Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες
Καλησπέρα. Η αδεια ναυτη ξερετε αν χρειαζετε ανανεωσει με τον καινουργιο νομο; Ευχαριστω!
XΑιρετω την ομαδα! Ετοιμαζομαι σιγα σιγα για το 1ο εκπαιδευτικο ταξιδι. Εχω την εξης απορια ομως που κανενας δεν μπορει να μου απαντησει με σιγουρια. Αυτη την στιγμη ειμαι σφαλισμενος στο ΙΚΑ πανω στον πατερα μου. Πρεπει να διαγραφω και να παω να ασφαλιστω στο ΝΑΤ πριν μπαρκαρω?
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 59
- Επικοινωνία:
el_eng έγραψε:XΑιρετω την ομαδα! Ετοιμαζομαι σιγα σιγα για το 1ο εκπαιδευτικο ταξιδι. Εχω την εξης απορια ομως που κανενας δεν μπορει να μου απαντησει με σιγουρια. Αυτη την στιγμη ειμαι σφαλισμενος στο ΙΚΑ πανω στον πατερα μου. Πρεπει να διαγραφω και να παω να ασφαλιστω στο ΝΑΤ πριν μπαρκαρω;
Όχι. Μόνο εαν το επιθυμείς εσυ, ειδάλλως, δεν σε υποχρεώνει κανένας.
Η υπηρεσια ομως που θα κανω δεν πρεπει να περαστει και στο ΝΑΤ καθως αυτη προσμετραται και στα συνταξιμα χρονια; Μετα το μπαρκο με το ναυτικο φυλλαδιο επικυρωμενο παω και γραφομαι στο ΝΑΤ;dn24 έγραψε:el_eng έγραψε:XΑιρετω την ομαδα! Ετοιμαζομαι σιγα σιγα για το 1ο εκπαιδευτικο ταξιδι. Εχω την εξης απορια ομως που κανενας δεν μπορει να μου απαντησει με σιγουρια. Αυτη την στιγμη ειμαι σφαλισμενος στο ΙΚΑ πανω στον πατερα μου. Πρεπει να διαγραφω και να παω να ασφαλιστω στο ΝΑΤ πριν μπαρκαρω;
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Το ΙΚΑ, αφορά καθαρά και μόνο την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη. Η υπηρεσία είναι υπηρεσία, και γράφεται στο ναυτικό σου φυλλάδιο, δεν ενδιαφέρει κανεναν εάν θα παίρνεις φάρμακα μέσω ΝΑΤ. Τους συμφέρει αυτούς στο ΝΑΤ να μην βγάλεις βιβλιάριο ασθενείας, κάνα κορόϊδο θελουν, να μην επιβαρυνεται και το ταμείο με την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη. Απλά δεν θα δικαιούσαι το δώρο χριστουγέννων και Πάσχα εαν είσαι ανεργος ναυτικός, απο γον οίκο ναύτου, γιατί απαιτείται βιβλιάριο ασθενείας.συνοψίζοντας: Άλλο η ναυτική προϋπηρεσία στο ναυτικό φυλλάδιο, και άλλο η ιατροφαρμακευτική στον οίκο ναύτου.el_eng έγραψε:Η υπηρεσια ομως που θα κανω δεν πρεπει να περαστει και στο ΝΑΤ καθως αυτη προσμετραται και στα συνταξιμα χρονια; Μετα το μπαρκο με το ναυτικο φυλλαδιο επικυρωμενο παω και γραφομαι στο ΝΑΤ;dn24 έγραψε:el_eng έγραψε:XΑιρετω την ομαδα! Ετοιμαζομαι σιγα σιγα για το 1ο εκπαιδευτικο ταξιδι. Εχω την εξης απορια ομως που κανενας δεν μπορει να μου απαντησει με σιγουρια. Αυτη την στιγμη ειμαι σφαλισμενος στο ΙΚΑ πανω στον πατερα μου. Πρεπει να διαγραφω και να παω να ασφαλιστω στο ΝΑΤ πριν μπαρκαρω;
dn24 έγραψε:Το ΙΚΑ, αφορά καθαρά και μόνο την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη. Η υπηρεσία είναι υπηρεσία, και γράφεται στο ναυτικό σου φυλλάδιο, δεν ενδιαφέρει κανεναν εάν θα παίρνεις φάρμακα μέσω ΝΑΤ. Τους συμφέρει αυτούς στο ΝΑΤ να μην βγάλεις βιβλιάριο ασθενείας, κάνα κορόϊδο θελουν, να μην επιβαρυνεται και το ταμείο με την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη. Απλά δεν θα δικαιούσαι το δώρο χριστουγέννων και Πάσχα εαν είσαι ανεργος ναυτικός, απο γον οίκο ναύτου, γιατί απαιτείται βιβλιάριο ασθενείας.συνοψίζοντας: Άλλο η ναυτική προϋπηρεσία στο ναυτικό φυλλάδιο, και άλλο η ιατροφαρμακευτική στον οίκο ναύτου.
Εγω ομως σαν ναυτικος πλεον μετα το πρωτο μπαρκο που θα φυγω απο την οικογενειακη ασφαλιση στο ΝΑΤ δεν θα ασφαλιστω;
Επισης θελω να ρωτησω γιατι στην σχολη ακουω τρελα πραγματα. Εχω μυωπια και το φυλλαδιο μου βγηκε κιτρινο. Το κιτρινο φυλλαδιο περιοριζει τον μηχανικο στην εξελιξη του μεχρι Α'; Αν γνωριζεις θα με βοηθησεις πολυ φιλε μου!
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
el_eng έγραψε:
Εγω ομως σαν ναυτικος πλεον μετα το πρωτο μπαρκο που θα φυγω απο την οικογενειακη ασφαλιση στο ΝΑΤ δεν θα ασφαλιστω;
Επισης θελω να ρωτησω γιατι στην σχολη ακουω τρελα πραγματα. Εχω μυωπια και το φυλλαδιο μου βγηκε κιτρινο. Το κιτρινο φυλλαδιο περιοριζει τον μηχανικο στην εξελιξη του μεχρι Α'; Αν γνωριζεις θα με βοηθησεις πολυ φιλε μου!
Εδώ, θα στα πω όλα. Μπορείς να είσαι στο οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας του ΝΑΤ, μέχρι να καλύψεις την ελάχιστη απαιτούμενη ναυτική προϋπηρεσία ώστε να βγάλεις δικό σου βιβλιάριο. Αν δεν την συμπληρώσεις, συνεχίζεις να παραμένεις στο οικογενειακό. Εγώ απορώ, γιατί δεν έβγαλες ηδη δικό σου βιβλιάριο εργασίας, σαν σπουδαστής ΑΕΝ. Απο την πρώτη μέρα που πάτησες σε ΑΕΝ το πόδι σου, βγάζεις απο τον οίκο ναύτου βιβλιάριο ασθενείας.
Τώρα, όσον αφορά το κίτρινο ναυτικό φυλλάδιο.
Δες εδώ .
Διαμμέσω του μενού ' αναζήτηση ', μπορείτε να βρείτε ότι θέμα σας ενδιαφέρει. Ευχαριστώ, στην διάθεση σου για οιαδήποτε απορία.
Δεν το εκανα γιατι δεν ξερει κανεις τιποτα και εγω ψαχνομαι απο οτι ακουω αο δω και απο 'κει. Ρωταω τους θεωρητικα υπευθυνους της σχολης σε τετοια θεματα και δεν ξερουν τιποτα! Οποτε με λιγα λογια μπορω με μια βεβαιωση σπουδων και χωρις ναυτικη υπηρεσια (προσεχως εχω το 1ο εκπαιδευτικο) να γραφτω στο ΝΑΤ και να παρω δικο μου βιβλιαριο ασθενειας αλλιως με το που κανω το 6μηνο (αυτο απαιτει και το ΝΑΤ) παω και το βγαζω. Σωστα δεν τα λεω; Συγνωμη για το 'πρηξιμο' αλλα πραγματικα αυτο το φορουμ απο τοτε που πηρα αποφαση οτι θα ακολουθησω την θαλασσα με εχει βοηθησει οσο κανενας αλλος!dn24 έγραψε:el_eng έγραψε:
Εδώ, θα στα πω όλα. Μπορείς να είσαι στο οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας του ΝΑΤ, μέχρι να καλύψεις την ελάχιστη απαιτούμενη ναυτική προϋπηρεσία ώστε να βγάλεις δικό σου βιβλιάριο. Αν δεν την συμπληρώσεις, συνεχίζεις να παραμένεις στο οικογενειακό. Εγώ απορώ, γιατί δεν έβγαλες ηδη δικό σου βιβλιάριο εργασίας, σαν σπουδαστής ΑΕΝ. Απο την πρώτη μέρα που πάτησες σε ΑΕΝ το πόδι σου, βγάζεις απο τον οίκο ναύτου βιβλιάριο ασθενείας.
Τώρα, όσον αφορά το κίτρινο ναυτικό φυλλάδιο.
Δες εδώ .
Διαμμέσω του μενού ' αναζήτηση ', μπορείτε να βρείτε ότι θέμα σας ενδιαφέρει. Ευχαριστώ, στην διάθεση σου για οιαδήποτε απορία.
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
el_eng έγραψε:Δεν το εκανα γιατι δεν ξερει κανεις τιποτα και εγω ψαχνομαι απο οτι ακουω αο δω και απο 'κει. Ρωταω τους θεωρητικα υπευθυνους της σχολης σε τετοια θεματα και δεν ξερουν τιποτα! Οποτε με λιγα λογια μπορω με μια βεβαιωση σπουδων και χωρις ναυτικη υπηρεσια (προσεχως εχω το 1ο εκπαιδευτικο) να γραφτω στο ΝΑΤ και να παρω δικο μου βιβλιαριο ασθενειας αλλιως με το που κανω το 6μηνο (αυτο απαιτει και το ΝΑΤ) παω και το βγαζω. Σωστα δεν τα λεω; Συγνωμη για το 'πρηξιμο' αλλα πραγματικα αυτο το φορουμ απο τοτε που πηρα αποφαση οτι θα ακολουθησω την θαλασσα με εχει βοηθησει οσο κανενας αλλος!
Και με 4-μηνη ναυτική προϋπηρεσία μπορείς, απλά ασφαλίζεσαι για μικρότερο χρονικό διάστημα. Όμως μην μπλέκεσαι με την ναυτική προϋπηρεσία. Βγάλε πιστοποιητικό σπουδών σε ισχύ το 2145

Στην διάθεση σου, για οιαδήποτε απορία.
Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ.
dn24 έγραψε:el_eng έγραψε:Δεν το εκανα γιατι δεν ξερει κανεις τιποτα και εγω ψαχνομαι απο οτι ακουω αο δω και απο 'κει. Ρωταω τους θεωρητικα υπευθυνους της σχολης σε τετοια θεματα και δεν ξερουν τιποτα! Οποτε με λιγα λογια μπορω με μια βεβαιωση σπουδων και χωρις ναυτικη υπηρεσια (προσεχως εχω το 1ο εκπαιδευτικο) να γραφτω στο ΝΑΤ και να παρω δικο μου βιβλιαριο ασθενειας αλλιως με το που κανω το 6μηνο (αυτο απαιτει και το ΝΑΤ) παω και το βγαζω. Σωστα δεν τα λεω; Συγνωμη για το 'πρηξιμο' αλλα πραγματικα αυτο το φορουμ απο τοτε που πηρα αποφαση οτι θα ακολουθησω την θαλασσα με εχει βοηθησει οσο κανενας αλλος!
Και με 4-μηνη ναυτική προϋπηρεσία μπορείς, απλά ασφαλίζεσαι για μικρότερο χρονικό διάστημα. Όμως μην μπλέκεσαι με την ναυτική προϋπηρεσία. Βγάλε πιστοποιητικό σπουδών σε ισχύ το 2145Που θα στο βγάλουν απο την ΑΕΝ (Τουλάχιστον στον Ασπρόπυργο/Μηχανικών έτσι είναι δυστυχώς), και πας στον Ο. Ν και ασφαλίζεσαι αυτομάτως, δίχως ούτε μια μέρα ναυτική προϋπηρεσία.
Στην διάθεση σου, για οιαδήποτε απορία.
Σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ.
Ασπροπυργο ειμαι και μαλιστα μηχανικος φιλε μου. Και ειναι οπως τα λες! Τιποτα δεν εχει αλλαξει ουτε στις υπηρεσιες ουτε πουθενα αλλου. Αν με πιανεις

-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
el_eng έγραψε:Ασπροπυργο ειμαι και μαλιστα μηχανικος φιλε μου. Και ειναι οπως τα λες! Τιποτα δεν εχει αλλαξει ουτε στις υπηρεσιες ουτε πουθενα αλλου. Αν με πιανειςΒεβαιαωση σπουδων απο νοεμβριο του 15' πιανεται η θελει πιο νεα; Γιατι αν θελει πιο νεα και ειδικα τετοια περιοδο ζορικα τα πραγματα... Ευχαριστω και γω πολυ για την βοηθεια σου. Θελουν γερα νευρα η σχολη και οι ναυτικες υπηρεσιες αν δεν αφηνεις τιποτα στην τυχη!
Μαζί με το πτυχίο θα πάρεις και το πιστοποιητικό

Οτι απορία άλλη έχεις, εδώ είμαστε.
dn24 έγραψε:el_eng έγραψε:Ασπροπυργο ειμαι και μαλιστα μηχανικος φιλε μου. Και ειναι οπως τα λες! Τιποτα δεν εχει αλλαξει ουτε στις υπηρεσιες ουτε πουθενα αλλου. Αν με πιανειςΒεβαιαωση σπουδων απο νοεμβριο του 15' πιανεται η θελει πιο νεα; Γιατι αν θελει πιο νεα και ειδικα τετοια περιοδο ζορικα τα πραγματα... Ευχαριστω και γω πολυ για την βοηθεια σου. Θελουν γερα νευρα η σχολη και οι ναυτικες υπηρεσιες αν δεν αφηνεις τιποτα στην τυχη!
Μαζί με το πτυχίο θα πάρεις και το πιστοποιητικόΑν πάς τώρα στον Οίκο Ναύτου, προλαβαίνεις με το πιστοποιητικό που έχεις. Κάθε καινούριο εξάμηνο, θέλει και νέο πιστοποιητικό, για να αποδείξεις την εγγραφή σου στην σχολή, και κάθε ανανέωση βιβλιαρίου, πάλι θέλει νέα βεβαίωση, εννοώ του τρέχοντος εξαμήνου εκείνης της περιόδου.
Οτι απορία άλλη έχεις, εδώ είμαστε.
Εστω οτι δεν ασφαλιζομαι τωρα στο ΝΑΤ. Οι κρατησεις που θα γινουν απο την ναυτιλιακη για το ΝΑΤ που θα πανε; Θα πληρωθουν κανονικα η πρεπει να μου δωθουν εμενα;
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
el_eng έγραψε:Εστω οτι δεν ασφαλιζομαι τωρα στο ΝΑΤ. Οι κρατησεις που θα γινουν απο την ναυτιλιακη για το ΝΑΤ που θα πανε; Θα πληρωθουν κανονικα η πρεπει να μου δωθουν εμενα;
Αυτό έγραψα πρίν κάποια πόστ παραπάνω. Ότι κανά κορόϊδο ψάχνουν εκεί στο ΝΑΤ, να δουλεύει αλλά να μην έχει βιβλιάριο ασθενείας, και να του τρώνε τις κρατήσεις για την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη. Στις τρώνε φίλε μου. Τώρα πάλι για να πιάσω ένα άλλο θέμα, εάν δουλεύεις σε ανασφάλιστο πλοίο, θα δικαιούσαι της ιατροφαρμακευτικής, μόλις κάνεις εξαγορά υπηρεσίας, όπου θα κρατηθούν κ οι εισφορές υπέρ Οίκου Ναύτου.
Καλως λοιπον. Θα το τρεξω το θεμα απο βδομαδα τοτε! Σε ευχαριστω πολυ φιλε και παλι! Να'σαι καλα

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης