επειδη ειναι λιγο πρωι... Ναι η ου;typos έγραψε:Χωρις καμια αμφιβολια...
Ιατρικές εξετάσεις στις Ειδικές Δυνάμεις
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 46
Άσε τα ναι και τα ου, υπάρχει το ΦΕΚ το διαβάζεις και σου λύνεται η απορία.
Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου. Έσπασα τον περασμένο Οκτώβριο τον αριστερό μου βραχίονα (συντριπτικό) και έκανα εγχείρηση με 2 λάμες, τώρα σιγά σιγά επανέρχεται στα κανονικά του και μέσα στον Φεβρουάριο θα συνεχίσω γυμναστήριο. Για στρατό θα πάω μετά το μεταπτυχιακό μου (σε κανα 2 χρόνια δηλαδή) και θα έχω βγάλει τις λάμες. Ο γιατρός και οι φυσιοθεραπευτές μου μου λένε ότι θα επανέλθει 100% και δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα για φυσική άσκηση κλπ ούτε φυσικά να είναι πιο εύθραυστο ή κτ τέτοιο (το αντίθετο μάλιστα). Γενικά γυμνάζομαι πολύ, προσέχω την φυσική μου κατάσταση και ήθελα να δοκιμαστώ στις Ειδικές Δυνάμεις. Πιστεύετε ότι θα υπάρχει πρόβλημα όταν θα μπω;
akis_gr έγραψε:Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου. Έσπασα τον περασμένο Οκτώβριο τον αριστερό μου βραχίονα (συντριπτικό) και έκανα εγχείρηση με 2 λάμες, τώρα σιγά σιγά επανέρχεται στα κανονικά του και μέσα στον Φεβρουάριο θα συνεχίσω γυμναστήριο. Για στρατό θα πάω μετά το μεταπτυχιακό μου (σε κανα 2 χρόνια δηλαδή) και θα έχω βγάλει τις λάμες. Ο γιατρός και οι φυσιοθεραπευτές μου μου λένε ότι θα επανέλθει 100% και δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα για φυσική άσκηση κλπ ούτε φυσικά να είναι πιο εύθραυστο ή κτ τέτοιο (το αντίθετο μάλιστα). Γενικά γυμνάζομαι πολύ, προσέχω την φυσική μου κατάσταση και ήθελα να δοκιμαστώ στις Ειδικές Δυνάμεις. Πιστεύετε ότι θα υπάρχει πρόβλημα όταν θα μπω;
Άκη καλησπέρα καταρχήν, όταν θα έρθει η ώρα να υπηρετήσεις (είσαι σίγουρος ότι στην κατανομή σου θα είσαι στις ειδικές δυνάμεις;) θα πας να επανεξεταστείς από τους θεράποντες σου Ιατρούς. Εφόσον σε γνωματεύσουν πως αποκαταστάθηκες πλήρως από το πρόβλημα υγείας που μας αναφέρεις, θα τους ζητήσεις να σου δώσουν έγγραφο που να το πιστοποιεί αυτό.
Εάν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα σου, και εαν δεν έχεις εμφανείς ουλές που με γυμνό οφθαλμό μπορεί να φανεί σε οπτική εξέταση, μην αναφέρεις το πρόβλημα στους στρατιωτικούς Ιατρούς.
Σε αντίθετη περίπτωση που δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα,είσαι υποχρεωμένος να το αναφέρεις ακόμη και υποψία υποτροπής να υπάρχει, λόγω του Ιδιαιτέρου Των ΕΔ επειδή έχει δραστηριότητες σαφώς πιο δύσκολες.
Δες και το ανάλογο θέμα που έχουμε: Σωματική ικανότητα στις Ειδικές Δυνάμεις
Ευχαριστούμε που εμπιστεύθηκες το φόρουμ για την γνώμη μας.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι η ουλή είναι μεγαλούτσικη αλλά είναι απ την μεριά του τρικεφάλου οπότε δεν την προσέχει κανείς εύκολα... Εν πάση περιπτώσει έχω ακόμη καιρό μέχρι τότε και το οστό όπως ανέφερα επανέρχεται ομαλά (λόγω και του νεαρού οργανισμού μου) οπότε δεν νομίζω να αντιμετωπίσω πρόβλημα.
akis_gr έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι η ουλή είναι μεγαλούτσικη αλλά είναι απ την μεριά του τρικεφάλου οπότε δεν την προσέχει κανείς εύκολα... Εν πάση περιπτώσει έχω ακόμη καιρό μέχρι τότε και το οστό όπως ανέφερα επανέρχεται ομαλά (λόγω και του νεαρού οργανισμού μου) οπότε δεν νομίζω να αντιμετωπίσω πρόβλημα.
Μην θέσεις την υγεία σου σε Κίνδυνο, όχι απλά για τον στρατό, αλλά για κανένα απολύτως λόγο. Και όταν θα έρθει η ώρα να κάνεις Ιατρικές εξετάσεις για τις Ειδικές Δυνάμεις (αν τελικά περάσεις εκεί) κινήσου όπως σου ανέφερα και όχι κάτι παραπάνω ριψοκίνδυνο.
Εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση, και εμείς σε ευχαριστούμε που εμπιστεύθηκες το φόρουμ, στην διάθεση σου για Οτιδήποτε Άλλο θες να ρωτήσεις.
Γεια σας, θέλω να δοκιμαστώ στις ειδικές δυνάμεις το 2014-2015, όταν τελειώσω τις σπουδές μου. Την άνοιξη του 2012 έσπασα την ωλένη έπειτα απο ατσούμπαλο πέσιμο στο μπάσκετ. Στο νοσοκομείο παρουσιάστηκε σύνδρομο διαμερίσματος και έγινε με επιτυχία επέμβαση μαζί με τοποθέτηση λάμας. Μετά απο έντονη φυσιοθεραπεία 4 μηνών δεν έχω πρόβλημα κινητικότητας. Έχω ακόμα λάμες μέσα στο χέρι μου τις οποίες θα βγάλω το φθινόπωρο του 2013. Επίσης αυτή η ιστορία μου άφησε δυο μεγάλες ουλές που μου καλύπτει όλο το χέρι μέχρι τον αγκώνα και από τις δύο πλευρές. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι σπάνιο που βρήκα πάλι τη δύναμη μου όπως πριν και ότι δεν παρουσίασα Πρόβλημα. Απο μικρό παιδί έκανα φανατικά αθλητισμό και φυσικά μετά τη φυσιοθεραπεία συνέχισα γυμναστήριο, μπάσκετ και κίκ-μπόξ. Πιστεύετε οτι μπορώ να δοκιμαστώ στις ΕΔ;
Σπύρος έγραψε:Γεια σας, θέλω να δοκιμαστώ στις ειδικές δυνάμεις το 2014-2015, όταν τελειώσω τις σπουδές μου. Την άνοιξη του 2012 έσπασα την ωλένη έπειτα απο ατσούμπαλο πέσιμο στο μπάσκετ. Στο νοσοκομείο παρουσιάστηκε σύνδρομο διαμερίσματος και έγινε με επιτυχία επέμβαση μαζί με τοποθέτηση λάμας. Μετά απο έντονη φυσιοθεραπεία 4 μηνών δεν έχω πρόβλημα κινητικότητας. Έχω ακόμα λάμες μέσα στο χέρι μου τις οποίες θα βγάλω το φθινόπωρο του 2013. Επίσης αυτή η ιστορία μου άφησε δυο μεγάλες ουλές που μου καλύπτει όλο το χέρι μέχρι τον αγκώνα και από τις δύο πλευρές. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι σπάνιο που βρήκα πάλι τη δύναμη μου όπως πριν και ότι δεν παρουσίασα Πρόβλημα. Απο μικρό παιδί έκανα φανατικά αθλητισμό και φυσικά μετά τη φυσιοθεραπεία συνέχισα γυμναστήριο, μπάσκετ και κίκ-μπόξ. Πιστεύετε οτι μπορώ να δοκιμαστώ στις ΕΔ;
Γεια σου και εσένα Σπύρο, και σου εύχομαι όλα να σου έρθουν όπως τα επιθυμείς. Σπύρο, θα σου επαναλάβω κάτι, που αναπαράγουμε συνέχεια από αυτό εδώ το βήμα που μας δίδεται δια να βοηθάμε εσάς:Οι Ιατροί βάση ΦΕΚ Και βάση της προσωπικής τους εξέτασης θα κρίνουν την σωματική σας ικανότητα.Δες την σελίδα 1677. Δες και το ανάλογο μας θέμα:
Σωματική ικανότητα στις Ειδικές Δυνάμεις .
Καλησπερα και απο μενα παιδια! Μια απορια εχω και εγω! θελω να καταταγω στις ειδικες δυναμεις, ταπροβληματα μου ομως ειναι τα εξης: ειχα μια κυστη κοκυγγα στην οποια ομως δεν εχω κανει εγχειριση να την αφαιρεσω τελειως. δεν με ενοχλει απλα φαινεται ενα μικρο σημαδι, θα εχω προβλημα; ακομη οταν ξαπλωνω για υπνο καμια φορα βαριανασαινω και χρειαζομαι αερολιν. οχι χαπι, απλα εισπνεομενο. θα μπορεσω να το παρω μαζι η δεν θα μου το επιτρεψουν; ευχαριστω εκ των προτερων.
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω επειδή έχω κάνει επέμβαση χιαστού αν θα με πάρουν στις ειδικές δυνάμεις και αν μπορώ να το κρύψω;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 46
1.Aν το πείς θα σε κόψουν.
2. Αν δεν το πεις και πάθεις κανά ατύχημα κατά την διάρκεια της θητείας σου και αποκαλυφθεί πως είχες τέτοιο πρόβλημα θα μπλέξεις με στρατοδικεία για απόκρυψη ιατρικού γεγονότος.
Διαλέγεις και παίρνεις.
2. Αν δεν το πεις και πάθεις κανά ατύχημα κατά την διάρκεια της θητείας σου και αποκαλυφθεί πως είχες τέτοιο πρόβλημα θα μπλέξεις με στρατοδικεία για απόκρυψη ιατρικού γεγονότος.
Διαλέγεις και παίρνεις.
Καλησπερα. Εχω κανει επεμβαση χιαστου μπορουν να μου το βρουν η μπορω να το κρυψω ετσι και αν οχι μπορω να υπηρετισω σε αλλο σωμα των ειδικων δυναμεων. Και σε ποιο
Τωρα δεν εχω καμια απολυτος ενοχληση με το γονατο μου και αθλουμε αρκετα
Καλησπερα σε λιγες μερες παρουσιαζομαι ΚΕΕΔ, εχω μια μικρη μυωπια 1.00 και 1.25, ξερω οτι ειναι ασημαντο ουτε γυαλια δεν φοραω και μαλιστα το πρωι οπου δεν ειναι κουρασμενα απο τον Η/Υ κλπ, μπορει να ειναι και λιγοτερο, περνανε ολοι οφθαλμολογικες εξετασεις υποχρεωτικα; Η μονο οσοι δηλωσουν οτι εχουν πανω απο 3 βαθμους; ,
ξερω ομως πως αναγκαστηκα περναμε τεστ δυσχρωματοψιας, που εκει δεν εχω καποιο προβλημα
ξερω ομως πως αναγκαστηκα περναμε τεστ δυσχρωματοψιας, που εκει δεν εχω καποιο προβλημα
Παιδια καλησπερα! Σημερα εμαθα οτι εχω σκολιωση λιγο πιο πανω απο την λεκανη περιπου στην μεση δηλαδη αλλα παω γυμναστηριο σηκωνω βαρη που μου πε ο γιατρος ειναι γυμναστικη και μονοζυγο ειδικα κανει καλο στο θεμα της σκολιωσεις εγω πρωσοπικα πονους δεν νιωθω και θελω πολυ να μπω ειδικες δυναμεις πειτε μου οτι δεν θα χω θεμα... Την σκολιωση δεν την εχω απο παιδι τωρα που ειμαι 21 το μαθα και ειχα κανει εξετασεις στα 15 και δεν ειχα τιποτα απολυτος
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης