ΟΥΚ: Προϋποθέσεις εισαγωγής
- LogosDikaiou
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
- alexandravoou
- Πολίτης
Στη ΔΥΚ πηγαίνουν πλέον οι ΕΠ. ΟΠ, ΟΒΑ οι μόνιμοι υπαξ κ οι υπαξιωματικοι. Ένας απλός οπλίτης δεν μπορεί να πάει λόγο μειωμένης θητείας.
Τωρα περνουν ατομα στα ΟΥΚ; Λογω κρισης ε; Σας παρακαλω απαντηστε να ξερω
Προφανώς και συνεχίζουν να "παράγονται" βατραχάνθρωποι. Τα ΣΥΚ δε σταματάνε ποτέ. Αυτό που προφανώς εννοείς είναι αν παίρνουν πλέον ΕΠ. ΟΠ με προκήρυξη, πράγμα που έχει να γίνει από το 2009 και ναι αυτό γίνεται λόγω κρίσης.
Γεια σας, ειμαι στελεχος του πν και σε 1-2 χρονια θα ενδιαφερομουν να δωσω για ουκ. Λογω προβληματος στο παρελθον με γαστροοισοφαγικη παλλινδρομηση υπαρχει κινδυνος να κοπω στα ιατρικα ; Αν γνωριζεις κανεις με σχετικη βεβαιοτητα να μου απαντησει
Dionisis έγραψε:Γεια σας, ειμαι στελεχος του πν και σε 1-2 χρονια θα ενδιαφερομουν να δωσω για ουκ. Λογω προβληματος στο παρελθον με γαστροοισοφαγικη παλλινδρομηση υπαρχει κινδυνος να κοπω στα ιατρικα ; Αν γνωριζεις κανεις με σχετικη βεβαιοτητα να μου απαντησει
Δυστυχώς θα σε αποθαρρύνω. Είναι ψείρες στις Ιατρικές και οι πιθανότητες να τις περάσεις είναι ελάχιστες.
Είναι τόσο απαιτητική η εκπαίδευση (το γνωρίζεις φαντάζομαι) που θα πρέπει να μην έχεις βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και φυσικά να είσαι αρτιμελέστατος.
Όπως και να χει σου εύχομαι ότι καλύτερο και μακάρι να τα καταφέρεις

Τραβα λεγεωνα των ξενων και αν τυχη και σου δωθει ευκαιρια δειξτους ποιος εισαι
Στις ιατρικες εξετασεις, υπαρχει περιπτωση να κοπεις για εξαρθρωμενο ωμο; Προυποθετωντας φυσικα οτι μπορεις να κανεις τις ασκησεις που ζητουνται κλπ.
aek έγραψε:Στις ιατρικες εξετασεις, υπαρχει περιπτωση να κοπεις για εξαρθρωμενο ωμο; Προυποθετωντας φυσικα οτι μπορεις να κανεις τις ασκησεις που ζητουνται κλπ.
Έχεις κοπεί ήδη φίλε μου.
Γιατί είναι τόσο αυστηρά τα πράγματα όσον αναφορά τα ιατρικά θέματα;
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μου απαντηθούν κάποιες ερωτήσεις σχετικά με Δ. Υ. Κ, Ο. ΥΚ.
1. Απο όσο ξέρω πρεπει να περάσεις πολεμικό ναυτικό, εχω ως στόχο για του χρόνου που δίνω πανελλήνιες να μπω εκεί ως μάχημος. Θα μπορέσω να πάω μετα Ο. Υ. Κ;
2. Πρεπει πρωτα να τελειώσεις τα 4 χρόνος στην ΣΝΔ για να πας Ο. Υ. Κ;
3. Αφού τελειώσεις την ΣΝΔ και με το καλό γίνεις και Ο. Υ. Κ, τι θα κανείς καθημερινά και σε ποιο σημείο της Ελλάδας θα βρίσκεσαι;
4. Οι μισθοί, που κυμαίνονται;
Χίλια ευχαριστω σε όλους και ενα μπράβο στον διαχειριστή του forum!
1. Απο όσο ξέρω πρεπει να περάσεις πολεμικό ναυτικό, εχω ως στόχο για του χρόνου που δίνω πανελλήνιες να μπω εκεί ως μάχημος. Θα μπορέσω να πάω μετα Ο. Υ. Κ;
2. Πρεπει πρωτα να τελειώσεις τα 4 χρόνος στην ΣΝΔ για να πας Ο. Υ. Κ;
3. Αφού τελειώσεις την ΣΝΔ και με το καλό γίνεις και Ο. Υ. Κ, τι θα κανείς καθημερινά και σε ποιο σημείο της Ελλάδας θα βρίσκεσαι;
4. Οι μισθοί, που κυμαίνονται;
Χίλια ευχαριστω σε όλους και ενα μπράβο στον διαχειριστή του forum!
-
- Α/ΓΕΑ
2) Πρέπει Να είσαι μόνιμος στο ΠΝ για να μπείς ΟΥΚ οπότε ναι πρέπει να τελειώσεις πρώτα ΣΝΔ
3) Τα καθήκοντα των ΟΥΚ ειναι τα εξής
4) Βασικός μισθός 875 ευρώ αλλά με επιδόματα κτλ πάει κάπου στα 1000 ευρώ καθαρά (πριν τις μειώσεις της 1-8-12 ήταν 899 ευρώ βασικός μισθός οπότε έφτανε περίπου 1100)
3) Τα καθήκοντα των ΟΥΚ ειναι τα εξής
- Ασφάλεια θαλάσσιων συνόρων. Έρευνα / Σύλληψη παράτυπων μεταναστών.(Σε συνεργασία με Λιμενικό Σωμα)
- Συμμετοχή σε ειρηνευτικές αποστολές (Ιράκ, Αλβανία, Κόσοβο κ. Λπ.) (αυτό βέβαια από όσο ξέρω γίνεται μόνο με την θέληση σου)
- Ασφάλεια πολεμικών πλοίων που πλέουν στο εξωτερικό ή σε ευαίσθητες περιοχές Ναυτικών εγκαταστάσεων σε περίοδο κρίσεως.
- Eκτέλεση νηοψίων.
- Ανάληψη αντιτρομοκρατικων αποστολών
- Συμμετοχή σε επιχειρήσεις Ναρκοθηρία/Ναρκαλιείας
- Ανευρέσεις / διασώσεις πνιγμένων.
- Συνδρομή σε έργα έναντι θεομηνιών.
- Ασφάλεια υψηλών προσώπων.
- Εξουδετερώσεις ανευρεθέντων εκρηκτικών τυποποιημένων μηχανισμών σε θαλάσσιες περιοχές.
- Συνδρομή σε καταδυτικές δραστηριότητες αρχαιολόγων.
- Ασφάλεια εμπορικών πλοίων
4) Βασικός μισθός 875 ευρώ αλλά με επιδόματα κτλ πάει κάπου στα 1000 ευρώ καθαρά (πριν τις μειώσεις της 1-8-12 ήταν 899 ευρώ βασικός μισθός οπότε έφτανε περίπου 1100)
Αστέριος έγραψε:Γιατί είναι τόσο αυστηρά τα πράγματα όσον αναφορά τα ιατρικά θέματα;
Γιατί η επίπονη εκπαίδευση σε συνδυασμό με την μετέπειτα επιχειρησιακή ετοιμότητα / δραστηριότητα των αποφοίτων του Σχολείου απαιτούν αρτιμέλεια, άψογη φυσική κατάσταση και πάνω απ'όλα ΥΓΙΗ Στελέχη (κυρίως) για τις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.
Καλησπερα σε ολους!
Θα ηθελα να μου απαντησει καποιος γνωστης στο ερωτημα μου και μονο!
Ενας Οβα που ολοκληρωνει την εκπαιδευση της ΜΥΚ τι κανει στην συνεχεια; Τονιζω ενας ΟΒΑ. Διοτι θελω να μαθω εαν εχει μεγαλη διαφορα απο εναν αξιωματικο. Οποιος μου απαντησει μην αναφερει τα κλασικα πραγματα που προερχονται απο το site του ΠΝ πχ φυλαξεις πλοιων και λοιπα. Μενει υποχρεωτικα στην μοναδα καθε μερα; Κανει αγγαρειες οπως στον υπολοιπο στρατο; Υπαρχει ελευθερος χρονος; Υπαρχει καποιο ωραριο οπου μετα απο αυτο μπορεις να φυγεις απο την μοναδα και να κανεις οτι θελεις; Ποια ειναι με λιγα λογια η ζωη ενος ΟΒα που εχει ολοκληρωσει την εκπαιδευση της ΜΥΚ; Ειναι υποχρεωτικο να κανει ταξιδια και να ειναι μηνες σε πλοια; Μετα το περας της 3ετιας τι γινεται;
Ευχαριστω εκ των προτερων και ελπιζω σε μια διευκρινιστικη απαντηση!
Ενας Οβα που ολοκληρωνει την εκπαιδευση της ΜΥΚ τι κανει στην συνεχεια; Τονιζω ενας ΟΒΑ. Διοτι θελω να μαθω εαν εχει μεγαλη διαφορα απο εναν αξιωματικο. Οποιος μου απαντησει μην αναφερει τα κλασικα πραγματα που προερχονται απο το site του ΠΝ πχ φυλαξεις πλοιων και λοιπα. Μενει υποχρεωτικα στην μοναδα καθε μερα; Κανει αγγαρειες οπως στον υπολοιπο στρατο; Υπαρχει ελευθερος χρονος; Υπαρχει καποιο ωραριο οπου μετα απο αυτο μπορεις να φυγεις απο την μοναδα και να κανεις οτι θελεις; Ποια ειναι με λιγα λογια η ζωη ενος ΟΒα που εχει ολοκληρωσει την εκπαιδευση της ΜΥΚ; Ειναι υποχρεωτικο να κανει ταξιδια και να ειναι μηνες σε πλοια; Μετα το περας της 3ετιας τι γινεται;
Αφτερ έγραψε:Καλησπερα σε ολους!
Προφανώς αναφέρεσαι σε ΟΒΑ Ναύτες του ΠΝ καθώς οι (τότε) ΟΒΑ του ΣΞ των Ειδικών Δυνάμεων δύναται να παρακολουθήσουν μόνο το Σχολείο Δυτών Μάχης (Αντίστοιχο σχολείο εκπαίδευσης Βατραχανθρώπων του ΣΞ) και όχι το ΣΥΚ του ΠΝ. Να διευκρινίσω επίσης πως αν και μπορούσε ένας ΟΒΑ να αιτηθεί ότι θέλει να παρακολουθήσει το Σχολείο πολύ σπάνια τους επέλεγαν καθώς προτεραιότητα είχαν και έχουν τα μόνιμα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ύστερα οι ΟΒΑ για προφανείς λόγους.
Για να απαντήσω όμως στα ερωτήματα σου και να μην μακρηγορώ ένας απόφοιτος ΟΒΑ του Σχολείου ΔΕΝ είχε την δυνατότητα να υπηρετήσει ή να σταδιοδρομήσει στην ΔΥΚ έστω και αυτή την τριετία άρα ούτε να ενταχθεί ενεργά στις Ομάδες ή να επανδρώσει πλοία.
Συνέχιζε απλώς να υπηρετεί σε μονάδες επιφανείας.
Δικαίωμα είχαν μόνο να κάνουν συντηρήσεις και αυτό μέχρι το πέρας της συμβάσεως τους.
Τέλος για την ιστορία να αναφέρω ότι ζήτημα να επιλέχθηκαν 1-2 ΟΒΑ κατά το παρελθόν να παρακολουθήσουν το Σχολείο και αυτοί δυστυχώς δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την επίπονη εκπαίδευση.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες