ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής
Καταρχας ευχαριστω για την απαντηση φιλε DYK. Εχω καποιες ενστασεις ομως: Ο θεσμος των ΟΒΑ επανηλθε μαλιστα τον προηγουμενο μηνα υπηρχε αναλογη προκυρηξη, βεβαια δεν γνωριζω εαν υπηρχαν διαφορες απο ΟΒΑ προ 2010 με νυν ΟΒΑ. Ακομη δεν μου απαντησες σε ολα τα ερωτηματα, θα σε παρακαλουσα να ξανα διαβασεις το κειμενο μου.
Σε ποια σημεία ακριβώς δεν σε έχω καλύψει για να σε βοηθήσω περισσότερο φίλε μου;
Απο θητεια μπορεις να δηλωσεις για τα ΟΥΚ ! Γτ μου εχουν πει πως απο ΘΗΤΕΙΑ γεινεται
αντωνης έγραψε:Απο θητεια μπορεις να δηλωσεις για τα ΟΥΚ ! Γτ μου εχουν πει πως απο ΘΗΤΕΙΑ γεινεται
Για εκατομμυριοστή φορά είπαμε ΟΧΙ δεν γίνεται.
Φίλε DYK σε πιάνω αδιάβαστο!
Εδώ και έναν χρόνο μπορούν πάλι έφεδροι να περνάνε από τη ΜΥΚ. Όσοι επιτύχουν παραμένουν ως ΟΒΑ στη μονάδα.
Υπάρχουν ήδη 3 επιτυχόντες νέοι βάτραχοι (2 στο 179 σχολείο και ένας στο 180 που τελείωσε προχθές).
Εδώ και έναν χρόνο μπορούν πάλι έφεδροι να περνάνε από τη ΜΥΚ. Όσοι επιτύχουν παραμένουν ως ΟΒΑ στη μονάδα.
Υπάρχουν ήδη 3 επιτυχόντες νέοι βάτραχοι (2 στο 179 σχολείο και ένας στο 180 που τελείωσε προχθές).
guest έγραψε:Φίλε DYK σε πιάνω αδιάβαστο!
Σχετικά με τους 3 ΟΒΑ που αποφοίτησαν το γνωρίζω και εγώ.
Σε σχετικά πρόσφατο μήνυμα μου είχα αναρτήσει
D.Y.K έγραψε:Οι πρώτοι 2 ΟΒΑ αποφοίτησαν από το Σχολείο Υποβρύχιων Καταστροφών
Εντεκα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού,5 του Στρατού Ξηράς και για πρώτη φορά μετά την εφαρμογή του θεσμού, δύο Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) αποφοίτησαν του 179ου Σχολείου Υποβρύχιων Καταστροφών.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), στο Σκαραμαγκά, παρών ήταν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ που επέδωσε τα πτυχία στους αποφοίτους.
ΠΗΓΗ
Ωστόσο η απορία η δικιά μου είναι ότι αναφέρεις ότι και πάλι εδώ και ένα χρόνο έφεδροι μπορούν να βγάλουν την ΜΥΚ.
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής; Αναφέρεσαι σε ΠΝιτες ή Οπλίτες του ΣΞ;
Μέχρι στιγμής έχουν πάρει και ΠΝίτες και παιδιά από Καταδρομείς!
Ισχυει ο γιος μου ενδιαφέρεται και μιλησα με ΔΥΚ. Το επομενο σχολειο είναι Ιανουαριο 2015. Αυτη την φορα θα παρουν μονο Ναυτες, αλλα περνουν και από όλα τα αλλα Σωματα. Απλα οποιος το σκέφτεται να το σκεφτει 3πλα...100 πανε και 10-15 τελειωνουν...
Καλησπερα και απο εμενα παιδια. Ειμαι 18 και τον Ιανουαριο μπαινω και εγω με την σειρα μου στρατο. Θελω να παω στους ΟΥΚ και με το καλο αμα δω οτι μαρεσει να γινω μονιμος. Εχω ομως μερικους ενδοιασμους γιατι ακουω απο διαφορα στοματα οτι και καλα οσοι ειναι ΟΥΚαδες δν εχουν καθολου ελευθερο χρονο, δν εχουν αδειες στις αργειες και γενικα δν ξερουν τι παει να πει οικογενεια. Οποιος ξερει ας μου απαντησει αν ισχυει αυτο και ποτε ισχυει (Στην απλη θητεια ή στην μονιμοτητα). Ευχαριστω
Δεν πάνε κληρωτοί στα ΟΥΚ εδώ και 10 χρόνια, πόσες φορές θα πρέπει να το γράψουμε;
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 4
Αφτην την στιγμη εγω κανω την θητεια μου στο στρατο πεζικο δν δηλωσα ειδικες δυναμης τιποτα θελω ομως να παω στα ουκ με ποιον τροπο μπορω να το κανω δεν εχω ιδεα για το τι πρεπει να κανω η που πρεπει να περασω μεσω παννεληνιων κλπ
Απο τις πανελληνιες μεσω των στρατιωτικων σχολων(Σμυ οπλα, Ευελπιδων οπλα... Σμυν ναυτικο και Ναυτικων δοκιμων).. Απο θητεια δεν γινεται να πας στα Ο. υ. κ πλεον..tasos1996 έγραψε:Αφτην την στιγμη εγω κανω την θητεια μου στο στρατο πεζικο δν δηλωσα ειδικες δυναμης τιποτα θελω ομως να παω στα ουκ με ποιον τροπο μπορω να το κανω δεν εχω ιδεα για το τι πρεπει να κανω η που πρεπει να περασω μεσω παννεληνιων κλπ
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Ναι το ξερω αφτο μονο εσω παννεληνιων δηλαδη μπορω τροπος εκτος παννελληνιων δεν παιζει;
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Καποιος Να μου πει ρε παιδια αν ξερει
Υπάρχει κι ο τρόπος με την προκήρυξη, με εποπ που έχουν να πάρουν από το 2010 και μάλλον δεν θα ξανα πάρουν κι με οβα που αρχίζουν κι το εφαρμόζουν σιγά σιγά. Αλλά και εκεί θέλει προσόντα δεν είναι πήρα μέρος και μπήκα
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες