Τι υλικά χορηγεί ο στρατός;
Αθλητικα παπουτσια καπουτ; Φερνουμε δικα μας;
Ναι ρε παιδια! Δικα μας αθλητικα παπουτσια; Η θα τρεχουμε με τις αρβυλες;
Απολύομαι και μου ζητάνε κι εμένα τα πάντα
μπορει να με ενημερώσει κανείς αν έτσι λειτουργεί το σύστημα τώρα ;
Ο νόμος τι λέει ;
αν ειναι να τους δώσω τα χιτώνια, τα σήματα της ελδυκ τα ξυλώνω ;
μπορει να με ενημερώσει κανείς αν έτσι λειτουργεί το σύστημα τώρα ;
Ο νόμος τι λέει ;
αν ειναι να τους δώσω τα χιτώνια, τα σήματα της ελδυκ τα ξυλώνω ;

Μήπως γνωρίζετε αν και οι ΔΕΑ παραδίδουν τον ρουχισμό; Η 326 δεν έδωσε τίποτα πάντως αλλά δεν έχω πληροφορίες για την 327.
panos2171 έγραψε:Μήπως γνωρίζετε αν και οι ΔΕΑ παραδίδουν τον ρουχισμό; Η 326 δεν έδωσε τίποτα πάντως αλλά δεν έχω πληροφορίες για την 327.
Είναι ανάλογα το στρατόπεδο. Υπάρχουν ΔΕΑ ίδια σειρά που άλλοι έδωσαν τα πάντα και άλλοι τίποτα
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
- Razorakos15
- Λοχίας - ΕΠΟΠ
- Posts in topic: 1
θελω να προσθεσω πως ενας φιλος μου 333 παρουσιασηκε μεσολογγι και μετα εφυγε στην κεεδ οπου τους εδωσαν ενα παραπάνω χιτωνιο (4 συνολο δηλαδη).
Περισσότερος ιδρώτας στην εκπαίδευση λιγότερο αίμα στον πόλεμο.
Παιδιά, παρουσιάζομαι στις 19 Γενάρη Αυλώνα (ΥΓ). Αν τηλεφωνήσω στο στρατόπεδο να ρωτήσω τι ρούχα δίνουν, ώστε να ξέρω τι να αγοράσω, είναι υπερβολικό;
Από ρούχα σκέφτομαι να αγοράσω έξτρα 2 παντελόνια παραλλαγής,1 χιτώνιο,7 t-shirt παραλλαγής,10 ζευγάρια κάλτσες,1 ισοθερμικό. Είναι εντάξει; Άρβυλα χρειάζεται να αγοράσει κανείς;
Από ρούχα σκέφτομαι να αγοράσω έξτρα 2 παντελόνια παραλλαγής,1 χιτώνιο,7 t-shirt παραλλαγής,10 ζευγάρια κάλτσες,1 ισοθερμικό. Είναι εντάξει; Άρβυλα χρειάζεται να αγοράσει κανείς;
Επείδη όπως έχει αναφερθεί δίνονται μεταχειρισμένα άρβυλα "λόγω κρίσης" (βλ. Έχουν παγώσει οι διαγωνισμοί και ξέμειναν από υλικά), μάλλον θα χρειαστείς και άρβυλα.
Το έξτρα χιτώνιο δεν είναι απαραίτητο, τα παντελόνια σίγουρα γιατί φθείρονται σχετικά γρήγορα.
Για τα υπόλοιπα είσαι εντάξει. Άλλωστε είναι υπέραρκετά μέχρι την ορκωμοσία. Το πολύ-πολύ να ζητήσεις κάτι παραπάνω να σου φέρουν οι γονείς-φίλοι στο 1ο επισκεπτήριο.
Το έξτρα χιτώνιο δεν είναι απαραίτητο, τα παντελόνια σίγουρα γιατί φθείρονται σχετικά γρήγορα.
Για τα υπόλοιπα είσαι εντάξει. Άλλωστε είναι υπέραρκετά μέχρι την ορκωμοσία. Το πολύ-πολύ να ζητήσεις κάτι παραπάνω να σου φέρουν οι γονείς-φίλοι στο 1ο επισκεπτήριο.
Το Θέμα είναι ότι τα άρβυλα μπορεί να κάνουν φτερά ανα πάσα στιγμή στο κέντρο.
Για το θέμα του παντελονιού είναι προβλεπόμενο ή όχι όμως;
Για το θέμα του παντελονιού είναι προβλεπόμενο ή όχι όμως;
Σπάνια. Ακριβά πράγματα είναι που εξαφανίζονται λόγω κλοπών (πχ smartphone).
Αν είναι παραλλαγής και ίδιο σχέδιο με τα χορηγηθέντα, γιατί να μην είναι προβλεπόμενο;
Αν είναι παραλλαγής και ίδιο σχέδιο με τα χορηγηθέντα, γιατί να μην είναι προβλεπόμενο;
Νάσο, σε ευχαριστώ πολύ!
Μία τελευταία ερώτηση: Ξέρει κανείς αν οι πετσέτες είναι καινούργιες;
Μία τελευταία ερώτηση: Ξέρει κανείς αν οι πετσέτες είναι καινούργιες;
Για όποιον ενδιαφέρεται παραθέτω τη λίστα με όσα αγόρασα εδώ (σαπούνια, ξυραφάκια κ. Λπ δεν παρατίθενται εδώ)
7 t-shirt παραλλαγής10 ζευγάρια μάλλινες κάλτσες
2 φούτερ παραλλαγής
1 ισοθερμικό (άνω)
1 ισοθερμικό κάτω
υπνόσακος μαύρος
φακός
5 λουκέτα (σετ:3 μικρά, ένα μεγαλύτερο, ένα με μακρύ λαιμό)
σκουφί χακί
γάντια χακί
περιλαίμιο χακί
μεγάλος σάκος παραλλαγής
Μου είπαν από το κατάστημα ότι παντελόνια δε χρειάζονται extra.
Καθώς υπάρχει ζήτηση για τα άρβυλα, ένα παλικάρι που παρουσιάστηκε τον Νοέμβρη, μου είπε ότι μεταχειρισμένα άρβυλα δόθηκαν μόνο στα μικρότερα νούμερα, λόγω έλλειψης καινούργιων, ενώ στα μεγαλύτερα νούμερα δόθηκαν καινούργια.
Φίλος που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβρη παρέλαβε όλα τα είδη (και τα άρβυλα) καινούργια.
7 t-shirt παραλλαγής10 ζευγάρια μάλλινες κάλτσες
2 φούτερ παραλλαγής
1 ισοθερμικό (άνω)
1 ισοθερμικό κάτω
υπνόσακος μαύρος
φακός
5 λουκέτα (σετ:3 μικρά, ένα μεγαλύτερο, ένα με μακρύ λαιμό)
σκουφί χακί
γάντια χακί
περιλαίμιο χακί
μεγάλος σάκος παραλλαγής
Μου είπαν από το κατάστημα ότι παντελόνια δε χρειάζονται extra.
Καθώς υπάρχει ζήτηση για τα άρβυλα, ένα παλικάρι που παρουσιάστηκε τον Νοέμβρη, μου είπε ότι μεταχειρισμένα άρβυλα δόθηκαν μόνο στα μικρότερα νούμερα, λόγω έλλειψης καινούργιων, ενώ στα μεγαλύτερα νούμερα δόθηκαν καινούργια.
Φίλος που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβρη παρέλαβε όλα τα είδη (και τα άρβυλα) καινούργια.
Αχ Θεέ μου αχ!Αδειάζουν τις αποθήκες επιστρατεύσεως για να ντύσουν νεοσύλλεκτους
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα Υλικά Επιστρατεύσεως Που προορίζονται να "ντύσουν" τους εφέδρους (στολές, άρβυλα, τζάκετ κλπ) δεν αφαιρούνται ούτε χορηγούνται στους στρατιώτες που υπηρετούν εκτός και αν έχουν ήδη αντικατασταθεί.
Πληροφορίες φέρουν το ΓΕΣ να έχει αδειάσει τις αποθήκες ΑΣ (αποστολών συμπληρώσεως) στην Νότια Ελλάδα και να ξεκινάει την ίδια πρακτική σε Μονάδες της Βόρειας Ελλάδος προκειμένου να χορηγήσει ιματισμό και άρβυλα σε κατατασόμενους στρατιώτες με τις ΕΣΣΟ.
Η εκτίμηση είναι ότι με τους ρυθμούς προμηθείας για αντικατασταση δεν φαίνεται ότι αυτά τα υλικά θα αναπληρωθούν στις προβλεπόμενες ποσότητες πριν περάσουν δύο χρόνια. Και λέμε αν... Ναι άν είχε συμφωνήσει η πολιτική ηγεσία για αυτό μήπως θα πρέπει να επαναξετασθούν τετοιες ερασιτεχνικές αποφάσεις;
Onalert
Nassos έγραψε:Αχ Θεέ μου αχ!Αδειάζουν τις αποθήκες επιστρατεύσεως για να ντύσουν νεοσύλλεκτους
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα Υλικά Επιστρατεύσεως Που προορίζονται να "ντύσουν" τους εφέδρους (στολές, άρβυλα, τζάκετ κλπ) δεν αφαιρούνται ούτε χορηγούνται στους στρατιώτες που υπηρετούν εκτός και αν έχουν ήδη αντικατασταθεί.
Πληροφορίες φέρουν το ΓΕΣ να έχει αδειάσει τις αποθήκες ΑΣ (αποστολών συμπληρώσεως) στην Νότια Ελλάδα και να ξεκινάει την ίδια πρακτική σε Μονάδες της Βόρειας Ελλάδος προκειμένου να χορηγήσει ιματισμό και άρβυλα σε κατατασόμενους στρατιώτες με τις ΕΣΣΟ.
Η εκτίμηση είναι ότι με τους ρυθμούς προμηθείας για αντικατασταση δεν φαίνεται ότι αυτά τα υλικά θα αναπληρωθούν στις προβλεπόμενες ποσότητες πριν περάσουν δύο χρόνια. Και λέμε αν... Ναι άν είχε συμφωνήσει η πολιτική ηγεσία για αυτό μήπως θα πρέπει να επαναξετασθούν τετοιες ερασιτεχνικές αποφάσεις;
Onalert
τι... Παρακμη...
λεφτ υπαρχουν ομως.
Τελικά τι γίνεται; Τα κρατάνε ή κάποια σε αφήνουν να τα πάρεις μετά την απόλυση;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης