Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)
Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)
Παιδια καλησπερα.
Μια ερωτηση εχω σχετικά με ανανεωση διαβατηρίου, προς οσους ανυπότακτους ανανεωσαν και ξερουν τη διαδικασια. Τι βαζετε εκει που λεει να δηλώσετε Για απαγορευση εξόδου Και αν ειστε ανυποτακτος;
Εμενα μου ειπαν να βαλω οχι σε ολα και απλως να δωσω μαζι τη βεβαίωση της στρατολογιας οτι ειμαι εξωτερικού και δεν υπάρχει θεμα... Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια, Οποτε ειμαι περίεργος αν συνηθίζεται γενικά κατι τετοιο.
Ευχαριστώ!
Μια ερωτηση εχω σχετικά με ανανεωση διαβατηρίου, προς οσους ανυπότακτους ανανεωσαν και ξερουν τη διαδικασια. Τι βαζετε εκει που λεει να δηλώσετε Για απαγορευση εξόδου Και αν ειστε ανυποτακτος;
Εμενα μου ειπαν να βαλω οχι σε ολα και απλως να δωσω μαζι τη βεβαίωση της στρατολογιας οτι ειμαι εξωτερικού και δεν υπάρχει θεμα... Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια, Οποτε ειμαι περίεργος αν συνηθίζεται γενικά κατι τετοιο.
Ευχαριστώ!
UKcitizen έγραψε:Τα χρήματα του προστίμου είναι χαμένα και το ελληνικό κράτος θα σας ευχαριστεί για την ευγενική σας χορηγία :) Όταν μπαίνεις στην Ελλάδα, εφόσον έχεις διαβατήριο της χώρας οφείλεις να δείχνεις αυτό το διαβατήριο στην είσοδο. Αν δείξεις το βρετανικό και πάλι είναι συνδεδεμένο με το ελληνικό και πιθανότατα θα ερωτηθείς ενδελεχώς γιατί δεν έδειξες το ελληνικό.
Αυτό δεν είναι απόλυτο. Ήμουν ανυπότακτος εξωτερικού από το 2013 και φέτος έβγαλα Πιστοποιητικό Μονίμου Κατοίκου Εξωτερικού μετά από 11 συνεχή έτη διαμονής στο εξωτερικό. Σε λίγες ημέρες μου επιστράφηκαν τα χρήματα με βάση τις διατάξεις:
α.Tης παραγράφου 5 του άρθρου 51 του Ν.3421/05 «Στρατολογία των Ελλήνων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 302/13-12-2005, τ. Α').
β. Του άρθρου 2 της Φ.429.1/17/281810/Σ.394/04 Μαρ 2011 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών «Καθορισμός χρηματικού προστίμου, που επιβάλλεται σε ανυπότακτους και λιποτάκτες» (ΦΕΚ 517/5-4-2011, τ. Β').
γ. Του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων
Είναι σημαντικό να δηλώσετε IBAN στο Taxisnet για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις κατά την επιστροφή των χρημάτων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pp85nl την Πέμ Οκτ 01, 2020 2:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πολύ ενδιαφέρον φίλε μου. Θα ήθελες να μας εξηγήσεις τη διαδικασία που ακολούθησες; Είμαι σίγουρος πως πολύς κόσμος θα ενδιαφερθεί να γνωρίζει
Ήταν πολύ απλό. Μου ζήτησαν από το προξενείο έγγραφα που να αποδεικνύουν συνεχή διαμονή, όπως πτυχία, βεβαιώσεις εργοδότη, βεβαιώσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για κάθε έτος. Έπειτα έστειλαν το αίτημα στη στρατολογία και εγκρίθηκε μέσα σε 2 εβδομάδες. Έπειτα από 3 εβδομάδες επιστράφηκε και το πρόστιμο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pp85nl την Παρ Οκτ 02, 2020 2:12 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν έκανες κάποια διαδικασία για την επιστροφή του προστίμου;
Όχι, το προξενείο έστειλε το αίτημα αναβολής και επιστροφής προστίμου στη στρατολογία. Έπειτα η στρατολογία επικύρωσε την αναβολή με βάση τα έγγραφα που προσκόμισα και έστειλε αίτημα στην εφορία για επιστροφή του προστίμου.
Καλησπέρα,Αν κατάλαβα καλά είχατε δικαίωμα επιστροφής προστίμου μόνο από την στιγμή που γίνατε μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.
Μένω στην Γαλλία από το 2010 και μόνο στα μέσα του 2021 έχω δικαίωμα να αποκτήσω την βεβαίωση μόνιμου κατοίκου εξωτερικού.
Έχω πληρώσει το πρόστιμο.
Εξετάζω το ενδεχόμενο να γυρίσω Ελλάδα πιο νωρίς, για προσωπικούς λόγους. Αν διακόψω την ανυποταξία μου, μου είπαν από την στρατολογία ότι δεν έχω δικαίωμα επιστροφής του προστίμου. Από έρευνα που έκανα υπάρχουν άρθρα από δικηγόρους που υποστηρίζουν πως η άρνηση επιστροφής προστίμου είναι αντισυνταγματική, από την στιγμή που το πρόστιμο διαγράφεται για εκείνους που δεν το πλήρωσαν και στη συνέχεια διέκοψαν την ανυποταξία τους.
http://elawyer.blogspot.com/2020/01/blog-post.html
Υπάρχει κάποιος που έχει κινήσει δικαστική διαδικασία ή που ξέρει κάτι παραπάνω επ αυτού;
Ευχαριστώ
Μένω στην Γαλλία από το 2010 και μόνο στα μέσα του 2021 έχω δικαίωμα να αποκτήσω την βεβαίωση μόνιμου κατοίκου εξωτερικού.
Έχω πληρώσει το πρόστιμο.
Εξετάζω το ενδεχόμενο να γυρίσω Ελλάδα πιο νωρίς, για προσωπικούς λόγους. Αν διακόψω την ανυποταξία μου, μου είπαν από την στρατολογία ότι δεν έχω δικαίωμα επιστροφής του προστίμου. Από έρευνα που έκανα υπάρχουν άρθρα από δικηγόρους που υποστηρίζουν πως η άρνηση επιστροφής προστίμου είναι αντισυνταγματική, από την στιγμή που το πρόστιμο διαγράφεται για εκείνους που δεν το πλήρωσαν και στη συνέχεια διέκοψαν την ανυποταξία τους.
http://elawyer.blogspot.com/2020/01/blog-post.html
Υπάρχει κάποιος που έχει κινήσει δικαστική διαδικασία ή που ξέρει κάτι παραπάνω επ αυτού;
Ευχαριστώ
Καλησπέρα,
Θα ήμουν ευγνώμων για συμβουλές.
Είμαι ανυπότακτος εξωτερικόυ από το 2011.
Θα μπορέσω να αποκτήσω πιστοποιητικό μόνιμου κατοίκου στο εξωτερικό το 2022.
Θα είμαι 45 ετών το 2023.
Εάν παράσχω πιστοποιητικό μόνιμου κατοίκου στο εξωτερικό το 2022, θα επιλύσει πλήρως το πρόβλημα με ανυπακοή και νομικές συνέπειες από την κατοχή ποινικού μητρώου;
Κατανοώ ότι το πρόστιμο θα πρέπει να καταβληθεί.
Αν περιμένω μέχρι να είμαι 45 ετών και πληρώσω το πρόστιμο, ποιες θα ήταν πρακτικές νομικές συνέπειες από την ύπαρξη εγκληματικού στρατιωτικού μητρώου.
Ευχαριστώ πολύ.
Θα ήμουν ευγνώμων για συμβουλές.
Είμαι ανυπότακτος εξωτερικόυ από το 2011.
Θα μπορέσω να αποκτήσω πιστοποιητικό μόνιμου κατοίκου στο εξωτερικό το 2022.
Θα είμαι 45 ετών το 2023.
Εάν παράσχω πιστοποιητικό μόνιμου κατοίκου στο εξωτερικό το 2022, θα επιλύσει πλήρως το πρόβλημα με ανυπακοή και νομικές συνέπειες από την κατοχή ποινικού μητρώου;
Κατανοώ ότι το πρόστιμο θα πρέπει να καταβληθεί.
Αν περιμένω μέχρι να είμαι 45 ετών και πληρώσω το πρόστιμο, ποιες θα ήταν πρακτικές νομικές συνέπειες από την ύπαρξη εγκληματικού στρατιωτικού μητρώου.
Ευχαριστώ πολύ.
Γεια σας, θα ήθελα να θέσω μια ερώτηση σχετικά με το τι θα συμβεί όταν δεν μπορείτε να πληρώσετε πρόστιμο 6000 ευρώ.
Αυτή τη στιγμή μένω στο εξωτερικό και σχεδιάζω να μείνω, έλαβα πρόστιμο 6000, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να το πληρώσω και το κόστος αυξάνεται κάθε διάστημα X.
Τι συμβαίνει εάν το αφήσω απλήρωτο; Σας κυνηγούν αφού φτάσετε στο Χ χρονικό διάστημα χωρίς πληρωμή;
Έχω διαβάσει ότι το πρόστιμο μπορεί να αφαιρεθεί εάν γίνετε επιτυχώς MKE, η ερώτησή μου είναι τι θα συμβεί αν το αφήσετε και δεν κάνετε τίποτα; Δεν εμφανίζεται κάποια ειδοποίηση σε κάποιον επειδή δεν πληρώνετε αυτό το πρόστιμο για να προσπαθήσετε να σας αναγκάσει να πληρώσετε;
Αυτή τη στιγμή μένω στο εξωτερικό και σχεδιάζω να μείνω, έλαβα πρόστιμο 6000, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να το πληρώσω και το κόστος αυξάνεται κάθε διάστημα X.
Τι συμβαίνει εάν το αφήσω απλήρωτο; Σας κυνηγούν αφού φτάσετε στο Χ χρονικό διάστημα χωρίς πληρωμή;
Έχω διαβάσει ότι το πρόστιμο μπορεί να αφαιρεθεί εάν γίνετε επιτυχώς MKE, η ερώτησή μου είναι τι θα συμβεί αν το αφήσετε και δεν κάνετε τίποτα; Δεν εμφανίζεται κάποια ειδοποίηση σε κάποιον επειδή δεν πληρώνετε αυτό το πρόστιμο για να προσπαθήσετε να σας αναγκάσει να πληρώσετε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Heraldic την Σάβ Οκτ 31, 2020 1:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντρέας ekwter. έγραψε: Συν τον κίνδυνο να έχει λερωθεί το ποινικό μητρώο στο ενδιάμεσο διάστημα.
Παρανοώ κάτι; Δεν λερωθεί το ποινικό σας μητρώο τη στιγμή που θα λάβετε την επιβεβαίωση ότι είστε ΑΕ;
Για να διευκρινίσω, από όσα κατάλαβα, υπέθεσα ότι το ποινικό μητρώο θα λερώθη λίγους μήνες μετά την επιβεβαίωση ΑΕ.
Ή μήπως αυτό δεν συμβαίνει; Ξέρω ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τον ακριβή χρόνο, αλλά κατά μέσο όρο, πόσα χρόνια θα χρειαζόταν να επηρεαστεί το ποινικό σας μητρώο εάν η προηγούμενη κατανόησή μου ήταν λάθος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Heraldic την Σάβ Οκτ 31, 2020 2:11 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
συμβουλή μου να εχετε βγάλει οποιαδήποτε χρήματα απο τραπεζες, που ειναι στο ονομα σας). Συγνώμη, αλλά για ποιες τράπεζες Αναφέρετε, Ελλάδος Ή εξωτερικού;
Αλεξ έγραψε:συμβουλή μου να εχετε βγάλει οποιαδήποτε χρήματα απο τραπεζες, που ειναι στο ονομα σας). Συγνώμη, αλλά για ποιες τράπεζες Αναφέρετε, Ελλάδος Ή εξωτερικού;
Ναι, οι ελληνικοί μου τραπεζικοί λογαριασμοί είναι άδειοι, η κύρια ανησυχία μου είναι αν κάτι θα αλλάξει στο ποινικό μου μητρώο εάν δεν πληρώσω το ολοένα αυξανόμενο πρόστιμο ή κάνω αυτές τις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις
Κυρίως επειδή δυσκολεύομαι να αλλάξω τη φορολογική μου περιοχή αφού έχω μεταναστεύσει μέσω γάμου και όχι εργασίας και συνεχίζουν να απαιτούν εργασία για την αλλαγή της φορολογικής περιοχής.
Καλησπέρα, εχω επικυρωμένο προστιμο στην εφορία και ειμαι ανυποτακτος. Επρεπε να παρουσιαστώ στις 02/11/2020. Αν πάω φρουραρχειο, υπάρχει περίπτωση σύλληψης;
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
- Επάγγελμα: Μάγειρας
Καλησπέρα όπως και σε άλλους μου ηρθε και εμένα το χαρτί μαζί με πρόστιμο τον 6000κ. Όταν τους ρώτησα μου είπαν ότι έπρεπε να καταταγης με την πρωιγουμενη Εσο για αυτό το λόγο και το πρόστιμο. Είμαι κάτοικος εξωτερικού εδώ και δύο χρόνια Λονδίνο. Έχω θέματα υγείας πάσχω από ένα χρόνιο νόσιμα και κάνω θεραπευτή αγωγή εδώ... Και δεν μπορώ να την διακόψω. Έχω πάρει μια Αναβολή για 2 χρόνια λόγο υγείας όταν ήμουν Ελλάδα. Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ να ξαναπάρω αναβολή για ακόμα 2 χρόνια. Και τη γίνετε με το πρόστιμο
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες