Οπλίτης έγραψε:Ναι. Πως ένας πολίτης όπως εγώ μπορέι να Επικοινωνήσει με το 1ο γραφείο μια μονάδας;
Ρε μεγάλε, για να πάρεις βεβαίωση από έναν Δκτη πρέπει να υπηρετείς ακόμη την θητεία σου αλλιώς δεν χρειάζεται βεβαίωση. Τώρα αν εσύ είσαι πολίτης όπως μας λες τότε απευθύνσου στο Στρατολογικό γραφείο στο οποίο ανήκεις για να σου δώσουν την αντίστοιχη αίτηση / βεβαίωση.
Καλησπέρα παιδιά θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις εαν κάποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει παρακαλώ. Ειμαι 20 χρονων απολυθηκα περυσι απο το ΠΝ και διαβασα για προκηρυξη ΟΒΑ.1ον δικαιούμαι να παω γιατι ειμαι απολυμενος;2ον η ανακαταταξη λεει οτι γινεται σε μοναδες εκστρατειας, τα πλοια του ΠΝ θεωρουνται τετοιες μοναδες; Πχ φρεγατες η πυραυλακατοι; Και 3ον εαν δικαιουμαι να μπω θα ξαναπερασω εκπαιδευση και ορκομωσια οπως τοτε που υπηρετουσα; Οποιος γνωριζει σιγουρα ας με ενημερωση ευχαριστω εκ των προτερων και καλη συνεχεια :)
Καλησπέρα στην ομάδα, διάβασα το ΦΕΚ και είχα την εξής απορία. Μιλούσε για το οτι κρατάς τον βαθμό με τον οποίο απολύθηκες. ΔΕΝ υπηρέτησα στις ΕΔ αλλά σαν ΣΤΡ/ΥΕΑ/ΔΕΑ και Εφ. Ανθλγος (ΠΖ), γνωρίζουμε κάτι για το αν γίνεται (μετά από επικοινωνία με στο Στρατολογικό Γραφέιο της περιοχής μου) να δηλώσω; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Σαν ΟΒΑ πρεπει να φερεις το βαθμο του οπλιτη (Δνεας εως και Αλχιας) αρα ως Ανθυπολοχαγος δυσκολα... Απο την αλλη δε μου φαινεται λογικο ενας απο τα ΛΥΒ να μπει ως Λοχιας και ενας πρωην δοκιμος νυν εφεδρος αξιωματικος να μπει ως απλος στρατιωτης ΟΒΑ αρα θα πρεπει να γινεται μια υποβιβαση και να μπαινεις με τον βαθμο του Αρχιλοχια (; )
Ενα απλο σεναριο δικο μου βασισμενο και στις αποψεις καποιον μονιμων που ακουσα στο στρατοπεδο.
Καλησπέρα, μήπως ξέρει κανείς να μου πει: Αν κάνεις τα χαρτια σου και σε πάρουν οβα πότε μπορείς να παραιτηθείς; Είναι κάποιο χρονικό διάστημα που είσαι υποχρεωμένος να παραμείνεις ή μπορείς και την επόμενη ημέρα που λέει ο λόγος να δηλώσεις παραίτηση;