Αξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Ελλην καταδρομεας
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Ελλην καταδρομεας »

-erased- έγραψε:Για Αλεξιπτωτιστές ισχύει ότι είναι αμετάθετο στην 2η-1η ΜΑΛ; Γνωρίζει κανένας;

εφοσον οι αλεξιπτωτιστες εχουν μονο 2 μοιρες (η μια στον ασπροπυργο και η αλλη στην κρητη τοτε η μεταθεσεις θα κυμαινονται ασπροπυργο-κρητη
PetrosSg
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από PetrosSg »

Παω 2α Λυκειου και θελω αφου τελειωσω το λυκειο να παω στις ειδικες δυναμεις και ιδιαιτερα να γινω αλεξιπτωτιστης. Τι σχολες πρεπει να περασω και πως μπορω να καταφερω να μεινω μονιμος; Ευχαριστω!
νικος

Δημοσίευση από νικος »

Στα σωματα η στα οπλα μπορω να παω ειδικες δυναμεις?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σσε όπλα.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μπορείς και από ΣΣΕ σώματα.
pipini

Δημοσίευση από pipini »

Απο αλλη στρατιωτικη σχολη οπως σαςς κ σαν μπορεις να πας ειδικες δυναμεις?
ΟΥΚας

Δημοσίευση από ΟΥΚας »

Για να μπω στους ΟΥΚ μονιμος πρεπει να περασω ΣΜΥΝ ή ΣΣΕ
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από D.Y.K »

Για να σταδιοδρομήσεις στην ΔΥΚ θα πρέπει να έχεις τελειώσει ΣΝΔ ή ΣΜΥΝ.
Άβαταρ μέλους
Nicholas Pachis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Nicholas Pachis »

Λοιπον παιδια ειμαι 15 και φετος παω 1η λυκειου.(Γενικο).9Στο γυμνασειο επερνα 16-18 ΣΕ ΟΛΑ ΠΛΗΝ ΑΡΧΑΙΩΝ (15-13) αν παιζει ρολο) Θα ηθελα να μαθω αν περασω στρατιωτικες σχολες (πχ Ευελπιδων) και μετα μπορω να δηλωσω ειδικες δυναμεις (πεζοναυτες/ΟΥΚ) και πως;

Επισης θα μπορω να παω σε εξτρα σχολεια οπως σχολειο μαχης εγγυς αποστασεως (cqb) ή σχολειο αλεξιπτωτιστων στατικου ιμαντα κτλπ;

Α! Και αν περασω και σαν αξιωματικος (ΕΔ) παω για μονιμος θα Στο στρατοπεδο παντα ή απλως θα μενω σπιτι μου και θα με φωναζουν για μετεκπαιδευσης και λοιπα; Δηλ. Εγω μενω Κερκυρα και ας πουμε πως περναω στρατιωτικη σχολη, γινομαι αξ/κος κλπ... Μετα οταν τελειωσει η θητεια μου και γινω μονιμος θα πρεπει να μετακομισω κ να μενω ας πουμε πχ Αθηνα οπoυ ειναι το στρατοπεδο Εικόνα Ή θα παω σπιτι μου μετα απο λιγο καιρο πχ (μηνες/κανα 2 χρονια) και θα με φωναζουν μετα περιοδικα για μετεκπαιδευσεις κλπ;

Σας παρακαλω απαντηστε μου αν μπορειτε γιατι ειμαι πορωμενος με το θεμα πανω απο 5 χρονια και θελω πολυ να παω, αλλα οπως βλεπετε εχω μπερδευτει... Εικόνα

Ευχαριστω εκ των προτερων...

Άβαταρ μέλους
Nicholas Pachis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Nicholas Pachis »

Α! Και επισης θα ηθελα να μαθωω εαν υπαρχει θεση ελευθερου σκοπευτη σε ΟΥΚ, γιατι ειχα δεαβασει για το ΣΒΕΕΣΕΑ οπου υστερα απο 8 μηνες σε σωμα ειδικων δυναμεων μπορεις να δηλωσεις αιτηση για ΕΣΕΑ (Ελευθερος Σκοπευτης Ειδικων Αποστολων). Και πως μπαινω ΟΥΚ απο στρατιωτικες σχολες;

Ευχαριστω

Ανόνυμος
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Ανόνυμος »

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι καινούριος εδώ για αυτό συγχωρήστε με αν έχει επαναληφθεί το ερώτημα. Ευελπιστώ να περάσω Στρατιωτικές Σχολές και συγκεκριμένα Μηχανικός στην Σχολή Ικάρων. Είναι ωστόσο αρκετά ψηλά και δεν είμαι σίγουρος αν τα καταφέρω. Για τις άλλες σχολές ενδιαφέρομαι να παω ειδικές δυνάμεις (αν τα καταφέρω). Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να με διαφωτισετε αν

i) Απο Σχολή Ναυτικών Δοκιμων/Μηχανικος (γιατί μάχιμος εχω μυωπία και δεν μπορώ) μπορώ να πάω μόνο Δ. Υ. Κ.

ii) Από Σχολή Ευελπίδων πηγαίνεις σε όλα τα σώματα Κταδρομών ή μόνο στον Λ. Ο. Κ.

Αυτά για αρχή!!

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

1) Για να πάς στη ΔΥΚ, θα πρέπει πρώτα να υπηρετήσεις συγκεκριμένο διάστημα σε πλοία του Στόλου και ύστερα να δηλώσεις ενδιαφέρον στην Υπηρεσία ότι θέλεις να περάσει το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών.

Αν πετύχεις, τότε παίρνεις μετάθεση στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστορφών και σε 1 από της 4 υπομονάδες.

2) Ο πιο σύντομος δρόμος από ΣΣΕ είναι να δηλώσεις Πεζικό, υπηρετείς ένα διάστημα ως Αξιωματικός Πεζικού, και μετά ζητάς να μετατεθείς στις Ειδικές Δυνάμεις. Ναι, σε όλα τα Σώματα μπορείς να δηλώσεις, απλά θα πρέπει να εξειδικευτείς σε ένα τομέα και να περάσεις τα ανάλογα Σχολεία Ειδικών Δυνάμεων εσωτερικού-εξωτερικού.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Terminator »

Καλησπέρα και καλωσόρισες στην κοινότητα του ellinikos-stratos.com

Νομίζω ότι οι απορίες σου απαντήθηκαν απο τον nasso Και μάλιστα σε υπερκάλυψε. Τώρα οσον αφορά το σκέλος των στρατιωτικών σχολών και τος βάσεις. Στατιστικά το πεδίο θετικών σπουδών είναι το δεύτερο ζήτηση μετά τις ανθρωπιστικές σπουδές. Οι αναλυτές πιστεύουν οτι η αυξημένη ζήτηση για στρατιωτικές σχολές (πράγμα που θεωρητικά αυξάνει ως παράγοντας τις βάσεις) σε σχέσημε την διογκωση της ύλης σε φυσική και χημεία και την αφαίρεση των μιγαδικών απο μαθηματικά κατευθύνσεως θα οδηγήσει σε μικρή πτώση τις βάσεις συγκεκριμένων στρατιωτικών σχολών ενώ κάποιες άλλες θα διατηρηθούν ανέπαφες στα επίπεδα του 2015.

Ανόνυμος
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Ανόνυμος »

Ευχαριστώ πολύ nasso για τις πληροφορίες.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι πως απο Σ. Σ. Ε. δεν έχω την δυνατότητα να πάω στη Δ. Υ. Κ. καθώς είναι αποκλειστηκότητα του Π. Ν. σωστά;

Επίσης από Π. Ν. μπορώ να πάω για παράδειγμα στα σώματα των ειδικών δυνάμεαων του στρατού ξηράς;

Ευχαριστώ πολύ!

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Terminator »

Οχι η ΔΥΚ είναι του Πολεμικού Ναυτικού άλλα υπάρχει η ΣΥΚ στρατού ξηράς για τους αξιωμστικούς τους στρατού ξηράς.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης