Σωματική ικανότητα και προβλήματα οράσεως

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Bernd

Re: Σωματική ικανότητα και προβλήματα οράσεως

Δημοσίευση από Bernd »

Έχω προσπαθήσει να βρω απάντηση στο φόρουμ αλλά δεν έχω βρει κάτι ακόμα:

Μυωπία 11 και στα δύο μάτια και ίσως κάπου 1 αστιγματισμό.

Φοράω φακούς τους οποίους δεν σκοπεύω να φοράω και μέσα.

Ερωτήσεις:

-Στο ΦΕΚ αναφέρεται το εύρος της μυωπίας και η αντίστοιχη ΣΙ. Έχει κάποιος εμπειρίες αν θα βγω με όπλο ή χωρίς;

-Τα γυαλιά υψηλής μυωπίας κάνουν γύρω στο 500ρικο οπότε φοβάμαι ότι με κάποιον τρόπο μπορούν να σπάσουν. Η λύση είναι δεύτερο χαμηλότερης ποιότητας ζευγάρι. Παίζει ο στρατός να πληρώσει για κάτι τέτοιο;
SymeonGk
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από SymeonGk »

Γεια σας παιδιά,

Μου ήρθε το γράμμα και αναφέρεται ότι παρουσιάζομαι ως ΥΕΑ ΤΘ. Έχω μερικές απορίες σχετικά με αυτό και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Συγκεκριμένα, έχω μυωπία (3.25 και 2.75) και ζυγίζω 90 κιλά,(170εκατοστα), κάτι που με προβληματίζει λίγο. Ξέρει κανείς αν αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να επηρεάσουν την ένταξή μου ως ΥΕΑ;(Ι1, Ι2)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
Psyxiatreio

Δημοσίευση από Psyxiatreio »

SymeonGk έγραψε: Πέμ Οκτ 24, 2024 3:38 am Γεια σας παιδιά,

Μου ήρθε το γράμμα και αναφέρεται ότι παρουσιάζομαι ως ΥΕΑ ΤΘ. Έχω μερικές απορίες σχετικά με αυτό και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Συγκεκριμένα, έχω μυωπία (3.25 και 2.75) και ζυγίζω 90 κιλά,(170εκατοστα), κάτι που με προβληματίζει λίγο. Ξέρει κανείς αν αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να επηρεάσουν την ένταξή μου ως ΥΕΑ;(Ι1, Ι2)

Η μυωπία όχι, για τα κιλά θα πρέπει να διαβάσεις το ΦΕΚ φίλε.
SymeonGk
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από SymeonGk »

Psyxiatreio έγραψε: Πέμ Οκτ 24, 2024 4:49 am

Εισαι σιγουρος; Ενας φιλος μου απολύθηκε πριν 2 μηνες περιπου και ειχε 1. Κατι αστιγματισμο και πηρε ι2, τωρα το εμαθα αυτο λόγο όρασης, για τα κιλα μου ειπε οτι δεν θα εχω θεμα🤷?>?
Αλλα και παλι ευχαριστω για την πολυ γρηγορη απαντηση!
Psyxiatreio

Δημοσίευση από Psyxiatreio »

SymeonGk έγραψε: Παρ Οκτ 25, 2024 7:28 am
Psyxiatreio έγραψε: Πέμ Οκτ 24, 2024 4:49 am

Εισαι σιγουρος; Ενας φιλος μου απολύθηκε πριν 2 μηνες περιπου και ειχε 1. Κατι αστιγματισμο και πηρε ι2, τωρα το εμαθα αυτο λόγο όρασης, για τα κιλα μου ειπε οτι δεν θα εχω θεμα🤷; >;
Αλλα και παλι ευχαριστω για την πολυ γρηγορη απαντηση!
Φίλε για άλλο λόγο βγήκε ο φίλος σου Ι2 και όχι για την μυωπία, για να βγεις I2 πρέπει να έχεις πάνω από 4,5 βαθμούς σε κάθε μάτι σύμφωνα με το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.11 ΦΕΚ Α΄17/27.1.2014, έγιναν κάποιες αλλαγές με το Π. Δ.102/2018 αλλά όχι για την συγκεκριμένη πάθηση.
Dimitris12332

Ι5

Δημοσίευση από Dimitris12332 »

Καλησπέρα ομάδα. Από εκ γενετής έχω θέμα στο δεξί μου μάτι. Έχω στραβισμό και ουσιαστικά είναι τεμπελικο μάτι δηλαδή δεν βλέπω αν δεν κλείσω τον ένα από τους δύο οφθαλμούς αλλά και πάλι δεν μπορώ να δω πολλά. Μπορώ να πάρω Ι5;
fotis2001

Re: Ι5

Δημοσίευση από fotis2001 »

Ι3 στην καλύτερη, Ι5 για τεμπέλικο μάτι με τίποτα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες