Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών
- ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 2
Ααα ωραια, ευχαριστω πολυ!
Καλησπερα! Εχω τελειωσει επαλ και πηρα αναβολη ενως χρονου για να δωσω για ανωτατη σχολη καλων τεχνων... Στις εξετασεις αυτες τελικα τον σεπτεμβρη δεν περασα... Θελω να ξαναδωσω του χρονου... Μπορω να παρω αναβολη παλι; Και εχω αλλη μια ερωτηση... Αν γραφτω παλι στο επαλ, σε αλλη ειδικοτητα... Παιρνω αναβολη;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 147
- KasidiAris
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Λοιπόν παιδιά πολλά χαιρετίσματα κ απο εμένα κ μπράβο για την προσπάθεια σας.
Ανήκω κ εγώ στη γενιά των γιατρών που αναζήτησαν το μέλλον τους στο εξωτερικό.
Πίο συγκεκριμένα η αναβολή μου λόγω σπουδών τελείωνε το 2014. Άνοιξε η θέση μου στην Ελλάδα κ παρουσιάστηκα πριν 3 μήνες στο νοσοκομειο όπου κ θα έκανα ένα κομμάτι της ειδικότητας. Με το χαρτί της πρόσληψης παρουσιάστηκα στη Στρατολογία στην Αθήνα όπου κ μου έδωσαν αναβολή μέχρι το 2018.
Εν τω μεταξύ είχα μια πρόταση από Βερολίνο όπου είχα περάσει τον Ιούνιο διαδικασία συνεντεύξεων για να ξεκινήσω εκεί δουλειά.
Για να μην πολυλογώ μετά απο 15 μέρες δουλειάς παραιτήθηκα κ άμεσα ανέβηκα Βερολίνο.
Η ερώτηση λοιπόν έχει ως εξής: Υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να γίνει ανακληση της αναβολης; Αν όντως υπάρχει, θα κληθώ να υπηρετήσω αμεσα ή η αναβολή θα επανέλθει ξανά στο 2014;
Ανήκω κ εγώ στη γενιά των γιατρών που αναζήτησαν το μέλλον τους στο εξωτερικό.
Πίο συγκεκριμένα η αναβολή μου λόγω σπουδών τελείωνε το 2014. Άνοιξε η θέση μου στην Ελλάδα κ παρουσιάστηκα πριν 3 μήνες στο νοσοκομειο όπου κ θα έκανα ένα κομμάτι της ειδικότητας. Με το χαρτί της πρόσληψης παρουσιάστηκα στη Στρατολογία στην Αθήνα όπου κ μου έδωσαν αναβολή μέχρι το 2018.
Εν τω μεταξύ είχα μια πρόταση από Βερολίνο όπου είχα περάσει τον Ιούνιο διαδικασία συνεντεύξεων για να ξεκινήσω εκεί δουλειά.
Για να μην πολυλογώ μετά απο 15 μέρες δουλειάς παραιτήθηκα κ άμεσα ανέβηκα Βερολίνο.
Η ερώτηση λοιπόν έχει ως εξής: Υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να γίνει ανακληση της αναβολης; Αν όντως υπάρχει, θα κληθώ να υπηρετήσω αμεσα ή η αναβολή θα επανέλθει ξανά στο 2014;
-
- Στρατηγός
Δεν νομίζω να τίθεται τέτοιο θέμα, δηλαδή να ελέγξει η στρατολογία την χρήση της αναβολής σου, απλά όταν θα κληθείς να υπηρετήσεις, ίσως θεωρηθεί ότι έχεις κάνει κακή χρήση αναβολής
Γεια σας παιδες και συγχαρητηρια για το φορουμ σας.Ειμαι 18 χρονων και εχω φυγει Ρωσια λογω σπουδων ιατρικης.
Θελω να παρω αναβολη για να ολοκληρωσω τις σπουδες μου.
Εχω παρει πιστοποιητικο σπουδων απο το πανεπιστημιο και μου ειπαν απο τα ΚΕΠ στην Ελλαδα οτι πρεπει να το επικυρωσει η Ελληνικη πρεσβεια στην Ρωσια μετα να το μεταφρασω και να τους το παω.
Θα ηθελα να μαθω κατα ποσο ισχυει κατι τετοιο, γιατι πηγα στην Ελληνικη πρεσβεια και μου ειπαν να κολλησω Apostille και να το στειλω Ελλαδα.
Θελω να παρω αναβολη για να ολοκληρωσω τις σπουδες μου.
Εχω παρει πιστοποιητικο σπουδων απο το πανεπιστημιο και μου ειπαν απο τα ΚΕΠ στην Ελλαδα οτι πρεπει να το επικυρωσει η Ελληνικη πρεσβεια στην Ρωσια μετα να το μεταφρασω και να τους το παω.
Θα ηθελα να μαθω κατα ποσο ισχυει κατι τετοιο, γιατι πηγα στην Ελληνικη πρεσβεια και μου ειπαν να κολλησω Apostille και να το στειλω Ελλαδα.
-
- Στρατηγός
Το άρθρο περί αναβολών τα αναφέρει όλα.
Καλησπέρα σε όλους,
πραγματικά σας αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν όλες αυτές οι χρήσιμες πληροφορίες. Το δικό μου ζήτημα έχει ως εξής:
Είμαι γεννημένος στις 12/10/1982 (οπότε, σύμφωνα με κάποιο προηγούμενο reply, ο στρατός λογίζει ότι είμαι γεννημένος στην 01/01/1982). Στις 07/11/2007 ξεκίνησα το διδακτορικό μου (με μέγιστο χρόνο περάτωσης τα 6 έτη, δηλαδή 07/11/2013). Όπως αναφέρουν, διάφορες πηγές, η αναβολή στράτευσης για λόγους διδακτορικού (διαδικασία υποψήφιων διδακτόρων) είναι μέχρι το Δεκέμβρη του 31ου έτους (δηλαδή,31/12/2012). Μέχρι τώρα, το έχω καταλάβει σωστά, ε; Παρόλαυτα, προέκυψαν διάφορες καταστάσεις (όχι θέματα υγείας-ψυχολογίας κτλ.) και θα χρειαστώ ακόμα ένα έτος (μέχρι τα τέλη του 2013), για να ολοκληρώσω τον κύκλο των διδακτορικών σπουδών μου. Υπάρχει περίπτωση να αιτηθώ ακόμα ένα χρόνο γι'αυτόν τον λόγο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση
πραγματικά σας αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν όλες αυτές οι χρήσιμες πληροφορίες. Το δικό μου ζήτημα έχει ως εξής:
Είμαι γεννημένος στις 12/10/1982 (οπότε, σύμφωνα με κάποιο προηγούμενο reply, ο στρατός λογίζει ότι είμαι γεννημένος στην 01/01/1982). Στις 07/11/2007 ξεκίνησα το διδακτορικό μου (με μέγιστο χρόνο περάτωσης τα 6 έτη, δηλαδή 07/11/2013). Όπως αναφέρουν, διάφορες πηγές, η αναβολή στράτευσης για λόγους διδακτορικού (διαδικασία υποψήφιων διδακτόρων) είναι μέχρι το Δεκέμβρη του 31ου έτους (δηλαδή,31/12/2012). Μέχρι τώρα, το έχω καταλάβει σωστά, ε; Παρόλαυτα, προέκυψαν διάφορες καταστάσεις (όχι θέματα υγείας-ψυχολογίας κτλ.) και θα χρειαστώ ακόμα ένα έτος (μέχρι τα τέλη του 2013), για να ολοκληρώσω τον κύκλο των διδακτορικών σπουδών μου. Υπάρχει περίπτωση να αιτηθώ ακόμα ένα χρόνο γι'αυτόν τον λόγο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση
-
- Στρατηγός
Επέκταση αναβολής
Υ. Γ Το μήνυμα σου μεταφέρθηκε σε ποιο σωστό θέμα, διότι στο προηγούμενο μιλάμε για τις αναβολές των μεταπτυχιακών.
Υ. Γ Το μήνυμα σου μεταφέρθηκε σε ποιο σωστό θέμα, διότι στο προηγούμενο μιλάμε για τις αναβολές των μεταπτυχιακών.
Γειά σας,
εγώ απευθύνθηκα πριν απο δύο μέρες στη στρατολογία, έκανα κανονικά την αίτηση για αναβολή λόγω σπουδών και μου είπαν πως θα μου σταλεί απλά το έγγραφο της αναβολής στο σπίτι. Απο περιέργια σήμερα έλεγξα την ιστοσελίδα της στρατολογίας και μου λέει οτι δεν έχω κάνει αίτηση για αναβολή. Εν αντιθέσει, μου γράφει ότι σε ένα μήνα πρέπει να παρουσιαστώ με την Α' ΕΣΣΟ τον Ιανουάριο. Τι να κάνω; Μήπως απλά δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν για την αναβολή ή κατι δεν πήγε καλά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.
εγώ απευθύνθηκα πριν απο δύο μέρες στη στρατολογία, έκανα κανονικά την αίτηση για αναβολή λόγω σπουδών και μου είπαν πως θα μου σταλεί απλά το έγγραφο της αναβολής στο σπίτι. Απο περιέργια σήμερα έλεγξα την ιστοσελίδα της στρατολογίας και μου λέει οτι δεν έχω κάνει αίτηση για αναβολή. Εν αντιθέσει, μου γράφει ότι σε ένα μήνα πρέπει να παρουσιαστώ με την Α' ΕΣΣΟ τον Ιανουάριο. Τι να κάνω; Μήπως απλά δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν για την αναβολή ή κατι δεν πήγε καλά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.
-
- Στρατηγός
Να ξανά πας από το στρατολογικό γραφείο γιατί προφανώς ξέχασες να πάρεις η ξέχασαν να σου δώσουν το χαρτί της αναβολής, εκείνη την στιγμή σου λένε αν παίρνεις αναβολή η όχι και πότε λήγει, έγγραφο στο σπίτι σου στέλνουν μετά από κανένα 3μηνο.
Θα ξαναπάω. Πάντως σε όσους ήμασταν εκεί δεν έδωσαν κανένα έγγραφο. Είπαν οτι το έγγραφο θα σταλεί στη διεύθυνση κατοικίας. Και μου ήπαν οτι την αναβολή την παίρνω.
-
- Στρατηγός
Τι να πω, παλιά έδιναν έγγραφο, πάντως αφού σου είπε ότι την αναβολή την παίρνεις δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι, προφανώς και δεν θα ανανεώνουν τις εφαρμογές κάθε ημέρα.

Σας ευχαριστω για τη βοήθεια σας. Πώς να μην αγχώνομαι όταν Ιανουάριο έχω και την εξεταστική... Θα τηλεφωνήσω το συντομότερο δυνατό για να τους ρωτήσω.
Αν κάποιος είναι ήδη γραμμένος σε μία σχολή (πρώτο εξάμηνο) και του έρθει χαρτί για να μπει φαντάρος, η σχολή του έχει δώσει χαρτί για να πάρει αναβολή αλλά θέλει να πάει φαντάρος και να κρατήσει τη θέση στη σχολή γίνεται ; Ασχέτως αν θα πηγαίνει στη σχολή η όχι (και στο πρώτο εξάμηνο και μετέπειτα)
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες