Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Posts in topic: 9
Η πουλαδα με αστερι κ δαφνι γυρω απο το αστερι... Αυτη νομιζω ειναι πανω απο 60 η 65 αλματα...
ειναι διαφορετικες αυτες οι πουλαδες... Η πουλαδα του ελευθερατζη ειναι τελειως διαφορετικη...
ειναι διαφορετικες αυτες οι πουλαδες... Η πουλαδα του ελευθερατζη ειναι τελειως διαφορετικη...
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
Να ενα αστειο βιντεο απο το σχολειο του φιλου το 2006, μαλλον δεν περασε καλα στην θητεια του!

-
- Λοχαγός
- Posts in topic: 21
Για το φιλο που λέει ότι τον ρίξανε στις ΜΑΚ. Καλά δηλαδή καμία ΜΑΚ δεν είναι σαν τ'αλεξιπτώτα; απορώ. Γιατί υπάρχει μια σύγχυση μου φαίνεται. Ναι μεν είναι καύλα τα αλεξίπτωτο από όλους τους ΚΔΑΛ που έχω μιλήσει στη ζωή μου και θα γουστάραμε και πολλοί από καταδρομές να το βγάλουμε αλλά δεν είναι και καμιά τρελή ένδειξη μαχιμότητας για να μη μπερδεύεστε.
Αν μιλάμε για 2ΜΑΛ δηλαδή σε σχέση με καμιά Ε ΜΚ,35 ΜΚ ή Β ΜΚ τουλαχιστον... Δηλαδή για το τι συμβαίνει στις πολεμικές μοίρες 1ης γραμμής και όχι σε κέντρα και σχολεία... Το αλεξίπτωτο σε πηγαίνει ώς το στόχο και αν βγάλεις το φόβο είναι μια καλή ένεση αδρεναλίνης. Πριν λίγα χρόνια όλοι οι ΔΕΑ και πολλοί ΛΥΒιτες σε ολες τις Μοίρες παιρνούσανε αλεξίπτωτα και ακόμα πιο παλιά νομίζω ΟΛΟΙ οι καταδρομείς γενικά.
Επίσης επειδή δε γνωρίζω, ας μας πεί καποιος αλεξιπτωτιστής πόσο αλλάζει η αίσθηση του να κάνεις αλμα με αλεξίπτωτο με το να κάνεις άλμα από πύργο 25μ, φαστρόπ χωρίς ασφάλεια;
Αν μιλάμε για 2ΜΑΛ δηλαδή σε σχέση με καμιά Ε ΜΚ,35 ΜΚ ή Β ΜΚ τουλαχιστον... Δηλαδή για το τι συμβαίνει στις πολεμικές μοίρες 1ης γραμμής και όχι σε κέντρα και σχολεία... Το αλεξίπτωτο σε πηγαίνει ώς το στόχο και αν βγάλεις το φόβο είναι μια καλή ένεση αδρεναλίνης. Πριν λίγα χρόνια όλοι οι ΔΕΑ και πολλοί ΛΥΒιτες σε ολες τις Μοίρες παιρνούσανε αλεξίπτωτα και ακόμα πιο παλιά νομίζω ΟΛΟΙ οι καταδρομείς γενικά.
Επίσης επειδή δε γνωρίζω, ας μας πεί καποιος αλεξιπτωτιστής πόσο αλλάζει η αίσθηση του να κάνεις αλμα με αλεξίπτωτο με το να κάνεις άλμα από πύργο 25μ, φαστρόπ χωρίς ασφάλεια;
- Snakeshit
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 6
Το f**k army τι το ήθελε;
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
Τι λες τωρα φιλε; Συγκρινεις την απλη πτωση απο πυργο με την πτωση απο αλεξιπτωτο; Ειναι σαν να μου λες τι ειναι καλυτερο αυτοκινητο η μηχανη; Αντε βρες ακρη... Οταν θα εισαι πανω στο αεροπλανο, σε ενα απο τα stick κ ανοιξει η πορτα κ σου πει ο αρχηγος ριψεως "αγκιστρωθειτε" τοτε θα καταλαβεις ποια ειναι η διαφορα, ποσο μαλλον αν εχεις 45 κιλα πανω σου κ δεν μπορεις να περπατησεις κ με αυτα τα κιλα θα πρεπει εσυ να πεταξεις ποδι κ φυγεις απο την πορτα... Εσυ συγκρινεις το χομπυ με τα αλματα του στρατου. Συκρινεις τον κινδυνο του αλεξιπτωτου με το αλμα απο το πυργο 25 μετρων; Στο πυργο δεν υπαρχει κατι που μπορει να σου παει στραβα. Ουτε αρτανες εχει να μπλεχθει το αλεξιπτωτο, ουτε πολλα μιλια αερα, ουτε μερικη εμπλοκη, ουτε ολικη εμπλοκη, ουτε σχισμενες αρτανες, ουτε το χερι σου θα πιαστει στον στατικο ιμαντα, ουτε συρομενος θα βγεις ουτε κανενας αλλος κινδυνος...
- Snakeshit
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 6
Πάντως το άλμα στατικού είναι πιο επικίνδυνο απο το ελευθέρας.
Γειά σου ρε καμπούρη ένας αλεξιπτωτιστής της 98΄Δ ΕΣΣΟ,3ος Λόχος/2η Μ. ΑΛ, να περνάς καλά.dimitri έγραψε: Να ενα αστειο βιντεο απο το σχολειο του φιλου το 2006, μαλλον δεν περασε καλα στην θητεια του!εχει γελιο.
<<MOΛΩΝ ΛΑΒΕ >>
Όλα είναι επικίνδυνα. Στου στατικού μου έλεγε ένας ΕΜΘ Επιλοχίας μας για περιστατικά ανάλογα του βίντεο (κυρίως για το "στραβοπάτημα" στην έξοδο) όταν έκανε άλματα συντήρήσεως.Snakesh*t έγραψε:Πάντως το άλμα στατικού είναι πιο επικίνδυνο απο το ελευθέρας.
Στο άλλο που ο αέρας τον πήρε και κυριολεκτικά τον σήκωσε οργώνοντας το χωράφι ήταν άσ'τα να πάνε.
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 103
D.Y.K έγραψε:Μάγκες δίνουμε αθλήματα και στα 150 (περίπου) άτομα βγαίνω 3ος.
Με φωνάζει ο Αξιωματικός και μου λέει.
Αξιωματικός :commando τι έχεις επιλέξει.
Εγώ : Αλεξίπτωτα κύριε Λοχαγέ.
Αξιωματικός : Έχεις κανά γνωστό;
Εγώ : Όχι κύριε Λοχαγέ.
Αξιωματικός : Τότε η πατρίδα πιθανόν να σε ρίξει στους Αμφίβιους, άν ήταν στο χέρι μου commando αυτή την στιγμή θα ήσουν Αλεξιπτωτιστής.
Εγώ : Πάνω απ'όλα η πατρίδα κύριε Λοχαγέ.
Και φυσικά με ρίξανε στους Αμφίβιους. Η παραπάνω συζήτηση έγινε μεταξύ εμού και του Λοχαγού (όχι δηλαδή μπροστά σε άλλους).
Τέτοια εντύπωση του έκανα στα αθλήματα αλλά προφανώς σε αυτή την χώρα δεν θέλουμε πραγματικά κομμάντα αλλά κάτι τυρομπεμπέδες που επιλέγουν να υπηρετήσουν στην ΣΧΑΛ μόνο και μόνο για να είναι δίπλα στο σπίτι τους και να 'τσιμπήσουν' όπως λένε την γνωστή καραμέλα τα μοριάκια τους.(Σε αυτούς δεν συγκαταλέγονται όλοι, ομολογώ πως έχω γνωρίσει και πραγματικούς commando's.)
Φιλικά Χρήστος,
Ως αλεξιπτωτιστης με θλίψη θα συμφωνήσω μαζί σου σε ολα αυτα που αναφερες παραπανω.
Ημουν μεσα στους 10 καλυτερους στο κεντρο στα αθλήματα και χωρις βύσμα Περασα για να Πραγματοποιησω το ονειρο απο μικρο παιδακι.
Διπλα μου εβλεπα ατομα να κοβονται στις 10 καμψεις και αλλους με 100 να πηγαινουν αμφιβιοι.
Παντα και παντου υπαρχουν πραγματικα κομμαντα αλλα στα αλεξιπτωτα ειναι πολλα τα βυσματα μαγκες.
Και το χειροτερο ειναι οτι δε το χρησιμοποιουν μονο για να περασουν... Αλλα και αργοτερα για αλλα...
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 103
Snakesh*t έγραψε:Αυτός όμως θα'χε κάνει πτώση απ'τα 10χλμ.
Οτι να ναι λεει ο καθενας εδω μεσα.
Ηρεμηστε λιγο πρωτον και δευτερον μη σπαζεστε καποιοι με την πουλαδα.
Ο αλλος λεει τι εχω να ζηλεψω απο εναν αλεξιπτωτιστη.
Και του απαντω:
Mη τον ζηλεψεις απλα θαυμασε τον να πεταει απ τα 1200 ποδια με πληρη φορτο.
Να κανει αμφιβιες καταδρομικες και ορεινο αγωνα.
Και να ειναι σε ολα πρωτος...
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
-
- Λοχαγός
- Posts in topic: 21
Ωραίο το αλεξίπτωτο Απλά με τον πύργο μια ερώτηση έκανα. Για αλεξίπτωτα δε ξέρω, δεν απαντώ αλλά οτι δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσεις απ'τον πύργο; Ή κάνοντας ορεινό; Αυτό πως σου 'ρθε; Και χωρίς ασφάλεια κι'όλας. Για το Δημήτρη το λέω. Απλά τα πράγματα γίνονται αρκετά επαγγελματικά και στη Ρεντίνα όπως μας λέγανε οι μονιμάδες μόνο ένας έπεσε απ'τον πύργο στα τόσα χρόνια και σώθηκε από καθαρή τύχη. Σε καταρρίχηση σειρά μου βγήκε Ι3 γιατί τσάκισε το γόνατό του στο βράχο. Οπότε μη λέμε ότι θέλουμε. Αν έχετε δεί το blackhawk down - την ταινία - αμερικάνος καταδρομέας Πέφτει απο ελικόπτερο με φαστροπ δεν πιανετε καλά από το σκοινί και σκοτώνεται.10κωστας50 έγραψε:
Οτι να ναι λεει ο καθενας εδω μεσα.
Ηρεμηστε λιγο πρωτον και δευτερον μη σπαζεστε καποιοι με την πουλαδα.
Ο αλλος λεει τι εχω να ζηλεψω απο εναν αλεξιπτωτιστη.
Και του απαντω:
Mη τον ζηλεψεις απλα θαυμασε τον να πεταει απ τα 1200 ποδια με πληρη φορτο.
Να κανει αμφιβιες καταδρομικες και ορεινο αγωνα.
Και να ειναι σε ολα πρωτος...
Μαγκία σας το άλμα αλλά οι παπάτζες αλλού. Απλά για να μη μπερδευόμαστε επαναλαμβάνω ότι το άλμα είναι ένας ακόμα τρόπος να πας στο στόχο. Δεν σπάζομαι με την πουλάδα, απλά έχω δεί άπειρη ***** από τους αλεξιπτωτιστές να τσαμπουνάνε την πουλάδα σα να πρέπει να προσκυνήσουμε κι'όλας. Και μετά Βέβαια στις ασκήσεις να βγαίνουν τρίτοι στην ταξιαρχία... (και μέτρα πόσες μοίρες έχει η ΤΑΞΚΔ-ΑΛ για να δείς τι σημαίνει αυτό). Οπότε το "πάντα πρώτοι οι αλεξιπτωτιστές" δώστο σε κανένα 17χρονο που φαντάζεται ότι είστε πρώτοι. Ρώτα και τον προηγούμενο ταξίαρχο της ΤΑΞΚΔ να σου πεί ποιά μοίρα είναι πρώτη που μάλλον Ξέρει καλύτερα...
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
Φιδεα, ενταξει τωρα, μην συνεχιζεις να συγκρινεις τον κινδυνο του αλεξιπτωτου με το να κατεβεις ενα βραχο, τα καναμε ολοι μας αυτα, κ οχι με υφασματινες θεσεις, μας δινανε 2 μετρα σχινι κ μας λεγανε φτιαχτε το σελακι σας κ κατεβειτε τον βραχο... Αν εισαι απροσεχτος θα την παθεις... Κ τα αλματα το ιδιο ειναι, με την απροσεξια θα την παθεις, οπως ολοι αυτοι οι τυπαδες στο βιντεο που πιανοταν το χερι τους στον στατικο, η συρομενος θα βγεις η θα σου κοπει το χερι...
ολα αυτα που λες περι τραυματισμων απο τους πυργους που σκανε τα γονατα κ. Τ. Λ ειναι καθημερινοτητα να στο πω πολυ απλα στο ΣΒΕΑ... Στο ΣΒΕΑ λιγοι ειναι αυτοι που κοβονται επειδη δεν αντεχουν, κυριως κοβονται επειδη εχουν τραυματιστει, κ ο δευτερος πιο συνιθισμενος λογος που κοβεται καποιος ειναι να μην πηδηξει απο τον τον πυργο...
προσωπικα στην εσσο μου τραυματιστικαν γυρω στα 50-60 ατομα στην σβεα, μονιμοι κ εφεδροι...
Υ. Γ
παρακαλω παιδια μην ανεβαζετε τους τονους, συζητηση κανουμε, κ επειδη το ιντερνετ ειναι απροσωπο γινονται ευκολα παρεξηγησεις, απλα συγκρινουμε καταστασεις κ γεγονοτα, ολοι ιδιοι ημαστε μην χωριζομαστε σε κατηγοριες, ολοι τον ιδιο μπερε φοραμε...
ολα αυτα που λες περι τραυματισμων απο τους πυργους που σκανε τα γονατα κ. Τ. Λ ειναι καθημερινοτητα να στο πω πολυ απλα στο ΣΒΕΑ... Στο ΣΒΕΑ λιγοι ειναι αυτοι που κοβονται επειδη δεν αντεχουν, κυριως κοβονται επειδη εχουν τραυματιστει, κ ο δευτερος πιο συνιθισμενος λογος που κοβεται καποιος ειναι να μην πηδηξει απο τον τον πυργο...
προσωπικα στην εσσο μου τραυματιστικαν γυρω στα 50-60 ατομα στην σβεα, μονιμοι κ εφεδροι...
Υ. Γ
παρακαλω παιδια μην ανεβαζετε τους τονους, συζητηση κανουμε, κ επειδη το ιντερνετ ειναι απροσωπο γινονται ευκολα παρεξηγησεις, απλα συγκρινουμε καταστασεις κ γεγονοτα, ολοι ιδιοι ημαστε μην χωριζομαστε σε κατηγοριες, ολοι τον ιδιο μπερε φοραμε...
-
- Δεκανέας - ΟΒΑ
Ολοι τα ιδια σκατα ημαστε, με την ιδια σκατοεκπαιδευση!
οποιος θελει να δει εκπαιδευση ας μπει στο you tube κ ας γραψει VDV spetsnaz... Κ οποιος ενδιαφερεται ας μπει στην κατηγορια με τα βιντεο κ ας δει το βιντεο που εχω ανεβασει γραφει VDV αλεξιπτωτιστες... Ειναι οι ρωσοι αλεξιπτωτιστες...

οποιος θελει να δει εκπαιδευση ας μπει στο you tube κ ας γραψει VDV spetsnaz... Κ οποιος ενδιαφερεται ας μπει στην κατηγορια με τα βιντεο κ ας δει το βιντεο που εχω ανεβασει γραφει VDV αλεξιπτωτιστες... Ειναι οι ρωσοι αλεξιπτωτιστες...
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 3
dimitri έγραψε:Ολοι τα ιδια σκατα ημαστε, με την ιδια σκατοεκπαιδευση!
καλα σπερνουν απλα...
Πάρτε μια ιδέα Μάγκες.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες