Αναβολή - απαλλαγή στο Φρουραρχείο (2019)

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
mario2007
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από mario2007 »

Δεν πρέπει να περάσεις απο επιτροπή 5 μέρες πριν απο την κατάταξη σου; Έχει ΕΣΣΟ τώρα;
Νικολας

Δημοσίευση από Νικολας »

Μπορεί να εννοεί επιτροπή απαλλαγών εν μέσω θητείας για να πάρει αναβολή όπως εγώ
xristoforos9119

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Εννοώ επιτροπή απαλλαγών παιδιά ναι, μην αγχώνεσαι φίλε takis94.
xristoforos9119

Καλημέρα παιδιά. Πέρασα από την επιτροπή απαλλαγών στην Τρίπολη και θέλω κι εγώ με την σειρά μου να πω όλη την διαδικασία.

Έφτασα στο νοσοκομείο περίπου στις 9.30. Η επιτροπή δέχεται κόσμο στην Τρίπολη από τις 10-12, οπότε είπα να πάω νωρίς. Υπήρχαν άλλα 3 άτομα εκείνη την ώρα. Βέβαια μέσα σε μισή ώρα είχε καμιά 15αρια. Λίγα πράγματα όμως συγκριτικά με αυτά που διάβαζα για Αθήνα/Θεσς. Εγώ μπήκα στην αίθουσα στις 10.15 περίπου. Το παιδί εκεί ήταν πολύ εξυπηρετικό και ούτε με αποπήρε, ούτε ήταν αυστηρός ή κάτι. Ρώτησε τι έχω, απάντησα. Ρώτησε αν με παρακολουθεί γιατρός κι αν παίρνω φαρμακευτική αγωγή. Επίσης, ρώτησε αν ασχολούμαι με κάτι και αν έχω σπουδάσει κάτι. Και τέλος ο ίδιος ρώτησε αν τα 2 χρόνια φτάνουν. Δε το περίμενα γιατί νομίζω είχα δει ότι το φρουραρχείο από την Πάτρα που είχα πάει είχε γράψει ΕΑ - ετήσια αναβολή. Του απάντησα ναι. Και μου έδωσε το maximum. Ευχαρίστησα και έφυγα κύριος. Ίσως να ήταν και το γεγονός ότι ήταν νεαρός κι όχι κανένας παλιός. Φαινόταν να δείχνει κατανόηση και να θέλει να κάνει τη δουλειά του, ούτε να με προσβάλλει, ούτε να πει διάφορες μπαρούφες για να με τρομάξει.

Είμαι πιο ήρεμος και ήσυχος πλέον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το site και όλα τα παιδιά εδώ που με βοήθησαν με τις απαντήσεις τους. Ελπίζω και η δική μου εμπειρία να βοηθήσει κάποιον στο μέλλον. Κουράγιο σε όσους το παλεύουν ακόμα. Αν είστε σωστοί και προετοιμασμένοι, όλα θα πάνε καλά τελικά.

Νικόλας

Δημοσίευση από Νικόλας »

Α δηλαδή, σου δώσε κατευθείαν 2 χρόνια άρα τώρα πας για Ι5 οριστική απαλλαγή; αν επιτρέπεται, τι διάγνωση σου είχε γράψει ο ψυχίατρος,
xristoforos9119

Νικόλας έγραψε:Α δηλαδή, σου δώσε κατευθείαν 2 χρόνια άρα τώρα πας για Ι5 οριστική απαλλαγή; Αν επιτρέπεται, τι διάγνωση σου είχε γράψει ο ψυχίατρος,
Ναι, αυτό μου είπε. Έρχεσαι σε δύο χρόνια για την τελική κρίση, ή υπηρετείς ή απαλλαγή, όπως είπε ο ίδιος.

Ο γιατρός είχε γράψει ότι έχω διαταραχή πανικού, έντονο άγχος, συχνές προσβολές πανικού, διαταραχή ύπνου, έλλειψη συγκέντρωσης και λειτουργικότητας, ευερεθιστότητα, κι ένα άλλο που μου διαφεύγει. Και πρότεινε (δε ξερω αν έπαιξε ρόλο, απλά το αναφέρω) αποφυγή ψυχοπιεστικων γεγονότων + τακτική παρακολούθηση.

Εγώ περίμενα 1 χρόνο όπως είπα και έπεσα από τα σύννεφα ακούγοντας ότι θέλει να δώσει 2 χρόνια. Ίσως ήμουν τυχερός τι να πω, χαχα.

sakis

Δημοσίευση από sakis »

Το αποτέλεσμα της επιτροπής απαλλαγών/αναβολών πώς το μαθαίνουμε; Θα μας έρθει από στρατολογία αλληλογραφία; Σε πόσο καιρό;
Giorgos900
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Giorgos900 »

Παιδιά ΣΟΣ σας παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος.

Έκανα την διαδικασία μέσω φρουραρχείου για τρίτη και τελευταία φορά (1η φορα 1.5 χρόνο αναβολή,2η φορά 6 μήνες και τώρα ήταν η τελευταία.) Στο φρουραρχείο μου γραψανε στο χαρτι ένδειξη δυσίατος Ι5 340.

Πέρασα από την επίτροπή απαλλαγών 6-7 αυγούστου. Με ρώτησαν "δεν έχει λυθεί το πρόβλημα στα 2 χρόνια", τους λεω όχι και μου είπαν να μπω στο site της στρατολογια σε 1-1.5 μηνα να δω την απόφαση. Σήμερα μου έρχετε μηνυμα στο κινητό να πάρω το χαρτί και ότι υποχρεούμαι για κατάταξη στις 26 αυγουστου! Μπαίνω και στο σαιτ της στρατολογιας και λεει το ίδιο

Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου πεί τι γίνεται; Τα έχω χάσει, και μου έχουν κρατήσει και το χαρτί της γιατρού μου.(ψυχίατρος)

Μπορώ να κάνω πάλι την διαδικασία από το φρουραρχείο;

Ευχαριστώ πολύ.

stefa191
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από stefa191 »

Προφανως και δεν σου εδωσαν απαλλαγη, και αυτη τη λογικη μονο στην Ελλαδα τη συναντας. Λες και δεν μπορουν να σου πουν εκεινη τη στιγμη αν την πηρες ή οχι. Σ'εμενα προσωπικα το ειχαν πει, κυριε ταδε σας απαλλασουμε απο τη στρατευση.

Να υποθεσω οτι το σκηνικο αυτο εγινε στο 424;

Τοσο συντομα δε νομιζω οτι προλαβαινεις να κανεις τη διαδικασια, να βγαλεις καινουργια γνωματευση και να τρεξεις.

Οποτε ειτε παιρνεις αναβολη επικαλουμενος οικονομικους λογους στη στρατολογια ή πληρωνεις και επικαλεισαι νοσηλεια για καποιο λογο σε νοσοκομειο που μαλλον θα πρεπει να ειναι ιδιωτικο, ετσι ωστε να παρεις παραταση μεχρι την επομενη ΕΣΣΟ ειτε αναγκαστικα παρουσιαζεσαι και παιρνεις απαλλαγη απο μεσα. Παρε γνωματευση, και παρουσιασου με συνοδο και πιθανων να μην σε κρατησουν στο στρατοπεδο μεχρι να περασεις ξανα απο ιατρο και επιτροπη.

Εγω αν δεν μου εδιναν απαλλαγη επειδη οντως πασχω απο δυσθυμια, κοινωνικη φοβια και γενικευμενη αγχωδη διαταρχη, θα εκανα αποπειρα στο στρατοπεδο και στη συνεχεια θα ειχαν μεγαλα μπλεξιματα οι κομπλεξικοι της επιτροπης απαλλαγων που επειδη ως επι τω πλειστων οι απαλλαγες δινονται σε μαιμου περιπτωσεις δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν οντως ατομα που αντιμετωπιζουν προβληματα. Να δουμε μετα αν θα ξαναστειλουν ατομο που ηρθε για απαλλαγη να παει να υπηρετησει.

@Το αποτέλεσμα της επιτροπής απαλλαγών :

Ερχεται αλληλογραφια συνηθως 1-2 βδομαδες μετα την επιτροπη. Σε καποιους το λενε, σε καποιους οχι. Συνηθως σε μαιμου περιπτωσεις δεν το λενε το αποτελεσμα, ισως κατι σαν τιμωρια για να αγωνιας για 2 βδομαδες. Εγω επειδη κοντεψα να παθω κριση πανικου και φανηκε μου το ειπαν εκεινη τη στιγμη οτι απαλλασομαι.

ΠΑΝΤΑ να κρατατε αντιγραφο της γνωματευσης θεωρημενο για τη γνησιοτητα του σε ΚΕΠ γιατι τα πρωτοτυπα τα κραταει το στρατιωτικο νοσοκομειο. Ειχα δωσει μια φορα το πρωτοτυπο στον ιατρο που με εξετασε στο στρ. Νοσοκομειο και οταν πηγα στην επιτροπη απαλλαγων με ανεπικυρωτο αντιγραφο εγινε φασαρια, εν τελη το δεχθηκαν αλλα τα πραγματα εσφιξαν απο τοτε, οποτε παντα επικρυωμενα αντιγραφα παιδια να εχετε στην ακρη.

kahasr1

Δημοσίευση από kahasr1 »

Giorgos900 έγραψε:Παιδιά ΣΟΣ σας παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος.

Έκανα την διαδικασία μέσω φρουραρχείου για τρίτη και τελευταία φορά (1η φορα 1.5 χρόνο αναβολή,2η φορά 6 μήνες και τώρα ήταν η τελευταία.) Στο φρουραρχείο μου γραψανε στο χαρτι ένδειξη δυσίατος Ι5 340.

Πέρασα από την επίτροπή απαλλαγών 6-7 αυγούστου. Με ρώτησαν "δεν έχει λυθεί το πρόβλημα στα 2 χρόνια", τους λεω όχι και μου είπαν να μπω στο site της στρατολογια σε 1-1.5 μηνα να δω την απόφαση. Σήμερα μου έρχετε μηνυμα στο κινητό να πάρω το χαρτί και ότι υποχρεούμαι για κατάταξη στις 26 αυγουστου! Μπαίνω και στο σαιτ της στρατολογιας και λεει το ίδιο

Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου πεί τι γίνεται; Τα έχω χάσει, και μου έχουν κρατήσει και το χαρτί της γιατρού μου.(ψυχίατρος)

Μπορώ να κάνω πάλι την διαδικασία από το φρουραρχείο;

Ευχαριστώ πολύ.

Να ρωτήσω, το χαρτί τι περίπου έλεγε; Πχ είχε αναφορά για φαρμακευτική αγωγή;

Giorgos900
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Φιλε stefa191 στο 401 εγινε. Το θεμα είναι οτι οντως μου ειναι δύσκολο να παω να παρουσιαστω λογω αγχους και κρισεων και το ταξιδι ειναι τεραστιο. Στη στρατολογια που υπαγομαι μετα απο τηλεφώνημα μου ειπαν οτι δεν μπορω να ξανακάνω τη διαδικασια απο το φρουραρχειο και οτι πρεπει να παω εκει και ας τους ελεγα οτι δεν είμαι ικανος για κατι τετοιο. Ξερει καποιος αν μπορω παλι μεσω φρουραρχειου; Παρακαλω οποιον ξερει να αφησει ενα μήνυμα. Ευχαριστώ.
stefa191
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από stefa191 »

Απ οσο ξερω μπορεις, αυτο στο ειπαν γιατι δεν εχεις χρονο μπροστα σου ή απλα επειδη δεν γινεται; Αν νομιζεις οτι θα τα προλαβεις ολα τοτε καντο, στο 424 μιλουσα με ενα παιδι που πηγαινε και αυτος για απαλλαγη και μου ειπε οτι ηδη ηταν ανυποτακτος 2 μερες, αρα η διαδικασια μπορει να γινει και τελευταια στιγμη. Πανε 2 ή 3 χρονια απο τοτε που πηρα απαλλαγη οποτε επιφυλακτικα στα λεω αυτα γιατι δεν ξερω τι εχει αλλαξει απο τοτε. Παρε ενα τηλεφωνο στο φρουραρχειο και ρωτα αμα γινεται, αν σου πουνε και αυτοι οχι τοτε αναγκαστικα στρατοπεδο ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα.
Giorgos900
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Απ' όσο κατάλαβα πανω στο αγχος μου, μου ειπαν οτι δεν γίνεται να την ξανακανω την διαδικασια τοσο συντομα απο την στιγμη που την εχω κανει 6-7 Ιουλίου παλι. Αλλά θα παρω και στο φρουραρχειο αυριο τηλέφωνο. Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις.
Stauros

Δημοσίευση από Stauros »

Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται από ι5 δυσιατος να σου πούνε έχεις κατάταξη
Giorgos900
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Θυμήθηκα και κατι άλλο νομίζω. Μου είπε οτι απο τη στιγμή που σας εκρινε η επιτροπη Ι1 πρέπει να πάτε για κατάταξη.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης