ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου
Παιδια προκειται να παω ελδυκ πεζικο, Την αλλη βδομαδα. Μπορει να μου κανεις ετσι μερικες πληροφοριες σχετικα με τα στρατοπεδα των πεζικαριων ; Απο θεμα υπηρεσιων, εγκαταστασεων, μεχρι και σε ποιο μερος της κυπρου ειναι... :P
Παιδια καλησπερα! Παω ελδυκ 4 οκτωβριου με την ειδικοτητα του Χειριστη Ολμων... Οποιος μπορει ας μου απαντησει γιατι εχω τρελαθει ! Α) σε ποιο στρατοπεδο παω, β) ειναι γενικα πακετο η ειδικοτητα μου και αν μπορει να αλλαξει, γ) πως παει απο εμπλοκη... Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον "αγιο" μου απαντησει :)
Παρουσιαζομαι σε 15 μερες στο Υγειονομικο (τελειωσα Ιατρικη), σκεφτομαι ΕΛΔΥΚ γιατι απ'οτι ακουω ειναι πιο μαχιμη και εχω 2 ερωτησεις:
Οι γιατροι εκει κατω συμμετεχουν κανονικα σε ασκησεις ή βλεπουν μονο κρυωματα-χτυπηματα κτλ και κατα τ'αλλα λουφα;
Ισχυουν ακομα τα (3; ) δωρεαν αεροπορικα ή τα κοψαν τωρα με τις περικοπες;
Ευχαριστω
Οι γιατροι εκει κατω συμμετεχουν κανονικα σε ασκησεις ή βλεπουν μονο κρυωματα-χτυπηματα κτλ και κατα τ'αλλα λουφα;
Ισχυουν ακομα τα (3; ) δωρεαν αεροπορικα ή τα κοψαν τωρα με τις περικοπες;
Ευχαριστω
Καλα ειναι στην κυπρο. Οι γιατροι κανουν ζωαρα. Ολη μερα στο στεπ ειναι (ιατρειο). Δεν τους βλεπεις πουθενα εκτος απο το φαγητο στο εστιατοριο. Εγω ειμαι τωρα στο συνταγμα και σου λεω πως εχουν τα πραγματα σε εμας... ...
~312 λελε~
Αμ το αλλο το μαθατε; Οι επιτροπες για την ελδυκ που το γες στελνει στα κεν προκειμενου να πεισει τους φανταρους για μεταθεση στη κυπρο σκαρφιστηκε το εξης και εχει να κανει με τα τσιγαρα. Στην κυπρο λεει θα αγοραζετε μια κουτα τσιγαρα 10ευρω και θα μπορειτε να καπνιζετε οσο θελετε. Αν αυτο δεν ειναι καταντια τοτε τι ειναι; Κοιταξτε το Λιγο πιο βαθια το θεμα οσο αφορα την ελδυκ
Σε εμας μας ειχανε πει 2 κουτες δωρεαν το μηνα, η υπηρεσια 1-4 και τετοια, οποτε αυτα που λες μου φαινονται πιο λογικα!
Επισης Δεν Μου φαινεται καθολου λογικο να υπαρχουν επιτροπες απο το γες που προσπαθουν να δελεασουν και να αλιευσουν εθελοντες ταζοντας τους λαγους με πετραχειλια με δελεαρ τα τσιγαρα. Καθως υπαρχουν ευκολοπιστα ατομα που Πιστευουν οτι ελδυκ=παραδεισος
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 34
Rafale έγραψε:Επισης Δεν Μου φαινεται καθολου λογικο να υπαρχουν επιτροπες απο το γες που προσπαθουν να δελεασουν και να αλιευσουν εθελοντες ταζοντας τους λαγους με πετραχειλια με δελεαρ τα τσιγαρα. Καθως υπαρχουν ευκολοπιστα ατομα που Πιστευουν οτι ελδυκ=παραδεισος
στα περισσότερα στρατόπεδα της κύπρου ισχύει αυτό για φαντάρους
Φίλε μπορείς να παραθέσεις καμιά πληροφορία παραπάνω για κύπρο τώρα που τα είδες να ξέρουμε και εμείς που μπαίνουμε τώρα; Όπως υπηρεσίες, εξόδους, συμπεριφορά αξιωμταικών κ. Τ. Λ.
Εφυγα απο τη κυπρο το 2008...298 σειρα. Δε ξερω ποσο εχουν αλλαξει τα πραγματα τωρα, αλλα πιστευω καλυτερη θητεια δε μπορουσα να κανω... Βγηκα απο το στρατο με 110 ημερες αδεια. Ειχαμε στην ελδυκ 6 αεροπορικα εισητηρια, εγω πληρωσα και ενα Απο τη τσεπη μου. Συνολο 7 φορες σε 9 μηνες που καθισα κατω. Το περισσοτερο χωρις εξοδο ηταν 9 ημερες επειδη καναμε σχοινακια... Το αμεσως επομενο ηταν πεντε ημερες χωρις εξοδο γιατι το μισο ταγμα πηγε λαρνακα για θερινη διαβιως (μπανια στη θαλασσα πρωι/απογευμα). Τα λεφτα που παιρνεις (τοτε 270 ευρω) φτανουν και με το παραπανω εκτος αν καπνιζεις πολυ και πηγαινεις στα κωλομπαρα καθημερινα (η λευκωσια ειναι γεματη). Το φαγητο πολυ καλο... Σχεδον καθημερινα γλυκο η παγωτο, και τις κυριακες αναψυκτικα η μπυρα (ΚΕΟ αλλα τι να κανουμε). Εχω φαει μεχρι και τσιπουρα στο στρατοπεδο. Το πρωινο απο κορν φλεικς μεχρι σοκολατουχο... Η εκπαιδευση λιγο εντατικη αλλα παλευεται... Μεσα οι θαλαμοι πολυ καλοι. Οι ουρητηρες στα μπανια ειχαν φωτοκυτταρα και τα ντους χρονοδιακοπτες... Υπαρχουν πλυντηρια και στεγνωτηρια στους λοχους... Οταν παλιωσεις εισαι σα φαντασμα... Πολυ αδεια και εξοδος... Προσωπικα εχω βγει και 8 μερες συνεχομενες. Εχει μεχρι και γηπεδο 5*5 και μπασκετ... Ειναι ομως προβλεπομενα και μερικοι να εχουν προβλημα προσαρμογης. Το καλοκαιρι πολυ ζεστη και υγρασια... Αλλα πιστευω οτι αξιζει το κοπο να παει καποιος, αν δεν εχει αλλαξει κατι δραματικα απο τοτε
Οι ελδυκαριοι ποτε θα μας ερθουν στο νησι; Εχετε καμια ιδεα?
erich έγραψε:Εφυγα απο τη κυπρο το 2008...298 σειρα. Δε ξερω ποσο εχουν αλλαξει τα πραγματα τωρα, αλλα πιστευω καλυτερη θητεια δε μπορουσα να κανω... Βγηκα απο το στρατο με 110 ημερες αδεια. Ειχαμε στην ελδυκ 6 αεροπορικα εισητηρια, εγω πληρωσα και ενα Απο τη τσεπη μου. Συνολο 7 φορες σε 9 μηνες που καθισα κατω. Το περισσοτερο χωρις εξοδο ηταν 9 ημερες επειδη καναμε σχοινακια... Το αμεσως επομενο ηταν πεντε ημερες χωρις εξοδο γιατι το μισο ταγμα πηγε λαρνακα για θερινη διαβιως (μπανια στη θαλασσα πρωι/απογευμα). Τα λεφτα που παιρνεις (τοτε 270 ευρω) φτανουν και με το παραπανω εκτος αν καπνιζεις πολυ και πηγαινεις στα κωλομπαρα καθημερινα (η λευκωσια ειναι γεματη). Το φαγητο πολυ καλο... Σχεδον καθημερινα γλυκο η παγωτο, και τις κυριακες αναψυκτικα η μπυρα (ΚΕΟ αλλα τι να κανουμε). Εχω φαει μεχρι και τσιπουρα στο στρατοπεδο. Το πρωινο απο κορν φλεικς μεχρι σοκολατουχο... Η εκπαιδευση λιγο εντατικη αλλα παλευεται... Μεσα οι θαλαμοι πολυ καλοι. Οι ουρητηρες στα μπανια ειχαν φωτοκυτταρα και τα ντους χρονοδιακοπτες... Υπαρχουν πλυντηρια και στεγνωτηρια στους λοχους... Οταν παλιωσεις εισαι σα φαντασμα... Πολυ αδεια και εξοδος... Προσωπικα εχω βγει και 8 μερες συνεχομενες. Εχει μεχρι και γηπεδο 5*5 και μπασκετ... Ειναι ομως προβλεπομενα και μερικοι να εχουν προβλημα προσαρμογης. Το καλοκαιρι πολυ ζεστη και υγρασια... Αλλα πιστευω οτι αξιζει το κοπο να παει καποιος, αν δεν εχει αλλαξει κατι δραματικα απο τοτε
καμια σχεση το τοτε με το τωρα φιλε μου.
Μακη καλησπερα,
κατ' αρχην εγω υπηρετησα κυπρο το 2004-2005. απο τους 12 μηνες εκατσα εκει τους 10. η ΕΛΔΥΚ εχει ενα συνταγμα και 2 μηχανοκινητα ταγματα. εγω ημουν στο 2ο μηχανοκινητο ταγμα πεζικου στο παρκο αθαλασσας 12κμ απο το κεντρο της λευκωσιας. οποτε τα ξερω καλυτερα απο αυτους που ''εχουν ακουσει'' η τους ''εχουν πει'' κλπ κλπ.
σου δινω μερικες πληροφοριες:
1) αν πεις πως θες να πας κατα 90% θα σε παρουν αλλα στην σειρα μου υπηρξαν 2 με 3 ατομα που δεν τα πηραν παρολο που το ζητησαν.
2) εσενα λογικα θα σε παρουν αφου εισαι στο υγειονομικο κατα 95%.
3) κυπρος ειναι υπεροχα για πολλους λογους. οι πιο βασικοι για μενα ειναι οι εξης:
α) τουλαχιστον 30 μερες παραπανω αδεια απο οπουδηποτε αλλου και αν υπηρετησεισ
β) με το αεροπλανο θα εισαι αθηνα σε μια ωρα και ενα τεταρτο ενω αν υπηρετεις καπου αλλου στην Ελλάδα μπορει να χρειαζεσαι και μιση μερα και οχι σε αεροπλανο πολιτικο αλλα σε ντακοτες, τριτοκοσμικα τρενα και καναδεζεσ...
γ) υπαρχουν λεωφορεια που σε πηγαινουν απο το ταγμα στο κεντρο της λευκωσιας και τουμπαλιν σε διαφορετικα ωραρια και εσυ επιλεγεις. το καλο ειναι πως οταν θα βγαινεις θα εισαι σε μια πρωτευουσα με οτι αυτο συνεπαγεται. δηλαδη θα εχεις την καφετερια σου, το πολυκαταστημα σου, μουσεια, ιντερνετ, παρκα, υπηρεσιες κλπ κλπ ενω πχ αν εισαι εξοδουχος σε ενα κωλονησι η κωλοχορι θα εχεις ενα καφενειο και αμα.
δ) η ΕΛΔΥΚ ειναι η μονη ελληνικη στρατιωτικη μοναδα η οποια βρισκεται σε βαθμο 1 ετοιμοτητας λογω της κατοχης της νοτιας κυπρου. αυτο δεν το λεω φυσικα για να σου πω πως θα χρειαστεις να πολεμησεις αλλα για να σου τονισω πως απο νατο και βασει συνθηκης του 1959 η ΕΛΔΥΚ υποχρεουται να εχει το μιν. προβλεπομενου αριθμου λοχου. ετσι ο μεσος λοχος στην κυπρο εχει 120 ατομα τουλαχιστον οταν ξερω απο φιλους μου που πηγαν εντως ελλαδος οτι ο λοχος τους ειχε το πολυ 15 ατομα! αυτο σημαινει πως ολα τα ''ευχαριστα'' του στρατου μοιραζονται αρμονικα (υπηρεσιες, αγγαριες, σκοπιες κλπ κλπ)
ε) τελος για την ειδηκοτητα σου, ενας καρδιακος μου φιλος υπηρετησε μαζι με εμενα στο υγειονομικο στην κυπρο, σημερα ειναι ιατρος στην γαλλια. απο οτι θυμαμαι εκανε καποια εκπαιδευση, δεν φυλαξε ποτε σκοπια ως ιατρος (οι υπολοιποι... νοσηλευτες, βιολογοι κλπ κλπ φυλαγαν αλλα οχι πολλεσ) και γενικα περασε πολυ ωραια.
ζ) για μενα ειναι πολυ ωραια εμπειρια και αξιζει τον κοπο για τους λογους που σου ειπα. τωρα, για την ερωτηση ''θα περασω καλα;'' η απαντηση μου ειναι ''αν θες να περασεις καλα να πας στην ντισνευλαντ''. για μενα να πας να πας να πας
κατ' αρχην εγω υπηρετησα κυπρο το 2004-2005. απο τους 12 μηνες εκατσα εκει τους 10. η ΕΛΔΥΚ εχει ενα συνταγμα και 2 μηχανοκινητα ταγματα. εγω ημουν στο 2ο μηχανοκινητο ταγμα πεζικου στο παρκο αθαλασσας 12κμ απο το κεντρο της λευκωσιας. οποτε τα ξερω καλυτερα απο αυτους που ''εχουν ακουσει'' η τους ''εχουν πει'' κλπ κλπ.
σου δινω μερικες πληροφοριες:
1) αν πεις πως θες να πας κατα 90% θα σε παρουν αλλα στην σειρα μου υπηρξαν 2 με 3 ατομα που δεν τα πηραν παρολο που το ζητησαν.
2) εσενα λογικα θα σε παρουν αφου εισαι στο υγειονομικο κατα 95%.
3) κυπρος ειναι υπεροχα για πολλους λογους. οι πιο βασικοι για μενα ειναι οι εξης:
α) τουλαχιστον 30 μερες παραπανω αδεια απο οπουδηποτε αλλου και αν υπηρετησεισ
β) με το αεροπλανο θα εισαι αθηνα σε μια ωρα και ενα τεταρτο ενω αν υπηρετεις καπου αλλου στην Ελλάδα μπορει να χρειαζεσαι και μιση μερα και οχι σε αεροπλανο πολιτικο αλλα σε ντακοτες, τριτοκοσμικα τρενα και καναδεζεσ...
γ) υπαρχουν λεωφορεια που σε πηγαινουν απο το ταγμα στο κεντρο της λευκωσιας και τουμπαλιν σε διαφορετικα ωραρια και εσυ επιλεγεις. το καλο ειναι πως οταν θα βγαινεις θα εισαι σε μια πρωτευουσα με οτι αυτο συνεπαγεται. δηλαδη θα εχεις την καφετερια σου, το πολυκαταστημα σου, μουσεια, ιντερνετ, παρκα, υπηρεσιες κλπ κλπ ενω πχ αν εισαι εξοδουχος σε ενα κωλονησι η κωλοχορι θα εχεις ενα καφενειο και αμα.
δ) η ΕΛΔΥΚ ειναι η μονη ελληνικη στρατιωτικη μοναδα η οποια βρισκεται σε βαθμο 1 ετοιμοτητας λογω της κατοχης της νοτιας κυπρου. αυτο δεν το λεω φυσικα για να σου πω πως θα χρειαστεις να πολεμησεις αλλα για να σου τονισω πως απο νατο και βασει συνθηκης του 1959 η ΕΛΔΥΚ υποχρεουται να εχει το μιν. προβλεπομενου αριθμου λοχου. ετσι ο μεσος λοχος στην κυπρο εχει 120 ατομα τουλαχιστον οταν ξερω απο φιλους μου που πηγαν εντως ελλαδος οτι ο λοχος τους ειχε το πολυ 15 ατομα! αυτο σημαινει πως ολα τα ''ευχαριστα'' του στρατου μοιραζονται αρμονικα (υπηρεσιες, αγγαριες, σκοπιες κλπ κλπ)
ε) τελος για την ειδηκοτητα σου, ενας καρδιακος μου φιλος υπηρετησε μαζι με εμενα στο υγειονομικο στην κυπρο, σημερα ειναι ιατρος στην γαλλια. απο οτι θυμαμαι εκανε καποια εκπαιδευση, δεν φυλαξε ποτε σκοπια ως ιατρος (οι υπολοιποι... νοσηλευτες, βιολογοι κλπ κλπ φυλαγαν αλλα οχι πολλεσ) και γενικα περασε πολυ ωραια.
ζ) για μενα ειναι πολυ ωραια εμπειρια και αξιζει τον κοπο για τους λογους που σου ειπα. τωρα, για την ερωτηση ''θα περασω καλα;'' η απαντηση μου ειναι ''αν θες να περασεις καλα να πας στην ντισνευλαντ''. για μενα να πας να πας να πας
Παιδια γεια σας, και μενα ο ξαδελφος μου εχει ενδειξη για κυπρο , θυμιζω ειναι Αυλωνα ορκιζετε στις 3 του μηνα και πριν δεκα μερες περιπου υπογραψε πως δεν θελει να περαμεινει Στους πεζοναυτες... Πως μπορουμε να αποφυγουμε την κυπρο, υπαρχει οικογενειακο θεμα; Μπορει κανεις να βοηθησει?
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 34
paul έγραψε:Παιδια γεια σας, και μενα ο ξαδελφος μου εχει ενδειξη για κυπρο, θυμιζω ειναι Αυλωνα ορκιζετε στις 3 του μηνα και πριν δεκα μερες περιπου υπογραψε πως δεν θελει να περαμεινει Στους πεζοναυτες... Πως μπορουμε να αποφυγουμε την κυπρο, υπαρχει οικογενειακο θεμα; Μπορει κανεις να βοηθησει;
μπορεί να επικαλεστεί ότι φοβάται τα αεροπλάνα και να δηλώσει ότι δεν θέλει να πάει. Αλλίως θα πρέπει να αλλάξει την σωματική του ικανότητα από Ι1 σε Ι2 για να μην πάει Κύπρο
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης