Προμήθεια ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3M

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό του Στρατού Ξηράς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από αιας »

Εμ ειδες που σου λεω ξανασκεψου το... μεχρι τοτε ομως, να μην εισαι απολυτος (οχι μονο εδω αλλα και γενικα) φρρρρτσ! Πινω και την σοδα...

Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από _KOURSAROS_ »

Και παλι δεν σε καταλαβενω, πες τα πιο απλα...
δεν ειμαι απολυτος απλα πιστευω αυτα που λεω τωρα δλδ τι οσοι δεν λενε αυτα που λες εσυ ειναι απολυτοι;
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
AAA

Δημοσίευση από AAA »

BBB πραγματικά έχεις μεγάλη πλάκα, αν δεν ήσουν τώρα σοβαρά τελείως ανίδεος θα ήξερες πως το ΒΜΡ-3 σε καμμία περίπτωση ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο Ε. Σ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

Κατά τα άλλα επειδή τα, επιχηρήματα, τα δικά σου όσο και του Alex είναι για τον γάμο του ***** (ναι με αυτά που βλέπει με εσάς στην Ελλάδα έγινε τελικά τούρκος) για φροντίστε να μάθετε ένα-δυό πράγματα σωστά !

Ακούς εκεί λέει το επέλεξε ο Ε. Σ ! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ;

Το CV-90 ήθελε ο Ε. Σ !

αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από αιας »

PrinCePanoSS έγραψε:Και παλι δεν σε καταλαβενω, πες τα πιο απλα...
δεν ειμαι απολυτος απλα πιστευω αυτα που λεω τωρα δλδ τι οσοι δεν λενε αυτα που λες εσυ ειναι απολυτοι;
πιο απλα, εννοω οτι οταν μεγαλωσεις λιγο ακομα και υπηρετησεις, φυσικα και δεν θα γινεις εξπερ στρατηγικης, θα μαθεις ομως οτι τα βμπ-3 που θυσιαζεις τοσο ευκολα , θα εχουν μεσα εσενα και τους συναδελφους σου, παιδια δηλαδη με ονειρα και μελλον, για μενα πρεπει η καθε αγορα να εξασφαλιζει, στο μεγιστο δυνατο φυσικα, την ασφαλεια, που με την σειρα της επηρεαζει την λειτουργικοτητα/αποτελεσματικοτητα/επιβιωση/ηθικο=νικη... Την αξια της ανθρωπινης ζωης δηλαδη, που οταν ειναι να θυσιαστει για ιδανικα να θυσιαστει οχι να χαραμιστει...
αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από αιας »

PrinCePanoSS έγραψε:Δεν εχω τιποτα να σκευτω ετσι ειναι! ... Πιες και μια σοδα και χονεψετο.

Φιλικα παντα!
οσοι δεν λενε οτι εγω μαλλον ειναι εξυπνοι (αν δεν κανουν και οτι κανω εγω, εεε τοτε ειναι σοφοι) . Ξαναδιαβασε το ποστ σου, παντως, Και μην Εισαι απολυτος...
Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Καλα καλα... Οταν σταματανε τα επιχιριματα... Αρχιζουν οι εξυπναδεσ
Soviet supreme

Δημοσίευση από Soviet supreme »

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Α ναι το ειχα ξεχασει αυτο, οι εμεις ενα μερος απο το κοστος των ΒΜΡ3 θα το πληρωσουμε με γεωργικα προιοντα 3πλο καλο δλδ και ΒΜΡ3 + αγωγος + θα πουλισουν καπου οι αγροτες μας την πραματια τους και σε τετοια εποχη θα ειναι μια καλη ανασα !
ypo-poemarchos
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από ypo-poemarchos »

Παιδια μην τρελλενομαστε με την "αδυναμία" του ΒΜΠ 3 της θωρακισης.
Υπαρχει λυση
Και πολυ καλυτερη απο προστιθεμενα στρωματα σιδερικου για να παει 47 τονους Εικόνα

RAFAEL

Μπορει να αποτελεσει λυση και για μεγαλο μερος των Μ113 γιατι δεν μπορουμε να τα αποχωριστουμε λογω αριθμου, και κοστους των νεων ΤΟΜΑ

Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Το θεμα ειναι οτι αυτα θα παρουμε τωρα και τελος...
Για εμενα ειναι οτι καλητερο μπορουσαμε να κανουμε απο πολλες μεριες,
τωρα αν δεν αρεσουν σε καπιους τι να κανουμε...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από greko_27 »

PrinCePanoSS έγραψε:Το θεμα ειναι οτι αυτα θα παρουμε τωρα και τελος...
Για εμενα ειναι οτι καλητερο μπορουσαμε να κανουμε απο πολλες μεριες,
τωρα αν δεν αρεσουν σε καπιους τι να κανουμε...

Σιγα μη σε αφησουν οι αμερικανοι... Ετσι και αλλιως ο Jefray δεν κυβερνα; Εικόνα
Άβαταρ μέλους
_KOURSAROS_
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Οσο αμερικανοφιλος και να ειναι πανω απο ολα ειναι και Ελληνας και αυτο μου δινει μια ελπιδα οτι θα πει οκ ασε που ερχετε και ο Πουτιν στην Ελλαδα και πιος ξερει τι θα ερθει να πει... Και οι αμερικανοι δεν εχουν μελλον ουτε στην Ελλαδα ουτε στην τουρκια και το εχουν καταλαβει.
Alex

Δημοσίευση από Alex »

Ειρήνη ημίν. Θέλω να πιστεύω ότι σ΄αυτό το site όλοι γράφουν καλοπροαίρετα. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση όλοι να συμφωνήσουν με όλους. Αυτό πρέπει να κατανοήσουμε και κατά την γνώμη μου κ. ΑΑΑ αυτό είναι που έχει πάει την Ελλάδα πίσω (το ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας δηλ. το ότι το παίζουμε ξερόλες, ότι είμαστε ανάγωγοι, το ότι το αγαπημένο μας μότο είναι το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ; " - είμαι σίγουρος ότι είναι η αγαπημένη σου έκφραση- κ. Λπ.). Πέρα απ΄αυτό πρέπει να αποδεχτείς, είτε σου αρέσει είτε όχι, ότι το ΤΟΜΑ που επιλέξαμε και βάλαμε την υπογραφή μας γι' αυτό, είναι το BMP-3.
Δεν είναι τέλειο, είναι δεδομένο, καθώς επίσης ότι δεν υπάρχει τέλειο ΤΟΜΑ. Όλα έχουν κάποια θετικά και κάποια αρνητικά. Μεγαλοστομίες του τύπου "σαπάκια" κ. Λπ. Καλό είναι να αποφεύγονται. Όταν ενταχθεί με το καλό (και θα ενταχθεί, να είστε σίγουροι, γιατί όσο βλάκες και να είμαστε, δεν είμαστε τόσο ώστε να παραβλέψουμε διακρατική συμφωνία) θα το αξιοποιήσουμε καταλλήλως και θα το εντάξουμε στο οπλοστάσιό μας κανονικά. Το έχουμε κάνει άλλωστε στο παρελθόν με ουκ ολίγα αμυντικά συστήματα.
ypo-poemarchos
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Συμφωνω απολυτα με τον Αλεξ.
Μεγαλο προβλημα στην Ελλαδα οι ξερολες και τα υπερφιαλα "εγω".
Το ΒΜΠ 3 θα το παρουμε και θα το αξιοποιησιουμε οπως και οι αδελφοι μας οι Κυπριοι.
Να πω δυο πραγματα ακομα για αλλους "μνηστηρες" του ΕΣ οπως το CV90 οτι δεν υπαρχει το απολυτο ΤΟΜΑ. Για παραδειγμα το πολυ καλο CV90 (το δευτερο στην προτιμηση μου οσο αφορα τα ερπυστριοφορα) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΡΜΑΤΩΝ. Το BMP 3 ΜΠΟΡΕΙ μεχρι επιπεδο ΛΕΟ 2 ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΤΟΥ. Για καποιον που εχει την εμπειρια του να βρεθεις απεναντι σε αρματα ξερει πολυ καλα τι παει να πει το να μην μπορεις παρα να κανεις την προσευχη με το να μπορεις να απαντησεις, να πολεμησεις.(απαντω στον Αια αντι του νεου φιλου που ρωταει αν και που υπηρετησε)
Και το στανταρ CV90 κοστιζει 4 εκατομμυρια σκετο ! Δηλ χωρις υποστηριξη οπλισμο κλπ. Αρα το υπερδιπλασιο αν οχι το τριπλασιο ενος ΒΜΠ 3
Τωρα παλι με μια μοντουλαρ θωρακιση Rafael to CV90 kai to BMP ειναι ακριβως στο ιδιο επιπεδο προστασιας. Με το BMP να εχει σχεδον 10 τονους λιγοτερο (Δομη οχι απο χαλυβα αλλα απο παραλληλα φυλλα ειδικου ντουραλουμινιου υψηλης αντοχης που η Ελλαδα δεν μπορει να κατασκευασει απο ελειψη βιομηχανικης τεχνογνωσιας θελει πολλα χρονια για να φτασεις σάυτο το επιπεδο κατασκευης_ετσι δεν δινεται παραπανω εργασια στην Ελλαδα) και πιο ευκινητο.

Βεβαια ολοι αυτοι που κατηγορουν το BMP 3 μπορουν ισως να κανουν και ενα καλο : Να ενθαρυννουν τους Τουρκους να ερθουν για να δοκιμασουν ποσο "αχρηστο" ειναι. Και να τελειωνει η υποθεση.
ypo-poemarchos
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Και ενα ανεκδοτο για το magister των γερμανικων προϊοντων που οπως ολοι ξερουμε ειναι Μελετημενα, αψογα, τελεια δουλευουν ρολοϊ, κλπ...
Και αφορα το νεο ΠΟΥΜΑ.
Λοιπον ολοι ξερετε οτι το προγραμα Α400 εχει σχεδιαστει σε κονσορτσιουμ με κυριως Γερμανικες και Γαλικες προδιαγραφες. Ηταν εκτακτες οι απαιτησεις των Γερμανων για τις μονες αποστολες που χρησιμευουν οι δυναμεις τους...Long Range Projections.
Και μετα κατασκευαζουν το Πουμα για αυτες τις αποστολες...
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΥΜΑ... ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Α 400 λογω βαρους !
Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Ε ναι... Οποτε μην παραμυθιαζεστε "αυθεντειες" που δεν κανουν παρα να επιζουν πανω σε δαφνες περασμενων μεγαλειων... (και διηγοντας τα να κλαις)

Επισης η Αμερικη δεν εχει πια αποκλειστικη επιρροη σε διαφορα κρατη, ειναι υπερδυναμη αλλα οχι πια η απολυτη δυναμη. Και θα χασει ακομα...
Και δεν το λεω με χαιρεκακια γιατι την Αμερικη τουλαχιστον την ξεραμε, και γιατι φοβαμαι ποιος αλλος θα ανεβει σ΄αυτο το ποδιουμ.
Σ'αυτο βρισκεται ηδη η Ρωσσια απο το 2003 και μετα. Και τα ΒΜΠ οπως και καθε συμφωνια μ'αυτην εχει ιδιαιτερο ΒΑΡΟΣ.
Και ο Σαρκοζυ το καταλαβε... Εμεις ακομα το συζηταμε ;

Εικόνα
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης