Αύξηση θητείας (2012)
- kosmas10
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 8
Αύξηση θητείας (2012)
Αααα... Τόοοσο καλά... Χαχαχαχα. Ευχαριστώ
Αύξηση θητείας (2012)
Εγώ μπαίνω τώρα 5/3 και δυστυχώς αυτό ισχύει φίλε απο αυτήν την εσσο...
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 11
Αύξηση θητείας (2012)
Ψαράς έγραψε:Εγώ μπαίνω τώρα 5/3 και δυστυχώς αυτό ισχύει φίλε απο αυτήν την εσσο...
Θες να μου πεις πότε ψηφίστηκε και ποιος το ανακοίνωσε; Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο θα γινότανε χαμός εδώ μέσα...

Αύξηση θητείας (2012)
Όντως ακούστηκε κάτι τέτοιο πολύ έντονα τις τελευταίες ώρες. Δεν ξέρω πώς και τι, μακάρι να μην ισχύει.
Αύξηση θητείας (2012)
Ο νομος για τη στρατολογια δίνει ειδική εξουσιοδότηση στον ΥΕΘΑ με υπουργική αποφαση να αυξάνει/μειώνει τη θητεια, οπότε δεν περνάει απο Βουλη, βέβαια μέσα στα ανώτατα και κατώτατα όρια που ορίζει ο εν λογω νομος. Δεν έχω βρει την ΥΑ (έψαξα αρκετά) όμως πριν κανά μήνα είχα κατεβάσει τα έντυπα της προηγούμενης εσσο για μειωμένη θητεια και ανέφερε οκταμηνο και εξάμηνο... τα καινουρια αναφέρουν πλέον εννιαμηνο και εξάμηνο.. Βρήκα σήμερα και τον προηγούμενο σύνδεσμο που σας έδωσα στο www.army.gr και πλέον σιγουρευτηκα (στη σελίδα αυτή κάτω αναφέρει κάτι copyright 2011-2012 οπότε είναι προσφάτως ενημερωμένη)
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 11
Αύξηση θητείας (2012)
Ψαράς έγραψε:Ο νομος για τη στρατολογια δίνει ειδική εξουσιοδότηση στον ΥΕΘΑ με υπουργική αποφαση να αυξάνει/μειώνει τη θητεια, οπότε δεν περνάει απο Βουλη, βέβαια μέσα στα ανώτατα και κατώτατα όρια που ορίζει ο εν λογω νομος. Δεν έχω βρει την ΥΑ (έψαξα αρκετά) όμως πριν κανά μήνα είχα κατεβάσει τα έντυπα της προηγούμενης εσσο για μειωμένη θητεια και ανέφερε οκταμηνο και εξάμηνο... Τα καινουρια αναφέρουν πλέον εννιαμηνο και εξάμηνο. Βρήκα σήμερα και τον προηγούμενο σύνδεσμο που σας έδωσα στο www.army.gr και πλέον σιγουρευτηκα (στη σελίδα αυτή κάτω αναφέρει κάτι copyright 2011-2012 οπότε είναι προσφάτως ενημερωμένη)
Φίλε μου τα ξέρεις λάθος τα πράγματα, μην ξεχνάς ότι είμαστε υπό την εποπτεία της τρόικας, οπότε μια τέτοια απόφαση δεν είναι ούτε του πρωθυπουργού ούτε του υπουργού εθνικής άμυνας, θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από ΕΕ και ΔΝΤ
Μπορεί η αύξηση της θητείας να μειώσει εικονικά την ανεργία, προτεραιότητα όμως της κυβέρνησης είναι η μείωση των δαπανών (μεταξύ άλλων και του στρατού). Αυτό δε σημαίνει ότι θα πάρουν παραπάνω φαντάρους για να μην προσλάβουν ΕΠΟΠ - μπορεί οι φαντάροι να κοστίζουν λιγότερο απ' τους ΕΠΟΠ, κοστίζουν όμως κι αυτοί αρκετά (πολύ περισσότερο απ' τα 8,80 που παίρνουν για μισθό)
Με λίγα λόγια δεν υπάρχει το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας
Αύξηση θητείας (2012)
Εύχομαι να χεις δίκιο φίλε μου... Όπως και να χει θα το μαθω σίγουρα στην καταταξη... Πραγματικά δεν θέλω ούτε ώρα παραπάνω να μείνω μέσα...
Αύξηση θητείας (2012)
Καλε παιδια δεν θα το λεγανε στις ειδησεις εγω παντως δεν βρηκα τιποτα για αυξηση θητειας το 2009 ειχε ανακοινωθει και στα μμε η τοτε μειωση της στο 9 μηνο λογω ευρωεκλογων τοτε αρα εφ οσον αυξηθει θα ξερουμε επισημα και απο τα μμε και η εφαρμογη του νομου ξεκινα απο την στιγμη που βγαιναι η αποφαση του στο φεκ
Αύξηση θητείας (2012)
Η στρατιωτική υποχρέωση (θητεία) διακρίνεται σε πλήρη και μειωμένη.
Η διάρκεια της πλήρους θητείας είναι 24μηνη, ενώ της μειωμένης εννιάμηνη ή εξάμηνη. Ωστόσο δύναται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να αποφασίζει περαιτέρω μείωση της διάρκειας αυτών. Σήμερα, με την υπουργική απόφαση Φ.421.4/204367/Σ.969/19-6-2009/ Αποφ ΥΕΘΑ (ΦΕΚ 1224/22-6-2009, τ. Β) η διάρκεια της πλήρους θητείας των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών (ΔΕΑ) και των οπλιτών είναι 14 μήνες και 9 μήνες αντίστοιχα, ενώ η διάρκεια της μειωμένης θητείας εννιάμηνης διάρκειας είναι οκτώ μήνες. Απο το army.gr... Το site του ελληνικου στρατου... Οποτε ακομη 9μηνο!
Η διάρκεια της πλήρους θητείας είναι 24μηνη, ενώ της μειωμένης εννιάμηνη ή εξάμηνη. Ωστόσο δύναται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να αποφασίζει περαιτέρω μείωση της διάρκειας αυτών. Σήμερα, με την υπουργική απόφαση Φ.421.4/204367/Σ.969/19-6-2009/ Αποφ ΥΕΘΑ (ΦΕΚ 1224/22-6-2009, τ. Β) η διάρκεια της πλήρους θητείας των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών (ΔΕΑ) και των οπλιτών είναι 14 μήνες και 9 μήνες αντίστοιχα, ενώ η διάρκεια της μειωμένης θητείας εννιάμηνης διάρκειας είναι οκτώ μήνες. Απο το army.gr... Το site του ελληνικου στρατου... Οποτε ακομη 9μηνο!
Αύξηση θητείας (2012)
Οταν γιατι θα γινει αλλα δεν ξερω ποτε η αυξηση της θητειας θα ναι πρωτο θεμα τοτε που μειωθηκε το 2009 ελεγε το πασοκ ακομα το θυμαμαι οτι ηταν μονο για κομματικες σκοπιμοτητες της νδ λογω των τοτε ευρωεκλογων ! Τελως παντων οτι ειναι να γινει θα γινει ας παμε να υπηρετησουμε χωρις ανγχη για την ωρα
Αύξηση θητείας (2012)
Ακουστηκε σαν βρωμα, αλλα ακομα τιποτα. Αν αυξησουν ειδικα τωρα την θητεια, με τις μειωσεις και στον ιδιωτικο και στον δημοσιο τομεα, οι ανθρωποι ειναι ανθελληνες και εντελως εκτος τοπου και χρονου.
Αν θελουν να δουν τον Συρριζα και τους λοιπους με ποσοστα πανω απο 15% ας το κανουν.
Δεν υπαρχει μεγαλυτερος ανθελληνας απο το Ελληνικο κρατος. Ειδικα για τους νεους.
Εκτος αν ζει ανθρωπος με 8 ευρω τον μηνα. Ντροπη και αισχος.
Αν θελουν να δουν τον Συρριζα και τους λοιπους με ποσοστα πανω απο 15% ας το κανουν.
Δεν υπαρχει μεγαλυτερος ανθελληνας απο το Ελληνικο κρατος. Ειδικα για τους νεους.
Εκτος αν ζει ανθρωπος με 8 ευρω τον μηνα. Ντροπη και αισχος.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Αύξηση θητείας (2012)
Αύξηση 3 μήνες στη θητεία
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, στις οδηγίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προτείνει την υπηρεσία τριών επιπλέον μηνών. Εισηγείται επίσης «πάγωμα» στις αγορές νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες και πάγωμα της αγοράς νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων προτείνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στις κατευθυντήριες οδηγίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρεται εκτενώς στην οικονομική κρίση και στα νέα δεδομένα που διαγράφονται για την πορεία των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια εποχή προκλήσεων και προτείνει δωδεκάμηνη θητεία χωρίς να αναφέρεται εκτενώς στο ακανθώδες αυτό θέμα που απασχολεί τη νεολαία και τις χιλιάδες οικογένειες που έχουν τέκνα προς στράτευση.
ΕΘΝΟΣ
Αύξηση θητείας (2012)
Μου αρεσει που γραφουν οτι εισηγειται και παγωμα των εξοπλιστικων.Δλδ αν δν εισηγουταν το παγωμα, θα αγοραζαμε κανονικα;
Ποιον κοροιδευουν ηθελα να ηξερα;
Ειναι ξεκαθαρο οτι το πανε για αυξηση θητειας και το βαζουν αντισταθμιστικα θα παγωσουμε τους εξοπλισμους (που ετσι και αλλιως θα παγωσουν λογω χρεοκωπιας), αλλα εσυ Ελληνικη οικογενεια στειλε τα παιδια σου αλλους 3 μηνες στον στρατο και επιβαρυνε τον προυπολογισμο σου με αλλα 2 με 2,5 χιλιαδες ευρω!
Το θεμα ειναι απο ποτε θα ισχυσει γιατι σε 4 μερες ξεκιναει να μπαινει η Εσσο του Μαρτιου.
Ντροπη.
Ποιον κοροιδευουν ηθελα να ηξερα;
Ειναι ξεκαθαρο οτι το πανε για αυξηση θητειας και το βαζουν αντισταθμιστικα θα παγωσουμε τους εξοπλισμους (που ετσι και αλλιως θα παγωσουν λογω χρεοκωπιας), αλλα εσυ Ελληνικη οικογενεια στειλε τα παιδια σου αλλους 3 μηνες στον στρατο και επιβαρυνε τον προυπολογισμο σου με αλλα 2 με 2,5 χιλιαδες ευρω!
Το θεμα ειναι απο ποτε θα ισχυσει γιατι σε 4 μερες ξεκιναει να μπαινει η Εσσο του Μαρτιου.
Ντροπη.
Αύξηση θητείας (2012)
Καλα και το λενε 4 μερες πριν; ... δε νομιζω να ισχυει απο αυτη την εσσο... Αλλωστε εκανε προταση... Δε σημαινει οτι ψηφιστηκε κιολας! Και επισης αυτοι που εχουν κληθει τωρα σε 9 μηνο δε νομιζω να τους το αλλαξουν σε 12... Ελεος!
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 17
Αύξηση θητείας (2012)
Ρε παιδια καταλαβετε το... Πριν τις εκλογες τιποτα δεν θα γινει... Μετα ολα ειναι πιθανα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες