Συνθήματα στον στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
alexakis7
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 1

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από alexakis7 »

Στα κεεδ φωναζουν κανενα συνθημα πλεον ή τα εχουν κοψει ; Ξερεις καθολου τι γινεται?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από Greek_Army »

Φωνάζουνε. Και στον βόλο φωνάζανε. Και λογικά και στον αυλώνα πλέον
charis21

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από charis21 »

Οποιός δεν εχει προβλημά και θέλει ν ' αποκτήσει, στις μοίρες των καταδρομων να 'ρθει να υπηρετήσει

lykos86
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από lykos86 »

bob. έγραψε:τα πασης φυσεως συνθηματα και τραγουδια εχουν δυστηχως απαγορευτει εδω και μια δεκαετια τουλαχιστον, για λογους εξωφρενικους κια γελοιους πιστευω. Η δικαιολογια ηταν σχεσεις καλεις γειτονιας με τα αλλα κρατη (βλεπε ιμια, μεγαλη αλβανια, παραβιασεις, μακεδονικο) και ο κυριοτερος λογος η καταπιεση η ψυχολογικη βια και η υποβιβαση της προσωπικοτητας των νεαρων στρατευσιμων που υποβαλωνταν στη διαδικασια των συνθηματωνΕικόνα. Αυτα προεβαλε σαν επιχειρηματα η τοτε ηγεσιαΕικόνα, για να εχουμε ενα στρατο απο νεους λουληδες και μαμακηδες στερωντας απο τους επικεφαλης ενα απο τα μοναδικα μεσα εξυψωσης του ηθικου με τα οποια δυσαρεστα επακολουθα. Αλλα φταινε και τα ΜΜΕ και οι μαμαδες που ξημεροβραδιαζωνται εξω απο τα στρατοπεδα μην στραβοπατησει ο κανακαρης τους, και να σου κλαμα οδυνη και αγανακτιση μετα στα πρωινα παραθυρα της TV. Απαραδεκτες καταστασεις για την Ελληνικη κοινωνια υποτιθεται ο νεος υπηρετη την θητεια του σε ενα στρατο για να εκπληρωσει το καθηκον στη πατριδα, να ωριμασει σαν πολιτης, να ανδρωθει και οχι να ενγραφει σε ενα λυκειο θηλεων οπου θα καταντησει λιγοψυχος, φυγοπονος η λουφατζης αν θελετε, κολλημενος στο φουστανι της μαμας του.

Μέσα από αυτά που είπες θέλω να μείνω στην στάση της Μάνας.
Παρουσιάζομαι στις 18 του Αυγούστου στο Μεγάλο Πεύκο. Όταν μου ήρθε το χαρτί η μάνα μου ήξερε ήδη ότι έχω δηλώσει ειδικές δυνάμεις και άρχισε το ίδιο τροπάρι. Ότι είμαι βλάκας που πάω εκεί, κι ότι ο στρατός είναι χάσιμο χρόνου, κι ότι αφού πρέπει να πάω τότε να κοιτάξω να την βγάλω λούφα κλπ. Με λίγα λόγια βλέπω μια συμπεριφορά που δεν μου αρέσει καθόλου. Σε αντίθεση βέβαια με την γιαγιά μου που όταν είδε το χαρτί δάκρυσε. "Να πας αγόρι μου, με την ευχή μου. Θα είναι δύσκολα αλλά ξέρω ότι δεν θα τα παρατήσεις" μου είπε...
Οι σημερινές "γκομενίτσες" που βλέπουμε σήμερα έξω. Θα είναι οι αυριανές Ελληνίδες Μάνες... Πόσες ξέρουν απο σκληραγώγηση; Πόσες έχουν περάσει δύσκολα χρόνια; Πόσες ξέρουν την Ιστορία μας; Πως αυτές να μην καταντήσουν τα παιδιά μας σε φλούφλιδες; Ευτυχώς που δεν ήμουν πολύ κοντά στην μάνα μου. Μπορεί κι εγώ να ήμουν τέτοιος. Να μην ήθελα συνθήματα. Να με πείραζε το φαγητό. Να μου μύριζαν οι τουαλέτες. Κλπ... Ρωτήστε τους παλιότερους τι περάσαν στο στρατό και θα καταλάβετε πως πλέον έχει γίνει κολέγιο.
Και πάνω από όλα. Μεγαλώστε τα αγόρια σας εσείς. Οι άντρες. Σκληραγωγήστε τα. Μην τα αφήνετε στις μανάδες... Δεν είναι πλέον πατριώτισσες... Ή μάλλον έχουν μείνει πολύ λίγες...
Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 2

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από _KOURSAROS_ »

Τωρα που θα μπουμε μεσα, θα πουμε κανα συνθημα?
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
amfiviosraf
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από amfiviosraf »

Ελεος αυτοι οι αριστεροι μην δουν ανθρωπο να αγαπαει την πατριδα κατευθειαν φασιστα τον λενε... ελεος... να μην καταργηθουν τα συνθηματα απο τις ειδικες δυναμεις. οχι στις ανθελληνικες επιθεσεις και οχι στους ανθελληνεσ
amfiviosraf
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Συνθήματα στον στρατό

Πηγα μανα και τους ειδα δραμα ναουσα ρεντινα ειτανε ολοι τους λεβεντες και φορουσανε μπερεδεσ...
71st AIRBORNE DIV.
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Επικοινωνία:

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από 71st AIRBORNE DIV. »

Ψηλα ! Ψηλα ! Τα κοκκινα μπερε ! Σπεμ σπεμ αετοι !

ηθικόν; ΑΙΜΑ !

ηθικόν ; Αιμα !

και τι αιμα ; Τουρκικό !

και τι αιμα ; Σκοπιανό !

και τι άλλο; Αιμα να ναι και οτι να ναι Μ16 να βαρανε χήρες και ορφανα να κλαινε τα σπιτακια τους να καιμε !
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος 71st AIRBORNE DIV. την Παρ Αύγ 27, 2010 4:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 32

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από Rafale »

Αεροπόρος θα γενώ στην γη να μην αγγίζω να ΄μαι ψηλά στον ουρανό τα σύννεφα να σκίζω Ψυχή και σώμα δυνατός σαν πιάνω το τιμόνι να γίνομαι πότε αετός και πότε χελιδόνι Και αν η μοίρα το καλεί μια μέρα να πεθάνω θέλω του χάρου το φιλί μες το αεροπλάνο.

Κώστας

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από Κώστας »

Ενα Σαββάτο, την αυγή
μπήκε ο τούρκος, στο νήσι
κι ατίμασε, βεβύλωσε,
τ'αγια χώματα μας.
Ακούω φωνή, βροντερή,
να με προστάζει, να με καλεί,
να μην ξεχάσω, του νησιού μου,
την τιμή.
Γι'αυτό τούρκε, θα γυρίσω,
ΑΙΜΑ τούρκε! Θα ζητήσω,
αυτή τη νύχτα, να μην κοιμάσαι,
να με φοβάσαι!
amfiviosraf
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Συνθήματα στον στρατό

Μου τα ελεγε η μανα μου γιατι να μην ακουσω με λοκατζηδες και βουνα
τι ειχα να χωρισω. Αφου ομως μπηκα στο χωρο θα κατσω να χωρεψω και του
ανταρτη του καιμο θα κατσω να αντεξω. Δ Μ. Κ
ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ !

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ! »

Το συνθημα δεν ειχε σχεση με την μερα τις απελευθερωσης φιλε μου ειχε ομως σχεση με τα επικαιρα τοτε γεγονοτα οπου οποιοδηποτε (βαση νομοσχεδιου) αλβανακι, τουρκακι και οποιασδηποτε εθνικοτιτας παιδι με το που γεννιωταν στην Ελλάδα γινοταν αυτοματως ελληνοπουλο...
πρεπει καποια στιγμη σε αυτη τη χωρα να ξεχωρισουμε τον εθνικισμο απο τον ρατσισμο... αυτα τα χαιλικια θα μας φανε, οι και καλα αντιρατσισμοι...
οταν στην τουρκια στις 31 αυγουστου γιορταζουν το γεγονος (λεει) που μας πεταξαν στη θαλασσα... αυτα γιατι δεν τα λεει κανενας σας ψευτοπατριωτεσ... ολοι δηθεν... μην προσβηθει η προσωπικοτιτα του τουρκου... ουστ προδοτεσ...

α και μαθε κατι αλλο:
θα ξαναγυρισουμε. θα ξαναγυρισουμε.
να την λειτουργισουμε... να την λειτουργισουμε...
στην κωνσταντινουπολη τουρκο δεν θαφησουμε...

πως σου φανικε...
α, και αν δεν γουσταρεις κατι που δεν εχει σχεση με εσενα μην το σχολιαζεισ...
JaNkaR

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από JaNkaR »

Αγαπησα, ενα σχολειο, που μ' εμαθε, να τραγουδω, και μ' εμαθε να πολεμω και αγαπησα. Τους Ο. Υ. Κ,
και μ' εμαθε. Βαθια εγω, μες το νερο, να κολυμπω, σα βατραχος, και σα στοιχειο, σαν Ο. Υ. Κ,
χτυπουν λαλλουν, καμπαναρια, θυμαμαι την, Αγια Σοφια, και τη λυτη, γλυκεια κυρα, που την λενε,
Λευτερια, λευτερια, θα 'ρθει ξανα, Ο. Υ. Κ, Ο. Υ. Κ, Ο. Υ. Κ.

(Αυτο το συνθημα το τραγουδανε τα βατραχια κατα τη διαρκεια της διαβολοβδομαδας μεσα σε παγωμενα νερα.)
Άβαταρ μέλους
evi85
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από evi85 »

Για μουσουλμανους εποπ το ξερω και γω... Τι να πεις... Εικόνα
azor
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Συνθήματα στον στρατό

Δημοσίευση από azor »

Παιδιά δεν ξέρετε κάποιο σύνθημα για το sem; σώμα εφοδιασμού μεταφορών... Εικόνα ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Σάβ Σεπ 11, 2010 12:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες