε παιδια κανω γυμναστικη και διαιτα απο τα χριστουγενα εχασα 14 κιλα και το δμς απο 32 τον εφτασα 28,5 αλλα και παλι δεν εφτασα το 27... Τι λετε θα τα καταφερω να περασω η θα με κοψουν; Στυα εχω δηλωσει πρωτη. Πολλοι μου λενε πως αεροπορια ειναι πιο χαλαρα και μπορει να με περασουν... Εσεις τι λετε; Οποιος ξερει κατι ας μου πει γιατι εχω σκασει απο το αγχος μου...
φιλε κουραγιο προσπαθησε μεχρι να πας για τις εξετασεις να γυμναστεις και να κανεις γυμναστικη... Αν θες κατι παρα πολυ μπορεις να το πετυχεις... Εγω περυσι κοπηκα λογω κιλων και μπηκα στο πολυτεχνειο, φετος δεν εκανα τα χαρτια μου για προσωπικους λογους Αλλα του χρονου σε ηλικια 20 ετων θα κανω τα χαρτια μου για ΣΣΕ με το 10% και πιστευω θα περασω αν χασω 25 κιλα... Απο αθληματα και απο βαθμο δεν εχω κανενα προβλημα... Κουραγιο
Το θεμα ειναι πως εχω χασει ηδη 20 κιλα και ειμαι περιπου 5 πανω απο το κανονικο απλα δεν χανω ευκολα λογω κακου μεταβολισμου... ειναι αδικο να σε κοψουν για 4-5 κιλα παραπανω... εσενα για ποσα κιλα παραπανω σε εκοψαν και σε ποια σχολη ειχες δωσει; Το κακο ειναι πως ειμαι ηδη 20 και ειναι η τελευταια φορα που μπορω να κανω χαρτια για αυτο στενοχωριεμαι... ασε ειμαι και εγω στο πολυτεχνειο και περιμενω πως και πως να περασω και να φυγω... δε μου αρεσει καθολου... δηλαδη λες να μην εχω καθολου ελπιδες να με περασουν?
Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ. Αριθμ.59/2010 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με το οποίο μειώθηκε από 1,65 σε 1,60 το απαιτούμενο ελάχιστο ύψος των γυναικών για την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές.
Παράλληλα, με το ίδιο σχέδιο ΠΔ ανακαθορίστηκε ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) των υποψηφίων για μεν τους άνδρες μεταξύ των ορίων 19 - 27, για δε τις γυναίκες εντός των ορίων 18 - 25. ΔΜΣ είναι το πηλίκο του σωματικού βάρους του υποψηφίου ή της υποψηφίας σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα.
Όπως αναφέρεται στην γνωμοδότηση του ΣτΕ, από έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και ειδική μελέτη, προκύπτει ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του σχεδίου ΠΔ η διάκριση ως προς το ύψος μεταξύ των δύο φύλων εξομαλύνεται, κατόπιν και των σχετικών παρατηρήσεων του Συνήγοροι του Πολίτη και διευρύνεται η κλίμακα του ΔΜΣ, προκειμένου «να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μειώσεως των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές».
defencenet
ΘΑΝΟΣ έγραψε:Το θεμα ειναι πως εχω χασει ηδη 20 κιλα και ειμαι περιπου 5 πανω απο το κανονικο απλα δεν χανω ευκολα λογω κακου μεταβολισμου... Ειναι αδικο να σε κοψουν για 4-5 κιλα παραπανω... Εσενα για ποσα κιλα παραπανω σε εκοψαν και σε ποια σχολη ειχες δωσει; Το κακο ειναι πως ειμαι ηδη 20 και ειναι η τελευταια φορα που μπορω να κανω χαρτια για αυτο στενοχωριεμαι... Ασε ειμαι και εγω στο πολυτεχνειο και περιμενω πως και πως να περασω και να φυγω... Δε μου αρεσει καθολου... Δηλαδη λες να μην εχω καθολου ελπιδες να με περασουν;
με εκοψαν για 11 κιλα... Ενταξει ηταν αρκετα τωρα εσυ μπορεις να χασεις μεσα 25 μερες αλλα 3 με 4 κιλα σιγουρα αρκει να ρυθμισεις λιγο τον μεταβολισμο σου... Μην το καθυστερεις αλλο πηγαινε σε διατροφολογο ΤΩΡΑ να σου πει τι να κανεις αυτο το χρονικο διαστημα που εμεινε. Δυστυχως εγω δεν μπορω να σε διαφωτισω στο πως να τα χασεις γιατι ουτε εγω ξερω... Σε διατροφολογο θα παω μετα την εξεταστικη... Ειχα δωσει προκαταρκτικες στην ΣΣΑΣ Για να μην κατεβω αθηνα... Αλλα η πρωτη μου επιλογη ηταν ΣΣΕ. Αν θελεις την Προσωπικη μου εμπειρια ενας φιλος μου που εδινε εκεινη την ημερα μαζι μου και αυτος στην ΣΣΑΣ τον περασαν και ηταν 3,5 κιλα απο το οριο (με ΔΜΣ το 25 σε οριο περυσι). Μην το αφηνεις αλλο... Και προσπαθησε για αλλα 4-5 κιλα ΤΩΡΑ
Παω ηδη σε διατροφολογο αλλα λογω του κακου μεταβολισμου μου δεν θα φτασω κατω απο 27... βεβαια ποτε δεν ξερεις αλλα και ο διατροφολογος μου μου λεει πως θα ειμαι 4 με 5 κιλα παραπανω... το παλευω οσο μπορω και θα δουμε... αρα υπαρχει ελπιδα αφου περασαν και το φιλο σου... ειναι αδικο αυτο το συστυμα με το δμς γιατι τουλαχιστον εγω εχω μεγαλη μυηκη μαζα και δεν χανω ευκολα και νομιζω πως και αλλα παιδια θα ειναι στη θεση μου... μου εχει γινει εφιαλτης ελπιζω να τα καταφερω... εχω προσπαθησει παρα πολυ... βεβαια μου εχουν πει πως αν εχεις δηλωσει πρωτη προτιμηση στυα ειναι πιο ελαστικοι με το δμσ... δεν ξερω ειλικρινα ελπιζω να πανε ολα καλα...
Τι να σου πω φιλε Θάνο... Σου ευχομαι καλη επιτυχια... Οντως ειναι αδικο αυτο με το ΔΜΣ... Εδω εγω ειμαι 20 κιλα πανω και βγαζω τα αθληματα... Τι να πω... Εγω θα προσπαθησω μεχρι του χρονου να τα χασω και να μπω ΣΣΕ... Οσο για την ΣΤΥΑ δεν ξερω πως ειναι. Προσπαθησε μεχρι τελους... Εγω παντως αν ημουν στην θεση σου και πηγαινα στις υγειονομικες και εβλεπα τον γιατρο να παει να με κοψει για 1-2 κιλα θα του ελεγα εκεινη την στιγμη πως αθλουμαι και πως τα βγαζω τα αθληματα Και μπορω να το αποδειξω και οτι με αυτο τον τροπο μου ''κοβει'' τα φτερα.
Με τα κιλα θα ειναι αυστηροι; .
επειδη ειμαι αρκετα παραπανω λεω να μην παω καν να δωσω!
θα κανω καλα;
θα κανω καλα;
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 6
- Επάγγελμα: Στρατιωτικός
το ΙΒΜ μετρανεpolitis έγραψε: Με τα κιλα θα ειναι αυστηροι;
θα κανω καλα;
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
-
- Λοχίας
- Posts in topic: 2
- Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο
- Επάγγελμα: μαθητης
Black_Knight έγραψε:το ΙΒΜ μετρανεpolitis έγραψε: Με τα κιλα θα ειναι αυστηροι;
θα κανω καλα;
ΔΜΣ θες να πεις;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης