Προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο και αν ανατρέξεις κανείς στο φόρουμ θα δει ότι σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις που ακούστηκαν παρόμοιες φήμες ήμουν κατηγορηματικός ότιδεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.
Και αυτή τη φορά δεν το πιστεύω, ωστόσο είναι η μοναδική περίπτωση τα τελευταία 30+ χρόνια που η αύξηση της θητείας συμφέρει την κυβέρνηση για τους εξής λόγους:
Δεν υπάρχουν χρήματα για πρόσληψη νέων ΕΠΟΠ
Αυξάνεται η ανεργία και η αύξηση της θητείας οδηγεί στην ποσοστιαία μείωσή της
Παρόλα αυτά, επαλαμβάνω ότι το θεωρώ πολύ δύσκολο σενάριο.
Παιδιά τον τελευταίο μήνα πολλοί Συμμαθητές Μου (Α' Λυκείου) μου είπαν ότι έλαβαν ένα χαρτί από τη Στρατολογία που έγραφε ότι πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους στο Στρατό. Αυτό συνηθίζεται (γιατί δεν το έχω ξανακούσει) ή γίνεται τώρα και αν γίνεται τώρα μήπως γίνεται για στατιστικούς λόγους σαν μέρος μελέτης για το αν πρέπει ή όχι να αυξηθεί η θητεία; Παίζει να λέω μ@λακί?$, αν ναι συγχωρέστε με!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlexTheGreat την Πέμ Μαρ 04, 2010 1:52 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σιγα και δεν εγινε αυξηση θητειας... Απο το 1996, τοτε με το επεισοδιο στα Ιμια, που ακουσα πρωτη φορα κατι, λενε οτι θα αυξησουν τη θητεια, αλλα ποτε δεν εγινε και μαλλον ποτε δε θα γινει κατι τετοιο. Να γινει 6μηνο η θητεια ναι, αλλα να αυξηθει... ***** , θα πεσει η κυβερνηση ρε αν γινει... Εδω και η ευρωπη προτεινει περαιτερω μειωση θητειας, οχι και αυξηση. Ημαρτον πια! ... Εκτος αν θελοντας να περικοψουν τα εξοδα για τους ΕΠΟΠ εν οψει οικονομικης υφεσης, και αναπληρωσουν τις κενες θεσεις με αυτον τον τροπο... Παντως και ενας γνωστος που παρουσιαστηκε τον περασμενο νοεμβρη, ρωτησε τον αντισυνταγματαρχη στο στρατολογικο γραφειο που ηταν υπηρεσια για τη θητεια είπε ότι αυτά είναι φήμες και δεν πρόκειται να επανέλθει το δωδεκάμηνο η οποιαδηποτε αυξηση θητειας, οποτε...
Αρβιλακια απο καραβαναδες για να τρομαζουνε κοσμο. Ποιος πολιτικος θα παρει το πολιτικο κοστος να αυξηθει η θητεια. Μιλαμε για τουλαχιστον 30000 ψηφους μαυρισμα. Εδω μας διωχνουν με αδειες για να μειωθει το κοστος. Στην τωρινη εσσο που ειμαι εγω στο στρατο ξηρας δωσανε αδεια ορκομωσιας 6 μερες σε ολη την ελλαδα που δεν εχει ξαναγινει. Μην πιστευεται τιποτα. Λογικα οσο περνανε τα χρονια θα μειωνεται η θητεια
Πραπανω χρονικη διαρκεια θητειας=παραπανω κοστος για το κρατος σε εποχη που κοιταει να κοψει απο παντου... Αρα αυξησεις δε θα γινουν ΠΟΤΕ αυτα ειναι ραδιο αρβυλα διαδιδομενα απο καραβαναδες και ΜΟΝΟ, πολιτικη βουληση για κατι τετοιο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να υπαρχει και δε θα υπαρξει ποτε! Να γινει σε λιγο καιρο 6μηνο ο στρατος ειναι πιο πιθανο, οπως λεει και ο παλιος79
Παιδια οπως το βλεπω εγω, μην εχετε τιποτα δεδομενο στους καιρους που ζουμε. Θα μειωσουν τους ΕΠΟΠ κ θα αυξησουν τους κληρωτους. Ενας ΕΠΟΠ κοστιζει 1000?/μηνα κ ενας κληρωτος 8,5?/μηνα, οποτε θα υπαρξει ΜΕΙΩΣΗ του κοστους. Τι πιο απλο να ''ανταλλαξεις'' ΕΠΟΠ με κληρωτους; Απλα δε θα ανανεωσουν τα 2/3 των συμβασεων των ΕΠΟΠ (μη ξεχνατε οτι δεν ειναι μονιμοι για τα πρωτα 7 χρονια, αλλα συμβασιουχοι ορισμενης διαρκειας) κ να κρατησουν το 1/3 των ΕΠΟΠ μονο για τις κρισιμες ειδικοτητες που θελουν συνεχη εκπαιδευση. Υπαρχει σχετικο αρθρο-μελετη στο περιοδικο ''ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ'' που κυκλοφορει κ μιλαει για το σχεδιο 18-18 (θητεια στα 18-διαρκειας 18 μηνων). Οσο αφορα τη σχεση θητειας-ψηφου, δεν εχει αποδειχθει ο καποιος ψηφιζει ενα κομμα επειδη μειωσε τη θητεια. Παιδια, ο καιρος θα δειξει...
paris1810 έγραψε:Παιδια οπως το βλεπω εγω, μην εχετε τιποτα δεδομενο στους καιρους που ζουμε. Θα μειωσουν τους ΕΠΟΠ κ θα αυξησουν τους κληρωτους. Ενας ΕΠΟΠ κοστιζει 1000?/μηνα κ ενας κληρωτος 8,5?/μηνα, οποτε θα υπαρξει ΜΕΙΩΣΗ του κοστους. Τι πιο απλο να ''ανταλλαξεις'' ΕΠΟΠ με κληρωτους; Απλα δε θα ανανεωσουν τα 2/3 των συμβασεων των ΕΠΟΠ (μη ξεχνατε οτι δεν ειναι μονιμοι για τα πρωτα 7 χρονια, αλλα συμβασιουχοι ορισμενης διαρκειας) κ να κρατησουν το 1/3 των ΕΠΟΠ μονο για τις κρισιμες ειδικοτητες που θελουν συνεχη εκπαιδευση. Υπαρχει σχετικο αρθρο-μελετη στο περιοδικο ''ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ'' που κυκλοφορει κ μιλαει για το σχεδιο 18-18 (θητεια στα 18-διαρκειας 18 μηνων). Οσο αφορα τη σχεση θητειας-ψηφου, δεν εχει αποδειχθει ο καποιος ψηφιζει ενα κομμα επειδη μειωσε τη θητεια. Παιδια, ο καιρος θα δειξει...
Έχει βάση η λογική σου. Τώρα που κόβουν έξοδα από παντού μάλλον θα προτιμήσουν κληρωτούς. Πάντως είναι πολύ λίγη η θητεία πια. Ξεφτίλα.12-14 μήνες είναι μια χαρά. Δεν θα πάθουν τίποτα τα παιδιά αν πάνε λίγο παραπάνω. Και αμάν πια με το "πολιτικό κόστος". Ας πάρουμε μια φορά και μια απόφαση αψηφόντας αυτήν την παράμετρο...
Καλά σας έχει περάσει από το μυαλό ότι τα σημερινά "παιδιά" δεν έχουν την πολυτέλεια να φυλάνε το τίποτα επί 9+ μήνες; Κάθε μήνας μέσα στο στρατό είναι αιμορραγία για τα οικονομικά της ελληνικής οικογένειας. Ειδικά στους καιρούς που ζούμε πιθανή αύξηση στη θητεία θα ήταν σοβαρότατο πλήγμα για τις οικογένειες των στρατευμένων που ήδη πλήττονται από τα "νέα μέτρα"... Όσον αφορά τις πιθανότητες να αυξηθεί και πάλι η θητεία, πιστευω ότι είναι μάλλον μηδαμινές σε αυτή τη χρονική συγκυρία, κατά την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει ακόμα τη συνοχή της και να κατευνάσει τις αντιδράσεις του κόσμου.
petrosk έγραψε: Καλά σας έχει περάσει από το μυαλό ότι τα σημερινά "παιδιά" δεν έχουν την πολυτέλεια να φυλάνε το τίποτα επί 9+ μήνες; Κάθε μήνας μέσα στο στρατό είναι αιμορραγία για τα οικονομικά της ελληνικής οικογένειας... (... ) ... Είναι μάλλον μηδαμινές σε αυτή τη χρονική συγκυρία, κατά την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει ακόμα τη συνοχή της και να κατευνάσει τις αντιδράσεις του κόσμου.
Ωραια τα λες, αλλα για να κανω κ λιγο το δικηγορο του διαβολου θα σου πω οτι κ οταν πηγαν οι παππουδες κ οι πατεραδες μας στρατο για 20,25 ή 30 μηνες τα οικονομικα της μεσης οικογενειας ηταν τα ιδια κ χειροτερα. Ειδικα αν σκεφτουμε οτι εκεινη την εποχη οι περισσοτερες οικογενειες ηταν αγροτικες/κτηνοτροφικες, οποτε οταν ελειπε ενας γιος για 2 χρονια ηταν σοβαρη απωλεια για την οικογενεια. Δεν υπηρχαν αλλοδαποι τοτε να εργαστουν στα χωραφια, ουτε λεφτα να τους πληρωσουν. Συμφωνω οτι καμια κυβερνηση εως τωρα δεν εχει αυξησει ποτε τη θητεια. Βλεπουμε οτι η κυβερνηση, καλως ή κακως, παιρνει μετρα που σε αλλες εποχες θα ηταν αιτια εκλογων την επομενη κιολας μερα. Προσπαθουν να μειωσουν τα εξοδα απο παντου κ το σχεδιο αυξημενη θητεια-λιγοτεροι ΕΠΟΠ μειωνει κατακορυφα τις δαπανες του Υπουργειου Εθνκής Αμυνας, οποτε δε θα μου φαινοταν παραξενο εαν το υλοποιησουν. Οπως εχει πει κ καποιος πιο γνωστος απο μενα ''οι ακραιοι καιροι απαιτουν ακραια μετρα''. Νομιζω οτι ολοι συμφωνουμε οτι οι καιροι που ζουμε ειναι τουλαχιστον ακραιοι...