δεν μπορω να σου δωσω απαντηση εγω σ Αυτο καθως εξαρταται απο σενα αυτο. Δες και το ενα και το αλλο μεσα απο το θεμα ριξε και μια ματια στους "διαξιφισμους" και αποφασισε καθως θα συναντησεις διαφορες αποψεις.MITSOS έγραψε:Καλυτερα ειναι λοκ η αλε3ιπτοτα;
Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
Φιλε Λοκ και Πεζοναυτες πανε αυτοι που φοβουνται η τους εχουν φοβισει για τα αλεξιπτωτα. Ακους πολλα. Π. Χ. Οτι σπανε τα ποδια τους μερικοι στις πτωσεις, οτι μπερδευονται καμια φορα τα αλεξιπτωτα τους στον αερα οτι σε σπρωχνουν με το ζορι απο την ντακοτα αν κολωσης κ. Λ. Π. Αν γουσταρεις εσυ καθαρα, μην ακους κανεναν και πηγαινε!MITSOS έγραψε:Καλυτερα ειναι λοκ η αλε3ιπτοτα;
Και που είναι το Επιμέρους;
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Ποιος δεν θα ηθελε να παει στα αλεξιπτωτα να πεταει στους αιθερες; Δεν ειναι κακο να φοβασαι το υψος! Και εγω φοβαμαι το ομολογω δεν ειναι κακο, αλλα το ζηλευω!
-
- Λοχαγός
- Posts in topic: 8
Όλα αυτά π'ακούς είναι σωστά. Τα έχω ακούσει κι εγώ από αλεξιπτωτιστές. Αυτό που είναι παπαριά όμως είναι ότι ΛΟΚ κτλ πάνε όσοι φοβούνται τα αλεξίπτωτα. Ποιός στα'πε αυτά; Σίγουρα κάποιοι φοβούνται ή πιο απλά δεν έχουνε την όρεξη που έχουν άλλοι να πανε. Οι περισσότεροι πάνε όπου πάνε λόγω τοποθεσίας/εγγύτητας στην πόλη τους/χωριό τους. Απλά. Θα γούσταρα να κάνω αλεξίπτωτο αλλά σαν ΛΟΚ. Ασε που ξεχνάς ότι όλοι οι παλιοί ΛΟΚατζήδες ή οι περισσότεροι ήταν και πουλαδεροί (για τους φαντάρους μιλάω). Οι ΔΕΑ φαντάροι κι αυτοί περνούσαν ΣΒΕΑ. Τώρα κόψαν και τους δόκιμους ΛΟΚατζήδες απ'το να περνάνε ΣΒΕΑ. Λόγω... Περικοπών.AΡΜΑΓΕΔΔΩΝ έγραψε:Φιλε Λοκ και Πεζοναυτες πανε αυτοι που φοβουνται η τους εχουν φοβισει για τα αλεξιπτωτα. Ακους πολλα. Π. Χ. Οτι σπανε τα ποδια τους μερικοι στις πτωσεις, οτι μπερδευονται καμια φορα τα αλεξιπτωτα τους στον αερα οτι σε σπρωχνουν με το ζορι απο την ντακοτα αν κολωσης κ. Λ. Π. Αν γουσταρεις εσυ καθαρα, μην ακους κανεναν και πηγαινε!MITSOS έγραψε:Καλυτερα ειναι λοκ η αλε3ιπτοτα;
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Συγνωμη! Εγω παρουσιαζομαι ΚΕΕΔ σε λιγες μερες... Πρεπει να δωσω καποια αθληματα για να παραμεινω;(40 καμψεις,4 ελξεις στο μονοζυγο,1.10 υψος,3,60 μηκος, και το μιλι 7 λεπτα.) η αυτα ειναι στο Τ/ΠΕΝ; Εχω μπερδευτει τελειως παιδια... Εγω ηξερα παρουσιαζεσε ΚΕΕΔ παραμενεις 2 μηνες μετα εφοσον εισαι σωστος και ικανος περνεις μεταθεση για καποια μοναδα (λογικα που δηλωσες) περνας το ΠΕΝ και συνεχιζεις γενικα... Χωρις αθληματα και ορια κτλ; Κανω καπου λαθος;
Παιδια... ... Ο γιος μου μπήκε χθες μεγάλο πευκο. Δύο ερωτήσεις έχω :1. Τον κατάταξαν αλεξιπτωτιστη. Τι σημαίνει αυτό; Είναι υποχρεωτικό να πάει; Και που εκπευδευονται;2. Πότε ορκίζονται; Και πέρνουν άδεια μετά την ορκομ.
Ειμαι 17 και πριν λιγες μερες περασα περιοδευων. Και εχω καποιες ερωτησεις για τα ΛΟΚ, καθως δηλωσα το συγκεκριμενο σωμα.
1) Τι σωματικες προυποθεσεις εχει; Υπαρχει κατωτατο οριο υψους ή ανωτατο οριο; Ειμαι 1.72 κ 75 κιλα. Υπαρχει περιπτωση να μη με παρουν;
2) Υπαρχει οποιοσδηποτε λογος να μην με παρουν (οχι ιατρικος) ;
3) Για να κανω τη θητεια μου στη Κυπρο, που το δηλωνω;
4) Υπαρχει οριο μυωπιας;
Ευχαριστω,
1) Τι σωματικες προυποθεσεις εχει; Υπαρχει κατωτατο οριο υψους ή ανωτατο οριο; Ειμαι 1.72 κ 75 κιλα. Υπαρχει περιπτωση να μη με παρουν;
4) Υπαρχει οριο μυωπιας;
Ευχαριστω,
Γεια σας,
Εχω αποφασισει πως θελω να παω ειδικες δυναμεις αλλα δεν ξερω και πολλα για τις κατηγοριες-ειδικοτητες. Απο αστυνομια η απο στρατο παω;
εχω διαβασει γενικα τα θεματα εδω αλλα θα ηθελα αν γινεται να μου πειτε καμια συμβουλη που για να με βοηθησει να προετοιμαστω απο τωρα η καμια προτιμηση για ειδικοτητα κ γενικες συμβουλες. Θα ηθελα να ασχοληθω επαγγελματικα. Ειμαι πολυ αποφασισμενος κ προθυμος
επισης ειμαι χρονια αθλητης
Εχω αποφασισει πως θελω να παω ειδικες δυναμεις αλλα δεν ξερω και πολλα για τις κατηγοριες-ειδικοτητες. Απο αστυνομια η απο στρατο παω;
εχω διαβασει γενικα τα θεματα εδω αλλα θα ηθελα αν γινεται να μου πειτε καμια συμβουλη που για να με βοηθησει να προετοιμαστω απο τωρα η καμια προτιμηση για ειδικοτητα κ γενικες συμβουλες. Θα ηθελα να ασχοληθω επαγγελματικα. Ειμαι πολυ αποφασισμενος κ προθυμος
επισης ειμαι χρονια αθλητης
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 1
Gior έγραψε:Ειμαι 17 και πριν λιγες μερες περασα περιοδευων. Και εχω καποιες ερωτησεις για τα ΛΟΚ, καθως δηλωσα το συγκεκριμενο σωμα.
4) Υπαρχει οριο μυωπιας;
Ευχαριστω,
ναι υπαρχει οριο μυωπιας γυρω στο 4 με 4,5 ...
για κυπρο το δηλωνεις μεσα νομιζο
για το υψος καλα εισαι...
Δεν ηξερα πουτο γραψω και το εγραψα εδω. Εμενα με νευριαζει που η μαναδες δεν τα αφηνουνε Τα παιδεια να πανε στα ΟΥΚ εχω δυο τρια φιλαρακια που θελανε ΟΥΚ και δεν πηγαναι γι'αυτον τον λογο και τους λεω πανε καλα; Αλα τους παρασηρουνε και αλοι καιτους λενε μην πας θα σε σκησουνε Σε πνιγουνε στα ΟΥΚ και αλα τετοια τη πραγματα ειναι αυτα; Η τι σε σπαζουνε στο ξυλο και τετοια ενταξει ετσι ειναι αλα αμα ο αλλος γουσταρει να παει γιατι να μην παει; Εγω εχω τσακωθει Να πουμε με ολους γιατι κανενας δεν συμφωνει μαζι μου εκτος απο καποιον που ειχε παει στα ΟΥΚ πριν καιρο ομως, μονο αυτος με υποστηρηζη. Εγω θελω να πω οτι πρεπει να συνελθουνε λιγο οι μεγαλοι!
-
- Στρατιώτης
Καλησπέρα είμαι 22 χρονών, φέτος τελειώνω με τη σχολή μου και θέλω να καταταγώ στις ειδικές δυνάμεις (στα ΛΟΚ).
Οι απαντήσεις που έχουν δωθεί στις διάφορες ερωτήσεις σε αυτό το forum με κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό για τα διάφορα θέματα όμως εχω Μερικές Απορίες ακόμα. Καταρχήν να Πω Πως απογοητεύτηκα λίγο που διάβασα πως μπορεί μόνο κάποιος μόνιμος να γίνει ελεύθερος σκοπευτής (Ηθελα να γίνω
). Θα ήθελα να ρωτήσω: Κάποιος μη μόνιμος μπορεί να πάρει κάποιο αξίωμα (πχ δεκανέας) αν καθίσει κάποιο χρόνο παραπάνω; Και επίσης νομίζω εχω δει οτι υπάρχει ένας σύνδεσμος των ειδικών δυνάμεων. Αυτός είναι πανελλαδικός και έχει πρόεδρο γραμματέα κτλπ; Αυτά, αν το δει κάποιος που μπορεί να απαντήσει ας μου πει.
Οι απαντήσεις που έχουν δωθεί στις διάφορες ερωτήσεις σε αυτό το forum με κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό για τα διάφορα θέματα όμως εχω Μερικές Απορίες ακόμα. Καταρχήν να Πω Πως απογοητεύτηκα λίγο που διάβασα πως μπορεί μόνο κάποιος μόνιμος να γίνει ελεύθερος σκοπευτής (Ηθελα να γίνω

-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 89
ManolisS έγραψε:Καλησπέρα είμαι 22 χρονών, φέτος τελειώνω με τη σχολή μου και θέλω να καταταγώ στις ειδικές δυνάμεις (στα ΛΟΚ).
Οι απαντήσεις που έχουν δωθεί στις διάφορες ερωτήσεις σε αυτό το forum με κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό για τα διάφορα θέματα όμως εχω Μερικές Απορίες ακόμα. Καταρχήν να Πω Πως απογοητεύτηκα λίγο που διάβασα πως μπορεί μόνο κάποιος μόνιμος να γίνει ελεύθερος σκοπευτής (Ηθελα να γίνω). Θα ήθελα να ρωτήσω: Κάποιος μη μόνιμος μπορεί να πάρει κάποιο αξίωμα (πχ δεκανέας) αν καθίσει κάποιο χρόνο παραπάνω; Και επίσης νομίζω εχω δει οτι υπάρχει ένας σύνδεσμος των ειδικών δυνάμεων. Αυτός είναι πανελλαδικός και έχει πρόεδρο γραμματέα κτλπ; Αυτά, αν το δει κάποιος που μπορεί να απαντήσει ας μου πει.
αν περάσεις ΛΥΒ μπορείς να γίνεις δεκανέας και λοχίας και δεν κάνεις παραπάνω θητεία
-
- Στρατιώτης
Ευχαριστώ
-
- Δεκανέας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 6
Εχς μια απορια. Εχω μπερδευτει... Οι πεζοναυτες ειναι το ιδιο με τους αμφιβιους;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης