Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Avatar έγραψε:Αν κάποιος είναι ήδη γραμμένος σε μία σχολή (πρώτο εξάμηνο) και του έρθει χαρτί για να μπει φαντάρος, η σχολή του έχει δώσει χαρτί για να πάρει αναβολή αλλά θέλει να πάει φαντάρος και να κρατήσει τη θέση στη σχολή γίνεται ; Ασχέτως αν θα πηγαίνει στη σχολή η όχι (και στο πρώτο εξάμηνο και μετέπειτα)

Aν μιλάμε για σχολή που δεν έχει απουσίες ναι γίνεται κ απλά χάνεις τα 6μηνα. Αν μιλάμε για σχολή που έχει (πχ θα σου πω για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού που ξέρω, η οποία έχει απουσίες, τότε στις 68 απουσίες σε διαγράφουν).

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Avatar »

Σε ΤΕΙ με υπολογιστές είμαι, απουσίες έχει μόνο στα εργαστήρια και λογικά μόνο εξάμηνα θα χάνω. Άρα δηλαδή θα μου έρθει σίγουρα το χαρτί για να καταταχθώ και αν θέλω δεν παίρνω αναβολή και μπαίνω κανονικά φαντάρος. Ευχαριστώ Εικόνα
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Avatar έγραψε:Σε ΤΕΙ με υπολογιστές είμαι, απουσίες έχει μόνο στα εργαστήρια και λογικά μόνο εξάμηνα θα χάνω. Άρα δηλαδή θα μου έρθει σίγουρα το χαρτί για να καταταχθώ και αν θέλω δεν παίρνω αναβολή και μπαίνω κανονικά φαντάρος. Ευχαριστώ Εικόνα

Ακριβώς, θα χάσεις τα εργαστήρια αλλά όχι όλη την σχολή. Ελπίζω να βοήθησα. Να σαι καλά.

Άβαταρ μέλους
Kalodrei
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Kalodrei »

dn24 έγραψε:
Avatar έγραψε:Αν κάποιος είναι ήδη γραμμένος σε μία σχολή (πρώτο εξάμηνο) και του έρθει χαρτί για να μπει φαντάρος, η σχολή του έχει δώσει χαρτί για να πάρει αναβολή αλλά θέλει να πάει φαντάρος και να κρατήσει τη θέση στη σχολή γίνεται ; Ασχέτως αν θα πηγαίνει στη σχολή η όχι (και στο πρώτο εξάμηνο και μετέπειτα)

Aν μιλάμε για σχολή που δεν έχει απουσίες ναι γίνεται κ απλά χάνεις τα 6μηνα. Αν μιλάμε για σχολή που έχει (πχ θα σου πω για την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού που ξέρω, η οποία έχει απουσίες, τότε στις 68 απουσίες σε διαγράφουν).

δεν Διαγράφεσαι Μένεις Διετής (απορρίπτεσαι Λόγω Απουσιών) Αν Ξανά Μείνεις για Οποιοδήποτε Λόγο (η δεν Ξαναγραφτείς) Διαγράφεσαι.

στις Υπόλοιπες Σχολές Κανείς Αίτηση Για Διακοπή Σπουδών Λόγω Στρατού Και Διακόπτεις Τις Σπουδές Σου, Μετά Συνεχίζεις Κανονικά (χωρίς Να Προσμετράτε Ο Χρόνος Που Έκανες Διακοπή Στον Χρόνο Που σου Δίνουν Για να Τελειώσεις Τις Σπουδές Σου).

Blade with whom I have lived,blade with whom I now die,serve right and justice one last time,seek one last heart of evil,still one last life of pain,cut well old friend,and then farewell
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Kalodrei έγραψε:δεν Διαγράφεσαι Μένεις Διετής (απορρίπτεσαι Λόγω Απουσιών) Αν Ξανά Μείνεις για Οποιοδήποτε Λόγο (η δεν Ξαναγραφτείς) Διαγράφεσαι.

Προβλέπεται ότι έκαστος σπουδαστής δικαιούται να φοιτήσει στο ίδιο εξάμηνο δύο Ακαδημαϊκά έτη. Σε περίπτωση αποτυχίας δύο φορές από 68 απουσίες (όπως προανέφερα) έκαστος/6μηνο διαγράφεται. Σωστή διόρθωση γιατί δεν θεώρησα σκόπιμο να το εξηγήσω με ακρίβεια, πως στην ΑΕΝ τίθεται θέμα διαγραφής σε σχέση με άλλες σχολές. Τώρα λεπτομέρειες δεν ξέρω αν ενδιέφεραν τον χρήστη, το γενικό νόημα ήθελα να μεταδόσω, αυτός είναι ο νόμος βάση του ΦΕΚ Β 1393/14-11-2000.

antonis_wrx
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από antonis_wrx »

Καλησπέρα,

αν Κάποιος πάρει αναβολή μέχρι τα 31 για διδακτορικό αλλά για κάποιον λόγο δεν το ολοκληρώσει, πρέπει να διακόψει την αναβολή; Στο τέλος της αναβολής δεν Θα έχει κάποιο πτυχίο να παρουσιάσει.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 147

Δημοσίευση από Greek_Army »

Αν δεν έχει τελειώσει θα θεωρηθεί ότι έχει κάνει κακή χρήση αναβολής , η διακοπή είναι δικό του θέμα, η στρατολογία δεν τα κοιτάει αυτά.
θυμ

Δημοσίευση από θυμ »

Γεια σας μου ήρθε το χαρτι Για να καταταγω στις 21/1 στο πυροβολικο στη θηβα! Ομως εγω ειμαι φοιτητης πρωτο εξαμηνο και το ερώτημα είναι αν μπορω να παρω αναβολη ενω ηρθε το χαρτι; Παρακαλω απαντηστε το συντομότερο δυνατό! Ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 147

Δημοσίευση από Greek_Army »

Έχει απαντηθεί η απορία σου σε παλαιότερες αναρτήσεις.
Στέλιος

Δημοσίευση από Στέλιος »

Καλησπέρα,Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση. Τον Ιούλιο έκλεισα τα 30. Στις 31.12.2012 έληξε η αναβολή μου. Είμαι στην ΕΣΣΟ Μαρτίου του Πεζικού. Θα μπορούσα να πάρω αναβολή μέχρι τις 31.12.2013; Γράφω τη διατριβή μου και δεν προλαβαίνω να τελειώσω μέχρι τον Μάρτιο. Επίσης, υπάρχουν κοινωνικοί λόγοι (ο πατέρας μου είναι άνεργος και καρδιοπαθής - εγώ είμαι ο δευτερότοκος στην οικογένεια).

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Στέλιος έγραψε:Καλησπέρα,Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση. Τον Ιούλιο έκλεισα τα 30. Στις 31.12.2012 έληξε η αναβολή μου. Είμαι στην ΕΣΣΟ Μαρτίου του Πεζικού. Θα μπορούσα να πάρω αναβολή μέχρι τις 31.12.2013; Γράφω τη διατριβή μου και δεν προλαβαίνω να τελειώσω μέχρι τον Μάρτιο. Επίσης, υπάρχουν κοινωνικοί λόγοι (ο πατέρας μου είναι άνεργος και καρδιοπαθής - εγώ είμαι ο δευτερότοκος στην οικογένεια).

Διάρκεια αναβολής ->ανεφέρεται που κ πώς γίνεται η κατάθεση των δικαιολογητικών.

Λοιπές αιτίες αναβολής στράτευσης

για κοινωνικούς λόγους (χορηγείται μόνον μια φορά), όπου στην αίτηση θα πρέπει να επισυναφθούν επίσημα έγγραφα που να αποδεικνύουν τους λόγους αυτούς

George_K

Δημοσίευση από George_K »

Γεια σας και από εμένα. Είμαι 24 χρονών και είχα αναβολή λόγω ΙΕΚ μέχρι τέλος του 2012. Έχω κάνει αίτηση και με έχουν δεχθεί στο Napier University του Εδιμβούργου. Κοίταξα στο Ιντερνετ και η ημερομηνία κατάταξής μου είναι το Μάρτιο αλλά τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο ξεκινούν τον Σεπτέμβριο οπότε δεν προλαβαίνω. Πήρα τηλέφωνο στη στρατολογία και μου είπαν οτι για να πάρω αναβολή πρέπει να είμαι εγγεγραμμένος στο Πανεπιστήμιο. Οπότε επικοινώνησα με το πανεπιστήμιο και μου είπαν οτι η εγγραφή πριν τον Σεπτέμβριο δεν είναι δυνατή και μου έστειλαν ένα έγγραφο που λέει ότι με έχουν δεχθεί και οτι έχω θεση στο πανεπιστήμιο για τον Σεπτέμβριο του 2013. Είναι αρκετό αυτό το χαρτί. Τι άλλο μπορώ να κάνω αν όχι ; Ευχαριστώ.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

George_K έγραψε:Πήρα τηλέφωνο στη στρατολογία και μου είπαν οτι για να πάρω αναβολή πρέπει να είμαι εγγεγραμμένος στο Πανεπιστήμιο. Οπότε επικοινώνησα με το πανεπιστήμιο και μου είπαν οτι η εγγραφή πριν τον Σεπτέμβριο δεν είναι δυνατή και μου έστειλαν ένα έγγραφο που λέει ότι με έχουν δεχθεί και οτι έχω θεση στο πανεπιστήμιο για τον Σεπτέμβριο του 2013. Είναι αρκετό αυτό το χαρτί. Τι άλλο μπορώ να κάνω αν όχι ; Ευχαριστώ.

Γειά σου και εσένα Γιώργο.

Λοιπόν φίλε μας. Έχουμε και λέμε. Μπορείς να πάρεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους, με 6μηνη διάρκεια αυτής (όταν ανακοινωθεί η κατάταξη της ΕΣΣΟ σου θα κινηθείς κατ'αυτό τον τρόπο). Θα πας στην αρμόδια στρατιωτική επιτροπή χαρτί από ψυχίατρο δημόσιο η ιδιώτη (μερικές επιτροπές δεν τα υπολογίζουν καν, άλλες κοιτάνε χαρτιά, οπότε απαραίτητο είναι να έχεις) με γνωμάτευση ότι πρέπει να πάρεις αναβολή πχ επειδή έχεις αγχώδης διαταραχή.

Θα τους ζητήσεις εκεί 6μηνη αναβολή,θα τους πεις την αλήθεια και πως είσαι αρκετά πιεσμένος από αυτό, ενδεχομένως κατά την κρίση σου αν θες μπορείς να τους πεις ότι είσαι πιεσμένος και από άλλους παράγοντες αυτή την περίοδο και μόνο.

Την αναβολή θα την πάρεις μην σε ανησυχεί αυτό. Στην συνέχεια τον Σεπτέμβριο μπορείς κανονικά να εγγραφείς στο πανεπιστήμιο, και με το πέρας της αναβολής σου για ψυχολογικούς λόγους, θα ζητήσεις αναβολή για λόγους σπουδών.

Ευχαριστώ.

George_K

Δημοσίευση από George_K »

Δηλαδή θα πρέπει να καταταχθώ πρώτα η μπορώ να την κάνω αυτή τη διαδικασία και στη στρατολογία; Ευχαριστώ
kwztas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από kwztas »

Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια ερώτηση: Την αναβολή στράτευσης λόγο σπουδών μπορεί κανείς να την πάρει καταθέτοντας την βεβαίωση φοίτησης σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών ή είναι υποχρεωμένος να την καταθέσει σε στρατολογικό γραφείο; Παρατήρησα βέβαια στο θέμα /forum/forum_posts.asp?TID=574 την απάντηση του dn24
dn24 έγραψε:

Τα δικαιολογητικα που απαιτουνται ειναι:
Αιτηση (διατιθεται στα στρατολογικα γραφεια η στα ΚΕΠ),
Προσφατο πιστοποιητικο σπουδων για στρατολογικη χρηση απο τη Γραμματεια της σχολης σου, που να εχει εκδοθει κατα το τρεχον ακαδημαϊκο ετος.
Αποδεικτικο ταυτοτητας προσωπου (αστυνομικη ταυτοτητα ή διαβατηριο). Οτιδηποτε αλλο, στην διαθεση σου φιλε μου.

Αλλά έχω μείνει με την απορία. Επίσης, έχοντας τα παραπάνω δικαιολογητικά, πρέπει να ακολουθήσει καμιά παραπάνω διαδικασία για την έκδοση της αναβολής;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες