Αύξηση θητείας (2011)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 16

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από Epilarxos »

Πού θα πάει; Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε ότι ο στρατός είναι αναγκαίο κακό... Εγώ όμως αρνούμαι να πληρώνω μισθοφορικό στρατό γιατί πολύ απλά δεν έχω τη διάθεση ούτε και το χρήμα για να μου αυξήσουν τη φορολογία για να πληρώσουμε 120.000 μισθοφορικό στρατό, από τη στιγμή που δε μου έπεσε ο κ... Να κάνω 1,5 χρόνο θητεία ειδικά σε εποχές που υπήρχε ανοιχτό θέμα στα Σκόπια. Ούτε και θα περιμένω από άλλους να κάνουν αυτή τη δουλειά για μένα. Αλλά όταν ζούμε σε μια χώρα όπου η τελευταία και προτελευταία γενιά περίμενε πως και πως να βρει μια θέση στο Δημόσιο για να βολευτεί (εννοείται να πληρώνεται χωρίς να δουλεύει) σιγά μην πάει και να πολεμήσει σε ώρα ανάγκης...

Όπου η δόξα και το καθήκον!!!
Άβαταρ μέλους
AndreasJr
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 17

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από AndreasJr »

Οκ να το τροποποιήσω λίγο ποιος θα χειριστεί τον εξοπλισμό σου κάποιος που τα έχει κάνει πάνω γιατί φοβάται για την ζωή του και γιατί ο μόνος λόγος που είναι εκεί είναι γιατί τον υποχρεώσαν. Καλά εντάξει άμα σου έρθει μια Τουρκία Για πόλεμο οκ αλλά άμα σου έρθει μια Γερμανία να σε δω με αυτό τον γαμάτο εξοπλισμό που δεν μαθαίνουν καλά καν όλοι οι στρατιώτες που έχουν Καταταχτεί (π. Χ τεθωρακισμένα) Να τα χρησιμοποιούν. Εδώ από φίλους και έχω ακούσει ότι τα όπλα που σου δίνουν είναι για πέταμα ένας έριχνε Δεξιά Και η σφαίρα πήγαινε αλλού γι'αλλού, στο γάμο του *****! Άσε που και πόσες σφαίρες να ρίξεις σε όλη την θητεία σου και ένα γεμιστήρα! Μπράβο Ελλάδα αυτόν αύριο θα καλέσεις να σε υπερασπιστεί! Και μια ερώτηση πόσα από αυτά διαθέτουν για Εκπαίδευση;
COMMANDO13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 43

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από COMMANDO13 »

Yannis έγραψε:ποιος ξέρει πότε θα Βγει Η επίσημη ανακοίνωση;μέχρι τότε κανείς δεν ξέρει τίποτα παιδιά. Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά σε όλα τα επίπεδα...

Τέλος του μήνα λένε,31 Αυγούστου λογικά... Την Τετάρτη δηλαδή... Άντε να δούμε τι θα δούμε.

Stou

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από Stou »

Εγώ πάντως πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιευμάτων περί επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας είναι καθοδηγούμενα από τους προμηθευτές οπλικών συστημάτων που έχουμε. Στην τελική τους συμφέρει. Μετά από συζητήσεις που είχα με κάποιους φίλους μου που κατάγονται από την Τουρκία πληροφορήθηκα ότι τα ανάλογα δημιοσιεύματα ανασφάλειας βγαίνουν και στην γείτονα χώρα (και καλά οτι υπάρχει κίνδυνος από Ελλάδα). Δεν λέω οτι δεν υπάρχει κίνδυνος απλά όλο αυτό το κλίμα καλιεργείτε με έναν σκοπό και καλό θα ήταν να μην το ξεχνάμε. Ο καλύτερος πελάτης των ΓερμανοΓαλλοΑμερικανών είμαστε που μας πουλάνε τα στραβά τους υποβρύχια και τα τυφλά τυς F16.
Επίσης συμφωνό εν μέρη με τον φίλο Epilarxos για το αν θέλει να πληρώνει ΕΠΟΠ αλλά σκέψου όμως ότι η συντήρηση ενός φαντάρου για 1,5 έτος από μια οικογένεια δεν είναι το ποιό εύκολο πράγμα. Έχω έναν φίλο ο οποίος συντηρεί μόνος του την οικογενειά του (λόγω ηλικίας γονέων) και λόγω της θητείας (8μηνο) δεν μπορούσε να δουλέψει πλήρως (δούλευε part time όταν είχε άδειες). Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει κίνδυνος να μείνει στον δρόμο. Σκεφτείτε το παλικάρι αυτό να υπηρετούσε 1,5 χρόνο.
Αυτά είχα να πώ απλά για προβληματισμό.
Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από Epilarxos »

Φίλε Stou, καλά το λές... Εμείς πώς τα καταφέρναμε κάποτε; Αυτό που λες είναι μια περίπτωση η οποία συμβαίνει. Αλλά δεν είναι η πλειονότητα. Εδώ είναι το θέμα στο οποίο θα έπρεπε το κράτος να μεριμνά και να διαπιστώνει με ένα διαφανή τρόπο την οικονομική κατάσταση κάθε κληρωτού. Βέβαια με τη λαμογιά που μας δέρνει εμάς τους Έλληνες θα έβλεπες από 100 κληρωτούς οι 150 να αιτούνται οικονομικής βοήθειας. Πάντως σου λέω εντίμως και πίστεψέ με: Όταν δεν είσαι καλομαθημένος και μπορείς να αντέξεις και λίγη στέρηση, τα καταφέρνεις. Εγώ την έβγαζα με ένα απλό καφεδάκι και ένα σαντουιτσάκι επάνω στο Αμύνταιο που ήμουν. ΚΑι όταν είχα έξοδο μπορεί απλά να πήγαινα και για μια σκέτη βολτίτσα. Ποτέ δεν πέρασα άσχημα στις εξόδους μου. Σημειωτέον ότι προέρχομαι από οικογένεια με χωρισμένους γονείς. Όμως με τη θέληση και το μυαλό μπορείς να πετύχεις πολλά.
Όπου η δόξα και το καθήκον!!!
Stou

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από Stou »

Σίγουρα μιλάω για μια περίπτωση αλλά ήθελα να δείξω οτι υπάρχει και αντίλογος στο ζήτημα. Δεν υπάρχει σωστή και δίκαιη λύση γιατί δεν υπάρχει σωστό και δίκαιο κράτος (κατά την γνώμη μου). Καταλαβαίνω οτι παλαιότερα η θητεία ηταν διπλάσια. Μην βιάζεστε να βγάζετε ομως συμπεράσματα για φλώρους και καλομεθημένους. Πλέον για να σερβίρεις καφέ θες Proficiency και πτυχίο σχολής (που λέει ο λόγος). Εγώ έχω σπαταλήσει πολλά χρόνια (στα οποία στερήθηκα) της ζωης μου για να μπορώ να γίνω δεχτός σε μια δουλειά που μου αρέσει και δεν θα ήθελα να φάω άλλα 1,5 - 2 για κάνω αγγαρείες (στην τελική καθαρίζω την λεκάνη της δικής μου τουαλέτας). Θα συμφωνούσα με αρκετούς προηγούμενους φίλους για παροχή κανονικής εκπαίδευσης σε μικρότερο διάστημα και κλείσιμο ρουσφετικών στρατοπέδων. Δεν έχω καλές γνώσεις για το αν και κατά πόσο αυτό γίνετε οπότε μην βιαστείτε να με κράξετε αν διαφωνείτε Εικόνα
Άρης

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από Άρης »

Ρε παιδιά φλόροι και καλομαθημένοι υπήρχαν πάντα, είτε είναι η θητεία 3 χρόνια είτε είναι 6 μήνες πάντα θα είχανπροβλήματα, το θέμα είναι ότι είτε είσαι φλώρος είτε καλομαθημένος είτε κανονικός ή σκληραγωγήμένος όλους μας ενδιαφέρει να μας πούνε τελικά πόσο θα είναι αυτή η περιβόητη θητεία ώστε να κανονίσουμε κάποια πράγματα.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μάθεις τελευταία στιγμή ότι αυξάνεται η θητεία. Και εγώ Νεοέμβρη μπαίνω

αλλά από φίλους έχω ακούσει ότι οι τελευταίοι μήνες είναι οι χειρότεροι γιατί δεν περνάει ο καιρός και βαριέσαι υπερβολικά. Φαντάσου να μετράς πόσο θέλεις να απολυθείς και να σου προστεθούν άλλοι τρεις μήνες στο κεφάλι.

Ας το πουνε από την αρχή να προετοιμαστούμε. Εγώ πάντως δεν περιμένω να μάθουμε τέλος του μήνα, σιγά μην τηρήσουνε ημερομηνίες. Όποτε τους έρθει θα μας ενημερώσουν.

Γιάννης
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 8

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από Γιάννης »

Παιδια ειδε η μανα μου ειδε στης ειδισης αυξηση θητειας 12 μηνες το λιγοτερο 15 το κανονικο (δεν ξερω τι ακριβος ενοουνει) και υποχρεωτικει η καταταξη των νεω στα 18 και κατι παιζεται με τις αναβολες.

Και κατι αλλο οτι οταν λενε υποχρεωτικη καταταξη/θητεια στα 18 εγω δεν τα εχω κλεισει ακομα τι γινεται εδω;
COMMANDO13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Αύξηση θητείας (2011)

Γιάννης έγραψε:Παιδια ειδε η μανα μου ειδε στης ειδισης αυξηση θητειας 12 μηνες το λιγοτερο 15 το κανονικο (δεν ξερω τι ακριβος ενοουνει) και υποχρεωτικει η καταταξη των νεω στα 18 και κατι παιζεται με τις αναβολες.

Και κατι αλλο οτι οταν λενε υποχρεωτικη καταταξη/θητεια στα 18 εγω δεν τα εχω κλεισει ακομα τι γινεται εδω;
Άκουσε πότε θα ανακοινωθεί; Και αν θα ισχύει Από τον Νοέμβριο; Ή απο το νέο έτος;

yamaha

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από yamaha »

Από ότι βλέπω κανείς δεν γνωρίζει ακόμα, δύσκολα τα πράγματα και εμένα προσωπικά δεν με καίνε τοσο πολύ οι μήνες αλλά το οικονομικό που δεν βγένουν,15 μήνες εγώ θέλω 2000 ευρώ τσιγάρα... Δηλαδή πρέπει να κόψω το τσιγάρο για να τα βγάλω πέρα επειδή τους τι σφύριξε; Να μας πληρώνουν μια 400αρα να βγένουν τα εξοδά μας κ τότε το συζητάμε, που θα βρούμε τόσα λεφτα για 15 μήνες θητία μας ρωτάνε; ... και ασε που το αλλο αν σε στείλουν μακριά μετα ς δίνουν 2 μερες αδεια κ δεν σε κρατάνε μεσα κ οσοι δεν εχουν λεφτά να γυρίσουν στην πόλη τους κοιμουντε στα παγκακια, τι πραγματα ειναι αυτα γ... Ω την ελλαδάρα μας, εις υγείαν τον κορόιδων...
Γιάννης
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 8

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από Γιάννης »

Δεν ξερω φιλε μου τπτ δεν ακουσα εγω τι ακριβως ειπαν αλλιως θα σας ελεγα. Το μονο που ξερω απ'οσο μου ειπαν ειναι τα παραπανω αυτα που εχω γραψει,
-Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ-
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 35

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από yandr »

Γιάννης έγραψε:Παιδια ειδε η μανα μου ειδε στης ειδισης αυξηση θητειας 12 μηνες το λιγοτερο 15 το κανονικο (δεν ξερω τι ακριβος ενοουνει) και υποχρεωτικει η καταταξη των νεω στα 18 και κατι παιζεται με τις αναβολες.

Υπάρχουν διάφορες σκέψεις που μπορούν να αυξήσουν την επάνδρωση χωρίς αύξηση της θητείας, όπως η υποχρεωτική στράτευση στα 18 και η κατάργηση όλων των αναβολών.

Τα πάντα είναι σε σκέψη και προς το παρόν δεν υπάρχει απολύτως καμία απόφαση.

COMMANDO13
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Αύξηση θητείας (2011)

Σήμερα δεν είχε πει ο Υπουργός οτι θα πάρει το πόρισμα στα χέρια του και θα βγούν οι σχετικές αποφάσεις; Έχουμε κανένα νεότερο; Η ακόμα στάσιμα τα πράγματα;
kid_in_the_lid

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από kid_in_the_lid »

Άντε ***** σου υπουργέ με τις σπουδές στο Παρίσι και το τσιγαράκι στις γνωστές πλατείες. Που υπηρέτησε το λαμόγιο ο Μπεγλίτης ξέρει κανείς;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Αύξηση θητείας (2011)

Δημοσίευση από Nassos »

Στον Έβρο, και μάλιστα είχε επισκεφτεί το Φυλάκιο που υπηρέτησε το όποιο ήταν σε κάκιστη κατάσταση εν συγκρίσει με το πώς ήταν όταν υπηρετούσε

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες