Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από bodybuilder625 »

Δεν είπα ότι είμαι περισσότερο Έλληνας από κάποιον άλλο... Το μόνο που εννωώ είναι ότι πρέπει να είναι τιμή για κάποιον να υπηρετήσει στον ένδοξο Ε. Σ... Ή τουλάχιστον πρώην ένδοξο καθώς όσο περνούν τα χρόνια οι προδότες πολιτικοί αποδυναμώνουν μέχρι και τις Ενοπλες Δυνάμεις μας...
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96

Δημοσίευση από yandr »

Eldunari έγραψε:Τα παραμύθια περί Τουρκίας πέστα σε κάνα παιδάκι, αφού ξέρεις πολύ καλά πως οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη με τους απέναντι θα είναι θαύμα αν διαρκέσει πάνω από 3-4 ωρίτσες. Και ξέρεις πολύ καλά επίσης ότι σε αυτό δεν έχει καμμία διαφορά το αν θα συμπεριλάβεις αριθμητικά τους υπόχρεους ή αν θα τους αφήσεις απ'έξω. Άρα, το συμπέρασμα είναι ότι ο πολίτης χάνει το χρόνο του στην υποχρεωτική αηδία όπως είναι σήμερα, και θα ήταν πολύ παραγωγικότερος για τον τόπο αν δούλευε το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
Το έχω ξαναπεί ότι άλλο θέμα η κατάργηση της θητείας και άλλο η κατάργηση του στρατού.

Αν δεν δέχεσαι ότι υπάρχει κίνδυνος για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και για την εξάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, τότε προφανώς καλά κάνεις και θες κατάργηση του στρατού ολόκληρου. Δεν συμφωνώ βέβαια, αλλά το καταλαβαίνω.

Εδώ δεχόμαστε ότι υπάρχει κίνδυνος, αλλιώς αν είμασταν στη γεωγραφική θέση του Βελγίου και εγώ θα ήμουν κατά του στρατού και της θητείας.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι υπάρχει κίνδυνος, αυτά τα περί 3-4 ωρίτσες λυπάμαι αλλά δεν μου λένε τίποτα.

Δεν έχω κάνει μέντιουμ και η κρυστάλλινη σφαίρα μου δεν βοηθά.

Αλλά και 3-4 ωρίτσες (ή μέρες για να μην το ξετιλήσουμε κιόλας) είναι απόλυτα αρκετές για την δημιουργία τελελεσμένων τύπου Ίμια.

Εσύ τελικά ξεκαθάρισες στον εαυτό σου γιατί δεν θέλεις την υποχρεωτική θητεία; Το σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους λένε ότι σε χρειάζονται οι ένοπλες δυνάμεις, επομένως τα περί παραγωγικότητας ας τα αφήσουμε καλύτερα.

Μήπως δεν θες να υπηρετήσεις για τα 'χαράτσια'; Γιατί κάπου εκεί το πας με αυτά που δεν κάνει η Ελλάδα για σένα. Και ποια είναι αυτή η Ελλάδα τέλος πάντων να την μάθω και εγώ; Γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη Ελλάδα είσαι εσύ και εγώ.

Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα με τη χώρα. Με τους πολίτες της έχω που δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι αυτοί ευθύνονται για όλα τα καλά και όλα τα κακά του τόπου.

Giannis84
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Giannis84 »

Eldunari έγραψε:
Γιατί ρε μεγάλε, θα μας τρελάνεις - είναι συνταγματικά όλα τα άλλα που κάνουν; Το ειδικό τέλος ακινήτων είναι συνταγματικό; Το ΕΤΑΚ είναι συνταγματικό; Ο ΦΑΠ είναι συνταγματικός; Το 6χίλιαρο πρόστιμο του Βενιζέλου για τους ανυπότακτους είναι συνταγματικό; Τα τεκμήρια διαβίωσης στην νέα φορολογία που θα κάνεις δήλωση τώρα σε λίγους μήνες είναι συνταγματικά; Αυτό που πρότεινα σε πείραξε εσένα, που στο κάτω κάτω ανοίγει και θέσεις εργασίας; Είσαι μικρός ακόμη και δεν έχεις καταλάβει τι παίζεται (αν κρίνω από το 84 στο ψευδώνυμο, έχεις ακόμη το 2 μπροστά στην ηλικία σου... ) Σε καμμιά 20αριά χρόνια ίσως το πιάσεις το πως παίζεται το παιχνίδι στην Ελλάδα. Ρώτα και εμάς που ψηφίζουμε από την δεκαετία του '80, και που είδαμε τους αλήτες να μας τα παίρνουν όλα. Να σου θυμίσω επίσης ότι έτσι και αλλιώς όποιος θέλει πάει στρατό, το έχεις συνηδητοποιήσει;

Δηλαδη αφου παιρνουν αποφασεις αντισυνταγματικες οι πολιτικοι, μου λες ουσιαστικα τι πειραζει να θεσμοθετηθει κιολας το αντισυνταγματικο. Με την ιδια λογικη να πληρωνουν οι γονεις των μαθητων η των φοιτητων τους μισθους των καθηγητων για να ελαφρυνθει το κρατος. Πχ Να μπουν διδακτρα κανα δεκαχιλιαρο το χρονο στο δημοτικο - γυμνασιο - λυκειο - πανεπιστημιο. Ε οποιος δεν τα χει ας μεινει αμορφωτος, τι πειραζει; Δεν γινονται αυτα τα πραγματα που λες. Υπαρχουν και καποια ορια. Δεν γινεται καποιοι επειδη ειναι φτωχοι να χανουν ενα χρονο απο την ζωη τους και καποιοι αλλοι συναδελφοι τους να μπαινουν νωριτερα στην αγορα και να θεωρουμε αυτο τον διαχωρισμο κατι καλο.

Τωρα τα υπολοιπα που λες δεν ξερω τι σχεση εχουν με το συγκεκριμενο θεμα που για μενα ειναι καθαρα οικονομικο και πρακτικο. Δυστυχως με τα τωρινα δεδομενα, οπου δεν ζουμε σε εναν αγγελικα πλασμενο κοσμο υπαρχει η αναγκη υπαρξης στρατου. Αυτη η αναγκη ισως ειναι και επιβεβλημενη απο τις ξενες δυναμεις που θελουν να πουλανε εξοπλισμους, παρολαυτα δεν αλλαζει κατι ως προς την ουσια. Μακαρι η οικονομια της χωρας να ηταν τετοια που θα μπορουσε να καλυψει τον στρατο με επαγγελματιες. Επισης οι αλητες που αναφερεις οτι σας τα πηραν ολα με καποιο τροπο εβγαιναν απο την δεκαετια του 80 ετσι; Εμεις παντως που εχουμε το "2" στην ηλικια δεν τους ψηφιζαμε 30 χρονια, οποτε δεν ξερω αν θα πρεπει να το λες και για καλο οτι ψηφιζες απο τοτε.
Eldunari

Δημοσίευση από Eldunari »

yandr έγραψε:
Eldunari έγραψε:Τα παραμύθια περί Τουρκίας πέστα σε κάνα παιδάκι, αφού ξέρεις πολύ καλά πως οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη με τους απέναντι θα είναι θαύμα αν διαρκέσει πάνω από 3-4 ωρίτσες. Και ξέρεις πολύ καλά επίσης ότι σε αυτό δεν έχει καμμία διαφορά το αν θα συμπεριλάβεις αριθμητικά τους υπόχρεους ή αν θα τους αφήσεις απ'έξω. Άρα, το συμπέρασμα είναι ότι ο πολίτης χάνει το χρόνο του στην υποχρεωτική αηδία όπως είναι σήμερα, και θα ήταν πολύ παραγωγικότερος για τον τόπο αν δούλευε το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
Το έχω ξαναπεί ότι άλλο θέμα η κατάργηση της θητείας και άλλο η κατάργηση του στρατού.

Αν δεν δέχεσαι ότι υπάρχει κίνδυνος για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και για την εξάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, τότε προφανώς καλά κάνεις και θες κατάργηση του στρατού ολόκληρου. Δεν συμφωνώ βέβαια, αλλά το καταλαβαίνω.

Εδώ δεχόμαστε ότι υπάρχει κίνδυνος, αλλιώς αν είμασταν στη γεωγραφική θέση του Βελγίου και εγώ θα ήμουν κατά του στρατού και της θητείας.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι υπάρχει κίνδυνος, αυτά τα περί 3-4 ωρίτσες λυπάμαι αλλά δεν μου λένε τίποτα.

Δεν έχω κάνει μέντιουμ και η κρυστάλλινη σφαίρα μου δεν βοηθά.

Αλλά και 3-4 ωρίτσες (ή μέρες για να μην το ξετιλήσουμε κιόλας) είναι απόλυτα αρκετές για την δημιουργία τελελεσμένων τύπου Ίμια.

Εσύ τελικά ξεκαθάρισες στον εαυτό σου γιατί δεν θέλεις την υποχρεωτική θητεία; Το σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους λένε ότι σε χρειάζονται οι ένοπλες δυνάμεις, επομένως τα περί παραγωγικότητας ας τα αφήσουμε καλύτερα.

Μήπως δεν θες να υπηρετήσεις για τα 'χαράτσια'; Γιατί κάπου εκεί το πας με αυτά που δεν κάνει η Ελλάδα για σένα. Και ποια είναι αυτή η Ελλάδα τέλος πάντων να την μάθω και εγώ; Γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη Ελλάδα είσαι εσύ και εγώ.

Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα με τη χώρα. Με τους πολίτες της έχω που δεν έχουν ακόμη καταλάβει ότι αυτοί ευθύνονται για όλα τα καλά και όλα τα κακά του τόπου.

Δεν μίλησα ποτέ για κατάργηση του στρατού. Μίλησα για κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας. Παρόλα αυτά, φυσικά πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος για εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, όχι. Στην περίπτωση που θα υπάρξει τέτοιο σενάριο στο μέλλον, θα είναι συγχρόνως και η στιγμή που ο κόσμος θα βιώσει τον τρίτο. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν έχει καμμία σημασία αν έχουμε ή όχι υποχρεωτική θητεία. Καμμία μα καμμία. Γιατί με τα σημερινά όπλα και τεχνολογία, ούτε επιστράτευση δεν θα προλάβει να γίνει.

Όσον αφορά τις 3 ώρες - ήμουνα υπεραισιόδοξος. Ίσως ούτε 1 ώρα δεν θα κρατούσε τέτοιος πόλεμος. Ήλπιζα ότι ειδικά εσύ θα ήσουν ενήμερος για τέτοια θέματα. Ο πρώην πρωθυπουργός μας, Κων/νος Σημίτης, στο Βερολίνο την Τρίτη δήλωσε ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα κρατούσε σίγουρα ελάχιστες ώρες. Ψάξτο στις ειδήσεις τις εβδομάδας και θα το βρεις.

Τέλος, όπως ανέφερα πάλι, η υποχρεωτική θητεία είναι ανούσια κατά την γνωμή μου (το λέω εκ πείρας, αφού όπως προείπα πέρασα 24+ μήνες στο ναυτικό). Με λυπεί, ακόμη, το γεγονός ότι δεν μπορείς να παραδεχτείς πως ο απλός πολίτης δεν προσφέρει τίποτα στον σημερινό στρατό, και χάνει και τον χρόνο του, και εκνευρίζει και τους αξιωματικούς. Θα ήταν εξαιρετικά παραγωγικότερος αν έκανε αυτό που μπορεί καλύτερα, και είναι αφύσικο να μην το παραδέχεσαι αυτό.
Eldunari

Δημοσίευση από Eldunari »

Giannis84 έγραψε:
Δηλαδη αφου παιρνουν αποφασεις αντισυνταγματικες οι πολιτικοι, μου λες ουσιαστικα τι πειραζει να θεσμοθετηθει κιολας το αντισυνταγματικο. Με την ιδια λογικη να πληρωνουν οι γονεις των μαθητων η των φοιτητων τους μισθους των καθηγητων για να ελαφρυνθει το κρατος.

Γιατί, ποιός τους πληρώνει βρε; Εμείς δεν τους πληρώνουμε από τους φόρους μας; Χαίρομαι όμως που παραδέχεσαι ότι ήδη έχουν παρθεί πολλές αντισυνταγματικές αποφάσεις από τα κανακάρια μας/τους πολιτικούς μας.

Giannis84 έγραψε:
Πχ Να μπουν διδακτρα κανα δεκαχιλιαρο το χρονο στο δημοτικο - γυμνασιο - λυκειο - πανεπιστημιο. Ε οποιος δεν τα χει ας μεινει αμορφωτος, τι πειραζει; Δεν γινονται αυτα τα πραγματα που λες. Υπαρχουν και καποια ορια. Δεν γινεται καποιοι επειδη ειναι φτωχοι να χανουν ενα χρονο απο την ζωη τους και καποιοι αλλοι συναδελφοι τους να μπαινουν νωριτερα στην αγορα και να θεωρουμε αυτο τον διαχωρισμο κατι καλο.

Γίνεται ήδη Γιάννη μου. Οι ποινές φυλάκισης δεν είναι εξαγοράσιμες; Λοιπόν; Σου ξαναείπα, είναι μια καταπληκτική λύση από όλες τις πλευρές: Ανοίγει θέσεις εργασίας, είναι όσο νόμιμη λύση είναι και πολλά άλλα που κατά καιρούς έχουν ψηφιστεί, κτλ. Μην ξεχνάς ότι η λογική: "Αφού δεν μπορώ εγώ να απαγορευτεί και στον γέιτονά μου", πέραν του ότι είναι προσβλητική για την νοημοσύνη των ανθρώπων, είναι η βασική αρχή κάποιων ακατανόμαστων καθεστώτων, που ούτε που θα ήθελα να συζητήσω. Ξέρεις, "φλατ κοινωνίες" κτλ.

Giannis84 έγραψε:
Δυστυχως με τα τωρινα δεδομενα, οπου δεν ζουμε σε εναν αγγελικα πλασμενο κοσμο υπαρχει η αναγκη υπαρξης στρατου. Αυτη η αναγκη ισως ειναι και επιβεβλημενη απο τις ξενες δυναμεις που θελουν να πουλανε εξοπλισμους, παρολαυτα δεν αλλαζει κατι ως προς την ουσια. Μακαρι η οικονομια της χωρας να ηταν τετοια που θα μπορουσε να καλυψει τον στρατο με επαγγελματιες.

Ποτέ δεν ανέφερα ότι δεν πρέπει να υπάρχει στρατός. Ανέφερα την ανάγκη κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας, ως θεσμού υποτιμητικού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της απλής λογικής. Όπως πληρώνουμε τους δασκάλους και τους καθηγητές από τους φόρους μας, και βολευόμαστε με όσους έχουμε, ας βολευτούμε και με όσους επαγγελματίες στρατιώτες έχουμε. Εξήγησα και στον yandr, ότι ο αριθμός των υπόχρεων δεν αλλάζει τις ισορροπίες σε αυτό που φοβάστε. Επίσης δεν έχει νόημα να προβάλλετε συνέχεια αυτό το χαζό επιχείρημα περί Τουρκίας και γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας για την συνέχιση της υποχρεωτικής θητείας. Είναι κουραστικό και παιδικό επιχείρημα. Το ξαναλέω και πάλι. Καμμία ελπίδα δεν έχουμε, ακόμη και με την συνέχιση της υποχρεωτικής θητείας ενάντια σε έναν υποθετικό πόλεμο με την Τουρκία. Αντίθετα πρέπει να επενδύσουμε στα όπλα των ημερών και της εποχής μας: Τεχνολογίες αιχμής, Καινοτόμο έρευνα, Ανταγωνιστική οικονομία. Το να παίρνει ο στρατός με το ζόρι τα νέα μυαλά για 9 μήνες, μακρυά από τα προαναφερθέντα, δεν βοηθάει σε τίποτα.
Άβαταρ μέλους
CypriTol
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από CypriTol »

Αν καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση ακόμα και αυτοί που γουστάρουν τον στρατό δεν θα πάνε παρασυρόμενοι από τους άλλους. Άμα είναι όλοι οι φίλοι σου κάθε βράδυ έξω και έσυ είσαι μέσα σύντομα θα την κοπανήσεις και εσύ. Έτσι δεν θα μείνει κανένας και οι Τούρκοι θα κάνουν πάρτι στον Έβρο
Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Αστείο αλλά και λογικό το παράδειγμά σου. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα κατάργησης της θητείας. Εδώ ο στρατός δεν έχει λεφτά για συντήρηση όπλων και αρμάτων. Θα πληρώνει καμιά τρακοσαριά χιλιάδες ΕΠΟΠ; Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ δεν μπορώ να πληρώνω παραπάνω χρήματα στο κράτος για να πηγαίνουν εκεί... Αφήστε που όταν το μέτωπο χρειαστεί στρατιώτες ποιόν θα καλέσουν ; Τη γιαγιά μου ; Εκτός αν θέλετε να καταργηθεί τελείως ο στρατός γενικότερα... Εικόνα
RTech

Δημοσίευση από RTech »

Bodybuilder, δεν μιλάμε για την περίπτωση που θα γίνει πραγματικά πόλεμος. Εκεί κηρύσσεται γενική επιστράτευση κ. Τ. Λ. Μιλάμε για καιρό ειρήνης. Ο Eldunari συμφωνεί μαζί μου ότι το αναγκαίο για τη διασφάλιση της αποτροπής Δεν είναι η θητεία, αλλά ο τεχνολογικός εξοπλισμός των ΕΔ. Γιατί στο κάτω-κάτω, και στον πόλεμο, όταν οι Τούρκοι παίρνουν stealth μαχητικά (τέτοια δεν είναι τα F-35;) ή αναπτύσσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όσους κληρωτούς και αν έχουμε δεν θα κάνουν καμία διαφορά (εκτός από εξάσκηση στη σκοποβολή). Αν συνεχιστεί αυτό η κατάσταση θα θυμίζει τους Ινδιάνους με τα φυσοκάλαμα ενάντια στους Ευρωπαίους αποίκους που ήταν εξοπλισμένοι με πυροβόλα όπλα.

CypriTol, κάποιος που πραγματικά θα θέλει να παίξει αυτόν τον ρόλο δεν θα επηρεάζεται από τους γύρω του.

Όσο για τα χρήματα, είναι τεράστια συζήτηση, αλλά "λεφτά υπάρχουν", απλά πάνε για βόλεμα ημετέρων, ρεμούλες και αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων. Αν θέλουμε να έχουμε ανταγωνιστικό στρατό, το μέλλον είναι στους μόνιμους στρατιώτες, οι οποίοι θα έχουν ΧΡΟΝΙΑ να εκπαιδευτούν σε άριστο βαθμό σε όσες ειδικότητες χρειάζεται. Καλώς ή κακώς, οι έφεδροι μονο υποστηρικτικό ρόλο μπορούν να έχουν. Κατανοείς φαντάζομαι ότι κι εγώ δεν τάσσομαι υπέρ της κατάργησης του στρατού, ούτε καν υπέρ της κατάργησης της θητείας, αλλά υπέρ της αναμόρφωσής της. Πιστεύω ότι υπάρχουν λύσεις ώστε να κερδίσουν όλες οι πλευρές: Και οι στρατεύσιμοι, που δεν θέλουν να αποκόπτονται από τον κόσμο για μήνες, και το κράτος, που θέλει να διαθέτει "δεξαμενή" εφεδρείας. Δεν είναι απαραίτητα zero-sum game, όπου οι πλευρές είναι αντιμαχόμενες και οι απώλειες της μίας είναι πλεονεκτήματα της άλλης.
Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Συμφωνώ, αλλά σε περίπτωση πολέμου πως θα γίνει επιστράτευση αφού οι νέοι δεν θα ξέρουν καλά καλά να χειρίζονται ένα όπλο αφού δεν θα έχουν πάει στρατό
Άβαταρ μέλους
Titis
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Titis »

Ο στρατός υπάρχει για να λειτουργεί αποτρεπτικά σε όποια προσπάθεια καταπάτησης των εθνικών μας συμφερώντων και συμφερόντων του λαού. Μην το βλέπετε αποκλειστικά σε περίπτωση πολέμου. Ο στρατός είναι για να προστατεύει τον λαό και τον απλό κοσμάκι. Δεν υπηρετεί κανένα κόμμα, καμία κυβέρνηση, κανένα λαμόγιο και κανένα συμφέρον. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινότανε αν δεν υπήρχε κανένας φαντάρος στα σύνορα και απλά υπήρχε ένα τελώνιο και ένας συνοριοφύλακας μέσα στο γραφείο... Ναι είμαι υπέρ του επαγγελματικού στρατού, αλλά έχουμε το υπόβαθρο για κάτι τέτοιο; Η θητεία είναι αναγκαία και όποιο επιχείρημα ενάντια της όσο σεβαστό και να είναι είναι αβάσιμο!
RTech

Δημοσίευση από RTech »

Μα αν δεις τα ποστ μου θα διαπιστώσεις ότι δεν λέω να μην πάνε στρατό. Λέω να αλλάξει το σύστημα σε κάποιο παρόμοιο του ελβετικού.
σμηνιας

Δημοσίευση από σμηνιας »

Το θεμα δεν ειναι τι θελουμε εμεις αλλα τι προκειται να γινει. Εχω ακουσει οτι σχεδιαζεται μεγαλη μειωση στρατου ξηρας και κλεισιμο στρατοπεδων κ μικροτερη μειωση αεροποριας. Οποτε ο στρατος θα γινει ημιεπαγγελματικος σιγουρα αν οχι επαγγελμτικος.

Επιπλεον αυτο Που προτεινε καποιος προηγουμενος για εξαγορα ειναι πολυ καλο κ χρησιμο για την οικονομια. Δωσε μου πλουσιε 20000-30000 ευρω κ μην ερχεσαι εγω αυτα τ λεφτα θα τ αξιοποιησω ως κρατος. Και μην πειτε οτι θα το κανουν ολοι μονο οι πλουσιοι θα εδιναν τετοιο ποσο. Αλλωστε τα πλουσιοπαιδα ολο αδειες ειναι βυσματικες μεταθεσεις κ θεση στα γραφεια. Προσφερουν ελαχιστα οταν υπηρετουν Θα προσφερουν πιο πολυ πληρωνοντας ενα μεγαλο ποσο.

προσωπικη αποψη η αεροπορια θα πρεπει ν συγχωνευτει με το στρατο ωστε να υπαρχει κοινο υγειονομικο, μεταφορες κ γενικα υποστηριξη. Ετσι θα χουμε λγοτερους στρατηγους πτεραρχους κ μεγαλυτερη οικονομια k διακλαδικοτητα.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Eldunari έγραψε:
Δεν μίλησα ποτέ για κατάργηση του στρατού. Μίλησα για κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας. Παρόλα αυτά, φυσικά πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος για εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, όχι.

Φοβερό! Κανένας κίδυνος ε; Μπορείς να μου πεις λοιπόν σε ποιον ανήκουν τα Ίμια;

Και δεν περνάς και από το άρθρο για τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο (και όλη την ενότητα αυτή) νας ενημερωθείς λιγάκι;

Δεν απορώ που δεν γνωρίζεις, απορώ που με τόση ευκολία εκφράζεις γνώμη. Σαν να μπαίνεις σε φόρουμ πυρηνικών φυσικών και να τους λες ότι η πυρηνική σχάση είναι αδύνατη.

Eldunari έγραψε:

Στην περίπτωση που θα υπάρξει τέτοιο σενάριο στο μέλλον, θα είναι συγχρόνως και η στιγμή που ο κόσμος θα βιώσει τον τρίτο. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν έχει καμμία σημασία αν έχουμε ή όχι υποχρεωτική θητεία. Καμμία μα καμμία. Γιατί με τα σημερινά όπλα και τεχνολογία, ούτε επιστράτευση δεν θα προλάβει να γίνει.

Νοστράδαμος; Έχουμε σχετικό θέμα στο φόρουμ. Δες Παραψυχολογία και παραφιλολογία

Eldunari έγραψε: Όσον αφορά τις 3 ώρες - ήμουνα υπεραισιόδοξος. Ίσως ούτε 1 ώρα δεν θα κρατούσε τέτοιος πόλεμος. Ήλπιζα ότι ειδικά εσύ θα ήσουν ενήμερος για τέτοια θέματα. Ο πρώην πρωθυπουργός μας, Κων/νος Σημίτης, στο Βερολίνο την Τρίτη δήλωσε ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα κρατούσε σίγουρα ελάχιστες ώρες. Ψάξτο στις ειδήσεις τις εβδομάδας και θα το βρεις.

Και άλλες προβλέψεις; Μήπως ήσουν 10 ετών το 1996 και δεν θυμάσαι; Γιατί ο μη πόλεμος κράτησε μέρες. Μήπως μπορούμε να έχουμε έγγραφες διαβεβαιώσεις;

Eldunari έγραψε: Τέλος, όπως ανέφερα πάλι, η υποχρεωτική θητεία είναι ανούσια κατά την γνωμή μου (το λέω εκ πείρας, αφού όπως προείπα πέρασα 24+ μήνες στο ναυτικό). Με λυπεί, ακόμη, το γεγονός ότι δεν μπορείς να παραδεχτείς πως ο απλός πολίτης δεν προσφέρει τίποτα στον σημερινό στρατό, και χάνει και τον χρόνο του, και εκνευρίζει και τους αξιωματικούς. Θα ήταν εξαιρετικά παραγωγικότερος αν έκανε αυτό που μπορεί καλύτερα, και είναι αφύσικο να μην το παραδέχεσαι αυτό.

Το μόνο που χρειάζεται ο στρατός είναι έναν χαμένο να βαστάει όπλο. Τίποτα περισσότερο.

Εκτός και αν νομίζεις ότι 500 χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες είναι ράμπο.

Αν θεωρείς τη θητεία ανούσια, να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης με σκηνάκια 1 φορά το μήνα με εβδομαδιαία διάρκεια, καθημερινές πορείες, ασκήσεις με πραγματικά πειρά, φυλακές (πραγματικές όχι τύπου Ελλάδας), καθημερινές ασκήσεις και βολές να το φτιάξουμε το θέμα.

Εκτός και αν τότε λες ότι η θητεία είναι απάνθρωπη.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

RTech έγραψε:Bodybuilder, δεν μιλάμε για την περίπτωση που θα γίνει πραγματικά πόλεμος. Εκεί κηρύσσεται γενική επιστράτευση κ. Τ. Λ. Μιλάμε για καιρό ειρήνης. Ο Eldunari συμφωνεί μαζί μου ότι το αναγκαίο για τη διασφάλιση της αποτροπής Δεν είναι η θητεία, αλλά ο τεχνολογικός εξοπλισμός των ΕΔ.

Μπερδεύετε τον πόλεμο με τα real-time strategy games.

Αν ήταν έτσι οι ΗΠΑ θα είχαν 20 φαντάρους.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

σμηνιας έγραψε:Το θεμα δεν ειναι τι θελουμε εμεις αλλα τι προκειται να γινει. Εχω ακουσει οτι σχεδιαζεται μεγαλη μειωση στρατου ξηρας και κλεισιμο στρατοπεδων κ μικροτερη μειωση αεροποριας. Οποτε ο στρατος θα γινει ημιεπαγγελματικος σιγουρα αν οχι επαγγελμτικος.
Λάθος σε πληροφόρησαν. Αυτό πριν από 5-6 χρόνια. Τώρα το ανάποδο. Κανένας νέος ΕΠΟΠ και σενάρια για αύξηση θητείας (αν και το τελευταίο προσωπικά δεν πσιτεύω ότι θα γίνει).

σμηνιας έγραψε:

Επιπλεον αυτο Που προτεινε καποιος προηγουμενος για εξαγορα ειναι πολυ καλο κ χρησιμο για την οικονομια. Δωσε μου πλουσιε 20000-30000 ευρω κ μην ερχεσαι εγω αυτα τ λεφτα θα τ αξιοποιησω ως κρατος. Και μην πειτε οτι θα το κανουν ολοι μονο οι πλουσιοι θα εδιναν τετοιο ποσο. Αλλωστε τα πλουσιοπαιδα ολο αδειες ειναι βυσματικες μεταθεσεις κ θεση στα γραφεια. Προσφερουν ελαχιστα οταν υπηρετουν Θα προσφερουν πιο πολυ πληρωνοντας ενα μεγαλο ποσο.

προσωπικη αποψη η αεροπορια θα πρεπει ν συγχωνευτει με το στρατο ωστε να υπαρχει κοινο υγειονομικο, μεταφορες κ γενικα υποστηριξη. Ετσι θα χουμε λγοτερους στρατηγους πτεραρχους κ μεγαλυτερη οικονομια k διακλαδικοτητα.

Πλήρης οικονομοτεχνική μελέτη και πάνω από όλα ισονομία μεταξύ των πολιτών. Εγώ προτείνω επίσης οι πλούσιοι που διαπράττουν μικροαδικήματα (φόνους, βιασμούς κλπ) να πληρώνουν 30-40.000 και 'αυτά τα λεφτά θα τα αξιοποιήσω ως κράτος'. Ούτε έφηβος δεν πρέπει να σκέφεται με αυτό τον τρόπο.

Τέλος εγώ λέω να συγνωνεύσουμε και το ναυτικό μαζί με αεροπορία και ναυτικό. Απορώ πως δεν το έχει προτείνει η τρόικα. Θα ανοίξουμε νέους δρόμους σε αυτή τη χώρα.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης