ΣΣΕ - Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Αλέξης »

Ναι γίνεται πώς δε γίνεται, ειδικά για ιδιαίτερα μια χαρά, δεδομένου ότι θα χεις πολλά Σ/Κ υπηρεσίες...
Geogett
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Geogett »

Ωραια, γιατι ειναι και αυτο ενα χαρτζηλικι... Ως ασσος εννοεις θα εχω πολλα σα/κα υπηρεσιες.
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από billaras »

Ασχετο με το προβλημα της κοπελιας.
ρε η ΣΣΕ μας εχει στα μαυρα μεσανυχτα... Μονο τα ψυχοτεχνικα εχει τ σαητ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Greek_Army »

Geogett έγραψε: Για μια γυναικα ειναι δυσκολο αυτο το επαγγελμα, αλλα οταν ειναι ονειρο σου και εχεις θεληση και αγαπη γι αυτο το επαγγελμα, θα υποστεις τα παντα, αλλα θα εισαι ευτυχισμενος/η που κανεις αυτο που θελεις πραγματικα.

Δες και αυτό

Καλύτερη στρατιωτική σχολή για γυναίκες
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Πως ειναι δυνατον να δουλευεις το Σ/Κ; Θα εισαι πτωμα, πτωμα απο την κουραση. Και πως ξερεις οτι θελεις στρατιωτικη σχολη αφου δεν εχεις ιδεα απο στρατο, ειναι τελειως διαφορετικο να εισαι μεσα απ το να σου ειπε ενας θειος σου ενας φιλος σου κτλ κτλ... Τελος δεν χρειαζεται ιδιαιτερο να τελειωσεις την ΣΣΕ τα μαθηματα ειναι γελοια, αν αυτο εννοειςΚαλυτερα πηγαινε ΣΥΔ οι συνθηκες στην αεροπορια ειναι παρα πολυ καλες, η νοοτροπια επισης, αδειες θα εχεις συνεχεια μετα τη σχολη, θα σε βαλουν σε γραφειο οπως το 90% των γυναικων, δεν θα κουραζεσαι ιδιαιτερα και οταν μεινεις εγκυος θα παρεις πολυ μεγαλη αδεια, σκεψου ποση ζητηση εχει η ΣΥΔ γι αυτο εχει πανω απο 18000 μορια, σου προσφερει αποκατασταση και καλες συνθηκες, να φανταστεις οτι παλαιοτερα στις σχολες υπαξιωματικων περνουσαν 16 χρονων μετα την Α΄λυκειου και τωρα ειδες που εφτασαν οι βασεις λογω αναγκης...

Geogett
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Geogett »

Σε ευχαριστω πολυ που με πληροφορησες και ειπες την γνωμη σου, το εκτιμω. Σε αυτο μπορει να εχεις και δικιο, θα ειμαι πτωμα για να δουλεψω, απλα εγκυκλοπαιδικα και μονο Ρωτησα, για να εχω μια γενικη αποψη και να κλεισουν οι αποριες μου. Σιγουρα δε ξερω απο στρατο και δεν αντιλεγω με αυτο που λες και ειμαι σιγουρη οτι θελω να μπω σε στρατιωτικη σχολη και οπως ειπες, δεν εχει καμια σχεση με αυτα που πληροφορουμαι απο αλλους, αν δε τα ζησω μεσα στη σχολη και ειμαι ετοιμη... Να σαι καλα. Σας ευχαριστω για τις ενημερωσεις σας...
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Αν τελικα πας ΣΣΕ αν θελεις τη γνωμη μου πηγαινε σωματα, η αν δεν πας σωματα πηγαινε μηχανικο η διαβιβασεις η αεροπορια στρατου, στα αλλα οπλα οι αντρες θα σε παραγκωνισουν και θα φανει στους ανωτερους βαθμους, δεν εχουμε ακομα νοοτροπια Αμερικης, αλλα μην νομιζεις οτι ο αμερικανικος στρατος ειναι προτυπο, υπαρχουν θυματα ξυλοδαρμων βιασμων και γενικοτερα βιας, κατι που στον ΕΣ δεν υπαρχει ουτε για αστειο.Αν πας σωματα να ξερεις πως μπορεις ακαδημαικα να εξελιχθεις πολυ καλα να σπουδασεις τζαμπα πανω στο αντικειμενο σου και να εχεις ατομα γυρω σου που να σε εμπιστευονται

Geogett
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Geogett »

Και παλι σε ευχαριστω για την ενημερωση και την γνωμη σου και θα την λαβω σιγουρα υποψην μου... Αν και δε γνωριζω απο στρατο, απο οτι πληροφορουμαι, σιγουρα ο αμερικανικος στρατος δεν αποτελει προτυπο. Αν και θα δωσω του χρονου παννεληνιες (ηδη σπουδαζω στο παιδαγωγικο και ειμαι στο οριο ηλικιας για στρατιωτικες σχολες) και θα δω τα μορια που θα βγαλω και θα Λαβω υποψην μου τη γνωμη σου. Επειδη, ομως, δε ξερω και θελω πολυ να ενημερωθω, αν μπορεις, το μηχανικο και οι διαβιβασεις αεροποριας στρατου τι περιλαμβανει η εκπαιδευση τους; Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Περιλαμβανει σπουδες στο μετσοβειοπολυτεχνειο η στο πανεπιστημιο Πειραια η στην ΑΣΟΕΕ η στο καποδιστριακο και στο εξωτερικο, προπτυχιακα η μεταπτυχιακα, αναλογα με το οπλο-σωμα και την ειδικοτητα, επισης αναλογα με το οπλο-σωμα ποικιλλει και το ετος σπουδων που θα μπεις. Πχ απο το μηχανικο αν εχεις περασει ολα τα σχολεια του στρατου μπαινεις πολυτεχνειο (πολιτικος μηχανικος με κατατακτηριες) 7ο εξαμηνο (τελευταια 2 χρονια δηλαδη γιατι ειναι 5).

Τωρα για αεροπορια στρατου εκει μαλλον θα πας για ιπταμενη δε ξερω αν και ποσο σου αρεσει αυτο.

Οι διαβιβασεις εχουν την ΣΤΗΑΔ που κανουν μαθημα στο ΕΚΠΑ και λαμβανουν πτυχιο-μεταπτυχιακο ραδιοηλεκτρολογου Α'... Δεν νομιζω να ς ενδιαφερουν αυτα γιατι μαλλον εισαι της θεωρητικης...

Αν ησουν παντως στον Αμερικανικο στρατο με το πτυχιο που θα επαιρνες απο το παιδαγωγικο θα μπορουσες ανετα να γινεις αξιωματικος του στρατου, μαχιμη, γιατι για ''σωματα'' ζητανε συγκεκριμενα ΑΕΙ, πχ γιατρους κτλ

Άβαταρ μέλους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3
Επάγγελμα: ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΟΧΙΑΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ »

roverr24 έγραψε:Περιλαμβανει σπουδες στο μετσοβειοπολυτεχνειο η στο πανεπιστημιο Πειραια η στην ΑΣΟΕΕ η στο καποδιστριακο και στο εξωτερικο, προπτυχιακα η μεταπτυχιακα, αναλογα με το οπλο-σωμα και την ειδικοτητα, επισης αναλογα με το οπλο-σωμα ποικιλλει και το ετος σπουδων που θα μπεις. Πχ απο το μηχανικο αν εχεις περασει ολα τα σχολεια του στρατου μπαινεις πολυτεχνειο (πολιτικος μηχανικος με κατατακτηριες) 7ο εξαμηνο (τελευταια 2 χρονια δηλαδη γιατι ειναι 5).

Τωρα για αεροπορια στρατου εκει μαλλον θα πας για ιπταμενη δε ξερω αν και ποσο σου αρεσει αυτο.

Οι διαβιβασεις εχουν την ΣΤΗΑΔ που κανουν μαθημα στο ΕΚΠΑ και λαμβανουν πτυχιο-μεταπτυχιακο ραδιοηλεκτρολογου Α'... Δεν νομιζω να ς ενδιαφερουν αυτα γιατι μαλλον εισαι της θεωρητικης...

Αν ησουν παντως στον Αμερικανικο στρατο με το πτυχιο που θα επαιρνες απο το παιδαγωγικο θα μπορουσες ανετα να γινεις αξιωματικος του στρατου, μαχιμη, γιατι για ''σωματα'' ζητανε συγκεκριμενα ΑΕΙ, πχ γιατρους κτλ

φιλε αυτο ισχυει και για ατομα που προερχωνται απο σμυ
πχ θελω να παω αεροπορια στρατου απο σμυ θα παρω εκπαιδευση ικαου η ισχυει μονο για αξιωματικους;
Geogett
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Geogett »

Πολυ ενδιαφερον αυτα που μου ειπες και κυριως πολυ ενδιαφερον για το μηχανικο. Σχετικα με την ΣΤΗΑΔ δε πολυ με ενδιαφερει και τοσο, αν και δε το εχω ψαξει, απο οσα μου ειπες, γιατι, ακριβως ημουν της θεωρητικης και δεν εχω τις γνωσεις αυτου του αντικειμενου... Δυστυχως, αν μπω με το καλο και πρωτα ο Θεος στη ΣΣΕ το πτυχιο μου στο παιδαγωγικο κλαδο, δε θα προλαβω να το παρω του χρονου, γιατι θα ειμαι ηδη σε αλλη σχολη. Και πανω σε αυτο το θεμα, μετα τη σχολη (τη ΣΣΕ) θα μπορω να δωσω τα μαθηματα Της σχολης μου, οσα δε περασω τωρα στο τελευταιο ετος; Λογω των διαβασματων για τις πανελληνιες. Ευχαριστω...
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από billaras »

Οπου και να πας θα εχεις μαθηματικα... Ειχα δει τα μαθηματα της ΣΣΕ... Εχει επιλυση διαφορικων εξισωσεων... Και εσεις της θεωρητικης δεν ξερετε καν τι ειναι το διαφορικο και η παραγωγος
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Απο τη ΣΜΥ μπορεις να γινεις πιλοτος και σε ελικοπτερα και σε αεροσκαφη του στρατου ξηρας, δεν σε στελνουν ομως πολυτεχνειο η σε ΑΕΙ αν δεν εισαι αξιωματικος και δεν μπορεις να κανεις και μεταπτυχιακα γιατι η ΣΜΥ δεν ειναι ΑΕΙ

Τη σχολη σου να την ξεχασεις αν μπεις ΣΣΕ, πρεπει υποχρεωτικα να διαγραφεις απο το παιδαγωγικο και ς αυτο σε αναγκαζει το υπουργειο παιδειας και οχι ο στρατος
Geogett
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Geogett »

Οκ. αν ειναι κανω να αυτο που θελω, ας γινει και ετσι... Σε ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες. Καλη επιτυχια και καλο κουραγιο σε οσους θα δωσουν του χρονου και καλα αποτελεσματα για τα φετινα παιδια και να μπουν εκει που θελουν... !
Τεθωρακισμένος
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Τεθωρακισμένος »

Χαιρετώ άπαντες... Θα μπώ κατευθείαν στο θέμα. Είμαι 20 χρονών και απολύθηκα απο τον στρατό πριν έναν μήνα. Θέλω φέτος να ξαναδώσω πανελλήνιες για να μπώ στη ΣΣΕ η στη ΣΜΥ αν δεν τα καταφέρω (κούφια η ώρα) ... Μπορώ να μπώ αφού έχω τελειώσει με τη θητεία μου; Διάβασα στην ιστοσελίδα της ΣΣΕ ότι υπάρχει περιορισμός ηλικίας κάτω απο 21 έτη, αλλα αυτό δε με πιάνει αφου τα 21 τα κλείνω τον Οκτώβριο του 2012.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης