Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)
Ρε παιδιά λογικό να μπουν πρώτα η οβα που έχουν προιπηρεσια βάρβατη... Πιστεύω θα μείνουν θέσεις και για πολίτες η πιο εξιδικευμενες
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 88
Καλησπέρα. Κάποιος με 450 μόρια να δηλώσει αεροπορία στρατού ή το θεωρείτε πολυ επίφοβο;(Υποθετική Ερώτηση βέβαια καθώς δεν ειναι σίγουρες οι θέσεις, τα μόρια). Αναφέρομαι στην ειδικότητα που ζητάει μονο απολυτήριο λυκείου.
-
- Αντιστράτηγος
- Posts in topic: 887
Ελεανα,
Εχεις αρκετα καλα μορια, οποτε σιγουρα εχεις και αρκετες πιθανοτητες, μιας που αν μεινουν ιδιες οι ειδικοτητες (αυτο θα γινει) τοτε οι βασεις ενδεχεται να ειναι στα ιδια με το 2009, μιας που θα κοντραρονται μονο με Απολ. Λυκειου, ξενες γλωσσες και θητεια στις ειδικοτητες που ζηταει μονο απολ. Λυκειου.
Εχεις αρκετα καλα μορια, οποτε σιγουρα εχεις και αρκετες πιθανοτητες, μιας που αν μεινουν ιδιες οι ειδικοτητες (αυτο θα γινει) τοτε οι βασεις ενδεχεται να ειναι στα ιδια με το 2009, μιας που θα κοντραρονται μονο με Απολ. Λυκειου, ξενες γλωσσες και θητεια στις ειδικοτητες που ζηταει μονο απολ. Λυκειου.
- re pate kala re
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 122
Sven1926 έγραψε:Καλησπέρα σας, Μια ερωτηση οσοι εμεις που ειμαστε ακομα φοιτητες σε αει αλλα μας μενει μονο πρακτικη πτυχιακη έχουμε δικαιωμα να κανουμε αιτηση για ειδικοτητα που θελει πτυχιο ή πρεπει να εχουμε τελειωσει τελειως την σχολη για να κανουμε αιτηση γιατι ειδα που λετε για αυτους των ΙΕΚ οτι χωρις το χαρτι παιρνουν 350 μορια ισχύει και για εμας απτα ΑΕΙ οτι χωρις το χαρτι μπορουμε να κανουμε αιτηση με λιγοτερα μορια;
αρχικά ωντας και εγώ σπουδαστής στο πτυχίο έχω μια απορία σε ποιο ΑΕΙ είσαι που ζητάει υποχρεωτική πρακτική και πτυχιακή, εγώ είμαι σε ΤΕΙ και τα ζητάει αυτά γιατρό σε ρωτάω καθαρά πληροφορικά, στο ΙΕΚ δεν λέει χωρίς χαρτί απλά κάποιοί βοσκοί δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν τα ΙΕΚ. Τα ΙΕΚ μετα τα δύο χρόνια σπουδών σου δίνουν μια βεβαίωση παρακολούθησης των μαθημάτων και του προγράμματος σπουδών της εκάστοτε ειδικότητας με την λήψη αυτής της βεβαίωσης έχει το δικαίωμα να ΄δώσεις εξετάσεις στον ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ &ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ) μετα την επιτυχή εξετάσει στον εν λόγο κρατικό φορέα έχεις το δικαίωμα να εργαστείς στο αντικείμενο σπουδών του ΙΕΚ , δηλαδή απόφοιτος ΙΕΚ παίρνει 250 και απόφοιτος ΙΕΚ με βεβαίωση ΕΟΠΠΕΠ 350, και για κάπιους που θα την πουν ο απόφοιτος ΙΕΚ είναι κάτι σαν έναν απόφοιτο Νομικής ναι μεν έχει το πτυχίο που αποδεικνύει ότι έχει περατώσει της σπουδές του αλλά για να εργαστεί πρέπει να έχει την άδεια ασκήσεως
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 88
Λευτέρη Ευχαριστω για ακομα μια φορα!
Παιδιά καλησπέρα επειδή δεν γνωρίζω η ειδικότητα μ είναι τεχνικός κινητήρων και συσορευτων - οδηγός και η ειδικότητα στς ΔΒ που ζητάει είναι τεχνικός τροχοφόρων οχημάτων είναι η ίδια ειδηκοτητα η με βολεύει να δηλώσω μόνο την ειδικότητα οδηγού σε άλλο σώμα;
- re pate kala re
- Ταξίαρχος
NeosEPOP έγραψε:Ρε παιδιά λογικό να μπουν πρώτα η οβα που έχουν προιπηρεσια βάρβατη... Πιστεύω θα μείνουν θέσεις και για πολίτες η πιο εξιδικευμενες
Από την νέα μοριοδοτηση προκύπτει ότι η προϋπηρεσία στην ειδικότητα λαμβάνει έως 3 μήνες 50 μονάδες και άνω των 3 μηνών και μέχρι 6 100, συνεπώς Πχ ένας ΟΒΑ ΠΖ-ΤΦ με τα μονά έχτρα μόρια που θα έχει από έναν ΣΤΡ ΠΖ-ΤΦ είναι τα 100 του ΟΒΑ και πιο απλά ένας ΟΒΑ πεζικού τυφεκιοφόρος μπορεί να λάβει 100 μόρια σαν ΟΒΑ 50 ή 100 μόρια για 3 η για παραπάνω από 3 μέχρι 6 μήνες προϋπηρεσία και τους μήνες υποχρεωτικής θητεία χ5 δηλαδή συνολικά 100 ΟΒΑ+100 για προϋπηρεσία 6 μηνών + (5Χ9μηνες θητεία) 45=245 μόρια και ένας απλός στρατιώτης πεζικού τυφεκιοφόρος λαμβάνει 145 αρά αν ο ΟΒΑ δεν έχει κάποιο άλλο προσθετό χαρτί η καλύτερο απολυτήριο δεν πρόκειται να πάει ούτε για αθληματα
Πιστεύετε υπάρχουν πολλοί ΟΒΑ με ειδικότητα ειδικών αποστολών; Ψάχνω κάποια ειδικότητα των ειδικών δυνάμεων που ίσως να μην έχουν τόσο πλεονέκτημα οι ΟΒΑ καθώς λογικά αφαίρεσαν τα μόρια σπουδαστών ΑΕΙ οπότε δεν συγκεντρώνω και πολλά.
- re pate kala re
- Ταξίαρχος
ΕΛΔΥΚ 16 έγραψε:Παιδιά καλησπέρα επειδή δεν γνωρίζω η ειδικότητα μ είναι τεχνικός κινητήρων και συσορευτων - οδηγός και η ειδικότητα στς ΔΒ που ζητάει είναι τεχνικός τροχοφόρων οχημάτων είναι η ίδια ειδηκοτητα η με βολεύει να δηλώσω μόνο την ειδικότητα οδηγού σε άλλο σώμα;
Αν έχεις κάποια από τις ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ που αντιστοιχούν στην ειδικότητα μπορείς αλλιος όχι
- re pate kala re
- Ταξίαρχος
PeterPunk έγραψε:Πιστεύετε υπάρχουν πολλοί ΟΒΑ με ειδικότητα ειδικών αποστολών; Ψάχνω κάποια ειδικότητα των ειδικών δυνάμεων που ίσως να μην έχουν τόσο πλεονέκτημα οι ΟΒΑ καθώς λογικά αφαίρεσαν τα μόρια σπουδαστών ΑΕΙ οπότε δεν συγκεντρώνω και πολλά.
ψάξε τις προκηρύξεις ΟΒΑ των τελευταίων 6 ετων και θα έχεις μια εικόνα στο περίπου ποιους ζήτησε
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 21
από ότι θυμάμαι η οβα μπαίναμε με την ειδικότητα της θητείας του σαν εφεδροι (αν θυμάμαι καλά δεν είμαι σίγουρος) δεν θυμάμαι κανέναν έφεδρο τουλάχιστον όταν ήμουν εγώ τ 2012 να έχει ειδικότητα ειδικών αποστολών...PeterPunk έγραψε:Πιστεύετε υπάρχουν πολλοί ΟΒΑ με ειδικότητα ειδικών αποστολών; Ψάχνω κάποια ειδικότητα των ειδικών δυνάμεων που ίσως να μην έχουν τόσο πλεονέκτημα οι ΟΒΑ καθώς λογικά αφαίρεσαν τα μόρια σπουδαστών ΑΕΙ οπότε δεν συγκεντρώνω και πολλά.
521 ΤΠΝ 318
- Συρουλα 343
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 6
Οσοι μπουμαι ειδικες δυναμεις μπορουμαι να περασουμαι ΣΥΚ; Ισχυει ακομα οτι η εποπ που ειναι στης ειδικες δυναμεις μπορουν να μεινουν σε μοιρα στην Αττικη χωρις να παρουν μεταθεση στην παραμεθοριο;
- re pate kala re
- Ταξίαρχος
Maria94 έγραψε:ΙΕΚ βοηθός φαρμακείου! Ελπίζω να μην γίνει καμιά στραβή και δεν μετρήσει το πτυχίο επειδή δεν έχω κάνει την πρακτική!
έχεις το χαρτί ότι τελείωσες το ΙΕΚ, δηλαδή αύριο αν γίνουν εξετάσεις στον εοππεπ για την βεβαίωση Μπορείς να δηλώσεις συμμέτοχη, αν μπορείς ναι μετράει αν όχι δεν μετράει
- Συρουλα 343
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 6
Εχω απολυτηριο λυκειου 14 στην θητεια ημουνα 2μαλ οποτε δηλωντας ειδηκοτητα ειδικων δυναμεων παιρνω μορια προυπηρεσιας. Τι λεται εχω ελπιδες η θα μπουμαι μονο οβα;
Ευχαριστώ για την απάντηση Chris. Βέβαια είναι μια ειδικότητα που θέλει αρκετά καλύτερη φυσική κατάσταση από την φυσική κατάσταση που ελέγχουν τα αθλήματα των ΕΔ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης