Επάγγελμα Security : Γενικές Πληροφορίες

Οτιδήποτε δεν ανήκει στις υπόλοιπες συζητήσεις
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Kourtembeu
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Kourtembeu »

aris 1943 έγραψε:IEK ειχα παει και γω για σεκιουριτη και στον δευτερο μηνα εφυγα μια μουφα για μενα τελειως... Μετα πηγα σχολη σωματοφυλακης κατι το τελειως διαφορετικο και τωρα εχω πιασει μια καλη δουλιτσα και δεν εκατσα και 2 ολοκληρα χορνια ΙΕΚ να φαω τσαμπα το χρονο μου...

Συγνώμη αλλά επειδή δεν κατάλαβα αλλά και δεν έχω ακούσει και κάτι σχετικό... Ποια είναι αυτή η σχολή Σωματοφυλακής; Εικόνα

antonis

Δημοσίευση από antonis »

Γεια σου φιλε μου. μπορω να εχω και εργω αυτες τις περιβοητες ερωτησεις-απαντησεισ?
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 117

Δημοσίευση από mr.Vox »

Για να κρατάμε ζωντανό το νήμα, εδώ τα αποτελέσματα των τελευταίων Εξετάσεων.

http://www.eoppep.gr/index.php/el/securityexams/examsresults

Εικόνα

ΕΛΛΑΣ

Δημοσίευση από ΕΛΛΑΣ »

Καλησπέρα παιδιά. Επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι, ποια η διαφορά της διετούς φοίτησης στην ειδικότητα 'Στέλεχος Ασφάλειας Υπηρεσιών και Υποδομών' του ενός εξαμήνου 'Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας' Επιπέδου 1 (Μεταγυμνασιακό) και από τις 105 ώρες που γίνονται για 'Προσωπικό Ασφαλείας'; Ποιο από τα παραπάνω με τη πιστοποίηση του φυσικά ισχύει για τις προκηρύξεις του δημοσίου;

Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

Με το διετούς διάρκειας φοίτησης στα ΙΕΚ και αφού έχεις πάρει την πιστοποίηση συμετέχεις σε διαγωνισμούς του Δημοσίου εφόσον έχουν βγει προκηρύξεις. Στην περίπτωση αυτή Λαμβάνετε υπόψη στα κύρια προσόντα. Αναφέρομαι εξυπακούεται για φυλακτικό προσωπικό.Με το 105 ωρών και αφού πάρεις την πιστοποίηση μπορείς να εργασθείς σε Ιδιωτικές Εταιρείες security. Ενοείται ότι την καταθέτεις μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά στην αστυνομία για να βγάλεις την άδεια.

Δεν παίρνεις όμως μόρια σε προκηρύξεις του δημοσίου και δεν λαμβάνετε υπόψη.

Άβαταρ μέλους
Τακης1991
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Τακης1991 »

Η διετης φοιτηση σε ΙΕΚ σου δινει την Δυνατοτητα να συμετεχεις σε Διαγωνισμους του Δημοσιου. Οταν αποφοιτησεις και περασεις την πιστοποιηση θα εχεις Επιπεδο σπουδων 5- Μεταλυκειακο (οπως ολα τα Διετη ΙΕΚ)

Η εξαμηνη σε ΙΕΚ και η ταχυριθμη (105 ωρων) σε ΚΕΚ φοιτηση, εφοσον αποφοιτησεις και παρεις την πιστοποιηση θα εχεις Επιπεδο σπουδων 3-Μεταγυμνασιακο, σε αυτην την περιπτωση Δεν μπορεις να συμετεχεις σε Διαγωνισμους Δημοσιου για αυτην την ειδικοτητα, Παρα μονο την Αδεια για ασκηση επαγγελματος σε Ιδιωτικη Εταιρια.

Υποψην οτι μπορεις να πας σε ΚΕΚ και με το περας των σπουδων να πας σε ΙΕΚ και να κανεις 3 εξαμηνα αντι για 4.
Άβαταρ μέλους
OLD GUARD
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από OLD GUARD »

Καλησπέρα σε όλους,

Ήμουν σεκιούριτυ περίπου 6 χρόνια αλλά σταμάτησα και η άδεια μου έληξε το 2009, θα 'ηθελα να ρωτήσω αν είναι υποχρεωτικό να παρακολουθήσω μαθήματα για να ανανεώσω την άδεια; Γενικά αν μπορεί κάποιος να μου δώσει πληροφορίες γιατι λείπω καιρό απο τον κλάδο και έχω χάσει την επαφή.

Ευχαριστώ.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Τακης1991
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Ολοι οσοι Δεν εχουν Αδεια ή Ειχαν παλια, πρεπει να δωσουν εξετασεις και να παρουν πιστοποιηση. Επισης, οσοι εχουν εν ενεργεια Αδεια χωρις Πιστοποιηση πρεπει να δωσουν εξετασεις, διοτι η ισχυς των παλιων αδειων ειναι μεχρι των οκτωβριο του τρεχοντος ετους (Ασχετως αν η αδεια τους ληγει σε 2-3 χρονια).
kk28

Δημοσίευση από kk28 »

Τακης1991 έγραψε:Ολοι οσοι Δεν εχουν Αδεια ή Ειχαν παλια, πρεπει να δωσουν εξετασεις και να παρουν πιστοποιηση. Επισης, οσοι εχουν εν ενεργεια Αδεια χωρις Πιστοποιηση πρεπει να δωσουν εξετασεις, διοτι η ισχυς των παλιων αδειων ειναι μεχρι των οκτωβριο του τρεχοντος ετους (Ασχετως αν η αδεια τους ληγει σε 2-3 χρονια) .

Που το αναφέρει αυτό αρχηγέ; ΦΕΚ, υπουργική απόφαση, είναι πολύ σοβαρό αυτό που γράφεις και σίγουρα πολλοί δεν το γνωρίζουν.

Άβαταρ μέλους
olympus
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από olympus »

Η Πίο τεμπέλικοι και πιο σκοπετοδουλεια είναι που με την κρίση σε έχουν σαν γλάστρα για δώδεκα ώρες όρθιο χωρίς να υπολογίζουν τα θέλω σου. Την έκανα και ξέρω. Μόνο σε πρεσβείες αξίζει. Και αν
kk28

Δημοσίευση από kk28 »

olympus έγραψε:Η Πίο τεμπέλικοι και πιο σκοπετοδουλεια είναι που με την κρίση σε έχουν σαν γλάστρα για δώδεκα ώρες όρθιο χωρίς να υπολογίζουν τα θέλω σου. Την έκανα και ξέρω. Μόνο σε πρεσβείες αξίζει. Και αν
Εσύ κάτσε άνεργος δεν πειράζει.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Τακης1991
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Ενταξει Αν πιστευεις Πως ΟΛΟΙ ειναι Γλάστρες και τεμπεληδες ξανασκεψου αυτον που δουλευει ως προσωπικο ασφαλειας σε νοσοκομειο και βλεπει καθε μερα εκατονταδες περιστατικα και πρεπει να ανταπεξελθει με Ανθρωπους που θρηνουν συγγενεις ή Αυτον που ειναι σε Λιμενες-Αερολιμενες και χειρίζεται Μηχανημα X-ray και εχει ευθύνη για το τι θα περασει ή οχι, γιατι αυτος πρεπει να παρατηρησει αν υπαρχει κατι υποπτο δεν στο λεει το μηχανημα ! Χρηματαποστολες επισης πολυ ενδιαφερων. Επισης Περιπολια στην Αττικη οδο με Περιπολικο δεν θα σε χαλαγε καθολου πιστευω.

Αρα λοιπον,12 ωρες ορθιος σε σουπερ μαρκετ και να φτιαχνεις και τα ραφια και να σε κραζει και το αφεντικο ειναι κατι που το επιτρεπει ο υπαλληλος στον εαυτο του, οταν αυτος ειναι τεμπελης και απλα θελει τα ενσημα και ενα μηνιατικο και δεν ειναι ουτε στο ελαχιστο επαγγελματιας, ή μπορει να ειναι και ατυχος.

Αρα διαφωνουμε στο σκατοδουλεια και κυριως διαφωνουμε στο Γλαστρα.
Άβαταρ μέλους
mr.Vox
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από mr.Vox »

kk28 έγραψε:
Τακης1991 έγραψε:Ολοι οσοι Δεν εχουν Αδεια ή Ειχαν παλια, πρεπει να δωσουν εξετασεις και να παρουν πιστοποιηση. Επισης, οσοι εχουν εν ενεργεια Αδεια χωρις Πιστοποιηση πρεπει να δωσουν εξετασεις, διοτι η ισχυς των παλιων αδειων ειναι μεχρι των οκτωβριο του τρεχοντος ετους (Ασχετως αν η αδεια τους ληγει σε 2-3 χρονια) .

Που το αναφέρει αυτό αρχηγέ; ΦΕΚ, υπουργική απόφαση, είναι πολύ σοβαρό αυτό που γράφεις και σίγουρα πολλοί δεν το γνωρίζουν.

Εδώ έχει το τι χρειάζεται και μπορείς να βρεις και τα ΦΕΚ αν θες.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3937&Itemid=646&lang =

kk28

Δημοσίευση από kk28 »

mr.Vox έγραψε:
kk28 έγραψε:
Τακης1991 έγραψε:Ολοι οσοι Δεν εχουν Αδεια ή Ειχαν παλια, πρεπει να δωσουν εξετασεις και να παρουν πιστοποιηση.Επισης, οσοι εχουν εν ενεργεια Αδεια χωρις Πιστοποιηση πρεπει να δωσουν εξετασεις, διοτι η ισχυς των παλιων αδειων ειναι μεχρι των οκτωβριο του τρεχοντος ετους (Ασχετως αν η αδεια τους ληγει σε 2-3 χρονια) .

Εδώ έχει το τι χρειάζεται και μπορείς να βρεις και τα ΦΕΚ αν θες.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3937&Itemid=646&lang =

Εκεί δεν αναφέρει κάτι πως δεν μπορούν να δουλέψουν όσοι δεν έχουν πιστοποίηση ή πως λήγουν οι άδειες, για αυτό ρώτησα.

Τακης1991 έγραψε:Ενταξει Αν πιστευεις Πως ΟΛΟΙ ειναι Γλάστρες και τεμπεληδες ξανασκεψου αυτον που δουλευει ως προσωπικο ασφαλειας σε νοσοκομειο και βλεπει καθε μερα εκατονταδες περιστατικα και πρεπει να ανταπεξελθει με Ανθρωπους που θρηνουν συγγενεις ή Αυτον που ειναι σε Λιμενες-Αερολιμενες και χειρίζεται Μηχανημα X-ray και εχει ευθύνη για το τι θα περασει ή οχι, γιατι αυτος πρεπει να παρατηρησει αν υπαρχει κατι υποπτο δεν στο λεει το μηχανημα ! Χρηματαποστολες επισης πολυ ενδιαφερων. Επισης Περιπολια στην Αττικη οδο με Περιπολικο δεν θα σε χαλαγε καθολου πιστευω.

Αρα λοιπον,12 ωρες ορθιος σε σουπερ μαρκετ και να φτιαχνεις και τα ραφια και να σε κραζει και το αφεντικο ειναι κατι που το επιτρεπει ο υπαλληλος στον εαυτο του, οταν αυτος ειναι τεμπελης και απλα θελει τα ενσημα και ενα μηνιατικο και δεν ειναι ουτε στο ελαχιστο επαγγελματιας, ή μπορει να ειναι και ατυχος.

Αρα διαφωνουμε στο σκατοδουλεια και κυριως διαφωνουμε στο Γλαστρα.

Άστο δεν γνωρίζει ο τύπος, ας πάει σε μια εφημερία ενός νοσοκομείου να δει τι περνάνε και τι ακούνε τα παιδιά.

Αχιλλεας

Δημοσίευση από Αχιλλεας »

Καλησπερα παιδια!Για οσους θελουν να δωσουν εξετασεις για security. Θα πρεπει να κανουν τα χαρτια τους μεχρι 1η Ιουνιου για να δωσουν περιπου τελη Ιουνιου. Απο κει και μετα παμε για τελη Σεπτεμβριου και τελη Δεκεμβριου.

Οι ερωτησεις ειναι σχετικα ευκολες αν καποιος εχει την εμπειρια. Για οσους δεν εχουν δουλεψει, θα πρεπει να κανουν μαθηματα και να δωσουν βαση στα σεμιναρια και στα προφορικα. Θα τους βοηθησει σε μεγαλο βαθμο!

Τα θεματα που πεφτουν πλεον, ειναι πιο απλα απο προηγουμενες εξεταστικες και βοηθουν αρκετα!

Εγω θα δωσω τελη Ιουνιου και μαθηματα αρχιζω απο την Τεταρτη.(3μερες σεμιναρια απο 5 ωρες το καθενα και 1μερα προετοιμασια εξετασεων)

Οι συναδερφοι μου, που εδωσαν τις τρεις προηγουμενες εξετασεις, τα θεματα που επεσαν ηταν παρα πολυ απλα, ο χαμηλοτερος βαθμος που πηρε συναδερφος ηταν 15.

Βεβαια αυτο εξαρταται και απ'το κατα ποσο εχει διαβασει ο καθενας. Παντως αυτο που εχω δει μεχρι τωρα ειναι οτι με 1 ωρα διαβασμα την μερα εχει πεταξει την υλη ανετα σε μια εβδομαδα, αν κανεις και μια επαναληψη αλλη μια εβδομαδα εισαι ετοιμος.

Η βαθμολογια παει ος εξης: Οι ερωτησεις ειναι συνολικα 14 (γραπτες) και εχουμε απο την 1-5 ερωτηση 5 βαθμους ανα ερωτηση, απο την 6-11 ερωτηση 7 βαθμους ανα ερωτηση και απο την 12-14 ερωτηση εχουμε 11 βαθμους ανα ερωτηση. Το συνολο της βαθμολογιας διαιρειται με το 5.

Με λιγα λογια, αν καποιος γραψει σωστα τις 5 πρωτες.5 ερωτησεις χ 5 βαθμους=25. Στην συνεχεια οι επομενες 6 να τις βαλουμε οτι γραψαμε μετρια, πχ 4 βαθμους οποτε 6 ερωτησεις χ 4 βαθμους=24. Και τελος οι τρεις τελευταιες ας πουμε οτι κι εκει πιανουμε απο 6 βαθμους, οποτε 3 ερωτησεις χ 6 βαθμους=18. Τωρα τα προσθετουμε ολα, δηλ.25+24+18=67 Το αποτελεσμα 67 το διαιρουμε με το 5 οποτε 67/5=13,4 Το συνολο στα γραπτα βγαινει 13,4 σου δινουν και την μιση μοναδα για την στρογγυλοποιηση οποτε το 13,4 αυτοματος γινεται 14.

Στην συνεχεια εχουμε και την προφορικη εξεταση. Εκει βοηθανε αρκετα θα ελεγα. Ας πουμε οτι απο τις 5 ερωτησεις που θα μας κανουν απαντησουμε σωστα τις 3 με 4 ερωτησεις, ειμαστε και καθαροι, δεν το παιζουμε και ξερολες και μαγκες, με λιγα λογια δειξουμε εναν καλο και υπευθυνο χαρακτηρα τοτε το λιγοτερο που θα σου βαλουν θα ειναι το 15. Οποτε παιρνουμε το 14 απο τα γραπτα και το προσθετουμε με το 15 προφορικα, τοτε βγαινει το συνολο:14+15=29 Τα διαιρουμε δια 2 (γραπτα+προφορικα) δηλαδη 29/2=14,5. Οσυνολικος βαθμος σου θα ειναι 14,5 βαλε και την μιση μοναδα της στρογγυλοποιησης, οποτε θα παρεις το χαρτι με μεσο ορο 15.

Αυτα τα εγραψα για οσους εχουν αποριες και θελουν να μαθουν την διαδικασια των εξετασεων.

Αυτες της αποριες ειχα κι εγω και επειδη της εμαθα, ειπα να της γραψω για οσους ενδιαφεροντε.

Οτι αλλο θελετε εδω ειμαστε!Εικόνα

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης