ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις
Στις Ειδικές Δυνάμεις πουλάδα παίρνουν μόνο οι αλεξιπτωτιστές μετά το πέρας των πτώσεων που πρέπει να κάνουν για να την αποκτήσουν ή παίρνουν πχ κ οι καταδρομείς, πεζοναύτες, αμφίβιοι; ... Αν ναί, τι πρέπει να κάνει ο καθένας για να την αποκτήσει;
Το πρωτο ισχυει, μονο οποιος τελειωσει την εκπαιδευση στη σχολη αλεξιπτωτιστων
Μαγκες, καποιος που εχει περασει απο ειδικαι δυναμεις, εγω θα παω συντιμα στρατο και θελω εδ, μπορω να παω δοκιμος ειδ. δυναμεις. αν επιλεξω δοκιμος εδ κανω σιγουρα 6-μηνες παραπανω, απο κει και περα τι γινεται τι επιλογες εχω δηλωνω ΛΟΚ η μακ; Αν παω ΛΟΚ κυριως στερια παω η και νησια; Με τα σχολεια των δοκιμων τι γινεται; Και αλεξιπτωτα ξερω οτι οι δοκιμοι περνανε σιγουρα!
περιμενω απαντηση απο καποιον που ξερει η υπηρετησε ως δοκιμος να μας πει.
ο τολμων νικα.
ο τολμων νικα.
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 10
Για να παω δοκιμος στις ε. Δ τι χρειαζεται; Νομιζω τπτ απλα να εχεις τελειωσει το λυκειο η υπαρχει περιπτωση να μην με παρουν τιθεται τετοι ζητημα; Δηλωνεις μετα ΛΟΚ η ΜΑΚ; Οι δοκιμοι απ οσο ξερω περνανε και αλεξιπτωτα!
Περιμενω ενημερωση απο καποιον δοκιμο των Ε Δ ή γνωστη. Επισης, το να έχεις πτυχιο απο σχολη ΤΕΙ παιζει καποιο ρόλο; Επειδη τελειωνω ενα ΤΕΙ αλλα δεν εχω παρει το πτυχιο, που μπορει να μου χρειαστει αν παω δοκιμος;
\παρατηρηση
Δοκιμος στις Ειδικες Δυναμεις πας ΜΟΝΟ εαν παρουσιαστεις Πεύκο;
Εαν παρω το πτυχιο ΤΕΙ και παω στρατο επιλεξω να παω δοκιμος ΕΔ και περασω τα αθληματα η οτιδηποτε αλλο μπορουν τοτε να μην με επιλεξουν; Αυτο διοτι εχω αφησει τη πρακτικη ασκηση που χρειαζεται για να παρω το πτυχιο, μετα αφου παω στρατο, για να μεινω στη δουλεια. Πρωσοπικη επιλογη... Αλλα εαν ειναι. Να εξασφαλισω τη θεση δοκιμου αλλαζει... !
Καποιος δοκιμος να μας πληροφορησει!
Ο τολμων νικα.
Περιμενω ενημερωση απο καποιον δοκιμο των Ε Δ ή γνωστη. Επισης, το να έχεις πτυχιο απο σχολη ΤΕΙ παιζει καποιο ρόλο; Επειδη τελειωνω ενα ΤΕΙ αλλα δεν εχω παρει το πτυχιο, που μπορει να μου χρειαστει αν παω δοκιμος;
\παρατηρηση
Εαν παρω το πτυχιο ΤΕΙ και παω στρατο επιλεξω να παω δοκιμος ΕΔ και περασω τα αθληματα η οτιδηποτε αλλο μπορουν τοτε να μην με επιλεξουν; Αυτο διοτι εχω αφησει τη πρακτικη ασκηση που χρειαζεται για να παρω το πτυχιο, μετα αφου παω στρατο, για να μεινω στη δουλεια. Πρωσοπικη επιλογη... Αλλα εαν ειναι. Να εξασφαλισω τη θεση δοκιμου αλλαζει... !
Ο τολμων νικα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aggeloscob την Τετ Φεβ 24, 2010 8:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άγγελε οταν παρουσιαστής καλό θα είναι να έχεις μαζί σου οτιδήποτε που να βεβαιώνει οτι έχεις τελειώσει ή φοιτείς κάπου. Όσα περισσότερα χαρτιά έχεις τόσο καλύτερα. Αν έχεις κ δίπλωμα αυτοκινήτου δήλωσέ το. Απλά όλα αυτά θα πρέπει να είναι επικυρωμένα ή απο την αστυνομική διεύθυνση της γειτονιάς σου ή απο κ. Ε. Π.
Τώρα όσον αφορά για ΥΕΑ ειδικών δυνάμεων μου έχουν πεί οτι για να πάς πρέπει να είχες παρουσιαστεί στις ειδικές δυνάμεις κ απο εκεί να είχες δηλώσει ΥΕΑ.
Αλλά υπάρχει περίπτωση (αν μπορείς να επιρεάσεις την κληρωτίδα), απο κάποιο άλλο όπλο πχ ΠΖ να πάς ΥΕΑ ειδικών δυνάμεων.
τώρα ως ΥΕΑ ειδικών δυνάμεων πλήν αλεξηπτωτιστών που σίγουρα κάνουν πτώσεις, δεν νομίζω να κάνουν άλλοι.
Τώρα όσον αφορά για ΥΕΑ ειδικών δυνάμεων μου έχουν πεί οτι για να πάς πρέπει να είχες παρουσιαστεί στις ειδικές δυνάμεις κ απο εκεί να είχες δηλώσει ΥΕΑ.
Αλλά υπάρχει περίπτωση (αν μπορείς να επιρεάσεις την κληρωτίδα), απο κάποιο άλλο όπλο πχ ΠΖ να πάς ΥΕΑ ειδικών δυνάμεων.
τώρα ως ΥΕΑ ειδικών δυνάμεων πλήν αλεξηπτωτιστών που σίγουρα κάνουν πτώσεις, δεν νομίζω να κάνουν άλλοι.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 145
aggeloscob έγραψε:Μαγκες, καποιος που εχει περασει απο ειδικαι δυναμεις, εγω θα παω συντιμα στρατο και θελω εδ, μπορω να παω δοκιμος ειδ. Δυναμεις. Αν επιλεξω δοκιμος εδ κανω σιγουρα 6-μηνες παραπανω, απο κει και περα τι γινεται τι επιλογες εχω δηλωνω ΛΟΚ η μακ; Αν παω ΛΟΚ κυριως στερια παω η και νησια; Με τα σχολεια των δοκιμων τι γινεται; Και αλεξιπτωτα ξερω οτι οι δοκιμοι περνανε σιγουρα!
ο τολμων νικα.
αν πας δόκιμος κάνεις 5 μήνες παραπάνω. ΛΟΚ είναι μόνο στεριά ρεντίνα-νάουσα-δράμα. ΜΑΚ είναι νησιά. Ρόδος-κω-χίο-μυτιλήνη-σάμο και κύπρο
-
- Υποδεκανέας
6-Μηνες μου είπανε απο τη στρατολογία... Το θέμα είναι οτι εγώ πάω Μάιο Η το πιθανότερο Αύγουστο. Απο αυτα που έχω συμπαιράνει τρώς μεγάλη ήττα στις ειδικές αποκ αγγαρείες και βρισίδια... Αλλα αξίζει διοτι και παλιοι πεζικαριοι μου εχουν πει οτι ολο αγγαρείες και σκοπιά κανανε... Στις ειδικές παίρνεις και μόρια! Εγω το σκέφτομαι για δόκιμος γιατι νομίζω ! Οτι είναι καλύτερα γιατι θα είσαι κ ανώτερος Κ θα κάνεις και καλυτερη εκπα'ιδευση και θα βγαίνεις και έξω και θα έχεις και αρκετά μόρια... Το θέμα είναι οτι παίρνεις ρίσκο εαν παρουσιαστείς πεζικό και δηλώσεις Δοκιμος στις ειδικέσ! Με τις σειρές τι γίνεται... Είναι περισσότερες τον αύγουστο απ οτι το μάιο! Η δεν εχει σημασία. Κανείς δόκιμος!
Ακόμα κατι Λοκ ή ΜΑΚ; Και το διαλέγεις η οπου σε στείλουν;
Ακόμα κατι Λοκ ή ΜΑΚ; Και το διαλέγεις η οπου σε στείλουν;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aggeloscob την Τρί Μαρ 02, 2010 1:16 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Στρατηγός
14 μήνες θα κάνεις ως δόκιμος.5 παραπάνω απο την κανονική θητεία. Αν θέλεις τα μόρια και τα λεφτά είναι καλά. Αλλά να ξέρεις ότι έχεις και ευθύνες και χωρίς βύσμα είναι δύσκολο να πας δεα στις ειδικές δυνάμεις
-
- Υποδεκανέας
aggeloscob έγραψε:Για να παω δοκιμος στις ε. Δ τι χρειαζεται; Νομιζω τπτ απλα να εχεις τελειωσει το λυκειο η υπαρχει περιπτωση να μην με παρουν τιθεται τετοι ζητημα; Δηλωνεις μετα ΛΟΚ η ΜΑΚ; Οι δοκιμοι απ οσο ξερω περνανε και αλεξιπτωτα!
\παρατηρηση
Ο τολμων νικα.
ΛΟΚ η ΜΑΚ; Το δηλώνεις μετα η δηλώνεις ειδικές και οπου σε στείλουν! Απο όσο ξέρω πεζοναύτες και αλεξίπτωτα σταματήσανε και πάνε μόνο οι μόνιμοι!
ποσο μεγάλο είναι το ρίσκο εαν δηλώσω ειδικές για δόκιμος και παρουσιαστώ πεζικό... Ολοι μ έχουν πεί οτι περνάς διοτι δεν έχουν άτομα! Κανενας δοκιμος να μας πε'ι!
Άγγελε εγώ παρουσιάστηκα σε ΚΕΝ πεζικού στην Καστοριά, είχα ένδειξη ΥΕΑ και μετα τα αθλητικά κ γραπτά τεστ, ειμαι ΥΕΑ.
Μας μετέφεραν στο Ηράκλειο στη ΣΕΑΠ κ εκεί μας ρώτησαν πόσοι θέλουμε να δηλώσουμε συμετοχή για ΥΕΑ Ειδικών Δυνάμεων κ αν περάσεις τα αθλήματα κ έχεις καλό παρουσιαστηκό, επιλέγεσαι κ πας ΚΕΑΠ δλδ δόκιμος των Ειδικών Δυνάμεων αλλά αυτό γίνεται μετά το πέρας των 4 μηνών εκπαίδευσης στη ΣΕΑΠ κ αφού ορκιστής ως ΔΕΑ.
Πάντως η 2010 Α ΕΣΣΟ έχει πολλούς υποψήφιους που θα λάβουν συμετοχή για ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων. Αυτο έχει σαν αποτέλεσμα να περάσουν "μερικοί"...
Μας μετέφεραν στο Ηράκλειο στη ΣΕΑΠ κ εκεί μας ρώτησαν πόσοι θέλουμε να δηλώσουμε συμετοχή για ΥΕΑ Ειδικών Δυνάμεων κ αν περάσεις τα αθλήματα κ έχεις καλό παρουσιαστηκό, επιλέγεσαι κ πας ΚΕΑΠ δλδ δόκιμος των Ειδικών Δυνάμεων αλλά αυτό γίνεται μετά το πέρας των 4 μηνών εκπαίδευσης στη ΣΕΑΠ κ αφού ορκιστής ως ΔΕΑ.
Πάντως η 2010 Α ΕΣΣΟ έχει πολλούς υποψήφιους που θα λάβουν συμετοχή για ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων. Αυτο έχει σαν αποτέλεσμα να περάσουν "μερικοί"...
Καλησπέρα σε όλους. Παρουσιάζομαι στο ΚΕΜΧ στις 10/5. Στο περιοδεύων είχα δηλώσει ΕΔ, αλλά μου ήρθε για Μηχανικό. Απ'όσο γνωρίζω οταν παρουσιαστώ στο Κέντρο μπορώ εκεί να δηλώσω για τις ΕΔ, αλλά το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να πάω ΥΕΑ ΕΔ ή αν μόνο κάποιος που έχει παρουσιαστεί σε Κέντρο του Πεζικού μπορεί να πάει για ΥΕΑ ΕΔ;
Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ.
-
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 2
- Επικοινωνία:
Για να γίνεις ΥΕΑ ειδικών δυνάμεων πρέπει να παρεμβληθεί βύσμα; Θέλω αλεξιπτωτιστές η αλλιώς ΛΟΚ. Όποιος γνωρίζει ας μου πει.
Γεια σας παιδια... Σημερα πήρα το χαρτί κατάταξης και γράφει οτι παρουσιάζομαι ΚΕΤΘ Αυλώνας, Ειδικες Δυνάμεις ΥΕΑ. Εκει ειναι που πήγαν τους πεζοναύτες; Για να περασω ΥΕΑ πρέπει να κάνω επιδόσεις σε αθλήματα ή γίνεται τυχαία; Παρεπιμπτόντως ειμαι 24 ετών και πάω εξ΄αναβολής λόγω σπουδών... Επίσης έχω πολλές και σημαντικές γνώσεις στρατιωτικής ιστοριας και θεωρητικές της τεχνης του πολέμου λόγω πολλών βιβλιων που εχω γυρω απο αυτα τα θεματα... Αυτα βοηθούν κάπως για την αναδειξη ενος εφέδρου αξιωματικού; Τέλος οι Ειδικές Δυνάμεις δεν έδρευαν ανέκαθεν στο Μεγάλο Πεύκο; Γιατι τωρα Αυλώνα; Οποιος γνωριζει στα ανωτέρω ερωτήματα παρακαλώ ας απαντήσει. Ευχαριστω...
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Μπορείς να διαβάσεις τα χιλιάδες post. Τα forum για αυτό τον λόγο δεν είναι live chat. Για να μπορεί ο καθένας να διαβάζει συζητήσεις και να ενημερώνεται.
-
- Στρατηγός
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ έγραψε:Γεια σας παιδια... Σημερα πήρα το χαρτί κατάταξης και γράφει οτι παρουσιάζομαι ΚΕΤΘ Αυλώνας, Ειδικες Δυνάμεις ΥΕΑ. Εκει ειναι που πήγαν τους πεζοναύτες; Για να περασω ΥΕΑ πρέπει να κάνω επιδόσεις σε αθλήματα ή γίνεται τυχαία; Παρεπιμπτόντως ειμαι 24 ετών και πάω εξ΄αναβολής λόγω σπουδών... Επίσης έχω πολλές και σημαντικές γνώσεις στρατιωτικής ιστοριας και θεωρητικές της τεχνης του πολέμου λόγω πολλών βιβλιων που εχω γυρω απο αυτα τα θεματα... Αυτα βοηθούν κάπως για την αναδειξη ενος εφέδρου αξιωματικού; Τέλος οι Ειδικές Δυνάμεις δεν έδρευαν ανέκαθεν στο Μεγάλο Πεύκο; Γιατι τωρα Αυλώνα; Οποιος γνωριζει στα ανωτέρω ερωτήματα παρακαλώ ας απαντήσει. Ευχαριστω...
1.Aπό την εσσό του φεβρουαρίου μετακινήθηκε το κέντρο εκπαίδευσης των πεζοναυτών από τον βολό στον αυλώνα.
2. Για να περάσεις ΥΕΑ θα περάσεις κάποια αθλήματα
3. Αυτές οι γνώσεις πού έχεις θα βοηθήσουνε τον εαυτό σου και όχι την επιλογή
4. Στο μεγάλο πεύκο παρουσιάζονται καταδρομείς και όχι πεζοναύτες
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες