Καψόνι στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
pao-13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από pao-13 »

ενταξει λιγη πλακα χρειαζεται αλλα δεν ειναι ωραιο οταν ξεφευγει το θεμα γιατι ποτε δεν ξερεις πως θα αντιδρασει ο αλλος. οσο για την ερωτηση νομιζω οτι εχουν περιοριστει και οχι οτι απαγορευτηκαν εντελως. βεβαια μετραει και σε τι διοικουντες θα πεσεις
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 5

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μανώλης Μπ. έγραψε:Καλησπέρα. Μια ερώτηση. Άκουσα ότι τα καψώνια απαγορεύτηκαν. Ίσχυει;

Το καψώνι δεν ισχύει πλέον. Ίσως στην ζούλα που λέμε να γίνονται κάποια ομαδικά (σε προσωπικό επίπεδο σίγουρα όχι πλέον) ή και κάποια ΣΩ. ΒΕ (κυρίως στις Ειδικές Δυνάμεις) ως "επίπληξη" αντί για την επιβολή μιας ποινής και πολλές φορές αυτό από κάποιους να εκλαμβάνεται ως "καψώνι".

μανος

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από μανος »

Μάγκες όλα στο στρατό είναι σικέ! Μέρος της "εκπαιδευσης" αποτελουν και τα καψωνια (και τα υποτιθεται "ομαδικα") και οι αγγαρείες και οι φωνές και οι σκοπιές και οι αναφορές όλα. Σκεφτείτε ότι κάθε στρατιωτικός συνανταει δεκαδες χιλιάδες φανταρους μεχρι να παρει συνταξη και ολοι εχουν παρομοια συμπεριφορα. Ο στρατιωτικος θα κανει τα ιδια πραγματα χιλιάδες φορες γιατι απλώς ετσι πρεπει να γινουν.
Το καψωνι - μεσω της ταπεινωσης - αποσκοπει στο να μάθει την υπακοή στον ανωτερο με το ενστικτο. Δηλ. Ο ανωτερος μπορει να σε ταπεινωσει αν δεν τον υπακουσεις- άρα αναγνωρίζεται ως ανωτερος χωρις δευτερη σκεψη.
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 3

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Signaller »

μανος έγραψε:Μάγκες όλα στο στρατό είναι σικέ! Μέρος της "εκπαιδευσης" αποτελουν και τα καψωνια (και τα υποτιθεται "ομαδικα") και οι αγγαρείες και οι φωνές και οι σκοπιές και οι αναφορές όλα..

Τώρα ναι, είναι μέρος της εκπαίδευσης. Παλιά όχι
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Άβαταρ μέλους
Neopsaro
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Neopsaro »

Εχω δηλωσει Ε. Δ αλλα δεν εχω μπει ακομα και θελω να μαθω τι γινεται με τα καψονια. Ισχυει οτι σε βαζουν σε ντουλαπα για να τραγουδας, σε βαζουν να τρεχεις μονος σου τραγουδωντας, σου ριχνουν τα σεντονια και τα πραγματα κλπ?; Και αν δεν τα κανεις αυτα τι γινεται; Ευχαριστω προκαταβολικα
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 13
Επικοινωνία:

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από dn24 »

Neopsaro έγραψε:Εχω δηλωσει Ε. Δ αλλα δεν εχω μπει ακομα και θελω να μαθω τι γινεται με τα καψονια. Ισχυει οτι σε βαζουν σε ντουλαπα για να τραγουδας, σε βαζουν να τρεχεις μονος σου τραγουδωντας, σου ριχνουν τα σεντονια και τα πραγματα κλπ; Και αν δεν τα κανεις αυτα τι γινεται; Ευχαριστω προκαταβολικα

Όχι φίλε μου, δεν ισχύουν αυτά. Οι περισσότερες σελίδες αυτού του νήματος, έχουν και λίγο μυθοπλασία. Έχει αλλάξει ο στρατός σε σχέση με παλαιότερα, και το ατομικό καψόνι έχει απαγορευτεί. Το ομαδικό ναι, επιτρέπεται, όμως όχι στα πλαίσια των όσων αναφέρεις, αλλά στα πλαίσια των ομαδικών κάμψεων, ομαδικού τρεξίματος. Σε ατομικό επίπεδο, στην χειρόταιρη των περιπτώσεων να σε στείλει κάνας εκπαιδευτής σε κάνα λόφάκι να δείς αν έρχεται σε κανά πεδίο βολής, ή να περάσεις τον αράπη (αν υποθετικά υπηρετείς στην 35 ΜΚ), ή κάνα χωσέ τουαλλέτες, Έως εκεί.

Άβαταρ μέλους
Neopsaro
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από Neopsaro »

Σευχαριστω για την απαντηση φιλε
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από dn24 »

Neopsaro έγραψε:Σευχαριστω για την απαντηση φιλε

Εμείς σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ.

me
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από me »

Δεν είχα σκοπό να ρωτήσω, αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα: Αν δεν κάνεις αυτό που σου λένε, τι γίνεται; Να διευκρινίσω ότι αναφέρομαι σε προσταγές που μόνο από κόμπλεξ δίνονται. Πχ σου λέει ο παλιός "νέο πήγαινε φέρε μου καφέ". Έστω ότι απαντάς. Καταλλήλως, τότε; Γιατί δεν νομίζω να είναι δουλειά του στρατιώτη να υπηρετεί το κόμπλεξ κάποιου, στο όνομα της πειθαρχίας γίνονται πολλά, σε τέτοιες περιπτώσεις όμως; Πραγματικά το έχω απορία
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από dn24 »

me έγραψε:Δεν είχα σκοπό να ρωτήσω, αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα: Αν δεν κάνεις αυτό που σου λένε, τι γίνεται; Να διευκρινίσω ότι αναφέρομαι σε προσταγές που μόνο από κόμπλεξ δίνονται. Πχ σου λέει ο παλιός "νέο πήγαινε φέρε μου καφέ". Έστω ότι απαντάς. Καταλλήλως, τότε; Γιατί δεν νομίζω να είναι δουλειά του στρατιώτη να υπηρετεί το κόμπλεξ κάποιου, στο όνομα της πειθαρχίας γίνονται πολλά, σε τέτοιες περιπτώσεις όμως; Πραγματικά το έχω απορία

Καλώστον φίλο! Αν άλλος στρατιώτης στον βαθμό (όχι εφ. Δεκανέας, εκεί αλλάζει), σου πεί τέτοιο πράγμα, το αναφέρεις το γεγονός στον ομαδάρχη σου ή στον διμοιρίτη σου, πάντα ιεραρχικά, Και επειτα αυτό μέσω εκείνων μεταφέρεται στον λοχαγό, και τιμωρείται αυτός που σου είπε τέτοιο πράγμα. Μπορείς να ζητήσεις και προσωπική ακρόαση απο τον Λγό σου κατευθείαν στην αναφορά του λόχου σου με πρόσχημα οτι έχεις ένα προσωπικό πρόβλημα, και να του το πείς απευθείας στο γραφείο του.

me
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από me »

(Θέλω πρώτα να πω ότι έχω διαβάσει και άλλα πόστ σου- και σε απάντηση δικού μου-και πραγματικά κάθε φορά υπάρχει πληρότητα, ευγένεια, ταχύτητα, σοβαρότητα! Σε ο, τι αφορά το θέμα τώρα, αν είναι ανώτερος βαθμός αλλά η εντολή είναι προφανώς καταχρηστική, τότε;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από dn24 »

me έγραψε: (Θέλω πρώτα να πω ότι έχω διαβάσει και άλλα πόστ σου- και σε απάντηση δικού μου-και πραγματικά κάθε φορά υπάρχει πληρότητα, ευγένεια, ταχύτητα, σοβαρότητα! Σε ο, τι αφορά το θέμα τώρα, αν είναι ανώτερος βαθμός αλλά η εντολή είναι προφανώς καταχρηστική, τότε;

Είναι κατάχρηση εξουσίας. Έτσι τιμωρείται το παράπτωμα αυτό απο ανώτερο προς κατώτερο. Στην περίπτωση αυτή, πάι το πας με τον άνωθεν τρόπο ιεραρχικά, και κρινει αν και πόσο θα τιμωρηθεί ο ανώτερος σου. Αν ο ανώτερος σου αυτός ειναι ο λοχαγός σου, τότε θα βγεις στην ταγματική αναφορά, και θα ζητήσεις προσωπική ακρόαση απο τον διοικητή σου, θα παρουσιαστείς στο γραφείο του, και θα του πείς κατ'ιδίαν το προβλημά σου.

me
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από me »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Και πάλι συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από dn24 »

me έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Και πάλι συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά!

Σε εσάς τα συγχαρητήρια που με την εμπιστοσύνη σας μας δίνετε όρεξη για εθελοντισμό.

Άβαταρ μέλους
panou
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Καψόνι στο στρατό

Δημοσίευση από panou »

Την διαταγή όμως την εκτελείς κανονικά και μετά κάνεις αναφορά; Μπορείς να αρνηθείς να την εκτελέσεις και μετα να κάνεις αναφορά;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες